Dames Baska & Kate zijn op zoek naar een nieuw thuis

Baska & Kate

 

https://kattenzorgnijmegen.nl/baska_kate

 

Wij zijn Baska & Kate, 2 gesteriliseerde poezen van 5 jaar jong, ons vrouwtje gaat verhuizen naar een verzorgingshuis en helaas mogen wij daar niet mee naar toe. Dit tot groot verdriet van ons allemaal,wij zijn dol op haar en zij is stapelgek op ons.

Volgens ons vrouwtje zijn wij 2 super lieve poezen en neemt Baska (zwart) graag het voortouw en Kate volgt. Wij vinden het helemaal geweldig om geaaid te worden, het maakt ons ook helemaal niet uit van wie wij een aai of knuffel krijgen als wij die maar krijgen :). Een luchtje scheppen buiten in de tuin vinden wij heerlijk en willen dit in de toekomst ook graag blijven doen. Voor de rest hebben wij weinig wensen en zijn graag onder de mensen.

Voor de rest kunnen wij zeggen dat wij helemaal gezond zijn, dat wij in juli van dit jaar helemaal zijn nagekeken door de dierenarts. Ook hebben wij de prikjes voor de vaccinatie gekregen en preventief  behandeld tegen wormen en vlooien.

Bent U degene die onze wensen kan vervullen!! Dan zien wij met veel belangstelling u email tegemoet en hopen snel met elkaar kennis te kunnen maken.

Liefs Baska & Kate

 

Nijmegen, 13 november 2018


Fotogalerij van Baska & Kate. Klik op de foto’s voor een vergroting!

Continue reading ‘Dames Baska & Kate zijn op zoek naar een nieuw thuis’ »

Bemiddelingsformulier nu ook online

Bemiddelingsformulier

Bemiddelingsformulier

Bij een raskat graag vermelden met of zonder stamboom
Bij nee, vermeld dit bij extra informatie
Bij ja, vermeld dit bij extra informatie
Bij ja, vermeld dit bij extra informatie

Bonzai & Yucca zijn met spoed op zoek naar een nieuwe tuin!!

Bonzai & Yucca

 


Bonzai & Yucca

 

 

 

Wij zijn Bonzai & Yucca (kater & poes) en zijn al 12 jaar dikke maatjes.

Wie zijn wij dan..we stellen ons graag aan U voor!!
Ik Bonzai, de man van ons en vind het heerlijk om gekroeld te worden en lekker op schoot te liggen en ben echt een allermans vriendje. Vind het heerlijk om buiten in de tuin een frisse neus te halen. Dan mijn maatje Yucca zij is de dame, maar geen lady..naar “eigen”mensen is ze lief en komt graag bij je liggen en een aai halen. Oppakken is ze niet zo’n grote fan van, maar ze is wel een grote fan om buitenspelen de tuin is te klein voor haar avonturen, maar komt ’s avonds ons wel gezelschap houden. Wij mogen misschien tot de “oudjes” horen maar spelen nog graag een potje voetbal.  Wij zijn nog in top conditie!! Gezien onze leeftijd is een huisje met hele jonge kinderen misschien niet de beste keuze, maar net zoals aanwezig zijn van andere huisdieren hebben wij hier geen ervaring mee.

Heeft U plek voor deze “plantjes” op U vensterbank in huis en een tuin waar zij een luchtje kunnen scheppen. Dan zien wij graag een mailtje in onze postvak komen. Ons adres is email.

Nijmegen, 5 november 2018

Zelfstandige jeweetwel kater Binky

BINKY

 

s://kattenzorgnijmegen.nl/bink/

 

Prr, Prr

Hier is Bink, ik ben een rood met wit jeweetwel kater en ben geboren op 19 september 2013.  Ik ben een beetje eigenzinnig en ga graag mijn eigen gangetje, maar zodra mijn verzorgers thuis komen wil ik graag meehelpen en ben dan graag bij hun. Als ik aandacht wil laat ik dat graag merken, naar onbekende personen ben ik wat afwachtend en kleine kinderen vind ik helemaal niet fijn. Dat is ook de reden waarom ik hier nu sta, mijn verzorgers verwachten voor mij dan zo’n eng klein menskindje, ik kan daar uit ervaring echt niet mee omgaan ik word daar panisch van en omdat ik dan zo bang ben sla ik mijn nagels uit en dat is voor niemand een fijne situatie.

Zoals heel subtiel al geschreven is ben ik geholpen, heb ik zo’n rijstkorrel in mijn lichaam wat ze een chip noemen, stel je voor dat ik wegloop dan kunnen ze mij terugvinden. Onlangs ben ik helemaal nagekeken door zo’n witte jas wat ze een dierenarts noemen, daar ben ik al vaker geweest omdat ik last van steentjes in mijn buik had. Maar dat is nu gelukkig door ander voer helemaal goed. Het liefst ben ik graag thuis, maar een rondje door een geheel afgesloten tuin vind ik ook wel fijn. Voor de rest vind ik spelen met een laserlampje helemaal geweldig.

Bent U degene die geduld heeft en mijn zelfstandigheid kan accepteren dan zie ik met veel belangstelling u email tegemoet.

Liefs Binky

 

Nijmegen, 30 oktober 2018


Fotogalerij van POM. Klik op de foto’s voor een vergroting!

POM-metje heeft een nieuw huisje gevonden

POM

 

Er is veel belangstelling getoond voor POM-metje!!
Wat natuurlijk heel fijn is, maar nog belangrijker onder de belangstellende zat ook nog een ideale match met POM. Wij wensen de eigenaren heel veel plezier en geluk met POM en POM-metje veel knuffel en speelplezier in je hopelijk for ever home.

 

Nijmegen, 2 november 2018


Meow!

Dit is Pom, een lieve en prachtige poes van 3 jaar oud. Met pijn in het hart moest zij weg bij haar vorige baasje omdat de dochter van het gezin allergisch voor haar was. Hoewel ze geen stamboom heeft, heeft een dierenarts vastgesteld dat zij een Blauwe Rus is. Ze is gesteriliseerd en ingeënt.
Ze is een rustig meisje en gaat het liefst ongestoord haar eigen gangetje. Nieuwe situaties vindt ze erg spannend, maar zodra ze je leert kennen vindt ze het heerlijk om door je vertroeteld en geaaid te worden. Op dat soort momenten kun je heel veel kopjes verwachten en een tevreden, spinnende Pom!
Pom houdt niet van drukte of onverwachte situaties. Ze woont dus het liefst bij iemand die geen honden, katten of kleine kinderen heeft. Verder is ze een binnenkat, ze heeft geen behoefte om naar buiten te gaan (want: dat is eng!). Omdat zij in het verleden een blaasontsteking heeft gehad, eet zij nu ter preventie brokjes die speciaal tegen blaasproblemen zijn. Ze gaat netjes op de kattenbak.
Het is overduidelijk dat ze een prachtige poes is, maar wij zijn echt op zoek naar iemand die ook goed past bij haar karakter en behoeften. Een rustige, geduldige en liefdevolle eigenaar zou voor haar ideaal zijn! Pom is echt een schatje en verdient een gouden mandje voor haar hele leven!

Kunt U Pom een gouden mandje geven, dan zijn wij met heel veel belangstelling U motivatie tegemoet via de email.
Aan POM zit wel een klein prijskaartje.

 

Nijmegen, 26 oktober 2018


Fotogalerij van POM. Klik op de foto’s voor een vergroting!

Fientje heeft haar nieuwe bank gevonden!!

FIEN

 


Voor Fientje is een prachtig nieuwe bank gevonden!!
Fien ga nog maar heel lang van je bank en je nieuwe personeel genieten.

Nijmegen, 29 oktober 2018


Ik wil mij graag voorstellen!! Ik ben Fien een HTK poesje van ongeveer 12 jaar oud, mijn huidige personeel heeft mij 5,5 jaar geleden uit het asiel gehaald. In het begin moest ik erg wennen, maar in ben helemaal opgebloeid tot een lief aanhankelijk poesje. Toen mijn vrouwtje meer ging werken hebben ze voor mij een soort genootje gehaald, met de gedachte dat dat wel leuk voor mij zal zijn. Maar helaas ik vond mijn “nieuwe” vriendje niet leuk en vluchtte ik onder de kast of bed. Maar ik vind het ook niet leuk om de hele dag alleen thuis te zijn.. en gezien mijn huidige vrouwtje ook naast haar fulltime baan ook een liefje heeft kan ze mij niet meer alle aandacht geven die ik nodig. Daarom is zij dan ook op zoek voor mij naar een warm rustig huisje waar ik mijn nieuwe personeel mag voorzien van mijn kopjes.

Ik ben een gezonde dame, heb alleen af en toe last van prutjes in mijn ogen, die poets ik zelf weg of ik laat ze met gemak door mijn vrouwtje weghalen. In september heb ik nog een gebitsbehandeling gehad en heb alle prikjes en tabletjes gehad voor mijn gezondheid, ik kan er weer tegenaan voor aankomend jaar. Omdat ik periodes heb dat ik mij helemaal kaal krab, krijg ik nu 1x per 2 dagen een drankje tegen de jeuk, dat laat ik gewoon toe.

Heeft U, geduld om mij rustig te laten wennen, mij vertrouwen te geven, een 1 of 2 persoon huishouden zonder andere dieren en een lekkere bank waar ik dan mijn oude dag op mag gaan doorbrengen? Dan zie ik met heel veel belangstelling U sollicitatie tegemoet, deze kan per email gestuurd.
Liefs, Fien

Nijmegen, 22 oktober 2018


Fotogalerij van Fien. Klik op de foto’s voor een vergroting!

Rode kittens zoeken een thuis!

Cinco Bandidos

Ook voor Rosita is inmiddels een warm huisje gevonden. Luna zoals Rosita gaat heten gaat aankomend weekend verhuizen. Daarmee zijn alle kittens Cinco Bandidos voorzien van nieuw personeel en bedanken Joyce voor haar inzet.

Nijmegen, 25 september 2018


 

rode-kittens-zoeken-thuis (17)

Rode kittens zoeken een thuis!

Bij ons gastgezin Joyce zijn rode kittens opgevangen die een thuis zoeken. In dit bericht met veel mooie foto’s vind je alle informatie over ze. 🙂

Nijmegen, 22 augustus 2018

Hola! Dit zijn de Cinco Bandidos!

Zullen wij ze maar eens één voor één voorstellen?


Rosita

Ladies first! Rosita en Sierra zijn twee heerlijke meisjes, geboren in de eerste dagen van juni. Ze zijn lekker speels en alles moet natuurlijk grondig onderzocht worden door de dametjes! Hoewel Sierra de kleinste is van het vijftal heeft zij misschien nog wel het meeste lef! Madam zat namelijk als eerste helemaal bovenin de grote krabpaal! Beiden zijn heerlijke knuffeltjes en vooral Sierra vind het maar wat leuk om op je schouder te zitten om alles goed te kunnen overzien.

Sierra


De broer van de meisjes: Paco – GERESERVEERD!

Paco is gereserveerd om te gaan verhuizen! De dames hebben ook nog een broer; Paco! Deze heerlijke knul belooft een grote ondeugd te worden! Vooralsnog is hij een kleine ondeugd 😉 Meneertje houd er enorm van om heerlijk te knuffelen maar zodra hij een speeltje ziet of een staartje ziet bewegen dan is hij weg. Leuk, al die bewegende dingetjes!


Broertjes Juan en Rico

En de laatste twee van de cinco bandidos: de broertjes Juan en Rico, geboren in de laatste week van mei. Juan is de heerlijk zachte pluizenbol. Zodra je naar hem kijkt begint zijn ouderwets luide dieselmotor al te draaien! Maarrrr… meneer laat zich niet zómaar oppakken! Hij vind het “hard to get”-spelletje maar al te leuk! Heel lang zal je deze dieselmotor in de vorm van een kat ook niet kunnen vasthouden. Juan houdt van zijn vrijheid. Kroelen is natuurlijk onbeperkt toegestaan. 🙂 Juan is een behoorlijk sterke persoonlijkheid die zijn mannetje staat. De juiste combi met een andere kat is voor hem dan ook belangrijk.

En dan onze Rico… Rico is een speciaal mannetje. Hij is uitgebreid door de dierenarts onderzocht en hij heeft geen lichamelijke afwijkingen. Iets klopt er niet helemaal. Deze heerlijke lieve knul loopt een beetje achter met “kat zijn”. Toen zelfs zijn drie kleine nichtjes en neefje al lang en breed zelf aten, moest Rico daar nog aan beginnen. Klauteren, springen, spelen en lopen gaat ook niet helemaal zoals het “hoort”. Hij is net als de rest van zijn rode familie hartstikke stoer, ook kijkt hij werkelijk nergens naar. Hij loopt zó over de kop van de hond wanneer die heerlijk ligt te slapen. Omdat hij zo onbesuisd en ondernemend is maar lichamelijk toch een beetje beperkt is, vinden wij het niet veilig om  hem los buiten te laten. Het gevaar is té groot dat Rico zich (ernstig) verwondt bij het klauteren en springen buiten, of onder een auto loopt. Als je Rico leert kennen dan weet je dat je de jackpot hebt gewonnen. Wat een ongelofelijk lief kereltje. ♥

Kosten verbonden aan de overname van een bandido

Alle kittens zijn ontwormd, ontvlooid, gevaccineerd en gechipt en uitgebreid onderzocht door de dierenarts. Ze zijn allemaal zeer sociaal naar mensen door de uitstekende socialisatie bij ons pleeggezin. De kitten zijn lief, ondeugend en speels en zijn al gewend aan een kleine hond.

Per kitten wordt een tegemoetkoming in de gemaakte kosten gevraagd van € 90,-.

Alles over de Cinco Bandidos op een rijtje:

 • twee nestjes rode kittens (verschillende moeders, mogelijk dezelfde vaders)
 • geboren eind mei en begin juni
 • deze kittens zijn met hun wilde moeders op dezelfde vindplaats gevangen
 • de moeders zijn getest op erfelijke dodelijke ziekten (FIV en FeLV) en zijn gelukkig gezond
 • de kittens zijn ingeënt
 • de bandidootjes zijn ontwormd en ontvlooid
 • alle katjes zijn al gechipt
 • deze vijf zijn allemaal uitgebreid gezien door een dierenarts
 • de kittens kunnen alleen geplaatst worden, als er al een jonge, sociale kat bij jou thuis woont
 • natuurlijk kunnen de kittens ook in gezellige setjes van twee (of drie) 🙂 naar een nieuw baasje verhuizen
 • kosten: € 90,- per kitten
 • alle kittens krijgen hun vaccinatieboekje en een contract mee, waarmee je jezelf verplicht dat ze gecastreerd/gesteriliseerd worden
 • voor alle rooitjes geldt een proeftijd van één maand. Mocht het om wat voor reden dan ook niet goed gaan bij jou thuis, dan kun je het kitten terugbrengen naar onze opvang, waarna wij opnieuw op zoek gaan naar een thuis.

Ben je na dit hele verhaal nieuwsgierig geworden naar de Cinco Bandidos? Wacht dan niet langer, grijp naar je toetsenbord en vertel het pleegpersoneel hoeveel karaat het gouden mandje is dat je één of meerdere van deze geweldige kittens biedt! Stuur een e-mail naar ons gastgezin Joyce


Fotogalerij van de prachtige rode kittens. Klik  op de foto’s voor een vergroting!

Leuke griet Wiet is verhuisd!

Leuke griet Wiet is verhuisd!

herplaatsing-poes-wiet-kattenzorg-nijmegen (1)


Update 27 augustus 2018

Marieke heeft een update gevraagd aan de nieuwe baasjes van Wiet. Het gaat heel erg goed in haar nieuwe thuis en ze zijn erg gelukkig met elkaar! ♥

wiet-nieuwe-thuis


Update 27 juli 2018

Goed nieuws! Leuke mensen hebben kennisgemaakt met Wiet en ze zijn helemaal weg van haar. Ze komen nog een keer een gezellig bezoekje brengen en zondag gaat ze dan verhuizen naar haar nieuwe thuis. Wiet is dus gereserveerd! 🙂


Beuningen, 16 juli 2018

Dit mooie meisje is Wiet! Deze leuke griet is 3 jaar oud, gesteriliseerd, gechipt, netjes ingeënt, ontwormd en ontvlooid. Ze woont samen met twee andere katten, een poes en een kater. Dat ging altijd goed! Twee maanden geleden hebben Wiet en de kater in huis ruzie gekregen. Het zijn geen klikspanen, dus ze willen niet aan hun vrouwtje vertellen waarover de ruzie gaat. Wiet en deze kater kunnen elkaar nu niet meer luchten of zien. Hun vrouwtje heeft alles geprobeerd om ze te scheiden en na een afkoelperiode en opnieuw aan elkaar te laten wennen, zoals wordt geadviseerd bij kattengevechten. Zonder resultaat. Ze zien het niet meer zitten met elkaar. Met de poes in huis gaat Wiet nog steeds heel goed om. We denken dan ook dat ze bij andere katten geplaatst kan worden, als je rustig de tijd neemt voor een goede introductie bij jouw eigen katten.

herplaatsing-poes-wiet-kattenzorg-nijmegen (11)

Tuin

Wiet maakt graag een ommetje in de tuin en dat wil ze ook graag in haar nieuwe thuis. Als je erbij bent, dan blijft ze netjes in de tuin en gaat ze niet weg.

Gezondheid

Er zijn geen bijzonderheden te melden over de gezondheid. Wiet gebruikt netjes de kattenbak, is ontwormd, ontvlooid, gechipt en gesteriliseerd.

herplaatsing-poes-wiet-kattenzorg-nijmegen (9)

Honden

Deze mooie poes is gewend aan de hond van de dochter van de eigenaresse.

Andere katten

Wiet gaat nog steeds goed om met haar huisgenootje (poes), tussen de kater en haar is iets voorgevallen waardoor ze niet meer samengaan. Omdat het een heel sociale poes is die makkelijk in de omgang is, verwacht haar vrouwtje dat Wiet in een nieuw thuis – na een zorgvuldige introductie – goed om zal kunnen gaan met andere katten.

herplaatsing-poes-wiet-kattenzorg-nijmegen (7)

Kinderen

Deze poes is gewend aan jonge en oudere kinderen!

Gedrag

Deze lieve poes wordt graag geaaid en vindt knuffelen fijn. Ze laat zich optillen en is niet bang voor vreemde mensen. Ze is sociaal naar mens en dier en ze is speels.

herplaatsing-poes-wiet-kattenzorg-nijmegen (4)

Reden van herplaatsing

Wiet heeft om onduidelijke redenen grote problemen gekregen met de kater in huis. Met de poes die er ook woont, gaat ze nog steeds goed om. De gevechten stoppen niet, ondanks een langdurige en zorgvuldige aanpak om de problemen onderling op te lossen. Omdat de kater nogal schuw en eenkennig is, denkt het vrouwtje dat de herplaatsing van Wiet de beste oplossing is. Zij is zo makkelijk in de omgang dat ze waarschijnlijk makkelijk ergens anders kan aarden.

herplaatsing-poes-wiet-kattenzorg-nijmegen (5)

Kosten verbonden aan de overname

Aan de overname van deze poes zijn kosten verbonden (€ 25,-).

Proeftijd

Zoals voor alle katten bij ons in de bemiddeling geldt een proeftijd van 1 maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat bij jou thuis, dan kan Wiet terug naar haar oorspronkelijke thuis. Liever niet, natuurlijk, want de kater des huizes hangt de vlag uit als Wiet weg is. 🙂 Hij zal blij zijn als de stress en de spanningen voorbij zijn!

herplaatsing-poes-wiet-kattenzorg-nijmegen (1)

Interesse?

Heb je interesse? Dit mooie grietje woont in Beuningen. Neem gerust contact met ons op om te gaan kennismaken met haar!

Lezing kattengedrag 12 september 2018

catvise-logo-anneke-van-den-burg-arnhem-kattenzorg-nijmegen-lezing-kattengedrag-12-september-2018

Lezing over kattengedrag op 12 september 2018

De Kat en de Vijf Vrijheden

Op 12 september 2018 geeft gediplomeerd kattengedragstherapeut Anneke van den Burg speciaal voor Stichting Kattenzorg Nijmegen een lezing over kattengedrag.

Tijdens deze lezing zal Anneke ingaan op de vijf vrijheden van Brambell. Dit zijn:

 1. vrij van honger en dorst
 2. vrij van pijn, letsel en ziekte
 3. vrij van angst en ongemak
 4. vrij van slecht comfort en
 5. vrij om natuurlijk gedrag te uiten en te socialiseren

Deze vijf vrijheden richten zich op de voorwaarden waaronder dieren gehouden worden. Daarmee zijn deze vrijheden goed toepasbaar op katten die in asielen, pensions en in de opvang verblijven. Maar ze zijn ook goed te gebruiken door  katteneigenaren in de thuissituatie. Aan de hand van deze vrijheden kan getoetst worden hoe het met het welzijn van de katten gesteld is. En kunnen er ook verbeteringen gerealiseerd worden.kattengedragstherapeut-vak-apart-anneke-van-den-burg-catvise-arnhem-kattenzorg-nijmegen-lezing-kattengedrag-12-september-2018

Anneke van den Burg is een gediplomeerd kattengedragstherapeut en heeft sinds 2014 haar eigen bedrijf Catvise, gedragsadvies en therapie voor de kat. Zij is aangesloten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren en de SPPD (vergoeding dierverzekeraars).

Aanmelden

Wacht niet te lang met het aanmelden, want vol = vol!

Stuur een e-mail naar info@kattenzorgnijmegen.nl en vermeld daarin:

 • je naam
 • adres
 • woonplaats
 • en het aantal personen (donateurs en evt. een niet-donateur als introducé) waarmee je de lezing wil bijwonen

Datum: 12 september 2018

Tijd: inloop vanaf 19.00 uur

Start lezing: 19.30
Einde van de lezing: 21.15 uur

Er is een kwartier pauze met koffie en thee.

Locatie:
Vincentius Vereniging locatie Horstacker (Lindenholt)
Horstacker 14-51
6546 EK Nijmegen


Voorrang voor donateurs

Onze vaste donateurs krijgen voorrang bij hun aanmelding. Zij krijgen als eerste de mogelijkheid om zich aan te melden voor deze lezing. Een donateur kan – indien gewenst – 1 introducé meenemen, die het tarief voor niet-donateurs betaalt. Na je mail ontvang je van ons een e-mail ter bevestiging en nadat wij je betaling voor de lezing hebben ontvangen, is je reservering definitief!

Kosten van de lezing

We vinden het heel fijn dat Anneke wil meewerken aan dit ‘bedankje voor onze donateurs’, waardoor we de kosten laag kunnen houden.

De kosten bedragen € 2,50 per persoon. Als blijkt dat de lezing nog niet volgeboekt is, dan wordt deze ook opengesteld voor niet-donateurs. Zij betalen € 5,- per persoon.

Annuleren

Er kan natuurlijk altijd op het laatste moment iets tussenkomen. Annuleren van je aanmelding voor de lezing kan tot uiterlijk 10 september 2018. Als je dat wil, storten we dan natuurlijk de kosten terug op je rekening. Je kunt er ook voor kiezen om de aanmeldingskosten aan ons doneren, daar zouden we ook heel blij mee zijn. 🙂

Over de Vincentius Vereniging

Logo_Vincentius_Nijmegen_kattenzorg-nijmegen-lezing-horstacker-lezing-kattengedrag-12-september-2018

De Vincentius Vereniging bestaat al sinds 1849 en ondersteunt mensen die in nood verkeren, eenzaam of hulpbehoevend zijn waar ze kan; ongeacht leeftijd, religie of huidskleur. Een heel mooi doel dat wij een warm hart toedragen! De Nijmeegse afdeling heeft in december 2017 een prachtige nieuwe locatie in Lindenholt in gebruik genomen.

Een mooie goodiebag voor alle deelnemers!

goodiebag-lezing-jill-karin-everraert-kattenoppas-nijmegen-024-kattenzorg

Alle mensen die de lezing bijwonen gaan naar huis met een mooie, goedgevulde goodiebag! De prachtige Maine Coon Jill van Karin geeft vast een voorproefje. 🙂

Puss heeft een thuis

puss-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (1)

Puss heeft een thuis


Update 9 augustus 2018: Puss heeft een thuis

Goed nieuws! Puss heet een nieuw thuis!


Cuijk, 28 juli 2018

Deze mooie meid met haar schoonheids-sproetje heet Puss! Ze is 7 jaar en woont in Cuijk.

Puss is twee jaar geleden bij haar vrouwtje terechtgekomen omdat ze te weinig aandacht kreeg in haar thuis toen daar een baby kwam. Haar vrouwtje heeft er alles aan gedaan om Puss gelukkig te maken, maar helaas kan ze deze poes niet geven wat ze nodig heeft. Zij woont alleen en werkt teveel voor de aandacht die het meisje nodig heeft. Daarnaast gaat ze in september 2018 ook nog een opleiding volgen waardoor Puss al zeker aandacht tekort komt. Ze vindt het ontzettend treurig, dit had ze niet gewild, ze wilde deze kat juist een beter leven geven. Ze baalt ervan dat deze lieve meid aandacht tekort komt en niet lekker in haar vel zit.

Ze is nooit buiten geweest maar heeft daar ook niet zo'n behoefte aan. Heb haar paar keer mee naar buiten genomen op de arm maar begint dan zo hard te miauwen dat ze graag weer naar binnen wilt.

Gezondheid

Puss vertoont signalen van stress die zich uiten in lichamelijke klachten. Als ze gaat logeren bij de ouders van haar vrouwtje, dan is ze compleet klachtenvrij. Ze krijgt daar veel aandacht en ze is vooral gek op “haar opa”. 🙂 Ze is onlangs ingeënt en ze is ontwormd en ontvlooid. Uiteraard is ze gesteriliseerd en ze is ook gechipt. Ze gebruikt netjes de kattenbak.

Andere katten

Puss is wel een andere kat gewend omdat ze af en toe logeert bij de ouders van haar vrouwtje. Ze zijn niet dol op elkaar. We denken dat deze poes meer geeft om het gezelschap van mensen dan dat van dieren en het lijkt ons beter als ze geplaatst wordt in een thuis zonder andere katten.

puss-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (2)

Karakter en gedrag

Dit mooie meisje wil heel graag worden geaaid, knuffelt graag en laat zich optillen. Ze is erg mensgericht en we zien het liefst een thuis voor haar met minimaal twee baasjes die niet al te veel van huis zijn. Ze heeft veel aandacht nodig.

Haar vrouwtje heeft haar gedrag uitgebreid beschreven.

“Het is een aanhankelijke kat, die veel aandacht wil en dit ook geregeld (lees: vaak) vraagt. Vraagt ook om kusjes. Komt soms op schoot liggen, dit is vrijwel alleen ’s ochtends. Overdag is ze best rustig maar zodra het donker is, dan wordt ze speels en ze heeft ook nachtelijke activiteiten. Ze speelt graag, vooral met muisjes die geluid maken, balletjes en daarnaast heb ik een stok waar veren aanzitten. Deze vind ze super geweldig, maakt dan hoge sprongen om de veren te pakken te krijgen.

De ene keer staat ze te wachten bij de deur als je thuis komt, maar grotendeels ligt ze ergens te slapen maar is ze wel blij als je d’r begroet en even aandacht geeft. Ze vindt de kleine insecten binnen in huis heel interessant en als het haar lukt vangt ze die ook en eet ze ze op.

puss-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen3

Als ze ligt te rusten is dat meestal op de bank, mijn bed of op haar krabpaal. Ze is geen kat die per se zichzelf verstoppen wilt, behalve in de winter, dan merk ik dat ze graag onder mijn fleecedeken, die op de bank ligt, kruipt. Ik heb mijn deur naar mijn slaapkamer altijd open staan maar dat komt omdat ik in een appartement woon en haar gewoon alle ruimte wil bieden die ik heb.

Mannenkat?

De moeder van het vrouwtje zegt vaak (als ze bij hen gelogeerd heeft) dat ze meer een mannenkat dan een vrouwenkat is. Ze schijnt dan veel bij mijn vader te liggen en vrij weinig aandacht van mijn moeder te vragen.puss-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen

Binnenkat

Ze is nooit buiten geweest maar heeft daar ook niet zo’n behoefte aan. Haar vrouwtje heeft haar een paar keer mee naar buiten genomen maar ze vindt het heel erg eng en wil zo snel mogelijk weer naar binnen.

Kinderen

Ze is gewend aan kinderen ouder dan 4 jaar.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie of gaan kennismaken? Bel of mail ons voor de contactgegevens van haar vrouwtje!

Kosten

De eigenaresse vraagt een bedrag van € 25,- voor de overname van Puss.

Proeftijd

Zoals voor al onze katten in de bemiddeling geldt er een proeftijd van 1 maand. Mocht het om wat voor reden niet goed gaan bij jou thuis, dan gaat ze terug naar haar  vrouwtje en dan gaan we opnieuw op zoek naar een gouden mandje.

puss-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen2