Loes en Pluk zijn herplaatst!

 

Poes Loes en kater Pluk houden van elkaar. Daarom zoeken we een plekje waar dit stel samen mag komen wonen. Pluk komt van het platteland, een echte boerenzoon dus, en is nu 8 jaar oud. 5 jaar geleden kwam de Amsterdamse Loes met haar mooie witte lokken hem vergezellen. Loes is vaker de hort op en Pluk wacht trouw tot deze stadse dame weer thuis komt zodat ze ’s avonds fijn samen op de bank kunnen hangen.

Pluk is de geheel rode kat op de foto’s. Hij knuffelt met jan en alleman: groot, klein, jong, oud, bekend of onbekend; het maakt hem niets uit. Hij houdt ook van een spelletje op zijn tijd. Pluk gaat graag naar buiten maar blijft het liefst in zijn eigen tuintje. Net als Loes eet hij graag en daarom krijgen ze nu Royal Canin Sterilised. Met deze harde brokjes wordt voorkomen dat ze allebei tonnetje rond worden.

Poes Loes gaat meer haar eigen gangetje. Loes leeft graag haar eigen leventje maar vindt het toch wel fijn als er iemand in de buurt is om mee te knuffelen. Ze houdt ervan om tegen je aan te komen liggen en vindt het heerlijk om geaaid te worden, maar ze wil graag zelf bepalen wanneer en hoe lang. Ze zal nooit krabben of lelijk doen maar stapt gewoon op als het mooi geweest is. Loes gaat graag op pad en waagt zich ook buiten de tuin.

Beide katten zijn geholpen, gechipt en ontwormd. Een enting hebben ze al een paar jaar niet gehad. Ze zijn helemaal gezond en krijgen geen medicatie. Ze zijn zindelijk en doen hun behoefte keurig in de bak. Het duo is niet gewend om in het gezelschap van andere dieren te verkeren. Ze hebben ooit samen geleefd met een grote hond. Dat ging hartstikke goed samen maar dat was wel in hun jonge jaren. Ze leven nu wel met 2 kleine kinderen samen (van 1,5 en 4,5 jaar oud) en daar zijn ze heel lief en verdraagzaam voor.

Loes en Pluk zijn te bezoeken in Hardenberg, deze plaats ligt tussen Hoogeveen en Almelo.

Zou je eens vrijblijvend kennis willen maken met dit stel? Stuur dan een mail naar info@kattenzorgnijmegen.nl en vertel alvast iets over jezelf. We horen graag meteen hoe je woont en hoe de gezinssamenstelling qua mens en dier is. Als er een goede match zou kunnen zijn dan gaan we een afspraak maken om eens nader kennis te maken!

 

 

Lilo heeft haar rustige plekje gevonden

21 maart: De kennismaking met Lilo is goed verlopen vandaag. Het klikte en Lilo is verhuisd.

Reinheid is een eigenschap die deze dame zelf bezit, met haar kraakheldere witte vachtje. Ze is 12 jaar oud en stelt een rustige omgeving erg op prijs. Nu er 3 jonge kinderen in huis zijn (en er ook vriendjes en vriendinnetjes over de vloer komen om te spelen) weet Lilo af en toe niet waar ze het moet zoeken.

Ze is lief naar de kinderen maar ze wordt erg onrustig en wil zich steeds meer terugtrekken. De verwachting is dat Lilo gelukkiger zal zijn in een rustiger huishouden.

Lilo wordt graag geaaid. Optillen is ze minder van gecharmeerd (zoals zoveel katten)maar ze laat alles wel toe en ze blijft altijd lief. Bij mensen die ze (nog) niet kent is ze wat terughoudend. Zodra er ’s avonds rust in huis is dan komt ze graag op de bank naast je liggen. Lilo kan nu naar buiten maar daar maakt ze eigenlijk zelden gebruik van. Als ze al even haar neus buiten de deur steekt, blijft ze altijd in de tuin en komt vrij snel weer naar binnen. Lilo zou daarom als binnenkat geplaatst kunnen worden maar een afgezet balkon is natuurlijk nooit weg!

Ze is niet gewend om met andere dieren samen te leven. Lilo is gesteriliseerd, ingeënt (geldig tot augustus 2021) en parasieten-vrij. Ze krijgt geen speciaal dieetvoer en is verder kerngezond. Ze is niet gechipt, wat wij natuurlijk wel aanraden om te laten doen!

Mensen die denken Lilo een fijne plek te kunnen bieden en interesse hebben in een kennismaking met haar kunnen een mail sturen naar info@kattenzorgnijmegen.nl  Stel jezelf even voor en dan kunnen wij samen met de eigenaren kijken wie op bezoek kan komen voor een eerste ontmoeting. Vermeld je ook even je telefoonnummer in de mail? De kennismaking met Lilo vindt in Nijmegen plaats.

Noortje heeft haar nieuwe stekkie gevonden

Maandag 15 maart: We mogen goed nieuws melden: Noortje heeft haar nieuwe mandje gevonden! Gisteren heeft een kennismaking plaatsgevonden en dat klikte. Noortje wordt aanstaande donderdag naar haar nieuwe eigenaren gebracht. We wensen jullie heel veel geluk samen.
Noortje heeft het sinds een behoorlijke tijd flink aan de stok met haar even oude broertje. De eigenaren hebben van alles geprobeerd om de harmonie weer te herstellen maar na een incident laaide de strijd weer helemaal op en sinds die tijd moeten de katten apart leven. Ze vallen elkaar vol aan, de agressie komt nu van beide kanten.
Dit is voor iedereen stressvol dus er is nu besloten om voor Noortje een nieuwe plek te zoeken, zonder andere huisdieren en zonder kinderen. Kleine kinderen zijn ook te druk voor haar, die kan ze echt niet waarderen. We zoeken dan ook een plek voor haar met 1 of 2 volwassen personen die haar alle aandacht en liefde kunnen geven die ze zo graag wil.
Noortje is een mooie Europese korthaar met een wit-rood jasje. Ze is bijna 4 jaar oud. Noortje is gesteriliseerd, ingeënt en parasieten-vrij. Ondanks dat ze een echte huismus en binnenkat is (ze is nog nooit buiten geweest) raden wij toch aan om haar te laten chippen als ze gaat verhuizen. Ze heeft geen speciaal voer en is verder kerngezond.
Mensen die interesse hebben in een kennismaking met Noortje kunnen een mail sturen naar info@kattenzorgnijmegen.nl Stel jezelf even voor, dan kunnen wij kijken wie op date mag! Noortje woont nu in een plaats vlak bij Nijmegen.

KORTINGSACTIE STERILISEREN/ CASTREREN KAT IN DE MAANDEN MAART EN APRIL

Stichting Kattenzorg vindt het belangrijk dat ook mensen met een (al dan niet tijdelijk) lager inkomen hun katten op tijd kunnen laten helpen en chippen. Daarom houdt Stichting Kattenzorg Nijmegen in de maanden maart en april een kortingsactie voor castratie en sterilisatie van huiskatten. De katten worden ook gechipt en de eigenaar ontvangt hier gratis een registratieboekje bij.
Het tarief voor de castratie + chippen van een kater bedraagt € 62,50 en voor de sterilisatie + chippen van een poes € 95,00. De ingrepen worden door onze vaste dierenarts in Horssen uitgevoerd.
Alle katteneigenaren uit Nijmegen en omstreken kunnen zich hiervoor aanmelden via info@kattenzorgnijmegen.nl
Na aanmelding kan de eigenaar zelf een datum inplannen bij de dierenarts. Voor vervoer dient de eigenaar zelf te zorgen. Mocht dit een probleem zijn, geef dit in de mail dan even aan zodat we kunnen kijken of dat geregeld kan worden.
Maak uw afspraak zo snel mogelijk: er is niet onbeperkt plaats. Voor de eerste aanmeldingen die via een bewindvoerder binnen komen, is er nog een extra korting mogelijk.

Kater Simba heeft een rustige woonplek gevonden

UPDATE 26-01: Simba heeft een plekje gevonden en gaat volgende week verhuizen.

 

Kater Simba zoekt een rustige woonplek

Simba leefde bij een oudere dame die helaas is overleden. Hierdoor kwam Simba in ons gastgezin terecht. Hij is daar nu al enkele maanden omdat hij tijd nodig had om te wennen en bij te komen. In deze periode is hij ook ingeënt en in het bezit van een paspoort gekomen. Helaas konden wij geen achtergrondinformatie krijgen en hebben wij wat langer aangekeken wat het beste zou zijn voor hem. We kunnen wel zeggen dat hij helemaal is opgebloeid in deze periode.

Simba wordt aankomende maart 8 jaar en is blijkt duidelijk aan maar 1 persoon in huis gewend te zijn. Hij heeft het hart van onze fostermoeder echt wel gestolen. Als er bezoek komt dan verdwijnt hij naar boven. Na enige tijd komt hij uit nieuwsgierigheid weer kijken en als hij in een dappere bui is, of de bezoeker al vaker is geweest,  dan mag de bezoeker hem ook aaien. Voor de eigenaar zelf is hij een superaanhankelijk kat, die heel graag bij je is en bij je op schoot wil liggen. Ook houdt hij ervan om spelletjes te spelen en de “ik spring tevoorschijn en laat je schrikken’-actie is één van zijn favoriete en grappige spelletjes.

Qua voeding is Simba makkelijk én toch moeilijk. Makkelijk omdat hij eigenlijk gewoon genoegen neemt met alleen harde brokjes en geen speciaal dieetvoer nodig heeft. Maar omdat hij ook wel eens verwent mag worden is er een heel scala aan natvoeren voorbij gekomen. Hij heeft er uiteindelijk 2 vleessoorten uit gekozen. Ook als snoepje tussendoor krijgt hij harde brokjes, van een ander merk dan.

Hoe hij met andere dieren omgaat, is moeilijk te zeggen. Hij was in zijn vorige huis gewend om met meer katten te leven maar onze indruk is dat hij daar het onderspit delfde. Hij zou eigenlijk met zijn zusje opgenomen worden in het gastgezin maar deze ontsnapte uit de woning van de overleden vrouw en is tot op heden niet teruggevonden. Dus nu leeft hij alleen en hij lijkt dat wel zeer prettig en rustig te vinden. Hij mocht na verloop van tijd ook naar buiten bij het gastgezin, daar heeft hij duidelijk behoefte aan. Als hij de kat van de buren treft dan valt hij niet aan maar blijft wel op afstand zitten brommen. Simba is een paar keer gewond thuis gekomen, waarschijnlijk delft hij weer het onderspit bij een kat uit de buurt. Nu gaat hij onder begeleiding de tuin even in en komt ook weer terug als hij geroepen wordt.

Het lijkt ons het beste als hij een plek gaat krijgen in een eenpersoonshuishouden of bij een rustig stel, met de mogelijk om naar buiten te kunnen. Het liefst zien wij een afgezette tuin, ook vanwege allerlei andere algemene veiligheidsaspecten voor katten. Ben jij of ken jij iemand die Simba een fijne plek kan bieden? Neem dan contact op via info@kattenzorgnijmegen.nl en vertel ons alvast iets over jezelf. De kennismaking met Simba zal plaatsvinden bij het gastgezin in Nijmegen.

 

De kerstkaarten zijn weer te bestellen

Ook dit jaar heeft onze voorzitster Ineke weer leuke kerstkaarten gemaakt. De opbrengst van de kaarten gaat naar de zwerfkatjes. Een setje van 5 kaarten kost € 6,00, dit is inclusief verzendkosten.
Deze kaarten zijn te bestellen door € 6,00 over te maken naar Stichting Kattenzorg Nijmegen via NL08RBRB0706586107 onder vermelding van ‘Setje kerstkaarten’. Zet er ook uw adresgegevens bij, dan weten we waar de kaarten naartoe gestuurd kunnen worden.

Zackie heeft een nieuw plekkie

6 december 2020: Goed nieuws: Zackie heeft een nieuwe plekkie! Hij gaat vandaag verhuizen. Hij krijgt straks weer een fijne tuin tot zijn beschikking en 2 lieve jonge mensen die hem gaan verzorgen.

 

Zackie is een gecastreerde kater van ongeveer 10 jaar oud. Hij is een knappe verschijning met zijn mooi getekende vacht. We zijn op zoek naar een nieuwe plek waar hij, zoals hij nu gewend is, weer dagelijkse buiten mag zijn. Hij was gewend aan een andere kat en aan een hond in huis maar dat is alweer enige tijd geleden. Het lijkt nu beter om toch een plek voor hem te vinden waar hij de enige kat in huis is.

Van mensen die hij niet kent, wil hij niet snel iets weten, zeker niet van vreemde mannen. Door zijn eigen personeel wordt hij graag geaaid en optillen staat hij kort toe. Voor een spelletje loopt hij niet echt warm.  Soms wil een verenstokje of pingpongbal hem nog wel eens in actie doen komen.

Zackie ligt graag op schoot om ongestoord aan een mouw te sabbelen en te trappelen. Meestal is dit als het wat slechter weer is, als het mooi weer is dan is hij het liefst buiten.

Zackie is helemaal gezond. Hij heeft geen medicijnen of speciaal voer nodig. Hij is dol op eten en snoepjes! Overdag heeft hij gewone harde brokjes tot zijn beschikking en als avondeten krijgt hij wat paté of ander natvoer. Verder is Zackie parasieten-vrij, gechipt en zijn laatste inenting dateert van 16-01-2020.

Zou je eens vrijblijvend kennis willen maken met Zackie? Stuur dan een berichtje naar info@kattenzorgnijmegen.nl en vertel iets over jezelf, zodat zijn huidige verzorgers alvast een beetje kunnen lezen weten wie een date met Zackie wil. Misschien kunnen we dan snel een afspraak maken om eens nader kennis te maken! De eerste date zal plaatsvinden in een plaatsje vlak bij Nijmegen.

Boefje heeft Bed and Breakfast gevonden!

Boefje is op 20 maart verhuisd naar zijn nieuwe stekkie. We wensen hem veel geluk!

Deze mooi zwarte panter (die in de verte wel wat weg heeft van Clarence de leeuw 😉 ) zoekt een nieuwe plek. Hij dreigde op straat te belanden en dat hebben we, met een paar mensen samen, weten te voorkomen. Deze jonge glanzende kater is echt superlief! Kater Boefje is een hele lieve, gezellige, ondeugende kater van bijna 1 jaar oud, zijn geboortedatum is 1 april 2019. Boefje kan met katten en honden (als ze niet te dominant zijn want zelf is het ’n watje) en hij durft ook niet de straat op. Een afgeschermde tuin heeft de voorkeur, dan kan hij lekker op ’n veilige manier naar buiten om zijn energie kwijt te raken.

Boefje was in ’n heel leuk gezin geplaatst met 3 kinderen, de jongste was 10 jaar, en hij had het daar geweldig naar z’n zin en de kinderen waren dol op Boefje maar helaas bleek vader allergisch voor huisdieren te zijn en hebben ze Boefje teruggebracht.

Boefje is in januari gecastreerd, gechipt, ontwormd en heeft de 1e en 2e enting gehad. De bijdrage die wij vragen is € 80,-

Voor meer informatie graag even een mail sturen naar info@kattenzorgnijmegen.nl.

Boefje in Druten is op afspraak te bezoeken voor een kennismaking.

Lekkerbekje Tijger heeft nieuwe butlers gevonden!

Update 15-01-’20: Tijger heeft bezoek gehad en haar nieuwe butlers gaan haar binnenkort naar haar nieuwe plekje halen. Veel geluk samen!

Cypers met witte poes Tijger is dol op eten en kent daarin geen grenzen. Brokjes, vlees en snoepjes; alles is heeeeeerlijk! Het baasje moet dus dagelijkse goed de porties bepalen, Tijger let niet zo goed op haar gewicht.

Cypers met witte poes Tijger is dol op eten en kent daarin geen grenzen. Brokjes, vlees en snoepjes; alles is heeeeeerlijk! Het baasje moet dus dagelijkse goed de porties bepalen, Tijger let niet zo goed op haar gewicht. Dat maakt ze ook wel weer goed door veel aan lichaamsbeweging te doen. Ze is ontzettend speels en doet haar oefeningen met haar speeltjes binnen én buiten.

 

Tijger is echt een aanhankelijke en gezellige kat en praat dan ook veel met mensen. En alle mensen zijn leuk, ook vreemde en kleine mensen, om lekker bij te gaan liggen en gekroeld worden. Maar de kleine mensen moeten wel een beetje terug kunnen babbelen dus vanaf een jaar of 4 oud vindt Tijger kleine mensen leuk, daar kun je dan ook mee spelen en knuffelen! Andere dieren kent ze niet, behalve dan die ze buiten soms tegenkomt.

Deze gesteriliseerde dame is pas 2,5 jaar oud en ze is gewend om regelmatig een frisse neus te halen. Natuurlijk is zij gechipt, vlo- en wormvrij. Ze is netjes ieder jaar ingeënt. Verder kunnen we zeggen dat Tijger kerngezond is; ze is gewoon een ongecompliceerde meid, die helaas moet gaan verhuizen en dat doet haar baasjes veel verdriet.

Zou je eens vrijblijvend kennis willen maken met Tijger? Stuur dan een berichtje naar info@kattenzorgnijmegen.nl en vertel alvast iets over jezelf, zodat haar baasje weet wie een date met Tijger wil. Als het baasje jou een geschikte kandidaat vindt dan gaan we een afspraak maken om eens nader kennis te maken! Tijger is te bezoeken in Nijmegen.

 

Masawa en Ming San zijn geplaatst!

Update: Masawa en Ming San zijn op 23 februari verhuisd.  Veel geluk samen!

Broer Masawa en zus Ming San zijn een innig stel, zoals op de foto’s wel is te zien. Daarom zoeken we een plekje voor deze zwart-witjes samen. Beiden zijn geboren in juni 2013, ze zijn geholpen, gechipt, geënt en ontwormd en niet gewend om in het gezelschap van andere dieren te verkeren.

Masawa is de knappe man met het witte neusje en hij wil het liefst bij iedereen op schoot: groot, klein, jong, oud, bekend of onbekend maakt hem niets uit. Hij knuffelt graag. Masawa heeft in 2015 last gehad van gruis in zijn plasbuis en krijgt daarom sindsdien speciaal voer. Masawa is ook een chronische niezer. Daar heeft hij niet veel last van en het vraagt ook geen specifieke zorg. Hij heeft alleen regelmatig traanoogjes. Masawa gaat graag op pad om de wijk te verkennen maar komt altijd weer thuis.

Poes Ming San, roepnaam Mingetje, is wat schuwer dan haar broer. Ze houdt ervan om tegen je aan te komen liggen en vindt het heerlijk om geaaid te worden, maar ze wil graag zelf bepalen wanneer en hoe lang. Ming gaat trouwens ook graag op pad maar is wat voorzichtiger naar andere katten toe. Ming is echt een lieve kleine poes en hoewel ze een dappere dame is, zijn grote katers toch wel heel indrukwekkend. Ming leeft graag haar eigen leventje maar het oh zo fijn vindt als er iemand in de buurt is om mee te knuffelen. Als je op de bank gaat zitten, zit ze binnen mum van tijd naast je (of op je) en ze geniet ervan om geaaid te worden. Bij vreemden is ze wat minder op haar gemak, en voor vreemde kinderen rent ze vaak weg. Eigen kinderen kunnen echter alles met haar doen.

Zou je eens vrijblijvend kennis willen maken met dit stel? Stuur dan een berichtje naar info@kattenzorgnijmegen.nl en vertel alvast iets over jezelf. Dan gaan we een afspraak maken om eens nader kennis te maken! Masawa en Mingetje zijn te bezoeken in Nijmegen.

————————————————————————————————————————