Zoek je kittens?

Zoek je kittens?

zoekt-u-kittens-kattenzorg-nijmegen-verwijst-naar-goede-dierenasiels-en-dierenopvang-andere-organisaties

Kattenzorg Nijmegen bemiddelt bij herplaatsing van volwassen katten. Een paar keer per jaar hebben wij kittens in de bemiddeling. Het actuele aanbod van katten die een thuis zoeken vind je hier. Als wij op dit moment geen kat hebben die bij je past, dan verwijzen wij je graag naar onderstaande organisaties.

Wij verwijzen je van harte naar:

logo-stichting-poezensnuitjes-nijmegen-velp-arnhem-samenwerking-verwijzen-verwijzing-dierenhulporganisatieStichting Poezensnuitjes

De kittens verblijven bij gastgezinnen in Nijmegen en Arnhem. Klik hier om naar de website te gaan.


Je kunt ook gaan kijken bij deze dierenasiels in onze regio.


verwijzing-katten-kittens-dierenasiel-hof-van-ede-kattenzorg-nijmegen-herplaatsing-bemiddeling-advies-voorlichting-katten

Dierentehuis De Hof van Ede 

Kijk hier voor het kattenaanbod.


Dierenopvangcentrum Hokazo in Uden

Katten en kittens van Hokazo op de website van dierenasiels.com


Zoek je gratis kittens?

Klik dan hier.


kittens-kattenzorg-nijmegen-herplaatsing-bemiddeling-persoonlijk-advies-voorlichting-katten

Kies je voor één of twee kittens?

Hier vind je informatie om een goede afweging te maken.


kitten-chloe-in-de-weegschaal-kattenzorg-nijmegen-herplaatsing-katten-voorlichting-persoonlijk-advies-kat

De juiste leeftijd

Voor een goede groei en stabiliteit van het karakter raden deskundigen aan om een kitten op de leeftijd van 10-12 weken uit het nest te halen.

Kittens zijn schattig, met name als ze heel jong zijn. Katjes die de moeder te jong verlaten hebben, kunnen (ernstige) gedragsproblemen gaan vertonen op volwassen leeftijd. Onzindelijkheid komt voor, net als voortdurend ziek zijn, omdat ze de noodzakelijke antistoffen via de moedermelk gemist hebben.

De Sophia Vereeniging tot Bescherming van Dieren geeft meer informatie over de redenen een kitten pas met 12 weken bij de moeder weg te halen. Klik hier om het artikel te lezen.

De wettelijke leeftijd om een katje van de moeder te scheiden is helaas 7 weken. Dit komt de ontwikkeling van kittens niet ten goede. Door de enorme aantallen opgevangen katten bij asiels en dierenhulpstichtingen is de leeftijd van 8-10 weken ook daar gangbaar om de kittens weg te geven.

Als je een kitten hebt uitgekozen dat nog bij de moeder is, probeer het dan tot 12 weken bij de moeder te laten. Je kunt bijvoorbeeld voorstellen een aanbetaling van het aankoopbedrag te doen, waardoor het asiel of de opvang de garantie heeft dat jij het kitten zult nemen.


Online informatie over kittens

Op de website Kittenleeftijd.nl is veel goede informatie te vinden over kittens. Waar moet je op letten bij de aanschaf? Kies je voor een poes of een kater? Neem je er een of twee? Zegt de kleur van het kitten iets over het karakter straks?

En natuurlijk het allerbelangrijkste: hoe introduceer je een kitten op de beste wijze bij je thuis? Met name als je al een of meerdere katten of een hond hebt, is dit belangrijk. Je kunt het allemaal hier lezen.


Goede boekentip

Krijg je te veel informatie op internet en weet  je niet wat de juiste adviezen zijn voor de opvoeding van je jonge katje? Wij hebben een goede boekentip! Thuis lekker op je gemak lezen, zodat je helemaal bent voorbereid op de komst van je kitten(s). Dit boek is ook interessant voor mensen die een volwassen kat zoeken en natuurlijk een waardevol cadeau. Klik hier voor meer informatie en om het boek te bestellen.

boek-praktische-kittengids-liesbeth-puts-kattenzorg-nijmegen


Wij wensen je veel succes en plezier bij de zoektocht. Als je nog vragen hebt: je krijgt snel antwoord via e-mail.

Kattenweetjes: kattenkruid

Kat Thomas van Kattenzorg-vrijwilliger Marieke. Hij houdt wel van een stukje kattenkruid!

Kat Thomas van Kattenzorg-vrijwilliger Marieke. Hij hield wel van een stukje kattenkruid!

Kattenweetjes: kattenkruid

Waarom is een kat gek op kattenkruid?

Het antwoord is simpel: ze zijn junkies. Kattenkruid is een plant die tot de familie van de Lipbloemen behoort en naar munt ruikt. Hij bevat een olie, een onverzadigd lacton, die op katten dezelfde werking heeft als marihuana op de mens. Als katten in een tuin deze plant vinden, begeven ze zich in een “trip” van een minuut of tien waarin ze zich in een extatische toestand schijnen te bevinden. Dit is een ietwat antropomorfische interpretatie, want we hebben er geen idee van wat zich werkelijk in de hersenen van de kat afspeelt, maar iedereen die een sterke reactie op kattenkruid heeft gezien zal weten dat de kat in trance en onder invloed van drugs lijkt te raken.

Bij alle kattensoorten komt deze reactie voor, zelfs bij leeuwen, maar niet elke individuele kat reageert zo. Er zijn ook non-trippers en het is bekend dat het verschil erfelijk is. Bij katten word je als junkie geboren of niet. Conditionering heeft er niets mee te maken. Minderjarige katten, tussen haakjes, trippen nooit. Alle jonge katjes blijven de eerste twee levensmaanden bij kattenkruid vandaan en de positieve reactie erop verschijnt niet voor ze drie maanden oud zijn. Dan splitsen ze zich in twee groepen – zij die niet meer opzettelijk kattenkruid mijden maar er gewoon niet naar omkijken en het als elke andere plant in de tuin behandelen en zij die wild worden zodra ze ermee in aanraking komen. De verdeling is ongeveer 50-50, misschien een kleine meerderheid in de positieve groep.

De positieve reactie verloopt als volgt: de kat loopt naar het kattenkruid toe en ruikt eraan; en dan begint hij er in groeiende opwinding aan te likken, erin te happen, erop te kauwen, er kopjes tegen te geven, steeds opnieuw met wang en kin, hij schudt met zijn kop, strijkt zijn lijf erlangs, spint luid, gromt, miauwt, rolt over de grond en springt zelfs in de lucht. Ook zich wassen en klauwen wordt soms waargenomen. Ook de meest bedaarde poes schijnt totaal ontremd te raken door de chemische stof uit het kattenkruid.

Omdat het over de grond rollen tijdens de verdovingstoestand overeenkomst vertoont met het gedrag van krolse poezen is er wel verondersteld dat kattenkruid een soort afrodisiacum voor katten is. Dat is niet erg waarschijnlijk, daar tot de vijftig procent katten die deze reactie vertonen zowel poezen als katers behoren en zowel gesteriliseerde als niet gesteriliseerde dieren. Het zal dus wel geen “sex trip” zijn, maar eerder een “drug trip” die de kat in een toestand van vervoering brengt die lijkt op het hoogtepunt van seksuele activiteiten.

Kattenjunkies hebben geluk. In tegenstelling tot veel drugs die de mens gebruikt richt kattenkruid geen blijvende schade aan en na afloop van de tien-minuten-trip is de kat weer geheel normaal en een nadelige nawerking is er niet.

Kattenkruid (nepeta cataria) is niet de enige plant die bij katten deze merkwaardige reactie opwekt. Valeriaan (valeriana oficcinalis) doet dat ook en er zijn nog een aantal andere die een sterke cat-appeal hebben. Een wonderlijke ontdekking die helemaal niet schijnt te kloppen is dat kattenkruid en valeriaan als tranquillizers werken als ze bij katten inwendig worden toegediend. Hoe het kan dat ze uitwendig als pepmiddel, inwendig als kalmeringsmiddel werken is tot nu toe een mysterie.

Dit artikel is door Marieke van de Weijer overgetypt voor de website van Kattenzorg. De herkomst is onbekend, wij vermoeden dat het een artikel is van Midas Dekkers.

Belangrijke waarschuwing bij het gebruik van kattenkruid

Katten mogen na het “gebruik” van kattenkruid het eerste kwartier niet naar buiten. Ze zijn soms “verdoofd” en “een beetje van de wereld” en zo kunnen ze makkelijk onder een auto kunnen lopen of een gevecht met een soortgenoot verliezen.

Kattenkruid voor katten – hetzelfde als drugs geven aan kleine kinderen?

Kattenkruid wordt door sommige mensen ten onrechte vergeleken met het geven van drugs aan kinderen. Dit is pertinent onjuist. Drugs zijn verslavend en schadelijk voor lichaam en geest en vroeg of laat leiden drugs tot de dood. Dit alles is bij kattenkruid en valeriaan absoluut niet aan de orde. Het is niet verslavend, het heeft geen blijvend effect, er is geen negatief effect op lichaam en geest. En het belangrijkste: een kat geniet ervan, ook al is het hooguit 20 minuten.

sneep-kattenkruid-kattenzorg-nijmegen

Sneep houdt ook van kattenkruid

Als kattenkruid wordt overgedoseerd, dan raken katten tijdelijk “immuun” voor het effect. Dan werkt het een tijdje niet en tonen ze geen interesse. Overdosering schaadt de kat overigens niet.


Studie: geurverrijking voor katten

Op 17 maart 2017 postte Gedragsbureau voor Kat en Co. dit interessante stukje op haar Facebookpagina.

Hieronder een leuk stuk over een studie naar geurverrijking voor katten. Matatabi, Tartaarse Struikkamperfoelie, Echte Valeriaan en Wild Kattenkruid werden verpakt in schone sokken en aan katten aangeboden. De katten reageerden ook op de andere kruiden, wat betekent dat deze planten (vooral binnenkatten) stimulatie kunnen bieden. Er wordt geadviseerd dat als je voor de eerste keer geurverrijking aanbiedt in een meerkatshuishouden, dit altijd onder toezicht te doen om te zien hoe het aangeboden materiaal het gedrag van de katten beïnvloedt. Geef geurverrijking altijd aan alle katten tegelijk. Wanneer ze erg enthousiast aan het genieten zijn, aai ze dan niet, maar knuffel op een later tijdstip als ze moe en uitgespeeld zijn.

Klik hier om meer over het onderzoek te lezen (Engels).

Marieke reageerde op deze post op Facebook, o.a. dat verse valeriaan bij haar katten niet in trek was (en gedroogde wel) en dat ongeveer 50% van de katten niet ontvankelijk is voor de werking van kattenkruid. Zij kreeg deze reactie van een van de onderzoekers:

We hebben specifiek gedroogde valeriaan wortel gebruikt in de studie. Hoewel minder katten positief reageren op de silver vine hout stokjes, zijn er wel degelijk katten die er erg van kunnen genieten (2 van de 6 bij ons op de Ranch bijvoorbeeld, en 1 van 9 in onze studie). De reactie is vaak wel subtieler, en ze (dezelfde katten) kunnen de stokjes soms ook gewoon negeren. De meest accurate schatting is dat 1 op de 3 katten niet op kattenkruit kan reageren.


Bij Zooplus is los kattenkruid en speelgoed met kattenkruid te koop van diverse merken.

kattenkruid-zooplus

Foto: Zooplus

Veel katten zijn gek op speelgoed met valeriaan. Bij Zooplus worden onder andere deze populaire kussentjes verkocht met valeriaan erin.

Foto: Zooplus

Foto: Zooplus

Als je kattenkruid of speelgoed met valeriaan zou willen bestellen bij Zooplus, doe dat dan via onderstaande banner (het plaatje) dan kom je in de webshop terecht. Je doet Kattenzorg hiermee een groot plezier, want bij iedere bestelling via deze banner krijgt Kattenzorg een donatie! Het mooiste is dat het jou helemaal niets kost, je hoeft alleen maar via onze website bij onderstaande webshop te winkelen.

Let op: bezoek geen andere websites tijdens uw aankoop en zoek niet naar kortingscodes.
Anders wordt de donatie voor Kattenzorg NIET geregistreerd.

Wij wensen je veel winkelplezier. Hartelijk dank voor je aankoop en je steun aan Kattenzorg!

zooplus.nl

Hoe geef ik mijn kat een pil?

Hoe geef ik mijn kat een pil - een korte handleiding in 15 stappen

Hoe geef ik mijn kat een pil?
Een korte handleiding in 15 stappen

(Geen zin om even te lachen? Scroll dan voorbij dit stukje voor de serieuze tips)

 1. Pak uw kat op en leg hem in de ronding van uw arm alsof u een baby vasthoudt. Zet uw rechter wijsvinger en duim aan beide zijden van het snoetje van de kat en oefen voorzichtig wat druk uit terwijl u de pil in andere hand gereed houdt. Zodra uw kat het bekje opent gooit u de pil naar binnen en geeft u de kat de gelegenheid om te slikken.
 2. Zoek de pil op de vloer en haal de kat achter de bank vandaan. Leg de kat opnieuw in de ronding van uw arm en herhaal het proces.
 3. Haal de kat van de slaapkamer en gooi de inmiddels vies en vochtig geworden pil weg.
 4. Neem een nieuwe pil uit het doosje, pak de kat weer in uw arm terwijl u beide voorpoten stevig vasthoudt. Duw de kaken van elkaar en duw de pil naar binnen met de rechter wijsvinger. Houd het bekje tenminste tien tellen dicht.
 5. Vis de pil uit het aquarium en haal de kat van de bovenkant van de kast. Roep uw echtgenoot uit de tuin.
 6. Kniel op de vloer en dwing uw kat tussen uw knieën, neem de pootjes in een ferme greep. Negeer het lage gebrom. Laat uw partner het kopje stevig vasthouden en dwing met een houten liniaal de bek open. Gooi de pil via de liniaal naar binnen en wrijf de kattenkeel stevig om het slikken te stimuleren.
 7. Haal uw kat van de gordijnrail en neem een nieuwe pil uit het doosje. Maak een notitie om een nieuwe liniaal te kopen en de gordijnen te laten repareren. Veeg de kapotte beeldjes en vaasjes aan de kant om later op te ruimen of eventueel te lijmen.
 8. Draai uw kat in een grote handdoek en laat uw partner op de kat liggen, zodanig dat net de kattenkop zichtbaar is van onder zijn oksel. Zuig de pil met een rietje op en forceer de bek open. Blaas de pil door het rietje in de kattenkeel.
 9. Controleer de bijsluiter om zeker te zijn dat deze pillen onschadelijk zijn voor mensen en neem een biertje om de smaak weg te spoelen. Ontsmet de arm van uw partner en doe er een verband om. Verwijder de bloedvlekken uit de vloerbedekking.
 10. Haal uw kat van de schuur van de buurman. Pak een nieuwe pil en neem nog een biertje. Zet uw kat in het keukenkastje zodanig dat het kattenkopje net naar buiten steekt. Forceer de bek open en schiet de pil naar binnen met een elastiekje.
 11. Haal de schroevendraaier uit de garage en hang het deurtje van de keukenkast weer terug in zijn scharnieren. Zoek de whiskyfles. Neem een flinke teug en leg een koud whiskykompres op uw wangen om te ontsmetten. Controleer of uw tetanusinjectie nog geldig is. Gooi uw gerafelde trui weg en trek een nieuwe aan.
 12. Bel de brandweer om de kat uit de boom te halen. Maak uw verontschuldiging bij de buurman die, terwijl hij uw kat ontweek, door zijn eigen schutting reed. Neem de laatste pil uit het doosje.
 13. Tape de beide voorpoten van het ettertje tezamen helemaal in en bind hem stevig aan de poot van de eettafel. Pak uw zware werkhandschoenen en trek deze aan. Duw de pil naar binnen en een stuk vlees erachteraan. Pak vervolgens een glas water. Houd de kop van het huftertje verticaal en giet het water naar binnen om hem zo te dwingen te slikken.
 14. Neem het laatste beetje whisky, vraag uw partner u naar de eerste hulp te rijden. Laat daar uw vingers en onderarm hechten en de restanten van de pil uit uw rechteroog verwijderen. Bel onderweg naar huis de meubelzaak om een nieuwe eettafel te bestellen.
 15. Bel het dierenasiel of ze een gemuteerde hellekat willen ophalen en informeer bij de dierenwinkel of ze hamstertjes hebben.

Alle gekheid op een stokje:
het valt soms inderdaad niet mee om een kat een pil toe te dienen!

Wat werkt wel?

How to Cat heeft een goed artikel hierover geschreven met tips, ook om je kat te trainen om een pil te nemen! Klik daarvoor hier.

Bij sommige katten werkt geen enkel soort voedsel, of slechts een paar keer totdat ze het door hebben. Met name ontwormmiddelen zijn berucht: katten ruiken deze ondanks het lekkers dat eromheen zit! Het is ook mogelijk dat een kat al een associatie heeft gelegd, dat in het bepaalde voedsel dat u geeft, een pil verstopt zit. Ook komt het vaak voor dat de snack wordt opgegeten, en de kat de pil laat liggen! Hebt u zo’n kat die alle trucs doorziet? Dan kunt u het beste de tips van deze dierenarts raadplegen.


Voor katten die wel “te bedotten zijn”, hebben wij onderstaande tips!
In alle gevallen werkt dit het beste ’s morgens/als de kat honger heeft.

Het belangrijkste om eerst in de bijsluiter te controleren is: mag de pil worden verpulverd?

Soms mag een tablet absoluut niet worden verbrijzeld in verband met een bepaalde coating, maagwerking of een gedoseerde afgifte van het medicijn (time release). In het geval van een gedoseerde afgifte kan een kat een overdosis krijgen van de medicatie als je de tablet kapot maakt.


Thiafeline in tabletvorm, dat wordt voorgeschreven bij een te snel werkende schildklier bij katten, is hier een voorbeeld van. Dit medicijn moet in zijn geheel worden gegeven en mag niet worden fijngemaakt.

Lukt het niet om de schildklierpillen in zijn geheel aan de patiënt te geven met onderstaande tips?
Hill’s Y/D is speciale voeding voor schildklierpatiënten. Het is hier te koop.


Voedingsmiddelen om een pil in te verstoppen

Het meest succesvol voor katten is leverworst. De blikjes Unox smeerpaté (huismerk werkt overigens net zo goed) ruiken sterker dan de meeste leverworst-soorten in het koelschap. De meeste katten zijn er gek op. U vindt de blikjes smeerleverworst doorgaans in het supermarktschap bij de cervelaat, rookworst, ingeblikte ham e.d.

Let op! Geef leverworst of andere leverproducten nooit zomaar als snack of als hoofdvoeding aan een kat. Het lichaam kan een langdurig teveel aan vitamine A (lever is rijk aan deze vitamine) niet goed uitscheiden en hierdoor kan je kat op lange termijn ernstig ziek worden.

Smeerkaas werkt ook goed. Het smaakt lekker en het kleeft, waardoor het moeilijker is voor de kat om de smeerkaas van de pil af te eten.

Sommige katten houden van pindakaas. Ook zeker de moeite van het proberen waard.

De meeste katten zijn gek op kaas. Als u een pil in een stukje kaas drukt, is de kans groot dat uw kat het in zijn geheel zal opeten.

Kaas, pindakaas en smeerkaas zijn behoorlijk zout. Dit is dan ook geen gezonde snack of hoofdvoeding. Het zou alleen gebruikt moeten worden als andere, gezondere alternatieven om medicatie te geven niet werken.

griekse-yoghurt-yiaourti-10%-vet

Veel katten zijn gek op yoghurt, een dessertlepel met een verpulverde pil werkt in dat geval goed. Er zijn katten die yoghurt te zuur vinden en dat niet graag willen eten. In zo’n geval is vette yoghurt (Griekse yoghurt met 10% vet) een goede optie. U hebt er weinig van nodig, desondanks is het prettig te weten dat een kat niet dik wordt van een beetje dierlijk vet. Katten worden vooral dik van koolhydraten. Lees daar hier meer over. Omdat vet in de natuur schaars is (prooidieren zijn mager), zijn roofdieren gek op vet. Het verstoppen van een pil in een theelepeltje roomboter kan een heel goede oplossing zijn voor uw kat.

pudding-gimpet_katzenpudding-zooplus-tip-pil-pillen-geven-kat-kattenzorg-nijmegen

Gimpet kattenpudding. Foto: Zooplus

Ook een goede optie, met name als een kat bijvoorbeeld misselijk is bij een bekende nierafwijking: kattenpudding. Het bestaat echt. Gimpet kattenpudding wordt uit echte volle melk geproduceerd. Het is lactose-gereduceerd omdat de meeste katten geen lactose kunnen verteren. De praktische staande zak is hersluitbaar en houdt de pudding ook voor een tweede keer vers en lekker.easypill-Medpets
Bij Medpets wordt Easypill verkocht. Dit is een kneedbare, deegachtige substantie waarmee u de vorm en smaak van een tablet kunt maskeren. Door Easypill om een tablet heen te kneden alvorens u het aan uw kat geeft, vergroot u de kans dat uw dier de tablet in de bek wil nemen en doorslikt. De meeste katten vinden de smaak van Easypill erg lekker en bij een kortdurende kuur is dit een heel goede optie om te gebruiken. Als u via deze link een bestelling doet bij Medpets, dan doneert u automatisch en zonder extra kosten aan Kattenzorg!

Als u echter genoodzaakt bent uw kat(ten) iedere dag medicatie te verstrekken, dan is Easypill behoorlijk duur in gebruik. Kattenzorg-vrijwilliger Marieke had meerdere bejaarde katten die dagelijks (meermaals) medicatie moesten krijgen. Om die reden ging zij op zoek naar een betaalbaar alternatief voor Easypill.

En dat heeft ze gevonden! Bij Zooplus zijn zachte sticks te koop. Deze hebben de naam Sanabelle Kattenstick Graanvrij. Ideaal ook voor katten die geen suiker en graan mogen hebben, bijvoorbeeld katten met diabetes.zooplus-67781_pla_bosch_sanabelle_catstick_kattenzorg-nijmegen

Na een paar jaar vielen deze sticks een beetje uit de smaak. Marieke is op zoek gegaan naar een alternatief en Tonick eet zijn schildkliermedicatie met smaak nu ik de pillen verstop in Cat Yums! Het is niet duidelijk of hier graan in verwerkt is, in ieder geval geen suiker.Vitakraft_Cat_Yums_zooplus-kattenzorg-nijmegen

De katten van Marieke krijgen ook 3x per dag een verpulverde tablet Traumeel tegen artrose en angstklachten. Die pillen zijn best groot om zo te geven en om die reden maakt Marieke ze fijn en mengt ze met liquid snack. De katten likken het probleemloos op!zooplus-262958_vitakraft_cat_liquid_h_hnchen-kattenzorg-nijmegen

Als u de zachte snacks om pillen in te verstoppen zou willen bestellen bij Zooplus, doe dat dan via onderstaande banner (het plaatje) dan komt u in de webshop terecht. U doet Kattenzorg hiermee een groot plezier, want bij iedere bestelling via deze banner krijgt Kattenzorg een donatie! Het mooiste is dat het u helemaal niets kost, u hoeft alleen maar via onze website bij onderstaande webshops te winkelen.

Let op: bezoek geen andere websites tijdens uw aankoop en zoek niet naar kortingscodes.
Anders wordt de donatie voor Kattenzorg NIET geregistreerd.

zooplus.nl


Niet alle medicatie komt in pil- of poedervorm. Een van de katten van Marieke heeft een typische kwaal die vaker voorkomt bij oudere katten: obstipatie. Hij moet hiervoor de rest van zijn leven dagelijks laxeermiddel gebruiken. laxulon
Het probleem bij deze kat is dat hij het laxeermiddel niet lekker vindt. Het is kleverig en ook dat vindt hij een onprettig gevoel aan zijn snuit. De truc bij deze kat is om het laxeermiddel te mengen met Gourmet Gold mousse.

gourmet-gold-mousse-

De geur is erg sterk en maskeert de smaak van het laxeermiddel. Katten eten namelijk met hun neus! Meer daarover leest u hier. Doordat deze kat van Marieke de mousse (aangelengd met water) opdrinkt, heeft hij minder last van de kleverige structuur van het laxeermiddel. Deze Gourmet is geen gezonde blikvoeding te noemen. Het bevat hoofdzakelijk granen en er zit suiker in. Gebruik dit dan ook alleen in kleine hoeveelheden om uw kat medicatie te laten innemen en niet als hoofdvoeding.

Heeft uw oudere kat ook last van obstipatie en heeft de dierenarts geadviseerd laxeermiddel te geven? Bij Medpets wordt voor een scherpe prijs het huismerk van het welbekende Laxatract verkocht onder de naam Laxulon. Dit werkt net zo goed als het duurdere merkartikel. Zowel Laxatract als Laxulon zijn verkrijgbaar bij Medpets. Mocht u interesse hebben om een laxeermiddel te bestellen bij Medpets, doe dat dan via deze link. Kattenzorg ontvangt dan automatisch een donatie, en het kost u niets extra.


Wij hopen dat u iets hebt aan deze tips. Als u nog vragen hebt, dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Onze vrijwilligers hebben jarenlange ervaring met katten en de medische problemen waar katten soms helaas mee geconfronteerd worden. Uit jarenlange ervaring met katten kunnen wij u tips en adviezen geven. Ook kunnen wij u met specifieke vragen verwijzen naar organisaties met bepaalde expertises, zij hebben ook tips uit de praktijk.

Eros en Charly zoeken samen een thuis

Eros en Charly zoeken samen een thuis

eros-pijl-herplaatsing-katten-kattenzorg-nijmegen-graveEros en Charly zoeken samen een thuis

GRAVE, 10 augustus 2017

Eros (korthaar) en Charly (langhaar ) werden door hun vrouwtje zes jaar geleden uit het asiel gehaald. Charly was net geschoren en hoewel hij zelf wel vond dat hij eruit zag als een indrukwekkende leeuw met manen, zag zijn vrouwtje toch iets anders. 🙂

charly-bemiddeling-langharige-kat-kattenzorg-nijmegen (2)
Dit lieve stelletje wachtte al 3 maanden in het asiel op een thuis. Ze aten daar nauwelijks. Misschien was het de stress van een verblijf in het asiel, dat is voor geen enkele kat leuk. Maar misschien haalden ze ook wel stiekem hun neus op voor de goedkope brokjes die ze in het asiel kregen. In hun nieuwe thuis kregen ze Royal Canin. Dát waren pas lekkere brokjes! Dezelfde avond zaten ze al bij hun kersverse vrouwtje op de bank, het bleken echte knuffelkatten te zijn. Ze kregen een paradijselijk leventje. Ze konden lekker buiten spelen en ze kregen veel aandacht. Eros is een kat die op je gaat zitten wachten als je thuiskomt. Dit zijn dus gezellige huisgenoten!

Een nieuwe huisgenoot

Het vrouwtje had nog maar één droom en dat was een hond. Natuurlijk is niet iedere kat daarvan gecharmeerd en het kostte tijd om ze aan elkaar te laten wennen. Speciaal voor Eros en Charly werden hoge plankjes aan de muur gemaakt met zachte kussens. Als de hond ze dan even teveel was, konden ze zich daar lekker op veilige hoogte terugtrekken.

En met de hond ging het goed! De katten gingen naar buiten, deden hun eigen dingetjes…maar ze kwamen niet meer op de bank. Die mate van ontspanning konden de katten niet meer hebben toen de hond er woonde. Dat doet veel pijn. Als je zo gewend bent met je katten te knuffelen en je katten genieten daar zo van, dan valt er echt iets weg. Voor iedereen.

eros-herplaatsing-kater-kattenzorg-nijmegen (3)

Wat zegt mijn kat?

En wat doe je dan? Tja, of je erin gelooft of niet, wat er werd gezegd is ook wel weer een beetje grappig. Er werd een dierencommunicator bijgehaald en aan de katten werd de vraag gesteld wat ze wilden. De poezen zijn blij, maar ze willen midden in het gezin staan. Ze willen dat de wereld om hen draait (ja, dat katten zoiets zeggen kunnen wij ons wel voorstellen). 🙂 Charly uit zijn ongenoegen wel: hij miauwt heel hard als Eros er even niet is of als hij zijn zin niet krijgt (hoe je het beste met ongewenst miauwen kunt omgaan lees je hier). Eros is zachter en schuchter. Hij zei: ik wil die hond zó hard slaan eigenlijk (en dat zeg ik hem ook!) maar ja, ik doe het gewoon niet want zo ben ik niet.

charly-eros-samen-mand-katten-kattenzorg-nijmegen-herplaatsing (2)

Spelen? Liever luieren!

Spelen is geen ding bij deze jongens. Waarom zou je spelen als je ook kunt luieren? Liefst op een heerlijke, zachte mensenschoot, waar je heerlijk wordt geaaid en gekroeld. En dat gaat altijd goed. Eros en Charly zijn heel makkelijk in de omgang. Ze krabben of bijten niet, slaan nooit, helemaal niets van dat alles. Het enige wat ze willen is bij je zitten zodat de motor aan kan: aan het spinnen hoor je wel dat een warme schoot ze écht gelukkig maakt.

eros_cat_by_dogerzclub-kattenzorg-herplaatsing-katten

Lief, braaf en gemakkelijk

Ook bij de dierenarts en bij de kapper (in Charly’s geval dan) zijn ze superbraaf.

Gezond

De knaapjes zijn kerngezond. Ze zijn dit jaar bij de dierenarts op controle geweest. Omdat Eros zo mager is, heeft de dierenarts bloedgeprikt maar zijn schildklier is als die van een jonge god.

eros-herplaatsing-kater-kattenzorg-nijmegen (1)

Luxemannetjes

Deze luxemannetjes houden alleen van goede brokjes. Al het andere laten ze staan of ze gaan ervan overgeven. Natvoer kunnen ze om die reden ook niet verdragen, dat komt er even hard weer uit. Ze hadden wat last van hun huid en kregen toen Royal Canin Sensitive. Dat heeft ze heel erg goed gedaan en hun huidje is weer piekfijn in orde. Omdat hun vrouwtje er bij de hond en katten goede ervaringen mee heeft, dragen de poezen een goede kwaliteit vlooienband. Ze zijn netjes ontwormd en onlangs nog gevaccineerd.

Hebben deze katten je hart al gestolen?
Zo niet, dan doet Eros hier nog een opsomming!

eros-pijl-herplaatsing-katten-kattenzorg-nijmegen-grave

Eros en Charly in één pijltje:

 • Eros (korthaar, zwart), 12 jaar oud
 • Charly (langhaar, zwart/smoke), 12 jaar oud
 • mogelijk zijn het broertjes
 • ze zijn erg aan elkaar gehecht en willen graag samen worden geplaatst
 • ze zijn gecastreerd, gechipt en onlangs nog ingeënt
 • behandeld tegen vlooien en wormen
 • ze zijn erg slank, maar volgens de dierenarts is hun gezondheid tiptop in orde
 • ze komen graag buiten
 • de heren gebruiken netjes de kattenbak
 • Eros en Charly zijn niet gewend aan kinderen en ze voelen zich niet 100% op hun gemak bij een hond
 • ze zoeken een thuis zonder andere katten
 • de kippen buiten vinden ze leuk gezelschap
 • deze lieve knuffelkatten zijn echte schootkatten en heel erg lief
 • spelen vinden ze een onnodig tijdverdrijf, je kunt beter knuffelen in je vrije tijd
 • ze laten zich makkelijk optillen
 • het zijn kieskeurige eters en ze lusten alleen Royal Canin-brokjes.
  Ze doen het erg goed op de Sensitive.
 • Eros en Charly zoeken een thuis omdat ze de hond te eng vinden om nog ontspannen door het leven te gaan. Ze willen een thuis waar ze lekker rustig op de schoot van hun baasjes kunnen liggen
 • de mannen weten natuurlijk dat ze erg knap zijn, maar ze willen natuurlijk alleen maar reacties van serieuze kandidaten. Daarom wordt er een kleine bijdrage gevraagd voor het overnemen van Eros en Charly (de kosten van de bemiddeling: € 43,50 voor de heren samen). Dit bedrag wordt gedoneerd aan Kattenzorg Nijmegen!
 • deze mooie jongens wonen in Grave en wachten op jouw berichtje!

Hebben deze kereltjes de weg naar je hart gevonden? Neem dan gauw contact met ons op voor de gegevens van hun vrouwtje zodat je met ze kunt gaan kennismaken!

eros-pijl-herplaatsing-katten-kattenzorg-nijmegen-grave

Oosters duo zoekt een thuis!

Oosters duo zoekt een thuis!

NIJMEGEN, 8 augustus 2017

Dit mooie duo zoekt samen een thuis! Sammy (7 jaar) is een Oosters Korthaar en Chakir (3 jaar) is een Burmees. Ze komen graag buiten en dat is het probleem: het baasje gaat verhuizen naar een appartement waar dat niet meer kan. Het baasje heeft het erg moeilijk met de beslissing om afstand te doen van zijn geliefde katten. Om ervoor te zorgen dat alleen mensen die serieuze interesse hebben zullen reageren, wordt een bedrag van € 100,- per kat gevraagd. De stamboom krijg je er dan uiteraard bij.
Laten we gauw alles over deze twee Oosterse schoonheden vertellen!


Chakirchakir-burmees-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (4)

Chakir is een 3-jarige gecastreerde en gechipte kater. Hij is een echte Burmees en heeft ook een mooie stamboom om dat aan te tonen. Hij komt heel erg graag buiten. Soms blijft hij wat langer weg, maar hij gaat nooit ver van huis. Chakir is kerngezond en gebruikt netjes de kattenbak. Het is een sociale knaap die niet snel stress ervaart. Hij is erg gek op zijn maatje Sammy. Ook mensen vindt hij leuk. Hij zit graag bij zijn baasje op schoot en is heel aanhankelijk. Hij is dol op spelen en doet dat het liefst met samen met zijn baasje.chakir-burmees-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (2)

Over het ras: de Burmees

Burmezen zijn sociale, intelligente en aanhankelijke katten, echte allemansvriendjes! De Burmees wil iedereen om zijn pootje winden.  Mensen die niet van katten houden zijn voor de Burmees een extra grote uitdaging en hij zal er alles aan doen om zulke mensen van gedachten te laten veranderen. En vaak met succes!

De Burmees is een echte schootkat en heeft veel aandacht nodig. Als je weinig thuis bent, dan is het goed om te weten dat hij veel steun zal hebben aan Sammy. Burmezen zijn erg nieuwsgierig en willen precies weten wat er in huis gebeurt. Verder zijn Burmezen erg speels en ondeugend en dat blijven ze tot op hoge leeftijd. Veel Burmezen kunnen apporteren en dit ras wordt “de hond onder de katten” genoemd. Zoals meer Oosterse kattenrassen is ook dit ras een uitbreker. Gesloten deuren zijn niet eens een uitdaging te noemen. Er zijn mensen die zeggen dat ze nooit meer een ander ras wilden sinds ze de Burmees leerden kennen! We hebben veel goede informatie over dit ras kunnen vinden op internet, via de website van Kattenplaza, geschreven door de Burmezen cattery Roemah Koetjing. Kijk voor meer informatie over dit ras op deze interessante website.


Sammysammy-oosters-korthaar-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (4)

Sammy is een Oosters Korthaar van 7 jaar oud. Ook hij is gecastreerd en gechipt. Volgens de stamboom is hij een “chocolate tabby spotted”. Hij is dol op zijn vriendje Chakir. Van vreemde katten moet hij niets hebben! Hij ervaart hier stress van. Sammy houdt ervan om buiten te spelen. Hij blijft niet lang weg en gaat ook niet ver van huis. Deze mooie en bijzondere kat vraagt erg veel aandacht en is heel slim.

sammy-oosters-korthaar-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (2)

Over het ras: de Oosters Korthaar

De Oosters Korthaar is mensgericht, doorgaans niet eenkennig en hij wil graag zijn baasje plezieren. Apporteren is een van de spelletjes die ze gemakkelijk kunnen aanleren, vele Oosters Kortharen doen het al uit zichzelf.

Verveling kennen ze niet. Ze kunnen zichzelf prima vermaken als ze een kattenmaatje hebben. Zeker als de eigenaar veel weg is, is dat belangrijk voor ze en een kat met hetzelfde temperament is dan een goede keuze. Daarom zijn Sammy en Chakir zo’n leuk setje!

Dit oosterse ras is dol op knuffelen. Het zijn echte “schouderhangers” en schootliggers. Als ze de kans krijgen, slapen ze graag bij je in bed. Of ze liggen de hele avond op je schoot. Ze bemoeien zich overal mee. Het lijken soms net kleine kinderen. Deurklinken rechtop zetten, kindersloten op keukenkastjes, het zijn zaken waarmee een eigenaar van een Oosters Korthaar te maken kan krijgen. Dit zijn dingen die de meeste baasjes graag over hebben voor het samenleven met dit mooie kattenras.

We hebben veel goede informatie kunnen vinden op internet, via de website van Kattenplaza, geschreven door Cattery Kirazamber. Deze fokker zegt: “De Oosters Korthaar is echt een kat van superlatieven, ze zijn alles waar ‘te’ voor staat. Is dat in de regel niet zo goed, bij deze katten juist wel.” Kijk voor meer informatie over dit ras bijvoorbeeld eens op deze handige website.


Bijzonderheden

Voor beide katten geldt dat ze zich zonder problemen laten optillen. Ze zijn onlangs nog gevaccineerd. Deze knappe heren zijn niet gewend aan andere katten, honden of kinderen.


Kieskeurige eters

eetstokjes-illustratie-herplaatsing-oosters-korthaar-burmees-kattenzorg-nijmegen

Burmezen en Oosterse kortharen zijn heel kieskeurige eters. Als ze iets niet lekker lekker vinden, dan draaien ze zich gewoon om en lopen vrolijk weg. Chakir laat het extra goed merken door het eten dat hem niet bevalt “onder te graven”. Oosterse Kortharen hebben een gevoelig maag- en darmsysteem. Sammy kan niet goed tegen eiwitrijk voedsel (bijvoorbeeld vers hart) of gluten. Op advies van de dierenarts krijgt hij speciaal voer.

Sammy eet zowel brokjes van Royal Canin (de variant Veterinary Diet – Gastro Intestinal, verkrijgbaar bij Zooplus) en blikvoer; kuipjes Adult Sensitive van Animonda Integra Protect (ook verkrijgbaar bij Zooplus).

Hier doet hij het uitstekend op, ander voer wil hij nog wel eens opbraken.


Wat zoeken wij voor Sammy en Chakir?

 • een thuis zonder andere katten
 • een veilige woonomgeving waar ze kunnen buitenspelen, het liefst een buurt waar weinig katten wonen
 • of een huis met een ruime, omheinde tuin
 • een thuis waar de katten veel aandacht krijgen en waar met ze wordt gespeeld
 • enige kennis van of ervaring met Oosterse kattenrassen is welkom

chinese_symbol_for_cat_oosters-kattenzorg-nijmegenSammy en Chakir:

 • Sammy, Oosters Korthaar kater van 7 jaar
 • Chakir, kater, Burmees, 3 jaar
 • gecastreerd
 • gechipt
 • met stamboom
 • ingeënt
 • gezond
 • gebruiken netjes de kattenbak
 • ze zoeken een thuis zonder andere katten
 • komen graag buiten en dit is ook een absolute vereiste in hun nieuwe thuis
 • ze zoeken een veilige buurt om buiten te spelen of
 • een thuis met een ruime, omheinde tuin
 • ze zijn niet gewend aan honden en kinderen
 • deze mooie, lieve en sociale katten willen graag spelen en zoeken een thuis waar ze genoeg aandacht krijgen
 • dit duo wordt samen geplaatst
 • aan deze katten zijn kosten verbonden: € 100,- per kat. De stambomen krijg je er uiteraard bij.

Wil je meer informatie of gaan kennismaken met deze schitterende katten?
Neem dan gauw contact met ons op zodat we je de gegevens van hun baasje kunnen geven.

Minoes zoekt een thuis!

bemiddeling-minoes-kattenzorg-nijmegen (4)

Minoes zoekt een thuis!

TIEL, 10 juli 2017 – Deze prachtige meid heet Minoes, 7 jaar oud. Ze is gesteriliseerd, gechipt, altijd netjes ingeënt en met goede middelen van de dierenarts ontvlooid en ontwormd. Het vrouwtje van Minoes gaat verhuizen naar een andere stad waar ze aan een drukke weg komt te wonen. Minoes kan daar niet veilig buiten spelen en dat wil deze jonge meid zo graag!

Alles over Minoes

Deze jongedame is in het begin wat angstig voor vreemde mensen. Eenmaal gewend komt ze zelf om aandacht vragen, en als het genoeg is laat ze dat ook weten. Minoes is geen schoot- of knuffelkat. Ze geeft zelf aan wanneer het knuffeltijd is. En als ze het niet wil, dan geeft ze dat duidelijk aan. Ze is erg lief. Minoes is meer buiten dan binnen. Ze komt graag binnen voor lekker eten en een warme plek om te slapen en verder geniet ze van het heerlijke buitenleven. Minoes zoekt een thuis waar ze lekker veilig kan buiten zijn. Een fijne, redelijk grote tuin zou ook ideaal zijn voor haar!

bemiddeling-minoes-kattenzorg-nijmegen (3)

Gedrag

Minoes is geen schootkat. Zij zoekt dan ook iemand die van een kat kan houden, gewoon zoals ze is. Die haar vrije geest respecteert en haar toch liefde en aandacht geeft.

Ook al is ze veel buiten, deze mooie poes weet hoe de kattenbak werkt en gebruikt die ook netjes. Ze is niet gewend aan kinderen en honden. Ze is wel gewend aan andere katten. Als je zelf al een of meerdere katten hebt, dan is het belangrijk de introductie van Minoes op de juiste manier aan te pakken, zodat ze op een fijne manier met elkaar kunnen gaan samenleven (dit geldt voor alle katten!). Hoe je dat het beste aanpakt, kun je hier lezen. Als het nodig is, dan laat ze zich zonder problemen optillen.

Wat zoekt Minoes?

Deze vrijbuiter wil graag buitenspelen, zoveel mogelijk. Een thuis waar ze zelf vrij naar binnen en naar buiten kan zou ideaal voor haar zijn. Een omheinde tuin zou prima voor haar zijn. Als je in een veilige buurt woont waar katten fijn kunnen buiten spelen, dan is dat ook uitstekend!

bemiddeling-minoes-kattenzorg-nijmegen (2)

Reden van herplaatsing

Het vrouwtje van Minoes gaat verhuizen naar een andere stad waar ze aan een drukke weg komt te wonen. Een totaal ongeschikte omgeving voor katten om buiten te lopen. En daar houdt Minoes zo van, haar eigenaresse wil haar dat niet ontnemen!

bemiddeling-minoes-kattenzorg-nijmegen (1)

Kosten verbonden aan de overname

Minoes wil natuurlijk dat alleen serieuze mensen op haar reageren, die haar nemen zoals ze is en het fijn vinden om haar een gouden mandje te geven. Daarom vraagt de eigenaresse een bedrag van € 25,- voor de overname van Minoes.

Meer informatie of een kennismaking met Minoes?

Wil je graag meer informatie of gaan kennismaken met Minoes? Neem dan contact met ons op. Dit mooie meisje woont in Tiel.

Sneep is verhuisd! + updates

sneep-kattenkruid-kattenzorg-nijmegen

Sneep is verhuisd!


Update 7 augustus 2017

En weer zo’n fijne update over hoe het met Sneep gaat. Hij had vannacht heerlijk bij zijn nieuwe vrouwtje geslapen. “Je hebt er geen kind aan”, zei ze. ’s Morgens ging hij bij de zoon des huizes op schoot liggen, tot grote vreugde en trots van de 13-jarige jongen! Ze zeiden dat Sneep het geweldig doet.

Dit is voor Marieke natuurlijk heel erg fijn om te horen. Haar eigen katten Tonick en Chloe hadden al snel ontdekt dat Sneep er niet meer is. Ja, toch nog een keer extra checken in de logeerkamer…Nee, hij is daar ECHT niet! Ze maken dankbaar gebruik van de mogelijkheid om weer op de bovenverdieping de kattenbakken te gebruiken en het vrouwtje ’s nachts even op te zoeken.

De 3,5 maand dat Sneep bij Marieke heeft gewoond zijn vermoeiende tijden geweest. Het kostte veel tijd en moeite om altijd alert te zijn, de katten van elkaar gescheiden te houden, ze apart te verzorgen en eten te geven en vooral: de aandacht eerlijk te verdelen tussen alle katten.

Om Sneep ook de nodige zon, buitenlucht en beweging te geven, vonden ze een manier om hem te kunnen laten buitenspelen, zonder dat hij in aanraking kwam met Chloe en Tonick. Maar als Sneep naar binnen wilde, dan meldde hij zich toch vaak via de tuin. En daar liggen de andere poezen altijd heerlijk te slapen! Dit had tot gevolg dat Marieke zich geen moment onoplettendheid kon veroorloven. Iedere keer als Sneep was buitenspelen, moest ze om de minuut de tuin in de gaten houden, of Sneep er alweer aan kwam. Gelukkig is dit steeds allemaal goed gegaan. Sneep liet zich gelukkig ook heel makkelijk lokken met een blije stem van zijn vrouwtje. Chloe en Tonick hadden erg veel angst en spanning als Sneep de tuin in kwam en dat bleef natuurlijk heel erg naar voor die twee.

Marieke ervaart op dit moment dan ook vooral heel veel rust en vrijheid nu al die taken – maar vooral het voortdurend alert moeten zijn – zijn weggevallen. Chloe en Tonick zitten ook stukken beter in hun vel nu Sneep niet meer in de tuin opduikt. Het blijft ontzettend jammer dat Sneep niet met andere katten om kan gaan en daardoor herplaatst moest worden. Marieke is dol op zijn fantastische karakter en had hem heel graag gehouden. Dat het super gaat met Sneep in zijn nieuwe thuis, doet haar natuurlijk ongelofelijk veel goed. Sneep is een stoere jongen, maar hij heeft zelf ook spanning ervaren als hij de andere katten zag. Het is voor hem heel goed dat die stress is weggevallen en dat hij lekker in een katvrij huis mag wonen, bij lieve baasjes die vanaf de eerste ontmoeting al verliefd op hem waren.


Update 6 augustus 2017

De volgende ochtend kreeg Marieke weer een fijne update over de eerste nacht in zijn nieuwe thuis.

“Vannacht ging toppie we hebben onze deuren gewoon dicht gelaten en hij is op zijn kamer gaan slapen .. niet gehoord !!! En toen ik naar de wc ging heb ik hem bij me genomen .. ging echt super” (Hij heeft een mooie logeerkamer met een bed, speelgoed, etc., bij Marieke lag hij ook graag in de logeerkamer!)


2017-08-05-sneep-1e-dag-nieuwe-huis

Sneep op de eerste dag in zijn nieuwe huis (met dit mooie behang heb je altijd een prachtige achtergrond voor foto’s!)

Update 5 augustus 2017 ’s avonds

Marieke kreeg ’s avonds de eerste foto van Sneep in zijn nieuwe thuis. Hij was uitgeteld van het verkennen en vele spelen. Hij lag al een uur te slapen op de bovenste verdieping van zijn gloedjenieuwe krabpaal.


Update 5 augustus 2017: Sneep is verhuisd!

Marieke is hem gaan brengen en ze vond het fantastisch wat ze allemaal voor hem hadden aangeschaft. Ze zaten nog geen 10 minuten met zijn eigen spulletjes op een logeerkamer boven toen hij op verkenningstocht wilde. Het is zo’n stoere kat! In de huiskamer ging hij spelen en in de krabpaal klimmen alsof hij er al jaren woont. Het deed Marieke veel pijn toen ze afscheid van hem genomen had, hoewel ze zo ongelofelijk blij is met de plek en de mensen waar hij is gaan wonen. Marieke verwacht dat de blijdschap wel zal komen als haar katjes Chloe en Tonick weer blij en onbezorgd zijn omdat ze geen spanningen meer hebben van Sneep die ergens in het huis is.


sneep-is-gereserveerd-kattenzorg-nijmegen

Foto: Nienke Flipsen

Update 14 juni 2017

Sneep is gereserveerd! En ik ben ongelofelijk blij met de mensen die op hem gereageerd hebben. Hij komt te wonen in een thuis zonder katten, in een buurt waar erg weinig katten wonen. Precies wat ik voor hem zocht!

Kattenervaring is ruimschoots aanwezig. De ‘drive’ om het allemaal goed te doen voor Sneep is erg groot. Echt fantastisch hoe voorbereid deze mensen op bezoek kwamen en hoe serieus ze het allemaal nemen. Ik kreeg veel vragen en we hebben uitgebreid gesproken.

De kennismaking met Sneep was super en hij liet alle facetten van zijn persoonlijkheid zien. Ongelofelijk dat hij dat binnen een paar uur allemaal kon laten zien. 🙂 Hij speelde leuk en rustig met de zoon van de familie (13 jaar) en hij was ook weer eens ongelofelijk wild en onbesuisd, waarbij hij halsbrekende toeren uithaalde op de krabpaal. Hij liet zich knuffelen, speelde voor schootkat 🙂 en ging vervolgens heerlijk liggen snurken.

Ik had me geen beter thuis voor hem kunnen wensen.

De baasjes gaan nog even genieten van een welverdiende vakantie en in de eerste week van augustus gaat Sneep dan verhuizen naar zijn diamanten mandje, waar hij met open armen zal worden ontvangen.

Voor de zekerheid is hij vast aan zijn pedicure begonnen om er op zijn ‘paasbest’ uit te zien straks. 🙂 [Marieke]


28 mei 2017

Ontmoet de allerliefste mensenkat die je ooit hebt gezien.

Sneep is een 1,5 jaar oude, prachtige zwarte kater. Mogelijk is hij een kruising Noorse Boskat, als je kijkt naar zijn neus en pluimstaart. Sneep zoekt een thuis omdat hij niet goed kan omgaan met andere katten. De prachtige kater zoekt een gouden mandje waar zijn baasje(s) genoeg tijd voor hem hebben. Hij wil graag naar buiten kunnen. Een (omheinde) tuin of een thuis waar hij los buiten kan lopen zou voor Sneep fijn zijn, maar aangezien hij het leven binnen heerlijk vindt, zou hij een thuis met een afgezet, veilig balkon misschien ook wel voldoende vinden. Omdat hij een ondernemende waaghals is, wordt hij absoluut niet geplaatst in een thuis waar het balkon niet is omheind.

2017-04-28-sneep-mooi-slapend

De historie van Sneep

Sneep komt bij mensen vandaan die regelmatig nestjes katten hadden en er niet zo goed voor zorgden. Lieve buurtbewoners adopteerden meerdere jonge katten van deze mensen en Sneep was een van hen. Met hun poezen thuis ging het niet goed. Toen Sneep maar liefst 10 weken lang vermist was, hebben deze mensen op een gegeven moment besloten dat het thuis beter was zonder hem. Ze hoopten dat hij het ergens goed had. Dat was niet het geval. Hij zwierf op straat en omdat hij erg tam was, er goed uitzag en zich in leven hield met muizen, dachten buurtbewoners dat hij een baasje had.

2017-05-10-sneep-fotograaf-nienke-flipsen (5)

Foto: Nienke Flipsen

Wekenlang zwierf hij in de buurt van Kattenzorg-vrijwilliger Marieke. Omdat hij zo tam was en er goed uit zag, dacht Marieke voor de zoveelste keer te maken te hebben met een onverantwoordelijke eigenaar die zijn kat niet had laten helpen. Marieke plaatste dan ook weer een dringende oproep op Facebook, gericht aan de eigenaar, met het verzoek hun kat te laten castreren! Achteraf bleek ze die oproep te hebben geplaatst op de eerste dag van zijn vermissing…Dankzij een oplettende buurtbewoner die de link legde, bleek later dat Sneep de vermiste kat in kwestie was. Marieke ving hem op en heeft geprobeerd hem bij haar thuis een gouden mandje te geven. Tot haar ongelofelijke verdriet is dit niet gelukt.

20170603_mooiste-fotos-van-sneep-kattenzorg-nijmegen

Marieke heeft weken gedaan over een langzame kennismaking met haar eigen katten. Ze heeft alle tips van deskundigen serieus genomen en nauwgezet opgevolgd, vastbesloten om Sneep een fantastisch thuis te geven. Het heeft haar ontzettend veel energie gekost om de katten in verschillende delen van het huis te verzorgen en tóch iedereen genoeg aandacht te geven. Ook het heropvoeden van Sneep (meer informatie daarover vind je onder de kop ‘bijzonderheden’), kostte veel inzet en aandacht.

Ontmoetinkjes met de katten onderling verliepen niet goed. Aangezien Sneep de buurt al kende, kon hij twee weken na zijn castratie naar buiten, maar daar ging het niet veel beter. Deze tovenaar is zo snel als het licht en helaas is het hem toch een paar keer gelukt de bejaarde Tonick aan te vallen. De oude heer is alle vertrouwen in Sneep verloren en is doodsbang van hem geworden. Ook met jongere Chloe (10 jaar) gaat het niet goed. Zij staat haar mannetje en blaast wel van zich af, maar nadat ze meerdere keren is belaagd door Sneep, wordt ook zij steeds banger voor hem.20170603_de-mooiste-fotos-van-sneep-kattenzorg-nijmegen (3)

Sneep is ontzettend speels, maar hij mist het vermogen op een leuke, ontspannen manier met andere katten om te gaan. Iedere beweging van de katten zijn voor hem een trigger om op ze te gaan jagen. Hij intimideert de katten, wil hun fijnste plaatsjes inpikken en als hij in dezelfde ruimte of in de tuin is met de katten, is hij constant bezig om ze aan te vallen of in een hoek te drijven.

Nadat Marieke wekenlang alles geprobeerd heeft om hem te leren de katten met rust te laten (door belonen, corrigeren zonder straf, afleiden, knuffelen, met hem spelen, etc.), is nu wel duidelijk dat Sneep geen normale, vriendelijke omgang met katten kan hebben. Ook voor Sneep is dit frustrerend. Hij kan zich niet ontspannen als er andere katten in de buurt zijn. Als Marieke de katten van elkaar gescheiden houdt, is Sneep ontspannen en speelt hij op een leuke manier met zijn speelgoed en met zijn vrouwtje samen. Rennen door het huis en de tuin en in de krabpaal klimmen vindt hij ook geweldig – als er maar geen andere katten zijn die zijn aandacht trekken.

2017-05-10-sneep-fotograaf-nienke-flipsen (29)

Foto: Nienke Flipsen

Gezondheid

Sneep kwam op 27 april 2017 bij Marieke thuis. Omdat hij zo lang buiten los heeft gelopen, gevochten heeft en poezen heeft gedekt, heeft Marieke hem laten testen op dodelijke overdraagbare ziekten. Gelukkig is hij vrij van FIV (kattenAIDS) en FeLV (leucose). Als hij een van die ziektes zou hebben, dan zou Marieke hem niet kunnen houden, het besmettingsgevaar voor haar eigen katten zou te groot zijn. De arme jongen had oormijt en lintworm. Hij was niet gecastreerd en niet gechipt.

Marieke heeft Sneep dezelfde dag nog Stronghold (tegen vlooien, wormen en teken) gegeven en hij kreeg een tablet Milbemax (tegen lintworm). Ook heeft ze zijn oortjes schoongemaakt. De volgende dag is hij bij de dierenarts gecastreerd en gechipt en zijn zijn oren onder narcose grondig gereinigd. Vervolgens moest hij nog een week zalf in zijn oren om de oormijt te doden en daarna nog twee weken oren zalven met Surolan voordat hij volledig was hersteld. Nu zijn er gelukkig geen problemen met zijn oortjes meer te verwachten, bij de laatste controle op 26 mei was de dierenarts zeer tevreden!

20170603_de-mooiste-fotos-van-sneep-kattenzorg-nijmegen (1)

Gedrag

Dit is de allerleukste mensgerichte kat die je je kunt bedenken! Hij wil met je knuffelen, bovenop je zitten en in bed lekker bij je slapen. Hij is nieuwsgierig en leert snel. Sneep wil graag bij je zijn en hij is een ontzettend gezellige huisgenoot. De lieve knuffelkat komt graag op schoot, dat zie je in dit filmpje.

sneep-ligt-op-de-grond-in-de-tuin-kattenzorg-nijmegen

Voor Marieke doet het uiterlijk van een kat er niet toe, iedere kat is mooi. Maar wat is Sneep prachtig!

Sneep is speels en lomp, hij zit graag hoog op de krabpaal en in zijn lompheid valt hij wel eens ergens af. Dat interesseert deze bikkel helemaal niets. Hij is niet bang voor harde geluiden en schrikt niet snel. Hij is sociaal en knuffelig naar alle volwassen mensen die hij heeft ontmoet.

Sneep is onbesuisd, wild en ondernemend! Zijn vrouwtje hield haar hart vast bij het maken van dit filmpje. Hij is 10 minuten later zonder kleerscheuren uit het schuurtje van de buren geklommen.

Heel erg fijn aan Sneep is dat hij zich makkelijk laat “behandelen”. Vlooiendruppels? Geen enkel probleem. Als hij bij je ligt kun je die tijdens het aaien probleemloos tussen zijn schouderbladen druppelen. Hij geeft er niets om. Hij laat zich optillen en hoewel geen enkele kat het kattenmandje leuk vindt, doet hij totaal niet moeilijk. In de auto is hij stil en bij de dierenarts is hij superbraaf.

sneep-met-robovisjes2-kattenzorg-nijmegen

Sneep heeft helemaal niets met water! Maar het Robovisje is wel heel erg leuk

Hoe mensgericht en leuk hij is, zie je in onderstaande filmpjes.

Geen doggydancing, maar cattydancing! 🙂

Meer filmpjes van lieve, speelse Sneep

Spelen met speelgoed

Zijn tunneltje is favoriet

Hij is ook gek op zijn speelgoedmuis

Het matje is een leuke prooi

Sneep maakt zulke lieve geluidjes als begroeting

’s Avonds is er ook nog genoeg te doen!

Sneep heeft zijn speelgoedvlindertje inmiddels vakkundig gesloopt 🙂

Kinderen?

Sneep vindt jonge kinderen die rennen en gillen een beetje te eng. Wij plaatsen hem liever niet bij jonge kinderenHij kan uitstekend omgaan met kinderen vanaf 8 jaar!

20170603_nika 10 jaar luca 8 jaar met sneep kattenzorg nijmegen

Sneep met Nika (10 jaar) en Luca (8 jaar). Met kinderen van deze leeftijd kan hij goed overweg!

Hij kan goed geplaatst worden bij al wat oudere kinderen. Heb je zelf oudere kinderen en wil je kijken hoe hij met ze omgaat? Kom gerust met hem kennismaken!

Foto’s van Sneep met Nika en Luca. Klik op de foto voor een vergroting

Sneep en Nika, 10 jaar oud, hebben samen fijn gespeeld. Klik hier voor het filmpje.

Nika (10) en Luca (8) vonden het erg leuk om met Sneep te spelen en zoals je in dit filmpje kan zien, kan Sneep goed omgaan met kinderen van deze leeftijden!

Honden?

20170520 sneep ziet een hond aan de lijn beagle gaat tekeer opgeblazen

Sneep stond bij de voordeur en zag een hond. Hij maakt zich zo groot mogelijk om de hond af te schrikken.

Deze mooie jongen is erg bang voor honden. Hij is heel stoer en zal niet gauw aan de kant gaan. Hij blaast zich op tot een indrukwekkende ‘haarbal’ om honden af te schrikken. Als je zelf een hond hebt die katten gewend is, dan zou het misschien kunnen werken om hem op een rustige manier met de hond te laten kennismaken. Daarvoor kun je het stappenplan gebruiken dat voor honden hetzelfde werkt als bij het introduceren van een nieuwe kat.

Sneep kan niet met andere katten samenleven

Sneep kan niet met andere katten samenleven. Bij Marieke woont hij in een echt kattenparadijs: de tuin is helemaal ingericht om het de perfecte plaats voor katten te maken. Hoge ligplankjes geven de katten een veilig gevoel en mooi overzicht op hun omgeving. Overal zijn trapjes en opstapjes en er zijn ligplaatsen in de schaduw en in de zon.

Daarnaast kan Sneep hier ook los naar buiten. Hij speelt zelf heel veel en Marieke speelt met hem, en toch is het niet genoeg. Andere katten zijn fascinerend en hij wil ze de hele dag door alleen maar besluipen, bespringen en opjagen. Ook in zijn vorige thuis had hij problemen met de katten en dát waren jonge katten! Het ligt dus niet alleen aan het feit dat de katten van Marieke te oud zijn en een heel ander temperament en karakter hebben. Sneep weet gewoon niet op een vriendelijke en ontspannen manier om te gaan met andere katten. Om die reden plaatsen wij Sneep niet bij andere katten.

Een buurt waar weinig katten wonen – of een thuis met een omheinde tuin – zou voor hem het beste zijn, omdat hij dit gedrag ook vertoont naar vreemde katten, ver buiten zijn eigen tuin!

sneep-in-de-tuin-chloe-tonick-kattenzorg-nijmegen

De tuin is een kattenparadijs


bleh-ik-mag-ook-niks-sneep-kattenzorg-nijmegen

“Blèh, de poezen vinden mijn gedrag helemaal niks!”

Naar buiten?

Sneep vindt het heerlijk om binnen te zijn. Misschien komt dit door alle ellende die hij mee heeft gemaakt toen hij op straat leefde (in weer en wind moeten slapen, loslopende honden, gevechten met andere katten toen hij nog niet gecastreerd was, etc.). Bij Kattenzorg vinden wij dat iedere kat recht heeft op buitenlucht en direct zonlicht. Dit is ook belangrijk voor hun gezondheid! Een (omheinde) tuin of een thuis waar hij los buiten kan lopen zou voor Sneep fijn zijn. Sneep heeft geleerd hoe een kattenluik mét en zonder chip werkt. Aangezien hij het leven binnen heerlijk vindt bij een baasje dat genoeg tijd en aandacht voor hem heeft, zou hij een thuis met een afgezet, veilig balkon misschien ook wel voldoende vinden. We willen je zeker de kans geven om het te proberen of dat genoeg voor hem is. Omdat hij een ondernemende waaghals is, wordt Sneep absoluut niet geplaatst in een thuis waar het balkon niet is omheind.

Bijzonderheden en opvoedfouten waaraan is gewerkt

Hij is zo nieuwsgierig als een aap en het is een snelle leerling. Hij had nogal wat opvoedfouten!

 • Hij wist niet waar een kattenbak voor was bedoeld, hij deed alles buiten! Binnen één week tijd heeft hij dat geleerd en dat is een fantastische prestatie! Met geduld en complimentjes was hij al snel compleet zindelijk. Sterker nog, sinds hij kan kiezen om binnen of buiten te poepen en te plassen, doet hij dit het liefst binnen op de kattenbakken!
 • Krabpalen heeft het kereltje ook nooit leren kennen. Ook dat leerde hij snel en het is een fanatieke krabber geworden. Krabplanken, krabpalen, met name die op strategische plaatsen in huis, hij vindt het fantastisch en leeft zich er helemaal op uit. Kartonnen krabplankjes op de grond vindt hij ook super.
 • Waarschijnlijk hebben mensen Sneep geleerd met handen te spelen. Het is een slecht idee je kat te leren dat handen speelgoed zijn. Sneep leert op dit moment te spelen met speelgoed. Tijdens het spel grijpt hij nog regelmatig naar je handen. Ook als je bijvoorbeeld een beweging maakt (zoals iets wegvegen), valt hij je handen aan. Tijdens het spel of tijdens knuffelen kan hij overprikkeld of geïrriteerd raken en ook dan grijpt hij naar je handen (hij bijt er dan ook vaak bij. Niet hard, maar toch!). De enige oplossing hiervoor is om direct te stoppen wat je aan het doen bent als hij gaat bijten, krabben of je handen of benen aanvalt. Negeer hem volkomen en laat hem zien dat dit gedrag geen enkele reactie oplevert (dus ook geen negatieve aandacht!). Lukt het niet om je hand zonder kleerscheuren los te krijgen, zeg dan met een lage en rustige (maar duidelijke!) stem: ‘nee’. Hij reageert hier goed op en stopt er dan mee.
 • Sneep heeft van zijn vorige baasjes geleerd dat hij zijn zin krijgt als hij HEEL HARD miauwt, zowel overdag als ’s nachts. Door hem volkomen te negeren als hij miauwt (dus ook geen enkele aandacht te geven en zelfs geen oogcontact te maken!) heeft hij het dwingende gedrag in twee weken tijd helemaal afgeleerd! Het is echt een snelle leerling en dat is erg fijn in de dagelijkse omgang met hem. Het is belangrijk dat ook zijn nieuwe baasje hem negeert als hij miauwt. Als hij ontdekt dat het bij jou óók werkt om op deze manier zijn zin te krijgen, dan vervalt hij snel weer terug in zijn oude gedrag en dat zou erg jammer zijn. De negeer-aanpak wordt geadviseerd door gediplomeerde deskundigen. Lees daar hier meer over.

Ongewenst gedrag omzetten naar gewenst gedrag

Sneep heeft nooit geleerd dat er dingen zijn die hij niet mag. Hij leert op dit moment het woord ‘nee’. Met een lage en rustige stem zeg je nee als Sneep iets doet wat niet mag.

Een kat mag nooit worden gestraft voor ongewenst gedrag!

Natuurlijk heeft het geen zin om alleen te zeggen wat hij niet mag! Sneep reageert bijzonder goed op het belonen een blije stem en een aai bij alles wat hij goed doet. Daar fleurt hij helemaal van op. Hij krijgt dan ook de hele dag door complimentjes voor alle dingen die hij goed doet, of nieuwe dingen die hij leert. Op deze manier heeft hij binnen twee dagen geleerd hoe het kattenluik met chip werkt. Veel katten zijn bang voor het klikgeluid van een kattenluik dat op een microchip werkt en Marieke is dan ook heel erg trots dat hij dit zo snel geleerd heeft. Sneep is erg nieuwsgierig en onbevreesd en dat kun je goed benutten. Als je hem – tijdens zijn nieuwsgierigheid naar dingen die je hem wil leren – beloont met een blije stem en een aai, dan heeft hij heel snel door hoe dingen werken. Als ons vermoeden juist is dat hij een deel Noorse Boskat in zich heeft, dan past dit in het plaatje van het karakter van de Noor. Dit kattenras kun je zelfs leren apporteren!

Sneep is snel verveeld en gaat dan actief naar prikkels zoeken. Dit zijn momenten die hij meerdere keren op een dag heeft. Doorgaans ’s morgens na het eten, in de vroege én in de late middag en ’s avonds nog een keer. Dit zijn momenten dat hij dingen kan gaan doen die jij niet wil. Hij gaat op onderzoek uit en klimt overal in en op. Zet je verzameling kristal maar vast op zolder. 🙂

Als je ziet dat hij prikkels nodig heeft, dan kun je hem het beste helpen door dit om te zetten naar gewenst gedrag, zoals spelen met speelgoed of met vers kattenkruid (hij is er razend op), een zakje valeriaan of het jagen met een kattenhengel of een kattenveertje. Hij vindt spelen met speelgoed erg leuk. Hij kan zichzelf goed vermaken en vindt het spelen met Marieke samen ook fijn.

Over de eigenaar, Kattenzorg-vrijwilliger Marieke

marieke sneep eerste selfie sneepfie

Selfie van Marieke en Sneep

Marieke van de Weijer (42) heeft sinds haar 11e jaar katten en ging met de onhandelbare poes thuis al op haar 15e zelf naar de dierenarts. Als kind las ze ieder boek dat er te vinden was over katten. In de jaren dat zij katten heeft, katers en poezen, van kitten tot hoogbejaard, heeft zij enorm veel kennis opgedaan over katten. Daarnaast werkt zij al 12 jaar voor Stichting Kattenzorg Nijmegen. Naast haar functie als bestuurslid doet zij de PR. Marieke volgt alle ontwikkelingen in kattenland op de voet en heeft honderden informatieve artikelen geschreven over katten, die allemaal op deze website en in diverse bladen te vinden zijn. Kattengedrag heeft haar bijzondere aandacht.

Vrienden van Marieke beschrijven haar als iemand die in staat is haar eigen katten – met een professionele afstandelijkheid – klinisch en feitelijk te observeren. Marieke staat erom bekend dat zij in haar persoonlijke leven katten op de eerste plaats heeft staan. Haar eigen emoties zijn ondergeschikt aan het geluk van haar katten. Dat is dan ook de reden dat zij ervoor gekozen heeft om Sneep te herplaatsen, terwijl zij toch al ongelofelijk aan hem gehecht is in zo’n korte tijd. Marieke is dol op het leuke karakter van Sneep.

Marieke ervaart enorm veel verdriet van de vergissing die ze gemaakt heeft door Sneep in huis op te nemen. Zij heeft in 2007 voor het laatst ‘gezinsuitbreiding’ gehad en heeft altijd gezegd pas ná de dood van haar bejaarde katten (toen waren het er nog drie en pas 7 jaar oud) nieuwe katten in huis op te nemen. En dan zou ze kiezen voor twéé ‘kat-sociale’ katten, zodat zij elkaar zouden gaan bezighouden en de dan al wat oudere Chloe met rust zouden laten.

Ze is gezwicht voor de kat die wekenlang bleef terugkomen in haar tuin. Ze wilde het zó graag proberen, het een kans geven. Als Sneep een ander temperament had gehad en sociaal in de omgang was geweest met katten, dan was het misschien best mogelijk geweest dat hij in het bejaardengroepje zou passen, ook al is hij pas 1,5 jaar oud. Maar na weken van observeren is wel duidelijk dat Sneep simpelweg geen gewenste omgangsvormen met katten kan aanleren.

Marieke staat – ondanks haar verdriet en het niet willen missen van Sneep – wel volledig achter haar beslissing om Sneep te herplaatsen. Ook voor Sneep is het frustrerend (en onbegrijpelijk) dat katten zijn gedrag niet leuk vinden en hij zal in een thuis zonder katten veel beter tot zijn recht komen. Zij gunt hem dat van harte, deze lieve jongen verdient het allerbeste thuis.

Kosten verbonden aan de overname van Sneep

De eerste dierenartsrekening van Sneep bedroeg maar liefst € 187,02. De tweede dierenartsrekening, voor vaccinatie en herhaalde behandelingen en controles van zijn oren, kwam op € 59,03 uit. Voor het overnemen van Sneep wordt dan ook een tegemoetkoming in de kosten gevraagd van € 85,-. Natuurlijk niet alleen om de hoge kosten enigszins te verzachten, maar vooral omdat Marieke verknocht is aan Sneep en alleen maar het allerbeste thuis voor hem wil vinden, waar mensen dit bedrag van harte voor een kerngezonde jonge kat over hebben.

Als je met de vrijwilliger van Kattenzorg overeenkomt dat je Sneep het best denkbare thuis zult geven, dan dien je € 85,- contant te voldoen op het moment dat hij naar jou verhuist.

Huisdierenverzekering

Sneep heeft een huisdierenverzekering bij OHRA. Klik hier om de Plus-polis te bekijken. De premie bedraagt € 13,89 per maand. Misschien had je zijn verzekering over willen nemen, maar helaas doet OHRA dat niet. Als je Sneep wil verzekeren, dan krijg jij helaas ook weer een wachttijd van 30 dagen bij het afsluiten van de verzekering.

Proeftijd

Zoals voor alle katten die via Kattenzorg worden bemiddeld, geldt een proefperiode van één maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat met Sneep in zijn nieuwe thuis, dan zal vrijwilliger Marieke hem weer met open armen ontvangen om opnieuw op zoek te gaan naar een thuis voor deze lieve jongen.

sneep-en-zn-tunnel-kattenzorg-nijmegen

Sneep vermaakt zich geweldig met speelgoed

Sneep in één toverdrankje:

 • gecastreerde, gevaccineerde en gechipte kater van 1,5 jaar oud (eind oktober 2015 geboren en we hebben hem de symbolische geboortedatum van 4 oktober gegeven) 🙂
 • gezond
 • negatief getest op FeLV en FIV (hij is vrij van de dodelijke en besmettelijke ziekten kattenAIDS en leucose)
 • zijn prachtige tovenaarsmantel is zwart (met een paar witte haren op zijn borst en tussen zijn achterpootjes)
 • Sneep is een mensgerichte kat, hij is lief, nieuwsgierig en knuffelig
 • hij laat zich optillen en zonder problemen vervoeren in een kattenmandje. Bij de dierenarts is hij heel braaf.
 • Sneep gaat goed om met kinderen vanaf 8 jaar oud
 • hij is speels, enorm energiek, vrolijk, lomp en lekker gek. Hij gedraagt zich vaak nog als een kitten!
 • Sneep zoekt een thuis zonder andere katten waar zijn baasje(s) genoeg tijd voor hem hebben
 • een (omheinde) tuin of een thuis waar hij los buiten kan lopen zou voor Sneep fijn zijn
 • een thuis met een afgezet, veilig balkon zou hij misschien ook wel voldoende vinden (dat is een kwestie van uitproberen). Omdat hij een ondernemende waaghals is, wordt hij absoluut niet geplaatst in een thuis waar het balkon niet is omheind.
 • een buurt waar weinig katten wonen zou voor Sneep het beste zijn, want ook met de vele buurtkatten hier heeft hij dezelfde problemen als met de katten thuis
 • reden van afstand: Sneep kan niet omgaan met andere katten
 • Sneep woont in Cuijk
 • er geldt een proefperiode van één maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat met Sneep in zijn nieuwe thuis, dan kan Sneep terug bij Kattenzorg in de opvang waarna opnieuw wordt gezocht naar een fijn thuis voor hem.
 • aan de opname van Sneep zijn kosten verbonden, te weten: € 85,-. Voor dit bedrag is Sneep gecastreerd, gechipt, gevaccineerd en getest op twee dodelijke besmettelijke ziektes. Het testresultaat en bewijs waaruit blijkt dat hij vrij is van de ziektes FIV/FeLV krijg je uiteraard in je bezit nadat de proeftijd van 1 maand bij jou succesvol is verlopen. Dan krijg je ook zijn chip-stickers en vaccinatieboekje. De chip kun je vervolgens registreren op je eigen naam.

2017-04-27 sneep (2)


Onderstaand een paar mooie foto’s van Sneep, gemaakt door Nienke Flipsen
Klik op de foto voor een vergroting

Zwerfkatje in De Gelderlander

Zwerfkatje in De Gelderlander

2016-04-12-marieke-chloe-gelderlander-mensenwensen-tekstfoutjes
Met enige regelmaat is onze oproep voor verhaaltjes en foto’s voor het donateursblad Kattenpaat in de rubriek Mensenwensen geplaatst, evenals onze oproepen voor nieuwe vrijwilligers.

2015-08-08-oproep-rubriek-Mensenwensen-gelderlander-kattenzorg-nijmegen

Eerdere oproep in de rubriek Mensenwensen van De Gelderlander

Omdat Kattenzorg Nijmegen het officiële meldpunt is voor (overlast veroorzaakt door) zwerfkatten, mocht ex-zwerfkatje Chloe o’Brian met haar levensverhaal en haar vrouwtje op de foto het artikel kracht bij zetten. Een speciale foto, met een speciaal verhaal, is op dinsdag 12 april 2016 geplaatst in De Gelderlander. De korte versie van het levensverhaal van deze Chloe o’Brian natuurlijk, de krant staat al zo vol met nieuws!

2012-03-10-chloe-obrian-marieke-van-de-weijer-kattenzorg-nijmegen

Het levensverhaal van Chloe is onthutsend, en zeker de moeite waard om hier te delen.

Levensverhaal van het zwerfkatje Chloe o’Brian

Tot de 10 weken oud heeft Chloe nauwelijks contact gehad met mensen. Haar mama beviel bij mensen in de tuin van een nestje. Dat is omstreeks augustus 2007 geweest. Twee rode zusjes en deze kleine dame met mooie vlekken.

Chloe-en-Soná-marieke-van-de-weijer-kattenzorg-nijmegen

Mama was niet wild. Ze kwam regelmatig bij de mensen aan de deur voor wat eten. De mensen ontdekten pas dat zij een nestje had toen ze ineens met een aantal kittentjes achter zich aan om eten kwam vragen. Op een dag was mama ineens weg (dood? Overreden? Verdwenen?) en kwamen de kittens zich zonder mama melden voor eten. Tja, en wat nu? Deze mensen, die werkelijk NIETS van katten wisten en ook niet wisten wat ze ermee aan moesten, dachten dat het misschien een leuk idee was twee van de kittens aan de ouders te geven. En eentje ervan zouden ze dan zelf houden. Met de beste bedoelingen bedacht, maar de uitvoering liet te wensen over.

In een emmer naar je nieuwe thuis gaan…

Op die kwade dag, kleine Chloe was ongeveer 10 weken oud, werd ze door deze mensen gegrepen en samen met haar zusje Soná in een hoge emmer gezet en in de auto vervoerd naar een vreemde omgeving. De ouders werden erg overvallen door dit cadeau. Ze hadden hier niet op gerekend en ze hadden ook helemaal niets in huis. Geen kattenbakken, geen krabpaal, geen kattengrit, geen eten, helemaal niets. Hier wilden ze toch wel eerst even over praten met hun kinderen. De kittens werden even geparkeerd op het balkon van de bovenste verdieping van het appartementencomplex waar ze “zouden gaan wonen”. Dat was wel veilig, er kon daar niets gebeuren.

Chloe en Soná, zusjes

De grote ontsnapping

Ontsnappen zouden ze, de twee zusjes. Dit pikten ze niet! Ze onderzochten het hele dakterras en vonden een weg naar de voorkant van het gebouw. Daar was het kleine balkon slechts met een schot omheind. Daar konden ze makkelijk onderdoor. Ontsnappen! Dat gingen ze doen!

Kattenzorg-vrijwilliger Marieke stond in de tuin gezellig met mensen te kletsen. Ze hoorde piepende geluidjes. Kittens. Onmiskenbaar. Omstanders verklaarden haar voor gek. Zij hoorden helemaal niets. Marieke vertelt: ik zei dat ik toch even ging kijken waar het geluid vandaan kwam. Ik schrok me wild toen ik twee jonge kittens op een balkon zonder afdoende omheining zag. Op de bovenste verdieping van het appartementencomplex, meer dan 20 meter hoog. Ik belde meteen de Dierenambulance. Een aangesnelde buurman belde de politie. Weer iemand anders stond als een gek aan te bellen bij alle deurbellen van het appartementencomplex. “Er zijn twee kittens in nood die van het balkon dreigen te vallen, waarschuw de bewoner van dat appartement!” Niemand deed open…Zo’n gek die daar staat te bellen, stel je voor wie je binnenhaalt met zo’n raar verhaal, zeg, daar reageerden die mensen echt niet op! Niemand deed open of hielp door aan te bellen bij de mensen op de bovenste verdieping.

De val van meer dan 20 meter naar beneden

Terwijl ik de melding doorgaf aan de Dierenambulance zag ik de kittens over de rand van het balkon leunen. Kijken, leunen, inschatten. Wat is de afstand? Kunnen we hier weg? Chloe leunde en leunde steeds verder. Tot ze haar evenwicht verloor en naar beneden viel. Voor mijn ogen viel Chloe naar beneden. Ze landde met haar kaakje op de stoeprand. Ik schreeuwde van schrik in de telefoon, riep wat er gebeurd was tegen de centralist van de Dierenambulance en een buur snelde naar het katje toe dat daar ergens in de struiken moest liggen. Het rode zusje Soná keek, schatte, bedacht dat zij ook wel kon wat Chloe had gedaan, en sprong zonder verder aarzelen naar beneden. Soná stuiterde op de beukenstruikjes en landde op straat. Ze had zo te zien geen schrammetje en rende hard weg.

Soná had een rood pelsje en ik dacht automatisch dat het een katertje moest zijn. En dat vlekkenmeisje was dan een dametje…scenario’s van een zich snel verspreidende kattenkolonie in onze wijk speelden zich al af voor mijn geestesoog. Dit mocht niet gebeuren. Die kittens mochten hier niet volwassen worden op straat en zich onbeperkt vermeerderen. Dan was het kattenleed niet te overzien. Leed voor hen, en leed voor alle nakomelingen die er zouden komen. Ik MOEST zorgen dat ik ze zou vangen.

Ongewenste vermeerdering van katten, en daardoor overlast voor buurtbewoners

Gevangen!

Ik heb Soná – letterlijk – van straat gegraaid. Ze had zichzelf klem gelopen in een poging onder een schutting door te gaan. Ze krabde me, beet me en spuugde. Doodsbang vocht ze voor haar leven. Later bleek pas dat deze kittens nauwelijks contact hadden gehad met mensen. Behalve mensen zien op afstand en wat brokjes opeten in hun nabijheid, kenden ze geen normale omgang met mensen en al helemaal geen huiselijk leven. Ze leefden in de tuin met hun moedertje. Ze waren niet opgetild, niet aangeraakt, niet gesocialiseerd. Ze wisten niet hoe mensen zich gedroegen, wat een radio of een stofzuiger was, of hoe het voelde om op een bankstel te slapen.

De politie en de Dierenambulance arriveerden al snel. De meisjes zaten inmiddels al veilig opgesloten in een mandje, dankzij de inspanningen van mij en andere buurtbewoners. Ze zijn door de Dierenambulance direct naar de dierenarts gebracht. Soná, het rode kitten, had niets, helemaal niets. Lapjespoesje Chloe had een gebroken gehemelte. De dierenarts sprak van een wonder. Als de kittens een volle blaas hadden gehad, dan waren ze alleen al daardoor bij zo’n val overleden als de blaas knapte. Het gehemelte van Chloe werd gehecht. Wat een vakwerk, zo minuscuul als dat mondje was op die leeftijd.

chloe-marieke-van-de-weijer-kattenzorg-nijmegen
Voor deze jonge kittens was het: trauma op trauma op trauma. Je mama ineens van de aardbodem verdwenen, jezelf moeten redden terwijl je zo klein bent, en ineens word je in je kladden gegrepen en gebeurt dit allemaal…Ook bij de dierenarts was Chloe boos. Heel boos. Zo gedroeg ze zich. Maar eigenlijk was ze natuurlijk gewoon ontzettend bang. Die rare tweebenige wezens, een vreemde omgeving, vreemde geuren, pijn, angst, haar zusje het enige vertrouwde om zich aan vast te klampen…Haar rode zusje (het bleek geen katertje te zijn!) Soná liet zich al een beetje aaien door de dierenarts en de assistentes. Zij was niet zo wild.

Ik kon het niet uit mijn hoofd zetten. Als een film speelde iedere nacht voor ik ging slapen, en in mijn dromen, de val van de twee meisjes zich af voor mijn ogen. Het was zo verschrikkelijk om dit te moeten zien, het liet me niet los. De kittens lieten me ook niet los. Ik wilde ze heel graag een thuis geven.

Ook het derde poesje opgevangen

Inmiddels was na dit alles het contact met de mensen ook gelegd. De mensen bij wie moederpoes in de tuin was bevallen. Ik heb ze uitgebreid uitleg gegeven over wat het hebben van een kat inhoudt. Het derde kittentje, ook met een rood pelsje en twee druppels water Soná, was ook een vrouwtje. Deze mensen hadden al drie kinderen, gingen regelmatig met vakantie en er kwamen toch wel heel wat zaken kijken bij een kitten waar zij niet aan gedacht hadden. Ze besloten het derde kittentje aan mij af te staan. Dit kittentje was het stoerste van alledrie. Zij plofte pontificaal op de bank toen ze in mijn huis kwam en was nergens van onder de indruk. Ik was onder de indruk van haar! Hoe stoer! En wat was het verschil groot met haar angstige zusjes! Drie kittens ineens erbij nemen, en dit stoere karakter bij mijn eigen gevoelige katten, dat was geen slim plan. Dus ik benaderde wat mensen die ik kende en vertrouwde, en een ervan kwam “het derde kitten” dezelfde avond nog halen. De stoere kitten handhaafde zich goed in een gezin met kinderen. De eerste foto van haar bij mij thuis heb ik nog.

rubia-3e-kitten-gevonden-nestje-2007-marieke-van-de-weijer-kattenzorg-nijmegen

Het was oktober 2007 toen Chloe en Soná bij mij waren komen wonen. Omdat ze zo wild waren, verbleven ze in de grootste maat hondenbench. Meerdere keren per dag ging ik erheen met eten en drinken.

chloe-oktober-2007

En meerdere keren per dag moesten de dametjes geloven aan het verplichte knuffeluurtje. Doodeng vonden ze het om te worden opgepakt, maar aan kriebeltjes en aaitjes konden ze geen weerstand bieden. De snormachine ging steeds meteen aan, en na maanden bleven ze dan zomaar vrijwillig bij je liggen en was De Mens niet meer zó eng.

Marieke Soná 2007

Het blijft iets aparts, katjes die niet gesocialiseerd zijn en op jonge leeftijd geen contact met mensen hebben gehad. Als eigenaar voelt het zo bijzonder als je zo’n katje dan mag knuffelen.

2012-Soná-Marieke-van-de-Weijer

Angstkatjes zijn niet gezellig

Ik mag en kan HEEL veel met Chloe, ik mag haar zelfs af en toe even een minuutje optillen om te knuffelen, maar ze is vaak nog op haar hoede. Je weet het tenslotte maar nooit met die mensensoort! Eigenaren van zogenaamde “angstkatjes” (ik noem Chloe altijd mijn ex-zwerfkittentje) herkennen dit wel: de eigenaar ziet een heel andere kant van zulke katjes dan het bezoek. De visite vindt deze katjes “bang” en “niet gezellig”. Nee, meestal zijn ze bang voor het bezoek en zoeken ze een veilige plek op om te schuilen tot die enge vreemde wezens weer verdwenen zijn.

Chloe heeft zich nog goed weten te ontwikkelen vanaf 10 weken en is nieuwsgierig en brutaal. Visite zal ze zeker van een veilig afstandje observeren. Ze heeft zelfs op latere leeftijd vrienden gemaakt met een aantal “vreemde” mensen.

De aandacht van een fotocamera vindt ze leuk en dan gaat ze zich een beetje uitsloven.

Dit is Chloe o' Brian, een van de katten van vrijwilliger Marieke. Zij is buiten geboren en heeft tot 10 weken geen contact met mensen gehad. Ze is opgegroeid tot een ontzettend lief katje.

Voedsel is schaars!

Op 6 augustus 2017 is ze 10 jaar geworden en wat je nog merkt aan haar “moeilijke jeugd” is dat ze de neiging heeft zich te overeten. Als kittens was ze enigszins ondervoed, en dat is gedurende langere tijd in een kritieke periode geweest van haar ontwikkeling. Chloe denkt – nog steeds na al die jaren – dat het eten ineens schaars zal zijn. Soms eet ze zo’n idioot grote hoeveelheid (al dan niet geroofd van haar huisgenoten), dat alles er meteen weer uitkomt, of ze eet veel te snel en ook dan is het overgeven. Ik lig er niet wakker van. Ik weet wat de achtergrond van dit gedrag is en ze is verder kerngezond. Chloe raakt ook erg snel in paniek en een nieuw trauma is bij haar zó aan de orde. Zo heeft ze tijdens het spelen een keer met haar staartje verstrikt gezeten in een draadje. Slechts een paar seconden, ik had het draadje snel los, maar ze raakte verschrikkelijk in paniek, werd helemaal wild…en sindsdien wil ze met niets meer spelen dat zelfs maar een beetje lijkt op een draadje. Dat zijn de dingen waarvan je als eigenaar merkt dat het een kittentje is geweest dat alleen maar in de overlevingsmodus heeft gestaan, zij heeft zich niet op een manier kunnen ontwikkelen waardoor ze weerbaarder en minder angstig zou zijn voor dit soort dingen.

Niets tegen mijn zin doen!

En iets tegen haar zin doen, dat is een héél groot verschil tussen haar en de broertjes van ons gezin. De broertjes waren in huiselijke kring opgegroeid bij een sociale moeder die ook aan mensen gewend was. Als ik hen optil en voor een kattenmandje neerzet, dan lopen ze er gewoon in. Leuk vinden ze het niet, maar dit is allesbehalve een drama.

Met Chloe o’Brian is vervoer wel degelijk een drama. Of het komt door de eerste traumatische vervoer-ervaring, in een emmer in de auto, dat zullen we nooit weten. Maar überhaupt, als je Chloe iets tegen haar zin wil laten doen, dan breekt de hel los. Vechten als een leeuw. Dan schiet ze acuut weer in de overlevingsmodus. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het toedienen van vlooiendruppels. Dus dan is het zaak zulke “dingen die moeten” creatief aan te pakken als eigenaar! Vlooiendruppels doen we stiekem terwijl ze iets lekkers eet, en dan maar hopen dat ze het nog niet voelt en wegrent voordat de pipet leeg is.

1-dag-project-kattenmandje-dag-1 (5)

En hoe moeizaam de training ook gaat, we zijn in februari begonnen met het her-trainen van het kattenmandje. In de hoop dat we enig resultaat zullen bereiken, zodat een dierenartsbezoek niet weken vantevoren al zorgt voor slapeloze nachten van het vrouwtje. De training gaat moeizaam in die zin, dat Chloe zo slim en gehaaid is. Ze is zoals gezegd ontzettend gefixeerd op eten en daar doe ik mijn voordeel mee, maar ze vindt het niet fijn als het deurtje achter haar bevallige billetjes wordt gesloten! Dus ze zorgt dat er altijd nog een pootje uit het mandje steekt zodat het deurtje niet dicht kan. Daarom gaat het wennen eraan erg langzaam, maar de tips van Praktijk voor Kattengedrag hebben ons heel erg geholpen. We hopen dat ze op deze manier toch iets vertrouwder raakt met het mandje en het huis niet meer afbreekt als ze er weer eens in moet.

Een angstkatje is geen kansloze huisgenoot

Al met al is het nog een heel lang levensverhaal van Chloe geworden. Ik hoop dat u het met plezier gelezen hebt. De moraal van het verhaal is wat mij betreft dat een angstkatje of zwerf-kittentje geen kansloze huisgenoot is! U ziet hoeveel “er nog van te maken is”, zelfs al krijgen ze pas vanaf 10 weken een huiselijk leven.

I love you just the way you are

Wat de buitenwereld vindt van (het gedrag van) mijn katten heeft me nooit iets geïnteresseerd. Een kat is geen statussymbool en ik heb ook geen katten om de visite mee te vermaken. Mijn katten zijn mijn huisgenootjes, van wie ik intens houd en voor wie ik alles doe wat in mijn vermogen ligt om hun leven zo aangenaam mogelijk te maken. Een pijnvrij leven en minimaal eens per jaar naar de dierenarts hoort daar natuurlijk ook bij. En verder mogen mijn katten zichzelf zijn. Gewoon zoals ze zijn. Ook als dat een beetje anders, een beetje overgevoelig, een beetje moeilijk of gewoon heel makkelijk is.

chloe-obrian-jinn-tonick-thomas-marieke-van-de-weijer-kattenzorg-nijmegen

Tips voor de oudere kat

Tips voor de oudere kat

De ouderdom komt met gebreken, en dat geldt ook voor katten! Er zijn tips & trucs om het leven van de oudere kat wat makkelijker te maken en we zullen ze in dit onderwerp verzamelen. Heb je een goede tip voor de oudere kat? Laat het ons weten!

kattenconsult-logoOp de Facebookpagina van Kattenconsult zagen wij deze goede tip om de voerbakjes van oudere katten te verhogen.

Oudere katten vinden dit vaak prettig (al dan niet door artrose waardoor het bewegen allemaal wat moeilijker gaat). De herkomst van de foto van het idee om taartplateaus te gebruiken is ons niet bekend.

voerbak-verhogen-taartplateau-oudere-kat-kattenzorg-nijmegen

Kattenzorg-vrijwilliger Marieke voegt daaraan toe: oudere katten die een verminderde nierfunctie hebben, zijn vaak misselijk. Met hun kop naar beneden eten verergert de misselijkheid vaak. Ook dat is een reden om voerbakjesverhogers te gebruiken bij oudere katten.

Marieke had op een bepaald moment drie bejaarde katten dus een verhoging voor de voer- en drinkbakjes was een goed idee! De taartschalen hadden ze nu niet bij Action, dus Marieke dacht: wat heb ik in huis dat ook goed zou kunnen werken? Onderstaand de oplossingen. De bejaarde katten van Marieke zijn er erg blij mee en maakten er meteen gebruik van toen ze de “verhogingen” had neergezet. Klik op de foto’s voor een vergroting.

Op Facebook hebben we gevraagd of mensen nog meer handige tips hebben voor de oudere kat. Dit is ook een idee: een hoge, stabiele vaas als waterbakje. Het waterniveau moet dan uiteraard wel zo hoog mogelijk zijn. Het nadeel is dat je dan natuurlijk wel veel water verspilt als je het “waterbakje” iedere dag verschoont.

tip-Laura-Khaled-Manger-katten-verhoging-waterbak-kattenzorg-nijmegen

Dank aan Laura Khaled-Manger voor deze tip via Facebook!


oudere-kat-artrose-opstapje-tonick-kartonnen-krabmeubel-krabplankje-kattenzorg

Marieke heeft ook onderstaand krabmeubel gekocht bij Zooplus. Dit maakt het voor haar oudere katten makkelijker om op de bank te komen. Het is een groot succes, ook vinden ze het leuk erbovenop te zitten en eens grondig de nagels eraan uit te krabben!

opstapje-oudere-kat-zoolove-zooplus-karton-krabmeubels-kattenzorg-nijmegen

Opstapje voor oudere katten, Marieke heeft er aan weerszijden een reepje antislipmat onder gelegd. Klik op de foto voor een vergroting.

zoolove-zooplus-krabmeubel-2-in-1-kattenzorg-nijmegen

Foto: Zoolove Krabmeubel 2in1 van Zooplus. Van dit product gaat 10% van de verkoopprijs ook nog eens als gift naar een dierenorganisatie.

Als je dit zou willen bestellen bij Zooplus, doe dat dan via onderstaande banner (het plaatje) dan kom je in de webshop terecht. Je doet Kattenzorg hiermee een groot plezier, want bij iedere bestelling via deze banner krijgt Kattenzorg een donatie! Het mooiste is dat het jou helemaal niets kost, je hoeft alleen maar via onze website bij Zooplus te winkelen.

Let op: bezoek geen andere websites tijdens je aankoop en zoek niet naar kortingscodes. Anders wordt de donatie voor Kattenzorg NIET geregistreerd.

zooplus.nl


Hoe oud is jouw kat in mensenjaren? Volgens de dierenarts van Jacker.nl is dit een goed overzicht, hoewel het natuurlijk – net als bij mensen – per kat verschilt.

hoe oud is je kat in mensenjaren


Misschien vind je deze blog van Praktijk voor Kattengedrag ook interessant om te lezen:
de ouderdom komt met gebreken. Een helder overzicht van veelvoorkomende kwalen en aandoeningen bij oudere katten.

Muizen in huis

muizenplaag-muizenbestrijding-huis-boerderij-manege-muis-muizen

Muizen in huis

Een aantal keren per jaar krijgen wij van mensen de vraag of wij een kat hebben om muizen in huis tegen te gaan. Er zijn zelfs mensen die vragen of ze een kat kunnen “huren” of een paar weken bij ons een kat kunnen lenen! Daar werken wij natuurlijk niet aan mee. Kattenzorg zoekt voor de katten in de bemiddeling een gouden mandje, waar de katten geliefd zullen zijn en oud mogen worden. Voor ons is een kat meer dan een muizenjager.

Muizen bestrijden

Een muizenplaag is natuurlijk een heel vervelend probleem en het is buitengewoon moeilijk om muizen in huis te bestrijden. Dat muizen moeilijk uit te roeien zijn, heeft een evolutionaire reden. Muizen zijn instinctief voorzichtig. En dat redt muizenlevens.

informatie-huismuis-leefgewoonten-voortplanting-dier-en-natuur-infonu-nl

Informatie: dier-en-natuur.infonu.nl

Muizen kunnen wel 10 nestjes per jaar hebben met telkens 4-6 jongen. De voortplanting gaat dus alleen al ongelofelijk snel. Voorzichtigheid is niet alleen aangeboren, muizen leren het hun jongen ook. Heel snugger betreden muizen geen plaatsen die ze niet kennen. Onbekende materialen of voeding die ze niet kennen, eten ze niet. Gevaar moet worden vermeden, en wat onbekend is, kan een potentieel gevaar zijn. Bijzonder is dat muizen de zwakkeren erop af sturen om iets te gaan verkennen of om vreemd voedsel te eten. Als die zwakkere muis het niet overleeft, dan zal de rest van de muizenfamilie ervan af blijven en zo overleven de sterkste muisjes…

Wat te doen bij een muizenplaag in huis?

Op deze website staan tientallen tips om muizen op een natuurlijke wijze te bestrijden. Zeker de moeite van het proberen waard!

Mocht het helemaal niet lukken, dan adviseren we contact op te nemen met een professioneel bedrijf tegen plaagdierenbestrijding. Zij weten het beste hoe je een muizenplaag moet aanpakken. Hier vind je de website van het Meldpunt Ongediertebestrijding in Nijmegen.

Ik zoek een muizenvanger voor op mijn boerderij of manege

Dat is iets waar dierenasiels wel voor openstaan! In ieder asiel zijn zwerfkatten opgevangen die zó angstig zijn voor mensen, dat ze heel erg moeilijk te plaatsen zijn in een gewone thuissituatie. Voor de katten die niet meer te socialiseren zijn, zoeken dierenasiels een plekje bij een manege, een boerderij of in het buitengebied. De kat moet een veilige en beschutte plek hebben om te kunnen slapen, vrij van regen en sneeuw, en beschut tegen de verzengende hitte van de zon in de zomer. De meeste asiels vragen van de nieuwe eigenaar de kat in de gaten te houden en de hulp van het asiel in te roepen als de kat gewond of ziek is, zodat de kat naar de dierenarts kan. Dit soort wilde katten zijn meestal niet zomaar op te pakken. Sommige asiels helpen door een vangkooi ter beschikking te stellen om de kat te vangen in een noodsituatie.

Een bakje vers water is ook voor een muizenvanger geen overbodige luxe en de meeste eigenaren voeren de katten ook bij. Het grote voordeel van zo’n kat uit het asiel is dat deze al gecastreerd/gesteriliseerd is en dus niet zal zorgen voor ongewenste nakomelingen (waardoor het kattenoverschot alleen maar weer groter wordt).

Neem gerust contact met ons op als je landelijk woont en een dierenasiel in ons werkgebied zoekt om een of meerdere muizenvangers aan te schaffen.

Unieke wenskaarten te koop!

wenskaart-kattenzorg-nijmegen-steun-onze-stichting-2

wenskaart-2

Unieke wenskaarten te koop!

Onze voorzitter Ineke de Groot kan erg mooi tekenen en knutselen! Speciaal voor Kattenzorg heeft ze wenskaarten gemaakt. Iedere kaart is uniek en handgemaakt. Een wenskaart, aan beide zijden versierd, wordt met envelop netjes verpakt in een beschermend hoesje kost € 2,50 per stuk inclusief verzenden via de gewone post. Met de aankoop van een of meer wenskaarten steun je een goed doel! Onze stichting heeft geen winstoogmerk en onze vrijwilligers én het bestuur ontvangen geen salaris of betaling voor hun werkzaamheden. Heb je interesse in een of meerdere wenskaarten? Stuur ons dan een berichtje en laat even weten in welke kaart(en) je interesse hebt!

Unieke, handgemaakte wenskaarten!
Klik op de foto voor een vergroting.

Let op! Iedere kaart is uniek en handgemaakt en een bestelde kaart kan verschillen van deze voorbeelden – afhankelijk van het beschikbare materiaal.

Wil je een of meer kerstkaarten bestellen? Stuur ons dan een berichtje en zet daarin:

 • je naam
 • adres, woonplaats
 • het aantal kerstkaarten dat je wil bestellen
 • de nummers van de kerstkaarten

Na ontvangst van de betaling sturen we de kaarten direct naar je toe!

Ons IBAN-bankrekeningnummer is: NL27RABO 01 07 25 45 06 t.n.v. Stichting Kattenzorg te Nijmegen.

Bedankt voor je steun aan onze stichting!

Op zoek naar een originele kerstkaart? Klik hier!