Donateur worden

Donateur worden van Stichting Kattenzorg Nijmegen

Stichting Kattenzorg Nijmegen is opgericht op 12 januari 1982.

Onze activiteiten zijn:

 • het bemiddelen bij de herplaatsing van katten
 • wij geven gratis persoonlijk advies
 • en voorlichting over katten

Wij hebben geen bezoeklocatie en er is geen centraal opvangadres. Kattenzorg Nijmegen is dan ook geen dierenasiel, maar een stichting die bemiddelt bij de herplaatsing van katten. Alle vrijwilligers werken vanuit huis. Katten blijven bij de eigenaar, of bij een van onze opvanggezinnen, tot er een nieuw thuis gevonden is.

Wij zijn volledig afhankelijk van onze donateurs en we zijn dan ook dankbaar voor ieder bedrag, groot of klein, dat particulieren en bedrijven aan ons doneren. Wij krijgen geen subsidie en onze vrijwilligers en het bestuur krijgen geen betaling voor hun werkzaamheden.

Er is geen minimum donatiebedrag om als donateur van Kattenzorg beschouwd te worden. Als donateur krijg je 2x per jaar per post het interessante en leuke boekje “Kattenpraat”. Daarin vind je informatieve artikelen, leuke verhalen en mooie foto’s. Een groot deel van onze donateurs heeft een respectabele leeftijd en gebruikt geen computer, of internet. Om die reden wordt het donateursblad (nog) niet digitaal aangeboden.

kattenpraat-voorkant-najaar-2015-kattenzorg-nijmegen

Gratis digitale nieuwsbrief

Wel geven wij een digitale nieuwsbrief uit waar je je op kunt abonneren. De nieuwsbrief komt meestal iedere maand uit (bij grote drukte iets minder vaak). Daarin vind je een greep uit de berichten en nieuwtjes van Stichting Kattenzorg Nijmegen, zoals die eerder op onze website zijn verschenen. Via deze link kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief, door je e-mailadres in te vullen.

Doneren aan Kattenzorg

Draag je onze activiteiten een warm hart toe? Vind je het belangrijk dat kattenbaasjes goede voorlichting en gratis advies krijgen? Je kunt eenmalig een donatie doen of structureel donateur worden, met de mogelijkheid om ieder jaar op te zeggen. Een bedrag naar keuze kun je overmaken op ons IBAN-bankrekeningnummer NL27RABO 01 07 25 45 06 t.n.v. Stichting Kattenzorg in Nijmegen, onder vermelding van je naam en adres en: ‘donatie [jaartal]’.

Je kunt je naam en adresgegevens ook doorgeven via e-mail als je dat prettiger vindt. Ieder jaar is bij de wintereditie van de Kattenpraat, die in december op de mat valt, een betalingsverzoek gevoegd. Je kunt dan opnieuw een donatie aan ons overmaken.

Wij hopen jou te mogen verwelkomen als donateur. Dank je wel!

Zoek je kittens?

Zoek je kittens?

zoekt-u-kittens-kattenzorg-nijmegen-verwijst-naar-goede-dierenasiels-en-dierenopvang-andere-organisaties

Kattenzorg Nijmegen bemiddelt bij herplaatsing van volwassen katten. Een paar keer per jaar hebben wij kittens in de bemiddeling.


Ons actuele aanbod van katten en kittens die een thuis zoeken vind je hier.


Als wij op dit moment geen kat hebben die bij je past, neem dan eens een kijkje bij onderstaande organisaties.

stichting-wijze-weeskitten-herplaatsing-katten-nijmegenStichting Het Wijze Weeskitten

De kittens zijn opgevangen bij pleeggezinnen in Nijmegen en omgeving. Klik hier voor de website.


Je kunt ook gaan kijken bij deze dierenasiels in onze regio


dierenopvang-maasland-oss-kattenzorg-nijmegen

Dierenopvang Maasland in Oss
Kijk hier voor de katten in het asiel


bemiddeling-herplaatsing-kittens-volwassen-katten-dieren-kattenzorg-nijmegen-logo-hof-van-ede

Dierentehuis De Hof van Ede
Kijk hier voor het kattenaanbod


Zoek je gratis kittens?

Klik dan hier.


kittens-kattenzorg-nijmegen-herplaatsing-bemiddeling-persoonlijk-advies-voorlichting-katten

Kies je voor één of twee kittens?

Hier vind je informatie om een goede afweging te maken.


kitten-chloe-in-de-weegschaal-kattenzorg-nijmegen-herplaatsing-katten-voorlichting-persoonlijk-advies-kat

De juiste leeftijd

Voor een goede groei en stabiliteit van het karakter raden deskundigen aan om een kitten op de leeftijd van 10-12 weken uit het nest te halen.

Kittens zijn schattig, met name als ze heel jong zijn. Katjes die de moeder te jong verlaten hebben, kunnen (ernstige) gedragsproblemen gaan vertonen op volwassen leeftijd. Onzindelijkheid komt voor, net als voortdurend ziek zijn, omdat ze de noodzakelijke antistoffen via de moedermelk gemist hebben.

De Sophia Vereeniging tot Bescherming van Dieren geeft meer informatie over de redenen een kitten pas met 12 weken bij de moeder weg te halen. Klik hier om het artikel te lezen.

De wettelijke leeftijd om een katje van de moeder te scheiden is helaas 7 weken. Dit komt de ontwikkeling van kittens niet ten goede. Door de enorme aantallen opgevangen katten bij asiels en dierenhulpstichtingen is de leeftijd van 8-10 weken ook daar gangbaar om de kittens weg te geven.

Als je een kitten hebt uitgekozen dat nog bij de moeder is, probeer het dan tot 12 weken bij de moeder te laten. Je kunt bijvoorbeeld voorstellen een aanbetaling van het aankoopbedrag te doen, waardoor het asiel of de opvang de garantie heeft dat jij het kitten zult nemen.


Online informatie over kittens

Op de website Kittenleeftijd.nl is veel goede informatie te vinden over kittens. Waar moet je op letten bij de aanschaf? Kies je voor een poes of een kater? Neem je er een of twee? Zegt de kleur van het kitten iets over het karakter straks?

En natuurlijk het allerbelangrijkste: hoe introduceer je een kitten op de beste wijze bij je thuis? Met name als je al een of meerdere katten of een hond hebt, is dit belangrijk. Je kunt het allemaal hier lezen.


Goede boekentip

Krijg je te veel informatie op internet en weet  je niet wat de juiste adviezen zijn voor de opvoeding van je jonge katje? Wij hebben een goede boekentip! Thuis lekker op je gemak lezen, zodat je helemaal bent voorbereid op de komst van je kitten(s). Dit boek is ook interessant voor mensen die een volwassen kat zoeken en natuurlijk een waardevol cadeau. Klik hier voor meer informatie en om het boek te bestellen.

boek-praktische-kittengids-liesbeth-puts-kattenzorg-nijmegen


Wij wensen je veel succes en plezier bij de zoektocht. Als je nog vragen hebt: je krijgt snel antwoord via e-mail.

Lieve Loki heeft een thuis!

Lieve Loki heeft een thuis!

loki-kater-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (5)


Update 20 februari 2018

loki-succesvolle-herplaatsing-kat-kattenzorg-nijmegen

1 week is loki nu bij ons via Kattenzorgcentrum Nijmegen 👌🏻 vandaag jullie post ontvangen wat super gaaf en leuk bedankt daarvoor🌺

Loki maakt het super en gaat beter dan verwacht. Ook lopen hier 2 honden en zijn nu al dikke maatjes aan het worden 😊


Update 15 februari 2018

We hebben verschillende reacties gehad op Loki en ja, hoor, het is weer gelukt! Loki is verhuisd! Heel veel geluk, lieve jongen!


NIJMEGEN, 30 januari 2018

Dit is Loki! Een ontzettende lieverd van 2 jaar oud (geboren op 25 augustus 2016). We hebben een uur aan de telefoon gezeten met een heel verdrietig vrouwtje. 🙁 Zij had zo gehoopt om Loki en zijn broertje een gouden mandje te geven, na alles wat ze hebben meegemaakt, maar helaas kunnen de broertjes niet met elkaar overweg.

herplaatsing-loki-kater-nijmegen-kattenzorg (4)

Op de foto lijkt het zo gezellig, maar spel ontaardt bij Loki en zijn broer al snel in strijd. 🙁

De historie van Loki en zijn broertje

In 7 maanden tijd hebben Loki en zijn broertje al 3 eigenaren gehad. 🙁 Een lieve meneer haalde deze drie kittens uit een situatie waar ze het niet goed hadden. Ze werden niet goed verzorgd. Deze meneer was helemaal niet van plan de poezen te houden. Hij had plannen om weer naar huis te gaan, naar zijn geboorteland Italië. Katten houden of meenemen was echt niet de planning, maar hij kon het niet aanzien dat deze diertjes het slecht hadden bij mensen thuis. Hij deed zijn burgerplicht en redde deze katten. Hij zocht zeer zorgvuldig een fijn thuis voor ze. Het eerste broertje was al snel geplaatst. Loki en zijn broertje werden samen geplaatst bij deze lieve mevrouw. Hun vrouwtje wilde ze graag houden en een thuis geven, voor altijd!

Maar zoals we helaas vaker meemaken, ontwikkelde het karakter van beide broertjes zich heel anders. Het broertje van Loki is rustig, angstig en timide. Zelfs zo angstig, dat hij er een half jaar voor nodig heeft gehad om zijn vrouwtje te gaan vertrouwen. Loki is van een heel ander kaliber! Deze stoere jonge knaap is energiek, speels, uitgesproken en aanhankelijk. En dat is nu meteen het probleem. Zijn zachte broertje kan hier niet mee omgaan. Die laat zich intimideren door zijn broer. Hij laat zijn etensbakje leegeten en hij is niet gediend van het wilde spel van Loki.

herplaatsing-loki-kater-nijmegen-kattenzorg (7)

Spelen, spelen, spelen

Dat is wat Loki wil: spelen! Met speelgoed (zijn favoriete speelgoed is een rietje!) en hij speelt ook heel graag samen met zijn vrouwtje. Hij krijgt er geen genoeg van. Loki zou ook heel graag willen buitenspelen, maar ja, dat balkon, dat is niet genoeg voor hem! Hij zegt dat hij een tuin wil, waar hij kan rennen en kan jagen op insectjes.

Eten, eten, eten

Ja, dat doet Loki ook graag. Heerlijk, eten. Lekker veel en lekker vaak. En zijn vrouwtje heeft dat helemaal geweldig gemaakt met activity boards en een voerbal. Zijn grootste hobby’s komen hierin samen. Het vrouwtje heeft niet verteld dat dat eigenlijk is omdat hij een beetje schrokt en omdat hij anders veel te veel eet. Niet doorvertellen aan Loki dus, dat het helemaal niet voor de lol is. 🙂

loki-kater-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (8)

Een schattige kletskous

Met deze jongeman voel je je nooit alleen. Hij is erg aanhankelijk en zal je vrolijk begroeten als je thuiskomt. Nou ja, als hij je een beetje heeft leren kennen natuurlijk. Hij vindt vreemde mensen wel leuk, maar hij moet natuurlijk eerst wel een beetje op zijn gemak zijn voordat hij zijn gekke zelf zomaar aan iedereen laat zien. Ook aan de telefoon hoorden we Loki’s schattige stemmetje, wat een leuk kereltje is het! Een echt gezelligheidsventje.

herplaatsing-loki-kater-nijmegen-kattenzorg (8)

Andere katten?

Als je zelf een stoere, speelse, energieke kat hebt van wie je denkt dat hij een stoer vriendje wel zal waarderen, dan is de eigenaar gerust bereid het een kans te geven. Loki heeft echt geen kwaad in de zin, maar hij heeft energie voor 10 en hij wil gewoon heel erg graag wild spelen. Zoals met alle katten is het belangrijk dat de introductie op een rustige manier wordt aangepakt waarbij de katten stapsgewijs aan elkaar kunnen wennen. Je kunt dit artikel van Praktijk voor Kattengedrag goed gebruiken als “handleiding” hoe je dat het beste aanpakt.

Honden?

Voor honden geldt hetzelfde. Als er bij jou al een hond woont die aan katten gewend is, dan is het best te proberen of dat werkt. Loki is nu niet gewend aan honden, maar met de juiste aanpak zal hij misschien best een hondenvriend kunnen worden.

herplaatsing-loki-kater-nijmegen-kattenzorg (5)

Kinderen?

Dit kereltje is niet gewend aan kinderen en we denken dat hij op zijn jonge leeftijd ook iets te wild is met spelen, om goed te kunnen passen in een thuis met kinderen. Mocht je al wat oudere kinderen hebben die op een rustige en verantwoordelijke manier met katten kunnen omgaan, reageer dan gerust, kennismaken met Loki kan natuurlijk altijd!

Gezondheid

Loki is nog een jonge kerel en hij is hartstikke gezond. Hij is regelmatig ontvlooid en ontwormd met kwaliteitsmiddelen. Uiteraard is hij ingeënt, gechipt en gecastreerd. Loki gebruikt netjes de kattenbak.

loki-kater-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (3)

Bijzondere dingen aan Loki

Ja, je verzint het niet, maar een rietje is zijn favoriete speelgoed. Hij is erg speels en dol op eten.

loki-kater-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (2)

Handig om te weten

De eigenaresse van Loki heeft een visuele beperking. Dit maakt het voor zijn vrouwtje ook moeilijk om hem te begeleiden in zijn speelsheid. Ze weet simpelweg niet altijd wat Loki aan het uitspoken is! In zijn ondeugendheid klimt hij bijvoorbeeld wel eens op het aanrecht, wat hij niet mag, maar dan ziet het vrouwtje dat natuurlijk te laat. En dat vindt hij dan wel weer grappig. De stouterd. 🙂

Reden van afstand

Waarschijnlijk is het al wel duidelijk uit de tekst: de relatie tussen Loki en zijn broertje is niet goed. Zijn gevoelige, zachte broertje lijdt onder de ruige, wilde Loki die de hele dag gek wil doen, wild wil spelen en zijn energie niet kwijt kan in een flat. We zoeken voor Loki dan ook een thuis waar hij naar buiten kan. En het liefst zonder andere katten, want het is een kereltje om rekening mee te houden. Niet iedere kat zal zijn onbesuisde gedrag op prijs stellen! Maar proberen kan gerust, als het in zijn nieuwe thuis niet goed gaat, dan kan Loki binnen de maand proeftijd gewoon terug naar zijn oude huis en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een nieuw baasje voor hem.

herplaatsing-loki-kater-nijmegen-kattenzorg (3)

Proeftijd

Zoals voor alle katten in de bemiddeling voor herplaatsing bij Kattenzorg, geldt voor Loki een proeftijd van één maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat in zijn nieuwe thuis, zal zijn vrouwtje hem met liefde thuis terugnemen. Na alles wat hij en zijn broertje al hebben meegemaakt, wil ze dat hij goed terechtkomt. Kattenzorg zal opnieuw op zoek gaan naar een thuis als het bij jou geen succes mocht worden.

Kosten verbonden aan de overname van Loki

Het gaat zijn vrouwtje aan het hart, om deze jongen te herplaatsen, die zij zo liefdevol opgevangen heeft. Omdat ze alleen serieuze reacties wil van mensen die echt voor Loki gaan, wordt een overnamebedrag gevraagd van € 80,- (iets goedkoper dan een kat uit het asiel).

Spulletjes die Loki mee krijgt naar zijn nieuwe thuis

Omdat hij gek is op zijn activity board, krijgt hij dit mee. Mocht je het niet kennen, het is een “puzzel” voor katten waar je voer in kunt doen. Ze moeten er denkwerk voor doen om dit eruit te krijgen en veel katten vinden dit erg leuk.

Leuke Loki:

 • 2-jarige kater (geboren op 25 augustus 2016)
 • gecastreerd
 • gechipt
 • gevaccineerd
 • ontwormd en ontvlooid met kwaliteitsmiddelen
 • cypers met wit
 • speelse, energieke kater
 • aanhankelijk
 • maakt graag een praatje met zijn eigenaar
 • gebruikt netjes de kattenbak
 • hij zou heel graag willen buitenspelen in zijn nieuwe thuis
 • Loki wordt het liefst alleen geplaatst, op proef zou je kunnen kijken of hij past bij jouw kat of katten
 • als hij wordt geplaatst bij een of meer andere katten, dan is een rustige introductie belangrijk (dat geldt voor alle katten)
 • misschien kan Loki wel samenleven met een hond die aan katten is gewend, ook daar zal hij rustig aan moeten wennen
 • hij is niet gewend aan kinderen, hij zal waarschijnlijk wel geplaatst kunnen worden bij oudere kinderen
 • er geldt een proeftijd van één maand, als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat in zijn nieuwe thuis, dan gaat hij terug naar zijn vrouwtje
 • omdat we alleen serieuze reacties willen op deze lieve, speelse jonge kat, wordt een overnamebedrag gevraagd van € 80,- (iets lager dan asieltarief)
 • Loki krijgt zijn activity board (voerpuzzel) mee naar zijn nieuwe thuis
 • dit grappige kereltje woont in Nijmegen

Ben jij wel toe aan een sprankelende huisgenoot? Vind jij het leuk om met een kat te spelen en kun je hem een fijn thuis bieden waar hij zijn energie ook lekker buiten kwijt kan? Hou je van knuffelen en zoek je een kat die écht aandacht voor je heeft? Stuur ons dan een berichtje om de contactgegevens van de eigenaar op te vragen!


Wat doet mijn kat nu?!

Wat doet mijn kat nu?!

rijen-reupen-dekken-hond-kat-kattenzorg-nijmegen

Foto: Shutterstock / Dierenziekenhuizen.nl

Onlangs kregen wij een vraag van iemand wiens kat regelmatig zat te “rijen” op een dekentje. De vraag was of wij hier wel eens van hadden gehoord, of het normaal is en of het slecht is voor de kat, of dat hij iets mankeert. De kat in kwestie was gecastreerd.

Wij kennen dit gedrag inderdaad, ook bij gecastreerde katers. Vaak doen ze het op zacht materiaal. Voor wie niet precies weet wat we bedoelen, het ziet eruit alsof een kat aan het dekken is. Bij honden wordt het rijen, rijden of reupen genoemd.

rijen-reupen-dekken-hond-kat-kattenzorg-nijmegen

Foto: het verdrag van Pluto.be

We weten van een kat die het deed op een teddybeer. Hij wilde het heel vaak, meerdere keren per dag, maar de eigenaar vond dat het gedrag een beetje uit de hand liep. Ze borg de beer op en hij mocht 3x per week even “rijen” op zijn beer. De eigenaar had er een ritueeltje van gemaakt dat hij ’s avonds even zijn beer mocht hebben “om het op te doen” en als hij klaar was, dan werd de beer weer opgeborgen. Zo was het voor beide partijen naar tevredenheid opgelost en werd het voor de kat niet meer zo’n obsessie om constant met die beer bezig te zijn.

Liesbeth Puts van Praktijk voor Kattengedrag heeft hier ook een blog over geschreven, heel interessant!

Sleutelhangers voor het goede doel

Sleutelhangers voor het goede doel

We hebben superleuke sleutelhangers weten te scoren en die gaan we verkopen voor het goede doel: Kattenzorg Nijmegen!

Zoals je misschien weet krijgt onze stichting geen enkele vorm van subsidie en wij zijn dan ook heel blij met onze donateurs en de inkomsten die we binnen krijgen door het verkopen van (zelfgemaakte) artikelen.

Een sleutelhanger kost € 2,50 inclusief verzenden en de volledige opbrengst komt ten goede aan onze stichting!

Wil je een of meer sleutelhangers bestellen? Stuur ons dan een mailtje met een duidelijke omschrijving welke sleutelhangers je wil bestellen. Na ontvangst van het totaalbedrag sturen we deze met de post naar je toe. Vermeld dus ook je adres!

Onze bankgegevens: NL27RABO 01 07 25 45 06 t.n.v. Stichting Kattenzorg in Nijmegen, onder vermelding van je naam en adres en “sleutelhangers”.


Zoals je ziet hebben we maar een kleine voorraad, dus wees er snel bij!
Klik op de foto’s voor een vergroting


Sleutelhanger met pluche katje (zwart) – TIJDELIJK UITVERKOCHT!


Glow in the dark ketting, hanger met kattenpootje

Nu hebben we nog iets bijzonders: twee van deze mooie kettingen met een glow in the dark kattenpootje!


Sleutelhanger met laserlampje

sleutelhanger-laserlampje-kat-kattenzorg-nijmegen

Sleutelhanger met laserlampje in de kleuren blauw, roze en bruin


Sleutelhangers mini – 1 voor € 1,50 en 2 stuks voor € 2,50


Sleutelhangers mini – 2 voor € 2,50
kleur naar keuze: roze of zwart, of allebei 🙂


Sleutelhanger met hondenbotje – verschillende kleuren


Sleutelhanger met kattenpootje – verschillende kleuren


Sleutelhangers met katjes


 

Trek op tijd aan de bel

Trek op tijd aan de bel

trek-op-tijd-aan-de-bel-kattenzorg-nijmegen-herplaatsing-advies-voorlichting-hulp-herplaatsing-advies-kattenEen aantal keren per jaar krijgen wij een telefoontje, mailtje of een privébericht op Facebook van mensen die ten einde raad zijn, maar nu pas bij ons aan de bel trekken. Zij hebben dan eerst maandenlang gevraagd bij vrienden, kennissen, familie en collega’s of zij hen konden helpen met hun probleem.

Te laat melden om nog om hulp te kunnen bieden

En pas als het (bijna) te laat is, trekken ze bij ons aan de bel. Dat is ontzettend jammer. Onze stichting is niet groot en wij zijn ook altijd op zoek naar uitbreiding in de vorm van goede gastgezinnen voor de (acute) tijdelijke opvang van katten. Gastgezinnen voor de tijdelijke opvang van volwassen katten zijn helaas heel erg moeilijk te vinden. De mensen die er tijd voor hebben vinden het vaak geweldig om gastgezin te worden voor (moederloze) kittens. Dat is natuurlijk prachtig werk en net zo hard nodig! Voor volwassen katten bestaat deze behoefte er ook en het is spijtig dat het zo moeilijk is hiervoor genoeg geschikte vrijwilligers te vinden.

Acute vraag naar opvang van katten

Wij kunnen dan ook niet altijd aan de acute vraag voldoen om katten op te vangen, als mensen zich zó laat bij ons melden, dat er geen tijd meer is voor een andere oplossing. Normaal gesproken blijven katten namelijk altijd bij de eigenaar totdat zich een geschikte nieuwe eigenaar bij ons meldt.

Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn heeft gastgezinnen voor tijdelijke opvang van katten door heel Nederland. Neem gerust contact met hen op om te vragen of zij u kunnen helpen!

Herplaatsen van hond of kat

De redenen dat mensen hun katten voor bemiddeling bij herplaatsing bij ons aanmelden zijn heel divers. De bemiddelingstermijn is drie maanden en dit is doorgaans meer dan voldoende om een nieuw thuis te vinden. Als mensen zich pas een paar weken of zelfs een paar dagen vóór het moment dat de katten dakloos worden bij ons melden, dan is er vaak niets meer dat wij kunnen betekenen en dat vinden we bijzonder jammer. We zijn dan genoodzaakt mensen te verwijzen naar het dierenasiel voor de opvang van hun kat. Liever hadden wij samen naar een andere oplossing gezocht, zeker in het belang van de katten!

Daarom is ons dringende advies:
hebt u een probleem, neem contact met ons op en wacht daar niet mee

Gedragsproblemen van uw kat

Als het gaat om een gedragsprobleem dat voor u onoplosbaar lijkt, dan is er vaak nog heel veel aan te doen. Wij kennen goede, gecertificeerde kattengedragstherapeuten die menig kat en eigenaar uit de problemen hebben geholpen. Tip: u kunt eerst gratis telefonisch advies vragen voordat u besluit of u een traject wil ingaan. Bel tijdens het telefonisch spreekuur naar kattengedragstherapeut Maggie Ruitenberg; hier vindt u meer informatie.

Bemiddeling bij herplaatsing

Als u zich tijdig meldt, dan is de kans heel groot dat via een bemiddelingstraject een fijn nieuw thuis voor uw kat gevonden kan worden. Ook is de kans dan groter dat er wél plaats is in een van onze gastgezinnen.

Dierenvoedselhulp aan honden en katten 

Mocht u iemand zijn of kennen die momenteel het hoofd niet boven water kan houden waardoor de hond of kat tekort komt – in welke zin dan ook –  of kunt u uw hond even niet meer bieden wat hij nodig heeft: neem dan contact op met N’Djoy voor de mogelijkheden. Kim Jans heeft deze organisatie in Noord-Brabant opgericht. Kim vertelt: “ik werk in mijn eigen woonplaats en ik ondersteun baasjes van honden en katten met voer, snacks en speelgoed. Aarzel niet om contact op te nemen als u buiten dit gebied woont, ik wil per situatie graag kijken of ik u (verder) kan helpen. Donaties in de vorm van brokjes, blikjes en koekjes voor hond en kat zijn heel erg welkom. Wat ik zelf niet kan gebruiken om dieren mee te helpen, geef ik door aan Stichting Wereldasielen.” Kim Jans is hondengedragsdeskundige in opleiding en verzorgt ook herplaatsingstrajecten voor honden. Contact is mogelijk via Facebook, via de website www.ndjoy.nl en via e-mail: info@ndjoy.nl Telefoonnummer op aanvraag.

Financiële vergoeding of tegemoetkoming in de kosten bij sterilisatie of castratie

Uiteraard hebben wij voorwaarden als u uw kat aanmeldt voor bemiddeling bij herplaatsing. Een daarvan is dat uw kat gesteriliseerd of gecastreerd moet zijn. Als daar de financiële middelen voor ontbreken, dan kunt u zich wenden tot Stichting Mens en Dier Nederland voor eventuele financiële hulp bij sterilisatie of castratie. Klik hier voor meer informatie over de castratieprojecten.

Hulp bij het betalen van de dierenartsrekening

zorg-van-dierenarts-stichting-kattenzorg-nijmegenAls er sprake is van een financieel probleem waardoor u uw dierenartsrekening niet kunt betalen, neem dan contact op met Stichting Waarborgfonds
Quidem Carus. Deze stichting helpt bij deze acute situaties. Samen met de dierenarts bekijken zij de mogelijkheden en leveren onder voorwaarden een financiële bijdrage. U kunt zelf via de website een aanvraag indienen, of per post:
Stichting Waarborgfonds Quidem Carus
Administratiekantoor Zuilen
(geen bezoekadres)
Tafelbergdreef 180
3564 AG  UTRECHT

Een betaalbaar consult bij de dierenarts

Jacker.nl
Laat de online dierenarts met je meekijken naar je dier. Krijg gericht advies via live video, voor een vast laag bedrag!
Facebookpagina van Jacker.nl

U dreigt dakloos te worden en u hebt huisdieren

Als u dakloos bent geworden of dreigt te worden en er zijn huisdieren in het spel, dan kunt u contact opnemen met Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn.

Dit is een onafhankelijk landelijk platform voor mensen met een huisdier, zelf (tijdelijk) verkerend in een ernstige minimasituatie (al dan niet aangesloten bij een reguliere voedselbank). Huisdierenwelzijn is een platform waar mensen terecht kunnen met vragen over het welzijn van hun huisdier. Vragen variërend van voeding, verzorging, veiligheid, steun bij medisch acute zorg (klik hier voor het aanvraagformulier) voor een ernstig ziek of gewond huisdier tot steun bij herplaatsing of tijdelijke opvang van een minimahuisdier.
Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn
Kolkweg 1
1606 MJ  VENHUIZEN
Tel. 06-12660654

Februari: maand van de gebitsverzorging

mvdg-logo-februari-gebitscontrole-kattenzorg-nijmegen
Februari is de maand van de gebitsverzorging, met acties bij je dierenarts!

Het natuurlijke dieet van de kat

Wat de kat eet speelt een grote rol bij het ontstaan van een tandplak op de tanden en kiezen. De meeste mensen voeren hun katten niet zoals de voorouder van onze huiskat gewend was te eten. Het knagen op huid, vleugeltjes, en botjes heeft een reinigend effect op de tanden, waardoor het gebit beter schoon blijft. Het voeren van prooidiertjes of stukjes vlees en zachte rauwe botten is dan ook zeker een goed idee om tandproblemen te voorkomen! Dit korte en overzichtelijke artikeltje geeft een indruk van wat je rauw aan je kat kunt voeren en verwijst ook naar goede internetfora om je verder te helpen als je het wil gaan proberen. Ook verwijzen wij je graag naar het boek Work Wonders van dierenarts Tom Lonsdale, dat Kattenzorg-vrijwilliger Marieke in het Nederlands heeft vertaald. Het is gratis online te lezen. Klik daarvoor hier.

work-wonders-small-boek-tom-lonsdale-kattenzorg-nijmegen

Oorzaken van gebitsproblemen bij katten

De gemiddelde kat kauwt niet op blikvoer, maar ook brokjes worden vaak gewoon ingeslikt zonder erop te kauwen. De meeste problemen bij het kattengebit beginnen dan ook bij tandplak. Tandplak is een nauwelijks zichtbaar laagje dat bestaat uit voedselresten, slijm en bacteriën, dat zich voortdurend op de tanden vormt. Wanneer tandplak niet wordt verwijderd, dan verkalkt het binnen 24 uur in de vorm van tandsteen. Beide veroorzaken ontstoken tandvlees en dit kan leiden tot ernstige klachten. Niet alleen het verlies van tanden en kiezen, maar zelfs ontstekingen aan vitale organen.

gino-van-pootje-eten-kattenzorg-nijmegen

Hoe kun je gebitsproblemen bij katten herkennen?

Er zijn meerdere manieren om gebitsproblemen bij katten te herkennen:

 • ander gedrag dan normaal
 • slechte adem
 • minder eetlust
 • geen brokjes (meer) kunnen of willen eten
 • gele of bruine aanslag op tanden en kiezen
 • moeilijk eten
 • met de voorpoten langs de bek wrijven
 • ontstoken en/of bloedend tandvlees
 • kwijlen of speekselen
 • losse tanden of kiezen

Als je een gedragsverandering bij je kat merkt en er is niets veranderd in je thuissituatie, dan is het altijd belangrijk naar de dierenarts te gaan. Katten zijn meesters in het verbergen van pijn, en een oplettende eigenaar kan het zien als een kat zich anders gedraagt dan normaal. Pijn aan het gebit kan daarvoor een reden zijn.

Gebitscontrole bij de dierenarts

Het is belangrijk bij ieder dierenartsbezoek even naar het gebit te laten kijken. De meeste dierenartsen doen dit sowieso al bij iedere controle. Vooral bij oudere katten is het vaak nodig het gebit een keer per jaar onder narcose grondig te laten reinigen. De dierenarts kan advies geven over preventief onderhoud aan het gebit. Ook Praktijk voor Kattengedrag geeft tips om tandproblemen bij katten te voorkomen. Klik hier voor de blog!

Februari is de Maand van de Gebitsverzorging

Veel dierenartspraktijken hebben ieder jaar in februari speciale tarieven of acties, zoals gratis gebitscontroles, gratis gebitsverzorgende snacks of uitgebreide poetsinstructies. Voor welke actie kun je bij je dierenarts terecht?

Klik hier om de acties van jouw dierenartspraktijk op te zoeken.


Misschien vind je dit ook interessant om te lezen: goede merken blikvoer voor de kat.

Etensbakjes voor gevoelige snorharen

thomas-kat-etensbakjes-snorharen-nienke-flipsen-kattenzorg-nijmegenEtensbakjes voor gevoelige snorharen

Wist je dat de snorharen van de kat heel gevoelig zijn? Rondom de snorharen, diep in de huid, zitten veel zenuwen, waardoor de snorharen voor een kat echt als een ‘tastinstrument’ dienen. Dit is de reden dat katten kleine, diepe of smalle etensbakjes en drinkbakjes meestal niet prettig vinden. Als de snorharen tegen de bakranden aan komen, doet dat ‘pijn’.

Het ontwerp van etensbakjes en drinkbakjes voor katten

De meeste voer- en drinkbakjes zijn ontworpen zodat het voor de eigenaar praktisch is of er leuk uitziet. Een bakje voor water en een voor voer, in een setje of rekje. Een kat vindt dit juist helemaal niet fijn! Katten willen in de natuur niet drinken in de buurt van hun eten. Dieren voelen instinctief aan dat het gevaarlijk is om te drinken van water waar een dood dier in ligt. Het water bevat dan gevaarlijke bacteriën die dodelijk kunnen zijn. Katten hebben dit instinct nog steeds, en zij willen dus ook het liefst dat het waterbakje ver van het voerbakje vandaan staat.

Materiaalkeuze van voer- en drinkbakjes

Er zijn meer voerbakjes-ontwerpen op de markt waarbij aan de eigenaar is gedacht en niet aan de kat. In plastic, melamine en kunststof zijn de prachtigste vormen en kleuren bakjes verkrijgbaar. Plastic heeft echter de eigenschap om geuren vast te houden. En voor een dier dat maar liefst 14x beter ruikt dan wij, is dat bepaald geen prettige ervaring!

Ook etensbakjes van metaal zijn niet aan te raden. Bij katten die eten uit bakjes van plastic en metaal, zie je vaak “krentenbaard” (impetigo), zwarte spikkels en/of (ontstoken) korstjes aan de kin. De wekaminen in plastic en/of een overgevoeligheid voor metaal zouden hier de oorzaak van kunnen zijn, onderzoekers zijn daar nog niet 100% zeker van. Ook is het niet altijd impetigo wat de kat heeft aan de kin. Wat het ook is, het is zeker de moeite waard om te kijken of de plekken aan de kin verdwijnen als je de bakjes van metaal en plastic de deur uit doet.

Wat zijn prettige etensbakjes voor katten?

Wat dan wel? Etensbakjes die zo plat mogelijk en zo groot mogelijk zijn, van porselein of steen, die goed te reinigen zijn (het liefst met een neutraal ruikend afwasmiddel): dat zijn aanraders voor katten.

En in de zoektocht naar geschikte etensbakjes stuitten wij bij Kattenzorg op de producten van Beco Pets.

becopet-geschikte-etensbakjes-biologisch-afbreekbaar-kat-hond-kattenzorg-nijmegen

Het voerbakje voor katten van Beco Pets, de BecoBowl, is gemaakt van natuurlijke plantenvezels uit o.a. bamboe en rijstschillen.

becobowl-geschikte-etensbakjes-biologisch-afbreekbaar-kat-kattenzorg-nijmegen

Deze bakjes zijn speciaal voor het comfort van de kat ontworpen. Alle katten hebben baat bij een etensbakje met een lage rand en in het bijzonder raskatten met een platte neus zoals de Pers en de Exotic. 

Duurzaam en biologisch afbreekbaar

De etensbakjes kunnen in de vaatwasmachine en zijn 100% biologisch afbreekbaar. Wanneer je een voerbakje zou weggooien, dan is het binnen 3 tot 5 jaar volledig afgebroken, zonder enig spoor achter te laten. Bij Beco staat duurzaamheid voorop en daarom zijn alle producten die zij aanbieden ecologisch verantwoord.

Dit bedrijf heeft ontdekt dat door het toevoegen van een biologische natuurhars aan de plantenvezels, het mogelijk is om leuke vormen te maken zonder dat er plastic wordt gebruikt. Door dit unieke duurzame productieproces bevatten deze etensbakjes geen gevaarlijke stoffen. Een prettig idee om je huisdier uit deze bakjes te voeren!

Te koop bij een bijzondere webshop

De etensbakjes van Beco zijn o.a. te koop bij Tabby Tijger (voorheen Flying Frenzy-winkel). Deze webshop met een persoonlijke benadering maakt van webwinkelen een ontzettend leuke belevenis. Verder verklappen wij er niets over. 🙂 Neem vooral eens een kijkje in de webshop, ook bij het ontwerp van kattenspeeltjes is bij Flying Frenzy uitgegaan van de wensen van de kat!

Persoonlijke ervaring met de Beco-eetbakjes

Kattenzorg-vrijwilliger Marieke gebruikt de Becobowls sinds maart 2016. Zij geeft de katten zowel rauwe voeding als blikvoer en brokjes. Haar ervaring met de Beco-etensbakjes is positief! De katten vonden het meteen prettig.

Het enige kleine minpuntje: door de vorm van de bakjes valt voer over de randen. Met blikvoer kan dit wat geklieder geven. Hoeveel er wordt gemorst, hangt af van de vorm en structuur van de voeding. Maar ook hoe de kat eet! Chloe en Tonick “likken” aan hun eten en “drijven” het voer naar de randen (met ieder bakje). Sneep pakt blikvoer juist met zijn bek op en knoeit in het geheel niet!

Omdat de katten blij zijn met deze etensbakjes, neemt Marieke dit kleine minpuntje voor lief. Zij blijft deze bakjes gebruiken voor haar katten!

Vergiftiging door de pad

vergiftiging-door-de-pad-giftig-hond-kat-kattenzorg-nijmegen-voorlichtingVergiftiging door de pad

Tja, hij is niet moeder’s mooiste, de pad! Wist je dat een hond of kat vergiftigd kan raken door padden?

Een pad valt niet erg op door zijn kleur en lichaamsbouw. Als een pad wordt aangevallen, dan houdt hij zich dood, in de hoop dat een vijand wat anders gaat doen. Zie je een pad in de tuin en ben je bang dat je hond of kat ermee wil spelen? Als je hem oppakt dan zal hij misschien zijn urine laten lopen en soms maakt hij piepende geluidjes. Maar een pad zal nooit bijten!

Een sterke prooi

Een pad is een echte survivor. Hij heeft klieren in zijn huid en met name de paratoïden achter zijn ogen bevatten stoffen die giftig zijn. Hij scheidt deze stoffen af bij gevaar. Het gif heeft een witte kleur en smaakt erg bitter. Het gif wordt bufofagine genoemd en bestaat niet uit één chemische verbinding maar uit een cocktail van verschillende stoffen. Dit gif zorgt ervoor dat padden een niet erg geliefde prooi zijn. Zelfs de larven van de pad zijn niet te eten! Slechts een paar dieren zijn immuun voor paddengif. Dit zijn de ringslang (Natrix natrix) en de egel. Vissen hebben ook een hekel aan de bittere smaak van padden. Daarom kunnen padden zich voortplanten – en overleven de kikkervisjes ook – in visrijke wateren.

De paddentrek

De paddentrek is een jaarlijks terugkerend fenomeen waarbij padden (en andere amfibieën) van hun winterverblijven naar het water trekken om zich te gaan voortplanten. De paddentrek vindt plaats van februari tot april. De combinatie van de temperatuur (minimaal 6°C)  en luchtvochtigheid (hoe natter hoe beter) zijn belangrijk voor het op gang komen van de paddentrek. Tijdens milde, natte perioden kan het grootste deel van de populatie in zeer korte tijd naar het voortplantingswater trekken. Bij grote populaties kan dit om duizenden dieren per nacht gaan!

Het gif

Het gif irriteert de slijmvliezen van de vijand, zodat die de prooi weer uitspuugt na inname. Voor mensen is het gif hooguit licht irriterend op de huid. Het oppakken van padden is voor mensen niet gevaarlijk, maar het is raadzaam om daarna je handen te wassen. Als het gif per ongeluk terechtkomt in je ogen of in je mond, dan komt het in aanraking met gevoelige slijmvliezen en dan kan het wel een sterk irriterende reactie opwekken.

Hoe zit het met paddengif en huisdieren?

Als een hond of kat een pad in zijn bek neemt, dan geeft dat meestal een lokale irritatie aan de bek.
Bij kleine huisdieren én als ze een grote hoeveelheid gif binnen hebben gekregen, kunnen deze lokale verschijnselen optreden:

 • irritatie van neus, lippen en slijmvliezen van de bek. Soms wordt dit gevolgd door een ontsteking
 • (hevig) speekselen
 • onrust
 • schudden met de kop
 • krabben aan de bek
 • kokhalzen of braken

Alléén als dieren (hond, kat, fret) klein zijn, niet gezond zijn, of oud zijn én de hoeveelheid ingenomen gif is groot, dan zouden deze algemene verschijnselen kunnen optreden:

 • maag- en darmklachten
 • slecht of niet eten
 • koorts
 • benauwdheid
 • onrust
 • coördinatiestoornissen

Algemene verschijnselen zie je meestal als een dier een pad heeft opgegeten, of als hij water heeft gedronken uit een bak waar al enige tijd een pad in zat.

Herstel volgt meestal binnen 12 uur bij de hond en binnen 6 dagen bij de kat.

Wat moet je doen als je huisdier met een pad in contact is geweest?

 • spoel de bek van het dier uit met (stromend) water als er lokale verschijnselen zijn
 • neem bij algemene verschijnselen contact op met je dierenarts

Meer informatie over padden: padden.nu

Artrose bij de kat

Artrose bij de kat

Artrose wordt ook wel gewrichtsslijtage genoemd. Bij oudere honden en katten komt dit vaak voor. Eigenaren zien het meestal omdat de kat moeite heeft met traplopen, op de bank springen, met opstaan of met lopen.

Artrose wordt bij katten vaak over het hoofd gezien. Katten zijn meesters in het verbergen van (chronische) pijn.

Wat is artrose?

artrose-kat-kattenzorg-nijmegen

Artrose is een aandoening die vaak voorkomt bij katten vanaf 10 jaar oud. Het kraakbeen van de gewrichten slijt en in een later stadium kan ook het bot en het gewrichtskapsel betrokken raken bij dit proces van verval. Het proces gaat geleidelijk en de meeste eigenaren komen dan ook pas met deze klachten bij de dierenarts als er al behoorlijk wat gewrichtsschade is. Artrose kan voorkomen in alle gewrichten van het kattenlichaam. Een gewricht bestaat uit twee botdelen die ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. De botten zijn bekleed met kraakbeen en samen met de gewrichtsvloeistof (synovia) kunnen de botten soepel over elkaar heen glijden. Kraakbeen is normaalgesproken glad en veerkrachtig. Kraakbeencellen (chondrocyten) maken gedurende het hele leven steeds opnieuw kraakbeen aan. Door belasting van het gewricht worden kraakbeencellen afgebroken. Wanneer dit evenwicht verstoord raakt, dan wordt het kraakbeen minder elastisch en glijden de gewrichten minder goed bij bewegen.

Oorzaken
Kraakbeenbeschadiging kan worden veroorzaakt door een trauma (bijvoorbeeld na een aanrijding of een klap op het gewricht) of het komt door erfelijke afwijkingen zoals bijvoorbeeld een losse knieschijf. Hierdoor worden de gewrichten verkeerd belast en zo beschadigt het kraakbeen. Reuma komt ook voor bij katten. Bij reuma zijn er ontstekingen en het lichaam herkent het eigen kraakbeen niet meer. Het lichaam reageert hierop met een afweerreactie tegen het kraakbeen.

Pijn bij artrose
De slijtage van het kraakbeen zal een ontstekingsreactie en pijn veroorzaken. Het lichaam zal proberen de gewrichten te stabiliseren en er zal nieuw botweefsel gevormd worden in het gewrichtskapsel (het kapsel dat om het gewricht heen zit).

Welke gewrichten worden aangetast bij een kat?
In principe kan artrose alle gewrichten aantasten, maar de ellebogen en de heup- en kniegewrichten zijn bij dieren het meest gevoelig voor artrose.

Hoe herkent u artrose bij uw kat?
Het belangrijkste symptoom van artrose is pijn. Het probleem bij katten is dat ze pijn niet laten zien en daardoor is het moeilijk dit vast te stellen.

Er zijn ook andere symptomen die wijzen op pijn bij de kat.

Veranderingen in gedrag:

 • stress. Dit kunt u zien als uw kat gaat tongelen (kort de bek aflikken terwijl de kat niet gegeten heeft), gapen, het pootje optillen, overmatig wassen, hijgen en het sidderen van de rug;
 • angstiger gedrag dan voorheen;
 • vaker miauwen;
 • agressief gedrag naar eigenaar, huisgenoten of andere huisdieren;
 • verandering in de vacht (onverzorgd, vettig, klitten) doordat ze zich minder wassen, bijvoorbeeld omdat ze het achterlijf niet meer goed kunnen bereiken.

Verandering in de mate van beweging:

 • een kat springt minder op het bed, de bank of op de vensterbank;
 • uw kat is minder lang buiten of gaat niet meer buiten de tuin;
 • de kat krabt zich minder uit waarbij hij zich moet uitrekken;
 • uw kat heeft minder vaak de dolle vijf minuten, waarbij hij door de kamer rent of met speelgoed wil spelen.

Verder zou u dit kunnen opvallen:

 • minder eetlust
 • overmatig wassen (hierbij komt endorfine vrij waardoor een kat zich – tijdelijk – beter voelt);
 • afwijkend gedrag: niet meer geaaid of opgepakt willen worden, uw kat geeft geen kopjes meer tegen uw benen of begroet u niet meer als u thuis komt;
 • het kan zijn dat uw kat de kattenbak niet meer gebruikt omdat de instap te hoog is en hij daardoor niet meer goed op de kattenbak kan komen.

Als u een of meer van deze veranderingen ziet, dan is het altijd goed een bezoek te brengen aan uw dierenarts.

Wanneer uw dierenarts geconstateerd heeft dat uw kat artrose heeft, dan is het niet te genezen en het proces van gewrichtsslijtage kan niet worden gestopt. Wel zijn er gelukkig goede medicijnen en middelen om de het proces te remmen en de pijn tegen te gaan.

Pijnbestrijding
De meeste dierenartsen zullen Meloxicam voorschrijven (merknamen: Metacam, Novacam). Dit is een NSAID (afkorting van non-steroidal anti-inflammatory drug, niet-steroïde anti-inflammatoir geneesmiddel). Dit middel is ontstekingsremmend en pijnstillend. Het komt in de vorm van vloeistof met een spuitje zonder naald, dat u over het blikvoer geeft. Sommige katten vinden het heel lekker en likken het zo van het spuitje af.

Helaas is dit middel niet ongevaarlijk, en zeker niet op lange termijn. Bij langdurig gebruik of bij een hoge dosering (als dat noodzakelijk is om de pijn tegen te gaan) zijn er de volgende risico’s:

 • maag- of darmzweren;
 • ernstige aantasting van de nieren en de nierfunctie;
 • door de bloedverdunnende werking kan er door de maagdarm-zweren behoorlijk bloedverlies optreden;
 • het gebruik bij zeer jonge dieren en bij lever- of nierpatienten moet zeer terughoudend gebeuren, dus alleen als er geen alternatieven zijn en dan in een zeer lage dosering.

Bij dit middel bestaat een zeer grote individuele gevoeligheid. Het ene dier kan bij een eenmalige dosering al ernstige last van zijn maag krijgen, terwijl het andere dier dit middel wekenlang zonder problemen kan gebruiken. In het algemeen wordt geadviseerd dit middel niet op nuchtere maag te geven, altijd samen met voedsel. Sommige katten worden er erg misselijk van.

Alternatieve pijnmedicatie
Dierenartsen zeggen dat er geen alternatief is voor Meloxicam om de pijn tegen te gaan. In de reguliere dierengeneeskunde is dat op dit moment inderdaad zo. Er zijn echter wel degelijk alternatieven die u veilig kunt uitproberen. Als u het gedrag en de lichamelijke activiteit van uw kat goed observeert en direct terugkeert naar de door de dierenarts aanbevolen dosering Meloxicam als uw kat weer pijn krijgt, dan zijn onderstaande veilige middelen zéker het overwegen waard. Deze hebben namelijk geen nare bijwerkingen, ook niet op lange termijn.

Er zijn eigenaren die zeer goede ervaringen hebben met het gebruik van onderstaande middelen en er zijn zelfs katten die bij het gebruik hiervan zonder of nog slechts met een zéér lage dosering Meloxicam toe konden!

Traumeel bevat geen steroïdes, is ontstekingsremmend en pijnstillend, behandelt en verbetert onregelmatigheden, verbetert prestaties en is dopingvrij. Traumeel is een homeopathisch geneesmiddel. U verpulvert 3x per dag een pil met een lepel in een etensbakje. Als u het daarna mengt met blikvoeding dan wordt dit door katten heel goed gegeten. In de bijsluiter staat dat u het op deze manier 2 weken lang moet proberen, heeft het geen enkel effect, dan heeft het ook geen zin om ermee door te gaan. Het is te koop bij Viata Online Apotheek.

Krill-olie wordt gewonnen uit Antarctische “krill”. Dit zijn kleine kreeftachtige diertjes die de schone, koude wateren rond de Zuidelijke Oceaan bevolken. Krill is een rijke bron van omega-3 vetzuren, met name de bekende vetzuren EPA en DHA. Krillolie is anders dan visolie. Het heeft minder snel een nasmaak en geeft geen oprispingen. Vanuit de dunne darm wordt het snel en rechtstreeks in het bloed opgenomen en dit gaat beter en sneller dan met visolie. Daarnaast is de vangst van krillolie ook duurzamer, er is geen sprake van onnodige overbevissing en er is geen bijvangst. De softgelcapsule knijpt u uit over het voer. Dit wordt goed gegeten door katten, en ze hebben slechts om de dag 1 capsule nodig. Krillolie speciaal voor honden en katten kunt u kopen bij Dierapotheker.nl

Pharmox Hond&Kat Gewricht is een uitgebalanceerde combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM die speciaal samengesteld is voor uw hond of kat. Te koop bij Vitamins.nl Katten eten de (ietwat kleverige) vloeistof prima op als dit wordt gemengd door het blikvoer.

j/d voeding van Hill’s Pet Nutrition
Deze voeding zou de pijn aan de gewrichten verzachten en de mobiliteit verbeteren. Volgens de fabrikant zorgt het ervoor dat het kraakbeen gezond blijft. Dit voer bevat een omega-3 vetzuur dat voorkomt in visolie. Daarnaast bevat het volgens de fabrikant “enkele voedingsstoffen” die ervoor zorgen dat het kraakbeen gezond blijft en het zou zorgen voor een optimaal lichaamsgewicht. Dieren met overgewicht hebben namelijk een groter risico en meer last van artrose. Bij Zooplus is helaas alleen j/d-voer voor honden te koop, (nog) niet voor katten. Wel is bij Zooplus Royal Canin Mobility Feline voor katten met gewrichtsziekten te koop.

Andere aandachtspunten
Het is belangrijk dat uw kat niet te zwaar is. Dikke katten belasten hun gewrichten meer dan lichte katten. Als uw kat overgewicht heeft, laat de kat dan ook afvallen. Hoe u dat kunt doen kunt u hier lezen.

Laperm Viktor is verhuisd (update)

bemiddeling-herplaatsing-kat-viktor-laperm-kattenzorg-nijmegen3

Laperm Viktor is verhuisd!


Update 10 februari 2018

Viktor woont al een tijdje in zijn nieuwe thuis, tijd voor een update! Dit kregen we toegestuurd van de oorspronkelijke eigenaar. Heel erg fijn om te lezen!

Het gaat heel erg goed met Viktor. Hij heeft het erg naar de zin. Ze zijn al dikke knuffelmaatjes geworden. Toevallig brengen we vandaag nog een bezoekje. Dus een goede match! En wij zijn heel erg blij dat hij zo’n fijn huis heeft gevonden. Bedankt voor de hulp!


Deze prachtige Laperm met de naam Viktor zocht een rustig thuis!

Al snel kregen we twee goede, leuk en serieuze reacties op Viktor. Een ervan raakte ons in het bijzonder, wat een mooi en lief bericht! Inmiddels is Viktor gereserveerd en hij gaat in januari verhuizen naar zijn nieuwe thuis. ♥


Reactie van de geïnteresseerde

Mijn naam is […] en ik ben geïnteresseerd in de kat Viktor. Na zijn omschrijving te hebben gelezen dacht ik meteen, hij past bij mij. Ik zoek namelijk een volwassen binnenkat die lekker komt knuffelen en bij mij op schoot komt liggen. Ik ben licht autistisch en kan daarom ook niet goed tegen grote veranderingen en ik heb mijn rust ook af en toe nodig, dus hij zou goed bij mij passen. Ik ben opgegroeid met twee katten en ik heb dus ervaring met het verzorgen van katten. Ik krijg binnenkort ook een logeerkat waar ik op ga passen, maar dit is echter voor een korte periode. Ik denk dat Viktor echter goed bij mij zal passen. Als hij niet met andere katten kan dan zou ik de logeerkat af kunnen zeggen. Ik hoop van jullie te horen.


Update van het baasje van Viktor

Wij hebben […] op bezoek gehad en zij en wij zien het wel zitten dat Viktor bij haar komt wonen. We hebben afgesproken dat Viktor eerst een maand op proef gaat om te kijken of het echt een goede match is. Op dit moment heeft zij nog een logeerkat dus Viktor gaat in januari bij haar wennen.

We hopen dat de match succesvol wordt. Op het moment hoeft er dus geen nieuwe actie meer voor Viktor worden genomen. Ik houd je op de hoogte.


NIJMEGEN – 26 november 2017

De eigenaar heeft dit geschreven over Viktor.

Na heel lang en goed te hebben nagedacht hebben we de moeilijke beslissing genomen om onze lieve kat Viktor ter adoptie aan te bieden. Op dit moment hebben wij een gezin met twee jonge kinderen en Viktor wordt hier erg ongelukkig van. Viktor is een hele lieve kat die houd van rust, voorspelbaarheid en heel veel knuffels en kusjes. Al deze dingen kunnen wij hem nu niet meer voldoende geven. Omdat we gaan verhuizen en hij dus toch zou moeten wennen aan een nieuwe plek lijkt het ons een goed moment om een geschikter huis voor hem te vinden waar hij heerlijk in alle rust van zijn oude dag kan genieten.

[…]

Viktor’s schapenvachtje

Bedankt voor het meelevende bericht. We vinden het echt heel erg moeilijk en hopen echt dat we het goede voor hem doen. Hierbij nog wat foto’s vooral op de laatste is wel te zien dat hij een schapenvachtje heeft, het vachtje is krullerig en valt in plukjes uit, anders dan bij andere katten. Het is ook minder dik dus kammen kun je alleen met een zachte borstel. Dit zou ook betekenen dat mensen minder allergisch reageren op deze katten maar mijn zwager (die allergisch is) heeft het ook bij deze kat. Het is echt een schat van een beest en heel erg gericht op mensen dat zit ook in dit ras. Ik zeg ook vaak dat het meer een hondje is dan een kat.

Binnenkat

Omdat het een binnenkat is hebben wij hem niet meer gevaccineerd maar we zullen hiervoor zsm een afspraak maken zodat hij helemaal ontwormd, gevaccineerd etc. is. We hopen een heel leuk en lief nieuw baasje voor hem te vinden.

Het was een goede keuze om alvast een kort bericht met de belangrijkste punten over Viktor op de website te zetten, want we hebben zaterdagavond twee serieuze reacties gehad! Misschien zit het gouden mandje van Viktor er al bij! ♥ We plaatsen voor alle lezers nog wat meer informatie, geschreven door de eigenaar, toegevoegd aan dit bericht op 26 november 2017.

Viktor en zijn broertje Rolf

Viktor heeft jarenlang samengeleefd met zijn broer Rolf. Zijn broer was de brutale, nieuwsgierige, dominante kat en Viktor keek altijd wat zijn broer deed, voordat hij het ging doen. Ook werd zijn soms zenuwachtige gedrag door zijn broer gecorrigeerd. Helaas is zijn broer nu bijna 2 jaar geleden overleden. Viktor heeft het heel erg moeilijk gehad en hij heeft een half jaar lang bijna alleen maar gemiauwd. Langzaam ging het beter met Viktor maar hij is er erg onzeker. Hij heeft ook erg veel last van het onrustige, chaotische huishouden dat we nu hebben met twee kinderen. Hij houdt van rust en voorspelbaarheid en heeft veel aandacht nodig. Ook dit laatste kunnen wij hem niet meer genoeg geven. Wij vinden het verschrikkelijk moeilijk om hem te herplaatsen en willen heel graag een beter thuis voor hem vinden. Hij lijkt bij ons niet meer zo gelukkig te zijn.

Moeilijk aan Viktor

Moeilijk aan Viktor is zijn onrust, gemiauw om aandacht en zijn krabgedrag. Hij krabt veel aan de bank. Wij zoeken voor hem een rustig, voorspelbaar baasje dat veel thuis is en hem veel kan knuffelen en verwennen op zijn oude dag.

Viktor in een notendop:

 • geboren op 8 augustus 2006
 • gecastreerde kater
 • gechipt
 • ras: Laperm, gevlekt wit/zwart/bruin
 • komt alleen binnen
 • gebruikt netjes de kattenbak
 • gewend aan kinderen groot en klein, hij is lief en geduldig met kleine kinderen
 • hij heeft samengeleefd met zijn broer
 • niet gewend aan honden of andere dieren
 • lieve kat die de hele dag wil knuffelen en geaaid wil worden
 • hij ligt graag de hele dag op schoot
 • zachtaardig karakter
 • beetje onzeker
 • trekt zich af en toe even terug voor de broodnodige “me-time” 🙂
 • optillen vindt hij niet zo fijn
 • spelen doet hij soms
 • hij kan niet zo goed tegen plotselinge veranderingen
 • Viktor heeft verstopte traanbuisjes maar kan daar prima mee leven
 • hij miauwt veel, dat is goed af te leren als je de tips in deze blog en dit artikel van gediplomeerde kattengedragstherapeuten opvolgt (dit kan wel wat tijd kosten, consequent zijn is de sleutel tot de oplossing!)
 • Viktor krabt veel aan de bank, misschien helpen deze tips voor het nieuwe baasje
 • hij is gezond en gebruikt geen dieet of medicatie
 • hij vindt een thuis met kinderen te onrustig, hij krijgt te weinig aandacht en dat vindt hij moeilijk
 • Viktor zoekt een voorspelbaar thuis waar hij heel erg veel aandacht krijgt
 • kosten voor Viktor: nader overeen te komen
 • deze mooie Laperm woont in Nijmegen en wacht op jouw mailtje!

Meer foto’s van Viktor, klik op de foto voor een vergroting!


Eerder bericht over Viktor

Nijmegen, 22 november 2017

Zoals je misschien wel weet werkt Stichting Kattenzorg Nijmegen alleen met onbetaalde vrijwilligers, die het werk voor onze mooie stichting combineren met hun gezin, huishouden en (drukke) baan. We besteden erg veel zorg en aandacht aan de katten in de bemiddeling. En we nemen altijd veel tijd om een mooie, goede tekst te schrijven over de katten die een thuis zoeken. Het gratis persoonlijk advies en voorlichting die we geven aan onze klanten kost ook erg veel tijd en soms moeten we een afweging maken bij de taken die we eerst moeten doen. Spoedherplaatsingen en dringende vragen doen we dan eerst.

Op dit moment hebben onze vrijwilligers niet genoeg tijd om een uitgebreide tekst over Viktor te schrijven. Dat gaan we dit weekend nog wel doen! Omdat in het weekend veel mensen op internet op zoek gaan naar een leuk huisgenootje, posten we vast de belangrijkste informatie over Viktor, in de hoop dat we de mensen die een leuke volwassen kat zoeken niet mislopen. 🙂 Houd dit bericht in de gaten om meer te lezen over deze Laperm, of stuur ons gerust een e-mail voor meer informatie! Of natuurlijk om direct te gaan kennismaken met Viktor in zijn thuis in Nijmegen, als je al meteen verliefd op hem geworden bent. ♥

Boris en Jip zijn gereserveerd!

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (19)

Boris en Jip zijn gereserveerd!


Update 10 februari 2018

Het heeft best even geduurd, maar gaandeweg kregen we steeds meer serieuze reacties op Boris en Jip. ♥ En nu zijn ze dan gereserveerd! Ze gaan helemaal naar de andere kant van het land verhuizen, daar wacht een gouden mandje voor deze twee. Deze mevrouw heeft een huis met drie verdiepingen, 2 afgezette balkons en een afgezet dakterras. Zij heeft heel veel ervaring met katten en de katten zullen daar een paradijselijk leven krijgen met veel aandacht!


EINDHOVEN, 9 december 2017

Dit zijn Boris (poes) en Jip (kater). ♥ Wat een heerlijk lief stel, hè!

Tot groot verdriet van het vrouwtje heeft ze na lang wikken en wegen moeten besluiten om dit knusse stelletje te herplaatsen. Er zijn meerdere redenen dat ze deze moeilijke keus heeft gemaakt. Hun eigenaresse woont in een heel klein huisje en de relatie met de andere kat die ze ook nog heeft, Flo van 11,5 jaar, is niet goed. Zij moet niets van het kleffe gedoe van deze twee hebben. Zij zou veel liever de enige kat in het kleine huisje zijn. Daar zat het vrouwtje al lange tijd over te dubben, maar zoals zoveel eigenaren doe je wat je kan, als het onderling niet goed gaat, en maak je er het beste van.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (21)

De ergste nachtmerrie van deze katteneigenaar kwam uit…

En toen kwam de liefde om de hoek kijken…De grootste nachtmerrie van het vrouwtje kwam uit: haar vriend bleek een zeer ernstige kattenallergie te hebben. Uiteraard hebben we onze tips bij allergie aan ze doorgestuurd. Ze hebben van alles geprobeerd en ook gebruikt haar vriend verschillende soorten medicijnen. Het helpt helaas niet echt. Hij blijft ongelofelijk veel klachten houden. Dan staat je wereld op zijn kop. Je vriend eruit of de katten eruit?

Flo herplaatsen is geen optie

Lange gesprekken en heel veel overpeinzingen volgden. Flo herplaatsen is absoluut geen optie. Het is geen makkelijke meid. Ze is erg gericht op haar vrouwtje en afhankelijk van haar. Naar andere mensen en naar Boris en Jip is ze bozig en wantrouwend.

Een of drie katten in een klein huisje maakt toch verschil

Om te kijken hoe het zou gaan met de allergie met alleen Flo in het kleine arbeidershuisje, zijn Boris en Jip tijdelijk verhuisd naar de broer van hun eigenaresse (ze verblijven nu in Eindhoven). Sinds 3 weken wonen ze daar en ze mogen daar blijven tot ze een gouden mandje vinden. ♥

Met alleen Flo in huis gaat het met de allergie beter. De jongeman in kwestie heeft veel last van zijn allergie, maar hij weet ook dat het herplaatsen van de katten heel gevoelig ligt bij zijn lieve vriendin, en hij doet erg zijn best. Natuurlijk maakt het niet uit of er 1 of 3 katten zijn als iemand toch al allergisch is. Maar toch merkten ze een verschil. Er vliegen toch minder allergenen in het huis rond met 1 kat. Flo beweegt minder, zij heeft haar vaste plekjes. Jip en Boris crossen vrolijk de kamer rond en spelen veel. Met Flo gaat het ook goed als kat alleen in huis, ze is veel relaxter en speelt weer! Dat heeft ze jaren niet uit zichzelf gedaan. Dit alles heeft er toch toe geleid dat het vrouwtje van deze mooie poezen kiest voor herplaatsing, hoewel ze het nog steeds ontzettend moeilijk heeft met deze beslissing.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (13)


Alles over Jip

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (22)

Jip

Jip is geboren op 2 mei 2011. Deze leuke jonge kater is gecastreerd en gechipt. hij komt binnen en buiten in de afgezette tuin. Uiteraard gebruikt Jip netjes de kattenbak. Jip is dol op zijn vriendinnetje Boris. Jip is een echte goedzak.

Jip houdt van knuffelen

Hij knuffelt graag, vindt het niet erg om opgetild te worden en hij laat het ook weten als het knuffeltijd is! Vreemde mensen zijn in het begin een beetje eng. Dan vlucht hij naar boven, maar als hij denkt dat de kust veilig is, dan komt hij snel weer om aandacht vragen!

boris-jip-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (2)

Jip is heel speels

Jip is heel speels. Hij is gek op een laserlampje en op de wokkels. Die gebruikt hij om te laten weten dat het speeltijd is, dan komt hij ze brengen! Dozen zijn natuurlijk HEEL erg interessant en die moeten uitgebreid worden verkend. Een papieren tas zonder hengels is ook een hit, dat is zo’n goede verstopplek! Zoals veel katten is Jip bang voor de stofzuiger (wat mensen toch DOEN met zo’n lawaaiig monster, het blijft onbegrijpelijk!). Onweer vindt hij ook eng. Dan gaat hij veilig schuilen in de kast. De dierenarts is natuurlijk ook eng, maar hij laat zich goed behandelen.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (25)

Meneertje Praatgraag

Jip is een Meneertje Praatgraag, hele gesprekken kun je met hem voeren. Hij kan ook wel eens luidkeels zeuren om eten. Maar hij kent het woord “nee”, en hij weet ook dat hij dan iets aan het doen is dat niet mag.

Een rovende stouterd

Soms is het een echte stouterd. Hij heeft laatst samen met Boris de broodmand opengemaakt en van het brood en de worstenbroodjes gegeten. Natuurlijk hebben ze dat ontkend, toen aan ze werd gevraagd of zij dat hadden gedaan. Dat moeten muizen zijn geweest. Of andere dieren die brood eten, die in huis gekomen zijn en dat gedaan hebben. Misschien wel eenden. Zij doen dat soort dingen niet! 🙂 Zij waren het óók niet toen de buurvrouw als verrassing een punt appeltaart op het aanrecht had gezet. Nee, hebben zij niet gedaan. Want het bord lag nog heel op de grond, dus als zij dat hadden gedaan, dan was het bord vast kapot geweest! Van de appeltaart was ook nog een restje over voor het vrouwtje, dus wat nou precies het probleem was?

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (24)

Tijdelijk opgevangen

Jip en Boris zijn tijdelijk opgevangen in Eindhoven, bij de broer van de eigenaresse. Daar kunnen ze gelukkig blijven tot een gouden mandje voor ze gevonden is. Ze vonden dat natuurlijk best spannend, zo’n verhuizing. De eerste week heeft Jip zich veilig verschanst in de kattenbak. Daar zou geen enkel eng monster hem kunnen vinden. 🙂 Het is fijn als een nieuw baasje gewoon de tijd voor hem neemt en geduld heeft met Jip, hij komt vanzelf uit zijn schulp. Eh…uit zijn kattenbak dus.

Elke dag even Jip-tijd

Kattenzorg adviseert om voor iedere kat een vast speelmomentje op een dag te hebben. Katten houden erg van routine en vaste gewoontes en ze waarderen het enorm als er een vast moment van de dag is dat speciaal voor hen is. Het vrouwtje van Jip en Boris heeft dit ook altijd zo gedaan.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (23)

Spelen en jagen

Sommige mensen schrikken ervan als wij zoiets zeggen. Betekent dat dan dat je iedere dag urenlang vrij moet inroosteren om met je kat te spelen? Nee, hoor. Ook is het een misverstand dat je minimaal een half uur per dag met een kat moet spelen. De aandachtsspanne van een kat is heel kort. Katten zijn daarin heel anders dan honden. Honden spannen zich gedurende langere tijd in en achtervolgen hun prooi, waarbij ze proberen de prooi door middel van samenwerking in een groep te omsingelen. Katten drentelen wat rond, houden hun ogen goed open voor het geval ze ergens horen of zien dat er een prooi rondscharrelt. Dan volgt een korte, explosieve energieuitbarsting, en na een lekker hapje is het weer tijd voor een schoonheidsslaapje. Dit is de reden dat je een of meer korte spelmomentjes van 5 of 10 minuten op een dag kunt inplannen, daar maak je je kat heel gelukkig mee, want dit past precies bij zijn natuurlijke jacht- en bewegingspatroon!

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (1)

De gezondheid van Jip

Jip heeft al vanaf zijn geboorte een hartruisje. Het advies van de dierenarts was om hem niet vrij buiten te laten rondlopen, maar binnen te houden of in een afgezette tuin te laten. Teveel inspanning kan het hartje van Jip niet aan. Het vrouwtje is een keer te lang aan het spelen geweest met een laserlampje. Jip begon toen heel erg te hijgen. Dat was iets teveel van het goede! Jip’s hart is iedere 2 jaar gecontroleerd door middel van een echo en alles is nog steeds goed met zijn hart. Hij heeft er verder helemaal geen last van.

Jip heeft blaasgruis en krijgt daarvoor Royal Canin Dental. Dit is ook goed voor zijn tanden, want hij is al een paar tandjes kwijt. Jip is dol op eten en heeft eigenlijk altijd honger, maar hij is nu prachtig op gewicht met deze voeding.

Huisdierverzekering

Jip heeft een huisdierenverzekering! Geen zorgen over hoge kosten dus. 🙂

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (7)

Netjes ontwormd en ontvlooid

Deze mooie kater is natuurlijk altijd netjes ontwormd en ontvlooid met Milbemax en Advantage.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (3)

Naar buiten in een omheinde tuin of op een veilig afgezet balkon

Bij Kattenzorg vinden wij het belangrijk dat iedere kat frisse buitenlucht en direct zonlicht kan krijgen en een omheinde tuin of een veilig afgezet balkon is een heel goede oplossing! Een kattenren is natuurlijk ook super.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (14)

Schattige gewoonte

Jip en Boris liggen heel graag op de vensterbank (er zit ook een verwarming onder!) en ze hebben door het raam uitzicht op straat. Bij iedereen die langsloopt en even stopt om naar ze te kijken, gaat Jip heel hard spinnen. Zo’n schattige gewoonte!


Alles over Boris

boris-jip-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (3)

En dit is Boris! Wat een prachtige kat, met haar mooie tekening. Ja, het is een meisje. 🙂 Boris is geboren op 26 mei 2007. Ze is gesteriliseerd, gechipt en doet haar behoeften goed op de kattenbak. Boris is niet gewend aan honden. Boris is een echte schootkat en ook knuffelt ze graag. ♥ Ook zij vlucht naar boven als er nieuwe mensen zijn, maar ze is heel erg nieuwsgierig, en komt er makkelijk bij zitten als ze bekomen is van de schrik. Boris is een schattig klein meisje, maar verkijk je daar niet op! Als het nodig is, dan bijt ze echt wel van zich af naar de andere katten in huis. Opgetild worden is niet zo haar ding. Dat is ook niet nodig, ze komt al heel snel uit zichzelf bij je zitten.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (18)

Boris is dol op haar vriend Jip. Ze spelen graag samen en ze liggen vaak heerlijk bij elkaar te slapen. Soms heb je natuurlijk gewoon even tijd voor je eigen meisjesdingen nodig waar je geen jongens bij kunt gebruiken, en dan trekt Boris zich even alleen terug.

Boris doet aan de lijn

Deze mooie meid let op de lijn en eet dus heel rustig. En Jip, die eeuwige veelvraat, duikt dan wel eens met zijn neus in haar bakje. Daar doet ze dan weer niet heel veel tegen. 🙂 Als het vrouwtje erbij blijft dan laat Jip dat wel uit zijn hoofd en dan kan Boris ook rustig eten.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (10)

De poezen en kinderen?

Boris en Jip zijn gewend aan het buurjongetje (kindje van 3 jaar). In het begin was dat kleine vreemde wezentje natuurlijk heel eng. Maar inmiddels zijn ze aan hem gewend en vinden ze het helemaal niet meer spannend. Het vrouwtje denkt dan ook dat ze zouden kunnen wennen aan een thuis met al wat oudere kinderen, vanaf een jaar of 4.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (9)

Boris komt ook graag buiten in de afgezette tuin

Ze vindt het heerlijk in de afgezette tuin. Het vrouwtje heeft geen kattenluik, maar dat vinden ze niet erg. Er is toch niets fijner dan een butler die steeds de deur voor je opendoet, dus waarom zou je je hoofd zelf door een gat steken? 🙂 Ze zouden dit natuurlijk makkelijk kunnen leren als jij al een kattenluik hebt! Vrij buiten rondlopen heeft ze nooit gekend en dat mist ze niet. Maar ze is heel erg slim en heeft wel eens geprobeerd te ontsnappen. Dat is wel iets om rekening mee te houden.

Boris is een actieve, energieke kat die graag speelt en klimt in de krabpaal. Op grote hoogte chillen in haar krabpaalmandje vindt ze fantastisch.

boris-jip-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (1)

Boris is schitterend getekend. Wat een mooie poes!

Ze zoeken een thuis zonder andere katten

Boris is als kitten bij een 1-jarige poes komen wonen. Ze wilde graag spelen en de poes moest daar later niet meer zoveel van hebben. Jip kwam erbij en dat heeft haar ontzettend veel goed gedaan. Ze hebben veel steun aan elkaar, spelen veel samen en slapen ook heel knus met zijn tweetjes. Boris is de dappere van de twee, Jip is de held op witte sokken. De relatie met de andere poes in huis, Flo van 11,5 jaar, is niet goed. Boris en Jip hebben genoeg aan elkaar en zoeken daarom samen een thuis, zonder andere katten.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (17)

De gezondheid van Boris

Boris is uitstekend gezond. Ze is ieder jaar bij de dierenarts geweest en natuurlijk ook regelmatig ontvlooid en ontwormd met kwaliteitsmiddelen.

Geen dieet of medicijnen

Boris gebruikt geen dieet of medicijnen. Zij eet gewoon de Royal Canin Dental brokjes mee met Jip en daar doet zij het ook heel goed op.bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (16)

De juiste introductie met andere katten

De introductie van katten moet op de juiste manier worden aangepakt en dat heeft het vrouwtje van Boris en Jip ook gedaan, toen Boris bij haar kwam wonen. De eerste dag zat Boris apart in de keuken. De deur had een deel van glas waar ze vaag een beetje doorheen kon kijken. Maar niks, rustige introductie. Na 2 uur sprong Boris op de klink om de deur open te doen. Ze ging meteen op onderzoek in het hele huis, want ze was razend nieuwsgierig naar haar nieuwe huisgenootje. 🙂 Het is altijd goed om katten die ergens nieuw zijn eerst in een aparte, afgesloten kamer te zetten. Ze geven zelf wel aan wanneer ze toe zijn aan de verkenningstocht in hun nieuwe huis. Bij sommige katten die wij bemiddeld hebben bij herplaatsing, ging dat heel erg snel, er waren katten bij die al na 10 minuten op onderzoek uit wilden gaan! Maar er zijn natuurlijk ook katten die het eng vinden in een nieuw huis, en die een paar dagen tijd nodig hebben voordat ze dat durven. Ieder kat is anders en als je het met een beetje geduld aanpakt de eerste dagen, dan is dat voor iedereen het fijnst.

Bijzonder aan Boris

Boris heeft een voorliefde voor mannen. 🙂


bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (20)

Wat zoekt het vrouwtje voor Boris en Jip?

Het vrouwtje zoekt een gouden mandje voor deze katten samen, bij iemand/mensen die veel liefde en aandacht kunnen geven (beiden zijn dol op knuffelen en spelen). Ze worden alleen geplaatst in een huis met een omheinde tuin of een afgezet balkon, zodat ze lekker veilig naar buiten kunnen. Iedere kat moet natuurlijk jaarlijks naar de dierenarts voor controle van het gebit en vaccinatie en omdat de gezondheid van Jip wat aandachtspuntjes heeft, is er een huisdierenverzekering afgesloten voor Jip.

Kosten verbonden aan de overname van deze poezen

Voor Boris en Jip wordt eenmalig een bedrag van € 50,- gevraagd omdat het vrouwtje alleen serieuze reacties wil van mensen die er goed over na hebben gedacht. Dit bedrag wordt door de eigenaar gedoneerd aan Kattenzorg Nijmegen. Daar zijn wij natuurlijk heel erg blij mee, want onze kleine stichting krijgt geen enkele vorm van subsidie!

Proeftijd van één maand

Zoals voor alle katten in de bemiddeling bij Kattenzorg geldt een proeftijd van één maand. Als het – om wat voor reden dan ook – niet goed mocht gaan bij jou thuis, dan gaan de poezen weer terug naar Eindhoven en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis.

Boris en Jip in één streepje

 • Boris, poes, 10 jaar oud
 • Jip, kater, 6 jaar oud
 • beiden zijn gechipt, gecastreerd/gesteriliseerd, gevaccineerd en netjes ontwormd en ontvlooid
 • ze komen buiten in een omheinde tuin en zoeken een thuis met een afgezette tuin of een afgezet balkon
 • ze willen graag samen worden geplaatst in een thuis zonder andere katten
 • waarschijnlijk kunnen ze wel wennen aan een thuis met kinderen (ouder dan 4 jaar)
 • ze zijn speels en echte knuffelkatten
 • Boris is een echte schootkat
 • Jip is wat afwachtend, Boris is een allemansvriend
 • ze eten allebei Royal Canin Dental brokken voor het gebit en tegen de blaasgruis van Jip (zolang hij dat krijgt heeft hij totaal geen klachten)
 • Jip heeft een huisdierenverzekering; hij heeft een hartruisje waar hij geen last van heeft en krijgt iedere 2 jaar een echo
 • de reden van herplaatsing is een ernstige kattenallergie
 • de kosten van de katten zijn eenmalig € 50,-  voor deze katten samen, dit wordt gedoneerd aan Kattenzorg
 • de poezen wonen in Eindhoven
 • er geldt een proeftijd van één maand, als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat in het nieuwe huis, dan gaan ze terug naar Eindhoven en dan gaat Kattenzorg opnieuw op zoek naar een thuis

Vind jij Jip en Boris ook helemaal geweldig en wil ze graag een thuis geven?
Neem dan snel contact met ons op zodat je met ze kunt gaan kennismaken!

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (15)