1e verjaardag nieuwe website Kattenzorg

De nieuwe website van Kattenzorg werd op 10 januari 2015 gelanceerd, onlangs heeft onze nieuwe website dus zijn eerste “verjaardag” gevierd. Op 1 januari 2016 hebben we wat cijfers in kaart gebracht.

In 2015 zijn er 340 berichten op onze website geplaatst, 2/3 van dit aantal heeft een informatief/voorlichtend karakter. Ook hebben wij vragen over katten, die we kregen van klanten, met het antwoord, op onze website gepost onder de noemer “lezersvragen”.

Dat onze adviezen en antwoorden op vragen erg worden gewaardeerd, bleek wel uit het feit dat één mevrouw zó tevreden was, dat zij een flinke donatie overmaakte. In de omschrijving van de overboeking had zij “dank voor het goede advies” geschreven.

In augustus hebben we een digitale nieuwsbrief ontworpen. Een greep uit de berichten die op onze website zijn verschenen, laten we daarin terugkomen. Ook deze service wordt door onze websitebezoekers gewaardeerd, en er komen nog steeds nieuwe aanmeldingen binnen voor de nieuwsbrief, die maandelijks verschijnt.

Onze nieuwe website werd zeer enthousiast ontvangen. Om de reacties te peilen en verbetervoorstellen te kunnen bekijken, hebben we een enquête ontwikkeld met Survio. Op 1 januari 2016 bleek dat 20 unieke bezoekers bereid waren geweest onze enquête in te vullen.

enquete

De belangrijkste enquêteresultaten:

 • Alle bezoekers gaven aan dat ze makkelijk hadden kunnen vinden wat ze zochten.
 • De inhoud van de website werd duidelijk en begrijpelijk bevonden.
 • Op de vraag wat men eventueel miste, gaf 1 persoon aan een zoekbutton te missen. Deze was wel aanwezig op de website, maar stond onderaan. Na deze opmerking hebben wij de zoekfunctie bovenaan de website geplaatst.
 • Op de vraag of men nog suggesties had voor de website, reageerde een respondent dat hij/zij meer foto’s van de katten wilde zien. Dit is niet altijd mogelijk. Als het katten zijn die bij ons in de bemiddeling zijn, dan plaatsen wij daar altijd meerdere foto’s van. Van de asieldieren die wij in de schijnwerpers zetten, kan dat niet altijd, omdat het asiel niet meer foto’s beschikbaar heeft gesteld.
 • Alle respondenten vulden in dat zij de website vaker zouden gaan bezoeken in de toekomst, en bij de redenen daarvan werd ingevuld dat ze nog op zoek zijn naar een kat of dat ze de informatieve artikelen interessant vinden om te lezen.

waardering-website-kattenzorg-nijmegen-sterren

 • Websitebezoekers konden onze website waarderen met een ster, waarbij één ster stond voor een lage waardering en 5 sterren voor de hoogste waardering mogelijk. Onze website werd gemiddeld met 4,6 ster beoordeeld. Wij zijn heel erg blij met dit resultaat!
 • Tot slot gaven wij de deelnemers aan de enquête de gelegenheid om hun gegevens achter te laten, mochten ze nog vragen aan ons hebben. Geen van de ondervraagden had nog vragen na hun websitebezoek.
 • De leeftijd van de ondervraagden was als volgt verdeeld:
  • 30% van de ondervraagde websitebezoekers viel in de categorie 19-40 jaar;
  • 30% was tussen 41-60 jaar en
  • 40% van de ondervraagde bezoekers had een leeftijd van tussen 61 en 80 jaar.
 • 75% van de deelnemers aan de enquête was een vrouw.

Meedoen aan de enquête over onze website kan nog steeds! Wilt u laten weten wat u vindt van onze website of heeft u 0p- en aanmerkingen? Wij horen het graag! Klik hier voor de enquête.