De kerstkaarten zijn weer te bestellen

Ook dit jaar heeft onze voorzitster Ineke weer leuke kerstkaarten gemaakt. De opbrengst van de kaarten gaat naar de zwerfkatjes. Een setje van 5 kaarten kost € 6,00, dit is inclusief verzendkosten.
Deze kaarten zijn te bestellen door € 6,00 over te maken naar Stichting Kattenzorg Nijmegen via NL08RBRB0706586107 onder vermelding van ‘Setje kerstkaarten’. Zet er ook uw adresgegevens bij, dan weten we waar de kaarten naartoe gestuurd kunnen worden.

Zackie zoekt een nieuw plekkie

Zackie is een gecastreerde kater van ongeveer 10 jaar oud. Hij is een knappe verschijning met zijn mooi getekende vacht. We zijn op zoek naar een nieuwe plek waar hij, zoals hij nu gewend is, weer dagelijkse buiten mag zijn. Hij was gewend aan een andere kat en aan een hond in huis maar dat is alweer enige tijd geleden. Het lijkt nu beter om toch een plek voor hem te vinden waar hij de enige kat in huis is.

Van mensen die hij niet kent, wil hij niet snel iets weten, zeker niet van vreemde mannen. Door zijn eigen personeel wordt hij graag geaaid en optillen staat hij kort toe. Voor een spelletje loopt hij niet echt warm.  Soms wil een verenstokje of pingpongbal hem nog wel eens in actie doen komen.

Zackie ligt graag op schoot om ongestoord aan een mouw te sabbelen en te trappelen. Meestal is dit als het wat slechter weer is, als het mooi weer is dan is hij het liefst buiten.

Zackie is helemaal gezond. Hij heeft geen medicijnen of speciaal voer nodig. Hij is dol op eten en snoepjes! Overdag heeft hij gewone harde brokjes tot zijn beschikking en als avondeten krijgt hij wat paté of ander natvoer. Verder is Zackie parasieten-vrij, gechipt en zijn laatste inenting dateert van 16-01-2020.

Zou je eens vrijblijvend kennis willen maken met Zackie? Stuur dan een berichtje naar info@kattenzorgnijmegen.nl en vertel iets over jezelf, zodat zijn huidige verzorgers alvast een beetje kunnen lezen weten wie een date met Zackie wil. Misschien kunnen we dan snel een afspraak maken om eens nader kennis te maken! De eerste date zal plaatsvinden in een plaatsje vlak bij Nijmegen.

Boefje heeft Bed and Breakfast gevonden!

Boefje is op 20 maart verhuisd naar zijn nieuwe stekkie. We wensen hem veel geluk!

Deze mooi zwarte panter (die in de verte wel wat weg heeft van Clarence de leeuw 😉 ) zoekt een nieuwe plek. Hij dreigde op straat te belanden en dat hebben we, met een paar mensen samen, weten te voorkomen. Deze jonge glanzende kater is echt superlief! Kater Boefje is een hele lieve, gezellige, ondeugende kater van bijna 1 jaar oud, zijn geboortedatum is 1 april 2019. Boefje kan met katten en honden (als ze niet te dominant zijn want zelf is het ’n watje) en hij durft ook niet de straat op. Een afgeschermde tuin heeft de voorkeur, dan kan hij lekker op ’n veilige manier naar buiten om zijn energie kwijt te raken.

Boefje was in ’n heel leuk gezin geplaatst met 3 kinderen, de jongste was 10 jaar, en hij had het daar geweldig naar z’n zin en de kinderen waren dol op Boefje maar helaas bleek vader allergisch voor huisdieren te zijn en hebben ze Boefje teruggebracht.

Boefje is in januari gecastreerd, gechipt, ontwormd en heeft de 1e en 2e enting gehad. De bijdrage die wij vragen is € 80,-

Voor meer informatie graag even een mail sturen naar info@kattenzorgnijmegen.nl.

Boefje in Druten is op afspraak te bezoeken voor een kennismaking.

Lekkerbekje Tijger heeft nieuwe butlers gevonden!

Update 15-01-’20: Tijger heeft bezoek gehad en haar nieuwe butlers gaan haar binnenkort naar haar nieuwe plekje halen. Veel geluk samen!

Cypers met witte poes Tijger is dol op eten en kent daarin geen grenzen. Brokjes, vlees en snoepjes; alles is heeeeeerlijk! Het baasje moet dus dagelijkse goed de porties bepalen, Tijger let niet zo goed op haar gewicht.

Cypers met witte poes Tijger is dol op eten en kent daarin geen grenzen. Brokjes, vlees en snoepjes; alles is heeeeeerlijk! Het baasje moet dus dagelijkse goed de porties bepalen, Tijger let niet zo goed op haar gewicht. Dat maakt ze ook wel weer goed door veel aan lichaamsbeweging te doen. Ze is ontzettend speels en doet haar oefeningen met haar speeltjes binnen én buiten.

 

Tijger is echt een aanhankelijke en gezellige kat en praat dan ook veel met mensen. En alle mensen zijn leuk, ook vreemde en kleine mensen, om lekker bij te gaan liggen en gekroeld worden. Maar de kleine mensen moeten wel een beetje terug kunnen babbelen dus vanaf een jaar of 4 oud vindt Tijger kleine mensen leuk, daar kun je dan ook mee spelen en knuffelen! Andere dieren kent ze niet, behalve dan die ze buiten soms tegenkomt.

Deze gesteriliseerde dame is pas 2,5 jaar oud en ze is gewend om regelmatig een frisse neus te halen. Natuurlijk is zij gechipt, vlo- en wormvrij. Ze is netjes ieder jaar ingeënt. Verder kunnen we zeggen dat Tijger kerngezond is; ze is gewoon een ongecompliceerde meid, die helaas moet gaan verhuizen en dat doet haar baasjes veel verdriet.

Zou je eens vrijblijvend kennis willen maken met Tijger? Stuur dan een berichtje naar info@kattenzorgnijmegen.nl en vertel alvast iets over jezelf, zodat haar baasje weet wie een date met Tijger wil. Als het baasje jou een geschikte kandidaat vindt dan gaan we een afspraak maken om eens nader kennis te maken! Tijger is te bezoeken in Nijmegen.

 

Masawa en Ming San zijn geplaatst!

Update: Masawa en Ming San zijn op 23 februari verhuisd.  Veel geluk samen!

Broer Masawa en zus Ming San zijn een innig stel, zoals op de foto’s wel is te zien. Daarom zoeken we een plekje voor deze zwart-witjes samen. Beiden zijn geboren in juni 2013, ze zijn geholpen, gechipt, geënt en ontwormd en niet gewend om in het gezelschap van andere dieren te verkeren.

Masawa is de knappe man met het witte neusje en hij wil het liefst bij iedereen op schoot: groot, klein, jong, oud, bekend of onbekend maakt hem niets uit. Hij knuffelt graag. Masawa heeft in 2015 last gehad van gruis in zijn plasbuis en krijgt daarom sindsdien speciaal voer. Masawa is ook een chronische niezer. Daar heeft hij niet veel last van en het vraagt ook geen specifieke zorg. Hij heeft alleen regelmatig traanoogjes. Masawa gaat graag op pad om de wijk te verkennen maar komt altijd weer thuis.

Poes Ming San, roepnaam Mingetje, is wat schuwer dan haar broer. Ze houdt ervan om tegen je aan te komen liggen en vindt het heerlijk om geaaid te worden, maar ze wil graag zelf bepalen wanneer en hoe lang. Ming gaat trouwens ook graag op pad maar is wat voorzichtiger naar andere katten toe. Ming is echt een lieve kleine poes en hoewel ze een dappere dame is, zijn grote katers toch wel heel indrukwekkend. Ming leeft graag haar eigen leventje maar het oh zo fijn vindt als er iemand in de buurt is om mee te knuffelen. Als je op de bank gaat zitten, zit ze binnen mum van tijd naast je (of op je) en ze geniet ervan om geaaid te worden. Bij vreemden is ze wat minder op haar gemak, en voor vreemde kinderen rent ze vaak weg. Eigen kinderen kunnen echter alles met haar doen.

Zou je eens vrijblijvend kennis willen maken met dit stel? Stuur dan een berichtje naar info@kattenzorgnijmegen.nl en vertel alvast iets over jezelf. Dan gaan we een afspraak maken om eens nader kennis te maken! Masawa en Mingetje zijn te bezoeken in Nijmegen.

————————————————————————————————————————

Pablo heeft een nieuw plekje gevonden!

Update 10 januari: Pablo is inmiddels verhuisd. Het ga je goed jongen!

Pablo is een Europese korthaar van 3 jaar oud. Een mooie zwarte kater met witte pootjes en een wit streepje op zijn hoofd. Pablo is gecastreerd, gechipt, ingeënt en ontwormd.
Het liefst is Pablo de hele dag aan het spelen en hij wordt graag vermaakt. Geaaid worden vindt hij erg fijn en ook komt hij graag bij je op schoot zitten.

Pablo is een echte binnenkat, in het voorjaar en de zomer komt hij wel regelmatig mee naar buiten maar alleen in de tuin, waar zijn baasje ook bij is.
Pablo is geen andere huisdieren gewend en zoekt een nieuw baasje zonder kleine kinderen.

De harde brokjes van Royal Canin vindt Pablo het lekkerst. En een snack tussendoor doet het ook altijd goed.

Zou je eens vrijblijvend kennis willen maken met Pablo? Stuur dan een berichtje naar info@kattenzorgnijmegen.nl en vertel alvast iets over jezelf. Dan gaan we een afspraak maken om eens nader kennis te maken! Pablo is te bezoeken in Lent/Nijmegen.

Geplaatst: Karel geniet van de aandacht op zijn nieuwe stek!

Update 08-12: We kregen goed nieuws van de nieuwe verzorger van Karel: ‘Karel doet het super! Onze 16-jarige kater reageert ook goed.
Na het nodige gebrom en geblaas, volgde er gesnuffel en samen slapen op de bank, na 1 week. Karel geniet van de aandacht van mij en de kinderen (en wij van zijn liefde!) en we denken dat de band tussen de 2 katten wel goed zal komen. Dus de feestdagen zitten wel goed bij Karel

Update 23-11: Karel is vandaag verhuisd naar lieve mensen met een tuin en een andere kat. Het is aan Karel om te laten zien de komende tijd of hij het daar leuk vindt. We wachten de proefperiode af en we duimen voor Karel dat hij weer happy wordt.

Arme Karel, zijn maatje Hendrik is recent overleden. Vanaf hun geboorte, ongeveer tweeënhalf jaar geleden, waren ze samen. Karel is nu erg eenzaam, mede omdat zijn bazinnetje de hele dag werkt en veel van huis is. Wie kan Karel een warm mandje bieden waar hij misschien ook weer met een poezenvriendje samen kan wonen? Want daar was hij wel aan gewend en dat mist hij ontzettend.

Karel is graag bij mensen, daar is hij dol op, in de buurt. Hij wordt graag geaaid, is aanhankelijk, houdt wel van een goed gesprek en ligt graag bij je. Hij is niet bang voor vreemde mensen en wat oudere kinderen vindt hij ook leuk. Echt een ondeugende rode rakker, die ook wel van een spelletje houdt, gezellig samen!

Karel is kerngezond. Hij heeft geen medicijnen of speciaal voer, hij is in mei nog ingeënt en heeft geen wormen of vlooien. Een keurig heertje dus, een je-weet-wel -heertje met een chipje: tiptop in orde dus!
Karel is niet gewend om op straat te lopen. Hij beschikt nu over een groot dakterras. Karel is al in een kerststemming en verheugd zich al op een mooie grote boom, speciaal voor hem!

Zie jij het zitten om met Karel te gaan samenwonen en heb jij straks een mooie kerstboom staan voor Karel? Zou je eens vrijblijvend kennis willen maken? Stuur dan een berichtje naar info@kattenzorgnijmegen.nl en vertel alvast iets over jezelf en een eventueel aanwezige harige huisgenoot. Dan gaan we een afspraak maken om eens nader kennis te maken! Karel is in Nijmegen te bezoeken.

Duo heeft een nieuwe feestlocatie gevonden!

Mooi nieuws: Hektor en Misiu zijn verhuisd naar een lief gezin. Wat fijn dat zij samen mogen blijven en wij wensen hen samen nog veel leuke verjaardagsfeestjes toe!

Er wordt een nieuw huis gezocht voor dit duo vanwege een gezinslid met een allergie. Dit knappe stelletje is al hun hele leven bij elkaar en op iedere verjaardag werd er een kattenfeestje voor hen georganiseerd. We zoeken dan ook een plek waar zij samen naartoe mogen verhuizen en waar zij hun volgende verjaardagen samen mogen blijven vieren. Het is niet vreemd dat ze in vele opzichten op elkaar lijken. Dit wordt nog begrijpelijker als je weet dat zij broer en zus zijn. De dame in kwestie heeft de mooie naam Misiu en de heer, die wat stoerder is, heet Hektor. En wie is nu wie op de foto’s? Misiu is degene met de mooie witte snor en de ongegeneerde poses!

Wat kunnen wij over hen vertellen?

Deze Europese kortharen zijn allebei 7 jaar oud, kerngezond, parasietenvrij, gechipt, gecastreerd en ieder jaar keurig ingeënt.  Ze houden ervan om gekroeld en geaaid te worden en laten zich ook zonder problemen optillen. Ze zijn zo dol op aandacht, het geeft niet van wie ze die krijgen. Grote mensen, kleine mensen, hele kleine mensen, vreemde mensen; ze vinden het allemaal prima. Ook houden zij van spelletjes, en het geeft niet met wie, als je maar een interessant speeltje hebt: dan sta je in the picture.  Met andere soorten huisdieren hebben zij nog nooit kennisgemaakt.

 

Er is wel een verschil in de karakters en dat heeft met het naar buiten gaan te maken. Misiu blijft altijd in de afgezette tuin, zij heeft geen behoefte om ver uit de buurt te gaan. Hektor daarentegen houdt er wel van om de buurt te inspecteren. Je moet als grote kater toch wel de boel een beetje in de gaten houden? Natuurlijk is hij wel elke dag op tijd voor het eten. Purina brokjes met rundvleessmaak, daar wil je wel voor thuiskomen! Ze zijn de harde brokjes gewend, Misiu kan van andere smaken wel eens wat last van korstjes krijgen.

Zie jij het zitten om met deze zwart-witjes te gaan samenwonen? Zou je eens vrijblijvend kennis willen maken? Stuur dan een berichtje naar info@kattenzorgnijmegen.nl en vertel alvast iets over jezelf. Dan gaan we een afspraak maken om eens nader kennis te maken!

Verkoop kerstkaarten van start (Actie= afgelopen)

Er zijn weer originele kerstkaarten gemaakt door onze voorzitster Ineke. De opbrengst van de verkoop wordt dit jaar geschonken aan Cats of Curacao. De kaarten kosten € 2,50 per stuk, ze worden gratis verzonden. Bestellingen mogen gemaild worden naar info@kattenzorgnijmegen.nl

Vermeld bij je bestelling de kaartnummers en aantal, en uiteraard het adres waar we het naartoe mogen sturen.

Meer weten over het goede doel? Neem dan eens een kijkje op de website van Cats of Curacao.

Goed nieuws: Kater Bernard heeft een nieuwe plek gevonden

Goed nieuws: Kater Bernard heeft een nieuwe plek gevonden. Op 12 oktober is hij verhuisd naar een fijne plek waar hij straks ook alle vrijheid heeft en zich weer lekker op zijn gemak kan gaan voelen.

Rode kater Bernard is op zoek naar een nieuw huis. Een half jaar geleden hebben de verzorgers van Bernard een lieve hond aangeschaft en gedacht dat het wel goed zou komen tussen de katten en de nieuwe hond. Bij de andere 2 poezen is dat inderdaad ook goed gekomen. Maar Bernard is nog steeds te bang om binnen te komen. Hij krijgt nu de aandacht buiten maar de winter komt eraan en daarom is ervoor gekozen om voor Bernard een nieuw liefdevol huis te zoeken.

Bernards geboortedag ligt rond 4 juli 2011. Hij is een kruising tussen een Europese korthaar en een Noorse boskat. Bernard is gewend om vrij buiten te lopen en krijgt graag knuffels. Deze geeft hij ook dubbel en dwars terug, maar wel graag met 4 pootjes op de grond. Knuffelen doet hij alleen met zijn eigen mensen, bij vreemden is hij terughoudend. Bernhard is niet met kinderen opgegroeid, dus ook bij kleine mensen houdt hij afstand. Hij zal zeker ruim de tijd moeten krijgen om te wennen aan zijn nieuwe verzorgers en woonplek.

Hij houdt wel van een spelletje op zijn tijd en is kerngezond, hij krijgt geen medicatie of dieetvoer. Hij is gechipt en gecastreerd, is behandeld tegen wormen en vlooien. Zijn inenting heeft echter hij niet recent gehad en zijn verzorgers willen hem die extra stress nu niet aandoen.

Ben jij al verliefd op deze knappe kater en denk je dat je hem een fijn leven kunt geven? Neem dan contact met ons op via info@kattenzorgnijmegen.nl