10 redenen om te doneren aan Kattenzorg

10 redenen om te doneren aan Kattenzorg

Stichting Kattenzorg Nijmegen; misschien ken je ons al jaren, of ben je hier voor het eerst. Wat doen wij en wat zijn de redenen om te doneren aan Kattenzorg? Dat leggen we uit in dit bericht.

Wij doen heel veel, ook al is dat vaak niet zichtbaar omdat het meeste werk achter de schermen gebeurt. Dagelijks krijgen we veel telefoontjes, e-mails met persoonlijke vragen en verzoeken om hulp, ook via onze Facebookpagina.

Lezersvragen die ook voor andere kattenliefhebbers interessant kunnen zijn, of waar we van andere kattenexperts en ervaringsdeskundigen graag input over willen krijgen, plaatsen we vaak (anoniem) in onze speciale Facebookgroep. Stichting Kattenzorg Nijmegen cropped pictologo

Wat doen wij? 10 redenen om te doneren aan Kattenzorg!

 1. voorlichting en preventie
 2. gratis persoonlijk advies
 3. herplaatsing van katten vanuit hun eigen thuis
 4. tijdelijke opvang van katten in huiselijke kring (bijv. bij een geplande ziekenhuisopname)
 5. opvang van katten als de eigenaar er niet meer voor kan zorgen (afstandskatten)
 6. beperkte permanente opvang van onplaatsbare katten
 7. verwijzing voor kattenhulp op alle vlakken
 8. samenwerking met andere organisaties, ook bij neutralisatieprojecten van zwerfkatten
 9. waardevol vrijwilligerswerk
 10. Kattenzorg is een stichting ZONDER SUBSIDIES. Zij is volledig afhankelijk van uw donatie om katten te kunnen (blijven) helpen. Kattenzorg werkt uitsluitend met vrijwilligers.

Deze 10 punten zullen we onderstaand verder toelichten!


Iedere donatie, groot of klein, is van harte welkom. Een donatie naar keuze kun je overmaken op ons IBAN-bankrekeningnummer NL27RABO 0107 2545 06 t.n.v. Stichting Kattenzorg in Nijmegen, onder vermelding van je naam en adres en: ‘donatie [jaartal]’.


Voorlichting en preventie

 • Via onze website en social media geven wij doorlopend gratis deskundige voorlichting over katten. Preventie is ook een taak die we heel belangrijk vinden. We wijzen dan ook keer op keer op het belang van castreren en chippen, maar we we geven bijvoorbeeld ook voorlichting over het gevaar van kantelramen en we informeren over het belang van gebitsreiniging bij katten. Wij updaten onze lezers over jaarlijkse landelijke acties en regionale acties van dierenartsenpraktijken, zodat zoveel mogelijk eigenaren hun dier de juiste zorg kunnen geven. Onze rijkgevulde website bevat een schat aan informatie voor (potentiële) kattenbaasjes!

Gratis persoonlijk advies

 • Gratis persoonlijk advies. Onze kattenexperts en ervaringsdeskundigen voorzien iedereen die dat wil van advies op maat. Dat is een van onze kerntaken sinds onze oprichting in 1982, en nog steeds kunnen we dit gratis voor mensen doen!


Herplaatsing vanuit huis

 • Herplaatsing vanuit de thuissituatie. Onze unieke werkwijze mag niet verloren gaan en dat is zeker een reden om te doneren! Kattenbaasjes zijn erg enthousiast over onze manier van bemiddelen bij herplaatsing en sinds 1982 hebben we honderden katten met succes herplaatst naar een nieuw thuis.

Tijdelijke opvang van katten in huiselijke kring

 • Tijdelijke huiskameropvang. Voor een laag bedrag (en een gereduceerd tarief voor minima) vangen wij katten op in gastgezinnen. Het grote voordeel is dat de kat in huiselijke kring verblijft zónder contact met vreemde katten!

hetty-loots-kattenzorg-nijmegen-gelderlander


Opvang van katten als de eigenaar er niet meer voor kan zorgen

 • Opvang van afstandskatten. Ook katten die niet meer bij hun baasje kunnen blijven, worden op kleine schaal opgevangen in onze huiskameropvang. Van daaruit wordt gezocht naar een nieuw thuis.
poekie-geplaatst

Van Poekie is in 2014 afstand gedaan aan Kattenzorg. Zij was in de opvang bij gastgezin Hetty en is vanuit de opvang succesvol herplaatst.


Permanente opvang van onplaatsbare katten

 • Steun de katten in de opvang! Vanuit het verleden hebben wij een aantal onplaatsbare katten (in 2018 zijn dat er nog 5) in de permanente opvang geplaatst bij gastgezin José. De zorg voor deze katten, van wie een aantal inmiddels hoogbejaard is, kost onze kleine stichting veel geld. Wij bezuinigen niet op de medische kosten van de katten. En ook willen we dat ze de beste voeding en verzorging krijgen. De katten in de opvang zijn onze verantwoordelijkheid. Wij willen deze katten goed kunnen blijven verzorgen en daar is geld voor nodig!
opvangkatten-jose-gastgezin-eten-seniorenvoer-kattenzorg-nijmegen

Gastgezin José heeft door de jaren heen heel wat onplaatsbare katten opgevangen en liefdevol verzorgd. In 2018 verblijven er nog 5 katten in de permanente opvang, thuis bij José.


Ons donateursboekje Kattenpraat – een blijk van waardering!

Onze donateurs ontvangen 2x per jaar als dank ons mooi vormgegeven donateursblad Kattenpraat; een boekje dat per post wordt verstuurd. Leesplezier voor jong en oud!

kattenpraat-voorkant-najaar-2015

Onze vrijwilliger Pauline zorgt ieder jaar weer voor professionele uitgaven van ons donateursblad!


Verwijzen voor kattenhulp op alle vlakken

 • Kattenzorg heeft een groot netwerk. Wij proberen voor iedere situatie een oplossing te vinden en wij kunnen je verwijzen naar andere organisaties voor specifieke hulp in jouw situatie.

Samenwerking met andere organisaties

Samenwerken met andere organisaties doen wij in de breedste zin van het woord.

 • In deze digitale tijd zou je zeggen dat iedereen online de weg weet te vinden naar de juiste instanties. Keer op keer blijkt dat dat niet het geval is. Mensen uit het hele land – en vaak ook uit België en Duitsland – wenden zich tot ons voor hulp of advies, omdat ze niet weten waar ze moeten zijn of omdat de organisaties die ze benaderd hebben, hen niet kunnen helpen. Gelukkig weten wij de weg! En ook in gebieden waar wij niet goed bekend zijn, gaan we op onderzoek uit om te kijken waar mensen kunnen aankloppen voor de juiste hulp.

 • Als wij donaties krijgen van voer of goederen waar wij zelf niets mee kunnen, dan doneren wij het aan andere dierenhulporganisaties in onze regio.


 • Als wij geen passende kat in de bemiddeling hebben voor herplaatsing, dan verwijzen wij actief naar goede dierenasiels en andere stichtingen in de regio, waar ook katten en kittens wachten op een thuis.

 • Voor hulp aan zwerfkatten werken wij samen met andere organisaties, die zwerfkatten (op-)vangen, castreren en medische hulp verlenen. Door onze transparante manier van werken, jarenlange samenwerkingsverbanden met verschillende gemeenten en de vertrouwensband die daaruit is ontstaan, willen veel overheidsorganisaties “het zakelijke stuk” met onze stichting afhandelen. Bij veel gemeenten bestaat de wens één aanspreekpunt te hebben, ook al zijn er verschillende uitvoerende partijen die hulp geven aan zwerfkatten. Kattenzorg is dat aanspreekpunt voor een aantal gemeenten in ons werkgebied. Onze organisatie fungeert dan als “tussenpersoon” voor het financieel afwikkelen van de door andere organisaties geboden hulp aan zwerfkatten. Wij zorgen er vervolgens voor dat de facturen aan de juiste organisaties of hulpdiensten worden uitbetaald, die de kattenhulp in opdracht uitgevoerd hebben.

 • Wij geven andere goede organisaties vaak een platform of media-aandacht. Niet alleen op onze Facebookpagina en op Twitter, maar ook op onze website.

 • Andere kattenstichtingen maken graag gebruik van ons succes om moeilijk plaatsbare katten via ons onder de aandacht te brengen.

Waardevol vrijwilligerswerk

 • Het bieden van waardevol vrijwilligerswerk. Kattenzorg werkt alleen met vrijwilligers, die zich met hart en ziel inzetten voor onze stichting.
  2017-04-26-lintje-ineke-voorzitter-kattenzorg-nijmegen-burgemeester-mittendorf-fotograaf-pauline-van-marle (2)

  Onze stichting wordt sinds 1991 vakkundig aangestuurd door onze voorzitter Ineke. In 2017 werd Ineke voor haar jarenlange inzet bekroond met een Koninklijke Onderscheiding!


Kattenzorg krijgt geen enkele vorm van subsidie

 • Het is haast een prestatie te noemen dat we ons waardevolle werk al sinds 1982 doen, zonder enige vorm van subsidie! Gelukkig zijn er altijd sponsors, bedrijven en particulieren geweest die ons werk een warm hart toedragen en dit mogelijk hebben gemaakt. Sinds 1982 werken wij met onbetaalde vrijwilligers en ook ons bestuur krijgt geen salaris of betaling voor haar werkzaamheden. Bij ons blijft er niets aan de strijkstok hangen.

Redenen genoeg dus om te doneren aan Kattenzorg!

Hoe kun je een donatie overmaken?

Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Onderstaand zie je ze allemaal op een rijtje!


doneer-eenmalig-met-ideal-aan-kattenzorg-nijmegen-logoDoneren via iDeal

Kijk hier voor eenmalig doneren via iDeal, dat kan online via onze website en dit vindt plaats in een beveiligde omgeving.


your-gift-logo-kattenzorg-nijmegen-cadeaukaart-doneren

Je cadeaukaart van YourGift aan ons doneren

Heb je een cadeaukaart van YourGift? Deze kun je ook via onze website doneren. Het bedrag van de cadeaubon krijgen wij dan op onze rekening gestort.


paypal-logo-doneren-kattenzorg-nijmegenDoneren met PayPal

Klik hier om een donatie over te maken via PayPal.


donatie-niervoer-kat-kattenzorg-nijmegen (2)

Het doneren van voer, goederen en medicijnen voor katten

Je kunt ons ook helpen door het doneren van voer, goederen of medicijnen die je niet meer gebruikt. Kijk hier voor de mogelijkheden.


Koop leuke (zelfgemaakte) artikelen

Kattenzorg verkoopt (zelfgemaakte) artikelen waarmee je onze stichting steunt. Een aankoop met een goed gevoel, waar je zelf iets leuks aan overhoudt! Klik hier voor de zelfgemaakte kerstkaarten en kijk hier voor leuke spulletjes. Wil je niets mislopen? Volg ons dan op Facebook, de leuke spulletjes die we verkopen komen daar als eerste op!


200x300_zooplus_nl_katten-kattenzorg-nijmegen-pilletje

Online shoppen = gratis doneren!

Door online te shoppen kun je ons steunen en dat kost jou helemaal niets. Kijk hier voor onze partnerprogramma’s!


Vaste donateur worden

Vaste donateur worden? Je kunt ieder jaar een bedrag naar keuze overmaken op ons IBAN-bankrekeningnummer NL27RABO0107254506 t.n.v. Stichting Kattenzorg in Nijmegen, onder vermelding van je naam en adres en: ‘donatie [jaartal]’. Ieder jaar is bij de decembereditie van de Kattenpraat een betalingsverzoek gevoegd. Je kunt dan opnieuw een donatie aan ons overmaken. Als je niet meer wil doneren, dan is een mailtje voldoende om uit ons donateursbestand verwijderd te worden.