Donateur worden

Donateur worden van Stichting Kattenzorg Nijmegen

Stichting Kattenzorg Nijmegen is opgericht op 12 januari 1982.

Onze activiteiten zijn:

 • het bemiddelen bij de herplaatsing van katten
 • gratis persoonlijk advies
 • het geven van voorlichting

Wij hebben geen bezoeklocatie en er is geen centraal opvangadres. Kattenzorg Nijmegen is dan ook geen dierenasiel, maar een stichting die bemiddelt bij de herplaatsing van katten. Alle vrijwilligers werken vanuit huis. Katten blijven bij de eigenaar, of bij een van onze opvanggezinnen, tot er een nieuw thuis gevonden is.

Wij zijn volledig afhankelijk van onze donateurs en we zijn dan ook dankbaar voor ieder bedrag, groot of klein, dat particulieren en bedrijven aan ons doneren. Wij krijgen geen subsidie en onze vrijwilligers en het bestuur krijgen geen betaling voor hun werkzaamheden.

Er is geen minimum donatiebedrag om als donateur van Kattenzorg beschouwd te worden. Als donateur krijg je 2x per jaar per post het interessante en leuke boekje “Kattenpraat”. Daarin vind je informatieve artikelen, leuke verhalen en mooie foto’s. Een groot deel van onze donateurs heeft een respectabele leeftijd en gebruikt geen computer, of internet. Om die reden wordt het donateursblad (nog) niet digitaal aangeboden.

kattenpraat-voorkant-najaar-2015-kattenzorg-nijmegen

Gratis digitale nieuwsbrief

Wel geven wij een digitale nieuwsbrief uit waar je je op kunt abonneren. De nieuwsbrief komt meestal iedere maand uit (bij grote drukte iets minder vaak). Daarin vind je een greep uit de berichten en nieuwtjes van Stichting Kattenzorg Nijmegen, zoals die eerder op onze website zijn verschenen. Via deze link kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief, door je e-mailadres in te vullen.

Doneren aan Kattenzorg

Draag je onze activiteiten een warm hart toe? Vind je het belangrijk dat kattenbaasjes goede voorlichting en gratis advies krijgen? Je kunt eenmalig een donatie doen of structureel donateur worden, met de mogelijkheid om ieder jaar op te zeggen. Een bedrag naar keuze kun je overmaken op ons IBAN-bankrekeningnummer NL27RABO 01 07 25 45 06 t.n.v. Stichting Kattenzorg in Nijmegen, onder vermelding van je naam en adres en: ‘donatie [jaartal]’.

Je kunt je naam en adresgegevens ook doorgeven via e-mail als je dat prettiger vindt. Ieder jaar is bij de wintereditie van de Kattenpraat, die in december op de mat valt, een betalingsverzoek gevoegd. Je kunt dan opnieuw een donatie aan ons overmaken.

Wij hopen jou te mogen verwelkomen als donateur. Dank je wel!

Zoek je kittens?

Zoek je kittens?

zoekt-u-kittens-kattenzorg-nijmegen-verwijst-naar-goede-dierenasiels-en-dierenopvang-andere-organisaties

Kattenzorg Nijmegen bemiddelt bij herplaatsing van volwassen katten. Een paar keer per jaar hebben wij kittens in de bemiddeling.


Ons actuele aanbod van katten en kittens die een thuis zoeken vind je hier.


Als wij op dit moment geen kat hebben die bij je past, neem dan eens een kijkje bij onderstaande organisaties.

stichting-wijze-weeskitten-herplaatsing-katten-nijmegenStichting Het Wijze Weeskitten

De kittens zijn opgevangen bij pleeggezinnen in Nijmegen en omgeving. Klik hier voor de website.


logo-stichting-poezensnuitjes-nijmegen-velp-arnhem-samenwerking-verwijzen-verwijzing-dierenhulporganisatieStichting Poezensnuitjes

De kittens verblijven bij gastgezinnen in Nijmegen en Arnhem. Klik hier om naar de website te gaan.


Je kunt ook gaan kijken bij deze dierenasiels in onze regio


dierenopvang-maasland-oss-kattenzorg-nijmegen

Dierenopvang Maasland in Oss
Kijk hier voor de katten in het asiel


bemiddeling-herplaatsing-kittens-volwassen-katten-dieren-kattenzorg-nijmegen-logo-hof-van-ede

Dierentehuis De Hof van Ede
Kijk hier voor het kattenaanbod


Zoek je gratis kittens?

Klik dan hier.


kittens-kattenzorg-nijmegen-herplaatsing-bemiddeling-persoonlijk-advies-voorlichting-katten

Kies je voor één of twee kittens?

Hier vind je informatie om een goede afweging te maken.


kitten-chloe-in-de-weegschaal-kattenzorg-nijmegen-herplaatsing-katten-voorlichting-persoonlijk-advies-kat

De juiste leeftijd

Voor een goede groei en stabiliteit van het karakter raden deskundigen aan om een kitten op de leeftijd van 10-12 weken uit het nest te halen.

Kittens zijn schattig, met name als ze heel jong zijn. Katjes die de moeder te jong verlaten hebben, kunnen (ernstige) gedragsproblemen gaan vertonen op volwassen leeftijd. Onzindelijkheid komt voor, net als voortdurend ziek zijn, omdat ze de noodzakelijke antistoffen via de moedermelk gemist hebben.

De Sophia Vereeniging tot Bescherming van Dieren geeft meer informatie over de redenen een kitten pas met 12 weken bij de moeder weg te halen. Klik hier om het artikel te lezen.

De wettelijke leeftijd om een katje van de moeder te scheiden is helaas 7 weken. Dit komt de ontwikkeling van kittens niet ten goede. Door de enorme aantallen opgevangen katten bij asiels en dierenhulpstichtingen is de leeftijd van 8-10 weken ook daar gangbaar om de kittens weg te geven.

Als je een kitten hebt uitgekozen dat nog bij de moeder is, probeer het dan tot 12 weken bij de moeder te laten. Je kunt bijvoorbeeld voorstellen een aanbetaling van het aankoopbedrag te doen, waardoor het asiel of de opvang de garantie heeft dat jij het kitten zult nemen.


Online informatie over kittens

Op de website Kittenleeftijd.nl is veel goede informatie te vinden over kittens. Waar moet je op letten bij de aanschaf? Kies je voor een poes of een kater? Neem je er een of twee? Zegt de kleur van het kitten iets over het karakter straks?

En natuurlijk het allerbelangrijkste: hoe introduceer je een kitten op de beste wijze bij je thuis? Met name als je al een of meerdere katten of een hond hebt, is dit belangrijk. Je kunt het allemaal hier lezen.


Goede boekentip

Krijg je te veel informatie op internet en weet  je niet wat de juiste adviezen zijn voor de opvoeding van je jonge katje? Wij hebben een goede boekentip! Thuis lekker op je gemak lezen, zodat je helemaal bent voorbereid op de komst van je kitten(s). Dit boek is ook interessant voor mensen die een volwassen kat zoeken en natuurlijk een waardevol cadeau. Klik hier voor meer informatie en om het boek te bestellen.

boek-praktische-kittengids-liesbeth-puts-kattenzorg-nijmegen


Wij wensen je veel succes en plezier bij de zoektocht. Als je nog vragen hebt: je krijgt snel antwoord via e-mail.

Een buitenkat met baasje…

buitenkat-baasje-nathalja-baasje-dj

Nathalja kon na zes jaar weer met DJ knuffelen. Foto: Fred Rotgans, uit: Almere Deze Week

Een buitenkat met baasje…

In augustus 2015 verscheen op Facebook ineens weer prominent dit verhaal, terwijl Nathalja en haar kat DJ al in juli 2014 herenigd zijn, en zij dit bericht al in december 2014 op Facebook had geplaatst.

Dit verhaal is echter wel zo goed geschreven, dat wij het jou niet willen onthouden. Dat deze tekst mensen raakt, blijkt overigens ook wel uit de statistieken: dit bericht is al meer dan 7500 keer gedeeld op Facebook! Een waarschuwing voor iedereen…

Hoera…we hebben een buitenkat?!
Door Nathalja Kalingart

Iedere dag komen er meldingen voorbij van mensen die een kat in de tuin hebben die niet van hun is. De kat wordt liefdevol opgevangen, krijgt een hapje eten en er wordt vaak een speciaal plekje gecreëerd voor de buitenkat. Na verloop van tijd krijgt de kat een naam en mag deze ook af en toe binnen komen. Het verleden van de kat komt soms ook voorbij, de kat is gedumpt, de eigenaar is verhuisd, de vermoedelijke eigenaar heeft honden die de kat wegjagen, de kat is mishandeld en ga zo maar door.

Begrijp me niet verkeerd, ik snap het echt dat mensen zich ontfermen over een aanlopertje, maar ik ken ook de keerzijde. Ik ben bijna 6 jaar mijn kat kwijt geweest, van de ene op de andere dag was ze spoorloos verdwenen. De dag dat ik haar kwijtraakte stierf er iets in mij. De wanhoop die zich van mij meester maakte is met geen pen te beschrijven, honderden flyers zijn er opgehangen en door brievenbussen gegooid en iedere melding heb ik op gereageerd. We hebben gezocht en geroepen en er zijn heel veel tranen gevallen, zelfs een dierentolk is met haar bezig geweest. Zij was geen weglopertje, als ik haar riep kwam ze altijd luid miauwend aanrennen. Maar hoe ik ook zocht zonder enig succes. Dagen werden weken, weken werden maanden en maanden werden jaren. Ik heb altijd gezegd zolang ze niet dood gevonden is hou ik hoop, is er nog een kans dat ze er op een dag weer is.

Vrijdag 27 juni ging de telefoon, een dierenarts uit Naarden vroeg mij of ik een kat kwijt was die DJ heet? Ze was eindelijk gevonden en ze leefde, ik kon niet meer helder denken was compleet de kluts kwijt en we zijn direct in de auto gesprongen om haar op te halen. Een vrouw uit Naarden was met haar binnen gekomen en had de dierenarts verteld dat ze dit poesje al jaren verzorgde, zij was haar buitenkat. Omdat ze steeds magerder werd is ze op advies van de buren met haar naar de dierenarts gegaan. Ze was broodmager en ondanks de jaren die we niet samen waren, was er toen ze aan mijn hand rook een seconde van herkenning. De vrouw die haar verzorgde twijfelde geen moment, DJ moest naar huis terug. We spraken af dat ik haar zou bellen en heb mijn doodzieke meisje mee naar huis genomen.

Bijna vijf jaar heeft DJ, die door haar kinderen Tijgertje werd genoemd,in hun tuin geleefd. Ze kwam na een jaar ook binnen, maar was voor de rest een buitenkat met bijbehorend huisje en een plekje in de schuur. Ze waren in de veronderstelling dat DJ slecht behandeld was geweest omdat ze zo vreselijk bang was, dat haar baasje haar misschien wel gedumpt had. Ze hebben haar nooit als gevonden aangemeld en hebben haar nooit laten checken op een chip, terwijl er bij hun in de straat iemand woonde die bij een Dierenambulance werkt en ook van haar bestaan wist, iedereen kende haar en niemand heeft iets ondernomen om haar baasje te vinden.

Kat DJ van Nathalja Kalingart

DJ heeft inmiddels een schildklierafwijking

DJ is inmiddels schildklierpatiënt, heeft medicijnen en is nog steeds erg mager. En qua gezondheid zijn we er nog lang niet. De jaren op straat als buitenkat hebben haar geen goed gedaan, maar ze is thuis en daar ben ik dankbaar om. Ze was binnen een dag weer helemaal gewend en ze komt voorlopig niet meer buiten.

Ik ben de vrouw die haar verzorgd heeft dankbaar, maar ik weet dat ze vijf jaar eerder thuis had kunnen zijn als iemand haar naar een dierenarts had gebracht om haar chip te checken. Wellicht had ze dan nu niet zo ziek geweest…dat zullen we nooit weten.

Ik heb dit verhaal op Facebook gezet omdat ik hoop dat iedereen die een buitenkat heeft, en zo goed verzorgd, ook het belangrijkste doet voor de kat. Meld de kat als gevonden aan met een duidelijke foto van het gezichtje van de kat van voren af genomen en alle andere kenmerken er duidelijk bij vermeld. En ga naar een dierenarts en laat de kat checken op een chip, het kost je niets, maar kan de kat wel naar huis helpen.

Als ik met dit bericht een paar mensen aan het denken heb gezet, en ze met hun buitenkat naar de dierenarts gaan, heb ik mijn doel bereikt. Want ik weet zeker dat er meer mensen die zoals ik, de dag dat hun kat verdween, ook een stukje van zichzelf verloren.

Dit bericht mag gedeeld worden, graag zelfs!!
Want buitenkatten zijn er overal.

Liefs Nathalja en DJ

Bron: Facebookbericht Nathalja Kalingart


Praktische tips en informatie over katten die bij jou in de tuin komen vind je hier


Wil je geen vreemde katten in de tuin? Klik dan hier

Kattenoppas024 en Kattenzorg Nijmegen bundelen hun krachten

Kattenoppas-Nijmegen-vrijwilliger-kattenzorg-nijmegen-karin-everraert

Kattenoppas024 en Kattenzorg Nijmegen bundelen hun krachten


Klik hier om een interview met Karin te lezen


Nijmegen, 8 december 2017

Tot onze grote blijdschap kunnen we jullie vertellen dat Kattenzorg Nijmegen en Kattenoppas024 hun krachten bundelen.

Karin Everraert staat goed bekend in Nijmegen en ook wij raden haar al jaren aan als mensen een kattenoppas aan huis zoeken. Daarnaast volgt Karin in de opleiding tot kattengedragstherapeut bij de Tinley Academie. De kennis en ervaring die Karin met zich meebrengt, maakt haar een enorme aanwinst voor onze stichting.

Karin gaat ook werken als vrijwilliger en zij krijgt – net als alle andere vrijwilligers – geen salaris of betaling voor haar werkzaamheden voor onze mooie stichting. Karin heeft de telefoon van Kattenzorg van Marieke overgenomen en gaat samen met voorzitter Ineke de telefoontjes en Whatsapp-berichten van Kattenzorg beantwoorden. Marieke is er heel blij mee dat zij wordt ontlast van een aantal taken, want zij heeft naast haar betaalde baan een groot takenpakket voor Kattenzorg.

Ook is Karin medebeheerder van onze Facebookpagina geworden en zij zal ondersteunen bij PR-activiteiten. Ze heeft de daad meteen bij het woord gevoegd en al haar klanten (!) krijgen bij haar persoonlijke kerstkaart een “kattenbelletje” namens Kattenoppas Nijmegen en Kattenzorg: de eerste 20 klanten die een donatie overmaken, krijgen een gratis boekenlegger. En degene die het hoogste bedrag doneert, krijgt een gratis weekend kattenoppas!

Van harte welkom, Karin, we zijn enorm blij dat je bij ons team gekomen bent! 😊


Klik hier om een interview met Karin te lezen


karin-everraert-Kattenoppas-Nijmegen-bundelen-krachten-kattenzorg-nijmegen-024

Boris en Jip zoeken samen een thuis

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (19)

Boris en Jip zoeken samen een thuis

EINDHOVEN, 9 december 2017

Dit zijn Boris (poes) en Jip (kater). ♥ Wat een heerlijk lief stel, hè!

Tot groot verdriet van het vrouwtje heeft ze na lang wikken en wegen moeten besluiten om dit knusse stelletje te herplaatsen. Er zijn meerdere redenen dat ze deze moeilijke keus heeft gemaakt. Hun eigenaresse woont in een heel klein huisje en de relatie met de andere kat die ze ook nog heeft, Flo van 11,5 jaar, is niet goed. Zij moet niets van het kleffe gedoe van deze twee hebben. Zij zou veel liever de enige kat in het kleine huisje zijn. Daar zat het vrouwtje al lange tijd over te dubben, maar zoals zoveel eigenaren doe je wat je kan, als het onderling niet goed gaat, en maak je er het beste van.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (21)

De ergste nachtmerrie van deze katteneigenaar kwam uit…

En toen kwam de liefde om de hoek kijken…De grootste nachtmerrie van het vrouwtje kwam uit: haar vriend bleek een zeer ernstige kattenallergie te hebben. Uiteraard hebben we onze tips bij allergie aan ze doorgestuurd. Ze hebben van alles geprobeerd en ook gebruikt haar vriend verschillende soorten medicijnen. Het helpt helaas niet echt. Hij blijft ongelofelijk veel klachten houden. Dan staat je wereld op zijn kop. Je vriend eruit of de katten eruit?

Flo herplaatsen is geen optie

Lange gesprekken en heel veel overpeinzingen volgden. Flo herplaatsen is absoluut geen optie. Het is geen makkelijke meid. Ze is erg gericht op haar vrouwtje en afhankelijk van haar. Naar andere mensen en naar Boris en Jip is ze bozig en wantrouwend.

Een of drie katten in een klein huisje maakt toch verschil

Om te kijken hoe het zou gaan met de allergie met alleen Flo in het kleine arbeidershuisje, zijn Boris en Jip tijdelijk verhuisd naar de broer van hun eigenaresse (ze verblijven nu in Eindhoven). Sinds 3 weken wonen ze daar en ze mogen daar blijven tot ze een gouden mandje vinden. ♥

Met alleen Flo in huis gaat het met de allergie beter. De jongeman in kwestie heeft veel last van zijn allergie, maar hij weet ook dat het herplaatsen van de katten heel gevoelig ligt bij zijn lieve vriendin, en hij doet erg zijn best. Natuurlijk maakt het niet uit of er 1 of 3 katten zijn als iemand toch al allergisch is. Maar toch merkten ze een verschil. Er vliegen toch minder allergenen in het huis rond met 1 kat. Flo beweegt minder, zij heeft haar vaste plekjes. Jip en Boris crossen vrolijk de kamer rond en spelen veel. Met Flo gaat het ook goed als kat alleen in huis, ze is veel relaxter en speelt weer! Dat heeft ze jaren niet uit zichzelf gedaan. Dit alles heeft er toch toe geleid dat het vrouwtje van deze mooie poezen kiest voor herplaatsing, hoewel ze het nog steeds ontzettend moeilijk heeft met deze beslissing.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (13)


Alles over Jip

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (22)

Jip

Jip is geboren op 2 mei 2011. Deze leuke jonge kater is gecastreerd en gechipt. hij komt binnen en buiten in de afgezette tuin. Uiteraard gebruikt Jip netjes de kattenbak. Jip is dol op zijn vriendinnetje Boris. Jip is een echte goedzak.

Jip houdt van knuffelen

Hij knuffelt graag, vindt het niet erg om opgetild te worden en hij laat het ook weten als het knuffeltijd is! Vreemde mensen zijn in het begin een beetje eng. Dan vlucht hij naar boven, maar als hij denkt dat de kust veilig is, dan komt hij snel weer om aandacht vragen!

boris-jip-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (2)

Jip is heel speels

Jip is heel speels. Hij is gek op een laserlampje en op de wokkels. Die gebruikt hij om te laten weten dat het speeltijd is, dan komt hij ze brengen! Dozen zijn natuurlijk HEEL erg interessant en die moeten uitgebreid worden verkend. Een papieren tas zonder hengels is ook een hit, dat is zo’n goede verstopplek! Zoals veel katten is Jip bang voor de stofzuiger (wat mensen toch DOEN met zo’n lawaaiig monster, het blijft onbegrijpelijk!). Onweer vindt hij ook eng. Dan gaat hij veilig schuilen in de kast. De dierenarts is natuurlijk ook eng, maar hij laat zich goed behandelen.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (25)

Meneertje Praatgraag

Jip is een Meneertje Praatgraag, hele gesprekken kun je met hem voeren. Hij kan ook wel eens luidkeels zeuren om eten. Maar hij kent het woord “nee”, en hij weet ook dat hij dan iets aan het doen is dat niet mag.

Een rovende stouterd

Soms is het een echte stouterd. Hij heeft laatst samen met Boris de broodmand opengemaakt en van het brood en de worstenbroodjes gegeten. Natuurlijk hebben ze dat ontkend, toen aan ze werd gevraagd of zij dat hadden gedaan. Dat moeten muizen zijn geweest. Of andere dieren die brood eten, die in huis gekomen zijn en dat gedaan hebben. Misschien wel eenden. Zij doen dat soort dingen niet! 🙂 Zij waren het óók niet toen de buurvrouw als verrassing een punt appeltaart op het aanrecht had gezet. Nee, hebben zij niet gedaan. Want het bord lag nog heel op de grond, dus als zij dat hadden gedaan, dan was het bord vast kapot geweest! Van de appeltaart was ook nog een restje over voor het vrouwtje, dus wat nou precies het probleem was?

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (24)

Tijdelijk opgevangen

Jip en Boris zijn tijdelijk opgevangen in Eindhoven, bij de broer van de eigenaresse. Daar kunnen ze gelukkig blijven tot een gouden mandje voor ze gevonden is. Ze vonden dat natuurlijk best spannend, zo’n verhuizing. De eerste week heeft Jip zich veilig verschanst in de kattenbak. Daar zou geen enkel eng monster hem kunnen vinden. 🙂 Het is fijn als een nieuw baasje gewoon de tijd voor hem neemt en geduld heeft met Jip, hij komt vanzelf uit zijn schulp. Eh…uit zijn kattenbak dus.

Elke dag even Jip-tijd

Kattenzorg adviseert om voor iedere kat een vast speelmomentje op een dag te hebben. Katten houden erg van routine en vaste gewoontes en ze waarderen het enorm als er een vast moment van de dag is dat speciaal voor hen is. Het vrouwtje van Jip en Boris heeft dit ook altijd zo gedaan.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (23)

Spelen en jagen

Sommige mensen schrikken ervan als wij zoiets zeggen. Betekent dat dan dat je iedere dag urenlang vrij moet inroosteren om met je kat te spelen? Nee, hoor. Ook is het een misverstand dat je minimaal een half uur per dag met een kat moet spelen. De aandachtsspanne van een kat is heel kort. Katten zijn daarin heel anders dan honden. Honden spannen zich gedurende langere tijd in en achtervolgen hun prooi, waarbij ze proberen de prooi door middel van samenwerking in een groep te omsingelen. Katten drentelen wat rond, houden hun ogen goed open voor het geval ze ergens horen of zien dat er een prooi rondscharrelt. Dan volgt een korte, explosieve energieuitbarsting, en na een lekker hapje is het weer tijd voor een schoonheidsslaapje. Dit is de reden dat je een of meer korte spelmomentjes van 5 of 10 minuten op een dag kunt inplannen, daar maak je je kat heel gelukkig mee, want dit past precies bij zijn natuurlijke jacht- en bewegingspatroon!

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (1)

De gezondheid van Jip

Jip heeft al vanaf zijn geboorte een hartruisje. Het advies van de dierenarts was om hem niet vrij buiten te laten rondlopen, maar binnen te houden of in een afgezette tuin te laten. Teveel inspanning kan het hartje van Jip niet aan. Het vrouwtje is een keer te lang aan het spelen geweest met een laserlampje. Jip begon toen heel erg te hijgen. Dat was iets teveel van het goede! Jip’s hart is iedere 2 jaar gecontroleerd door middel van een echo en alles is nog steeds goed met zijn hart. Hij heeft er verder helemaal geen last van.

Jip heeft blaasgruis en krijgt daarvoor Royal Canin Dental. Dit is ook goed voor zijn tanden, want hij is al een paar tandjes kwijt. Jip is dol op eten en heeft eigenlijk altijd honger, maar hij is nu prachtig op gewicht met deze voeding.

Huisdierverzekering

Jip heeft een huisdierenverzekering! Geen zorgen over hoge kosten dus. 🙂

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (7)

Netjes ontwormd en ontvlooid

Deze mooie kater is natuurlijk altijd netjes ontwormd en ontvlooid met Milbemax en Advantage.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (3)

Naar buiten in een omheinde tuin of op een veilig afgezet balkon

Bij Kattenzorg vinden wij het belangrijk dat iedere kat frisse buitenlucht en direct zonlicht kan krijgen en een omheinde tuin of een veilig afgezet balkon is een heel goede oplossing! Een kattenren is natuurlijk ook super.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (14)

Schattige gewoonte

Jip en Boris liggen heel graag op de vensterbank (er zit ook een verwarming onder!) en ze hebben door het raam uitzicht op straat. Bij iedereen die langsloopt en even stopt om naar ze te kijken, gaat Jip heel hard spinnen. Zo’n schattige gewoonte!


Alles over Boris

boris-jip-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (3)

En dit is Boris! Wat een prachtige kat, met haar mooie tekening. Ja, het is een meisje. 🙂 Boris is geboren op 26 mei 2007. Ze is gesteriliseerd, gechipt en doet haar behoeften goed op de kattenbak. Boris is niet gewend aan honden. Boris is een echte schootkat en ook knuffelt ze graag. ♥ Ook zij vlucht naar boven als er nieuwe mensen zijn, maar ze is heel erg nieuwsgierig, en komt er makkelijk bij zitten als ze bekomen is van de schrik. Boris is een schattig klein meisje, maar verkijk je daar niet op! Als het nodig is, dan bijt ze echt wel van zich af naar de andere katten in huis. Opgetild worden is niet zo haar ding. Dat is ook niet nodig, ze komt al heel snel uit zichzelf bij je zitten.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (18)

Boris is dol op haar vriend Jip. Ze spelen graag samen en ze liggen vaak heerlijk bij elkaar te slapen. Soms heb je natuurlijk gewoon even tijd voor je eigen meisjesdingen nodig waar je geen jongens bij kunt gebruiken, en dan trekt Boris zich even alleen terug.

Boris doet aan de lijn

Deze mooie meid let op de lijn en eet dus heel rustig. En Jip, die eeuwige veelvraat, duikt dan wel eens met zijn neus in haar bakje. Daar doet ze dan weer niet heel veel tegen. 🙂 Als het vrouwtje erbij blijft dan laat Jip dat wel uit zijn hoofd en dan kan Boris ook rustig eten.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (10)

De poezen en kinderen?

Boris en Jip zijn gewend aan het buurjongetje (kindje van 3 jaar). In het begin was dat kleine vreemde wezentje natuurlijk heel eng. Maar inmiddels zijn ze aan hem gewend en vinden ze het helemaal niet meer spannend. Het vrouwtje denkt dan ook dat ze zouden kunnen wennen aan een thuis met al wat oudere kinderen, vanaf een jaar of 4.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (9)

Boris komt ook graag buiten in de afgezette tuin

Ze vindt het heerlijk in de afgezette tuin. Het vrouwtje heeft geen kattenluik, maar dat vinden ze niet erg. Er is toch niets fijner dan een butler die steeds de deur voor je opendoet, dus waarom zou je je hoofd zelf door een gat steken? 🙂 Ze zouden dit natuurlijk makkelijk kunnen leren als jij al een kattenluik hebt! Vrij buiten rondlopen heeft ze nooit gekend en dat mist ze niet. Maar ze is heel erg slim en heeft wel eens geprobeerd te ontsnappen. Dat is wel iets om rekening mee te houden.

Boris is een actieve, energieke kat die graag speelt en klimt in de krabpaal. Op grote hoogte chillen in haar krabpaalmandje vindt ze fantastisch.

boris-jip-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (1)

Boris is schitterend getekend. Wat een mooie poes!

Ze zoeken een thuis zonder andere katten

Boris is als kitten bij een 1-jarige poes komen wonen. Ze wilde graag spelen en de poes moest daar later niet meer zoveel van hebben. Jip kwam erbij en dat heeft haar ontzettend veel goed gedaan. Ze hebben veel steun aan elkaar, spelen veel samen en slapen ook heel knus met zijn tweetjes. Boris is de dappere van de twee, Jip is de held op witte sokken. De relatie met de andere poes in huis, Flo van 11,5 jaar, is niet goed. Boris en Jip hebben genoeg aan elkaar en zoeken daarom samen een thuis, zonder andere katten.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (17)

De gezondheid van Boris

Boris is uitstekend gezond. Ze is ieder jaar bij de dierenarts geweest en natuurlijk ook regelmatig ontvlooid en ontwormd met kwaliteitsmiddelen.

Geen dieet of medicijnen

Boris gebruikt geen dieet of medicijnen. Zij eet gewoon de Royal Canin Dental brokjes mee met Jip en daar doet zij het ook heel goed op.bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (16)

De juiste introductie met andere katten

De introductie van katten moet op de juiste manier worden aangepakt en dat heeft het vrouwtje van Boris en Jip ook gedaan, toen Boris bij haar kwam wonen. De eerste dag zat Boris apart in de keuken. De deur had een deel van glas waar ze vaag een beetje doorheen kon kijken. Maar niks, rustige introductie. Na 2 uur sprong Boris op de klink om de deur open te doen. Ze ging meteen op onderzoek in het hele huis, want ze was razend nieuwsgierig naar haar nieuwe huisgenootje. 🙂 Het is altijd goed om katten die ergens nieuw zijn eerst in een aparte, afgesloten kamer te zetten. Ze geven zelf wel aan wanneer ze toe zijn aan de verkenningstocht in hun nieuwe huis. Bij sommige katten die wij bemiddeld hebben bij herplaatsing, ging dat heel erg snel, er waren katten bij die al na 10 minuten op onderzoek uit wilden gaan! Maar er zijn natuurlijk ook katten die het eng vinden in een nieuw huis, en die een paar dagen tijd nodig hebben voordat ze dat durven. Ieder kat is anders en als je het met een beetje geduld aanpakt de eerste dagen, dan is dat voor iedereen het fijnst.

Bijzonder aan Boris

Boris heeft een voorliefde voor mannen. 🙂


bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (20)

Wat zoekt het vrouwtje voor Boris en Jip?

Het vrouwtje zoekt een gouden mandje voor deze katten samen, bij iemand/mensen die veel liefde en aandacht kunnen geven (beiden zijn dol op knuffelen en spelen). Ze worden alleen geplaatst in een huis met een omheinde tuin of een afgezet balkon, zodat ze lekker veilig naar buiten kunnen. Iedere kat moet natuurlijk jaarlijks naar de dierenarts voor controle van het gebit en vaccinatie en omdat de gezondheid van Jip wat aandachtspuntjes heeft, is er een huisdierenverzekering afgesloten voor Jip.

Kosten verbonden aan de overname van deze poezen

Voor Boris en Jip wordt eenmalig een bedrag van € 50,- gevraagd omdat het vrouwtje alleen serieuze reacties wil van mensen die er goed over na hebben gedacht. Dit bedrag wordt door de eigenaar gedoneerd aan Kattenzorg Nijmegen. Daar zijn wij natuurlijk heel erg blij mee, want onze kleine stichting krijgt geen enkele vorm van subsidie!

Proeftijd van één maand

Zoals voor alle katten in de bemiddeling bij Kattenzorg geldt een proeftijd van één maand. Als het – om wat voor reden dan ook – niet goed mocht gaan bij jou thuis, dan gaan de poezen weer terug naar Eindhoven en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis.

Boris en Jip in één streepje

 • Boris, poes, 10 jaar oud
 • Jip, kater, 6 jaar oud
 • beiden zijn gechipt, gecastreerd/gesteriliseerd, gevaccineerd en netjes ontwormd en ontvlooid
 • ze komen buiten in een omheinde tuin en zoeken een thuis met een afgezette tuin of een afgezet balkon
 • ze willen graag samen worden geplaatst in een thuis zonder andere katten
 • waarschijnlijk kunnen ze wel wennen aan een thuis met kinderen (ouder dan 4 jaar)
 • ze zijn speels en echte knuffelkatten
 • Boris is een echte schootkat
 • Jip is wat afwachtend, Boris is een allemansvriend
 • ze eten allebei Royal Canin Dental brokken voor het gebit en tegen de blaasgruis van Jip (zolang hij dat krijgt heeft hij totaal geen klachten)
 • Jip heeft een huisdierenverzekering; hij heeft een hartruisje waar hij geen last van heeft en krijgt iedere 2 jaar een echo
 • de reden van herplaatsing is een ernstige kattenallergie
 • de kosten van de katten zijn eenmalig € 50,-  voor deze katten samen, dit wordt gedoneerd aan Kattenzorg
 • de poezen wonen in Eindhoven
 • er geldt een proeftijd van één maand, als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat in het nieuwe huis, dan gaan ze terug naar Eindhoven en dan gaat Kattenzorg opnieuw op zoek naar een thuis

Vind jij Jip en Boris ook helemaal geweldig en wil ze graag een thuis geven?
Neem dan snel contact met ons op zodat je met ze kunt gaan kennismaken!

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (15)

 

Donaties van voer en goederen

donatie-niervoer-kat-kattenzorg-nijmegen (2)Donaties van voer en goederen

Wij krijgen regelmatig de vraag of mensen bij ons voeding of goederen (zoals kattengrit, speelgoed, kattenbakken en etensbakjes) kunnen doneren. Dit is ook vaak aan de orde als de eigen kat is overleden en eigenaren nog spullen en voer hebben staan. Wij vinden het heel fijn dat je een hulporganisatie voor dieren benadert!

Stichting Kattenzorg Nijmegen heeft zelf gastgezinnen voor volwassen katten die al goed voorzien zijn in spulletjes voor de opvangkatten. Wij zijn met name geïnteresseerd in kattenvoeding en het maakt niet uit welk merk het is. Aangebroken verpakkingen droge kattenvoeding zijn ook welkom!

Als onze gastgezinnen het om wat voor reden dan ook zelf niet kunnen gebruiken, dan schenken wij het aan andere dierenhulporganisaties. Je donatie van katten- of hondenvoeding komt dus altijd goed terecht!

Onderstaand een overzicht per woonplaats waar je voer en spullen kunt doneren

donaties-speelgoedmuisjes-muisjes-balletjes-kitten-speelgoed-kat-kattenspeelgoed-donatie-katten-kattenzorg-nijmegen

Voer voor volwassen katten, omgeving Nijmegen

Een vrijwilliger van Stichting Kattenzorg Nijmegen is bereid katten- en hondenvoeding bij jou thuis op te halen als je woont in de omgeving van Malden (Mook, Molenhoek, Heumen, Nijmegen, etc.). Als je zelf in Malden woont, dan kun je het ook op afspraak even langs brengen! De verpakkingen van droge voeding mogen al aangebroken zijn. Om hiervoor een afspraak te maken kun je bellen naar: 06-21583924 (Ineke de Groot). Net als alle andere vrijwilligers van Kattenzorg combineert Ineke het onbetaalde vrijwilligerswerk voor Kattenzorg met haar privéwerkzaamheden. Om die reden kan zij niet altijd direct de telefoon beantwoorden. Krijg je geen gehoor, probeer het dan later nog eens of stuur haar een WhatsApp-bericht.


donatie-niervoer-kat-kattenzorg-nijmegen (1)

Speciaalvoer en dieetvoer voor katten opsturen per post

Wil je dieetvoer (nierdieet, blaasgruisvoer of speciaalvoer, bijvoorbeeld van Hill’s of Royal Canin) doneren? Dit mogen blikjes en kuipjes zijn of brokjes. Een zak brokjes mag ook aangebroken zijn! Wij nemen je donatie graag aan. Voor een zending vanaf 6 kilo vergoeden wij de verzendkosten! Met name dieetvoer is erg duur, dus voor onze stichting is het rendabel om de verzendkosten aan jou te vergoeden, want voor dat geld kunnen wij geen dieetvoer kopen! 🙂 Wij kunnen dit voer gebruiken voor onze permanente opvangkatten die bij ons gastgezin José verblijven. Neem gerust contact met ons op voor de verzendadressen.


Er is bij ons geen behoefte aan kattenspullen

Aan spullen zoals kattenbakken en krabpalen bestaat er bij ons geen behoefte. Al onze gastgezinnen zijn goed voorzien van krabpalen, kattenbakken, speelgoed en andere goederen. Als je dit soort spullen wil doneren, plaats dan gerust een oproep in onze openbare Facebookgroep, zodat het bij organisaties of mensen terecht komt die het goed kunnen gebruiken. Of kijk verder in dit bericht naar de asiels en organisaties die dit misschien wel kunnen gebruiken.


Medicatie voor honden en katten, omgeving Nijmegen

Heb je medicatie over voor honden of katten? Wij hebben goede contacten met dierenhulporganisaties die zorgen voor dieren in het buitenland. Neem gerust contact met ons op als je medicijnen wil doneren, dan brengen we je in contact met de juiste mensen!


Dieetvoer voor katten, omgeving Arnhem

pink-september-2017-dierendonatie-project-behaald-kattenzorg

Foto na behaald project bij Dierendonatie.nl

Woon je in Arnhem en heb je een (aangebroken) zak niervoer of blaasgruisdieet (struviet) over voor de kat? Wij zouden er heel erg blij mee zijn. Ons gastgezin José heeft permanente opvangkatten die nergens anders terecht konden. Kattenzorg zorgt voor deze katten en de voeding en verzorging van deze katten kost onze stichting natuurlijk veel geld. Wij zijn dan ook blij met voerdonaties van speciaal dieetvoer! Neem gerust contact met ons op als je het wil afgeven bij José in Arnhem (zij woont in de wijk Elderveld).


stichting-beter-hondenleven-Nieuwshoekfotoos-2016-Donatie Saskia-kattenzorg-nijmegen

Voer, goederen en medicatie voor honden en katten, omgeving Gennep

Woon je in Gennep of directe omgeving? Dan kun je je voer, medicatie en goederen in overleg doneren aan Stichting Beter HondenLeven. Als er iets is dat deze organisatie niet goed kan gebruiken, dan doneren zij het ook weer aan een ander goed doel voor dieren. Je donatie komt dus ook hier altijd goed terecht! Woon je (in de omgeving van) Gennep, neem dan contact op met deze stichting via dit e-mailadres.


kong-speelgoed-hond-hondenspeelgoed-voerspeelgoed-honden-kattenzorg-nijmegen

Hondenvoer doneren in Cuijk en Boxmeer

Woon je (in de omgeving van) Cuijk of Boxmeer? N’Djoy helpt hondenbaasjes in (tijdelijke) financiële nood door praktische ondersteuning te bieden. N’Djoy verzamelt hondenvoer, snoepjes en botjes in. En het mooiste is: wat N’Djoy zelf niet kan gebruiken, doneert ze aan Stichting Wereldasielen. Je donatie komt altijd goed terecht! Wil je hondenvoer doneren aan N’Djoy? Kijk hier voor de inzamelpunten, of neem contact op met Kim de Bruijni, van N’Djoy via Facebook of via e-mail. Telefoonnummer op aanvraag.

flos-flostouw-tennisbal-speelgoed-hond-hondenspeelgoed-donatie-honden-kattenzorg-nijmegen


Voeding en artikelen voor katten en honden, omgeving Ede

Woon je in de omgeving van Ede? Dan verwijzen wij je graag naar Dierenasiel De Hof van Ede

donaties-Activity-board-voor-het-uitdagend-voeren-van-katten

Activity board voor het uitdagend voeren van katten


Voer en goederen voor katten en honden, omgeving Oss

Voor het doneren van voer, hondenspullen en kattenartikelen in de omgeving Oss kun je voor overleg contact opnemen met Dierenopvang Maasland in Oss

ontworm-ontvlooi-middelen-illustratie-artikel-comfortis-vlooienmiddel-kat-kattenzorg-nijmegen

Knappe poes van 10 jaar zoekt een thuis!

poes-mickey-arnhem-kattenzorg-nijmegen-herplaatsing (1)

Knappe poes van 10 jaar zoekt een thuis!

ARNHEM, 29 november 2017 – Deze knappe meid is Mickey! Deze frisse jongedame is 10 jaar oud en zij zoekt een thuis in verband met een gedwongen verhuizing van de eigenaar. 🙁 Er is geen toestemming gegeven om huisdieren te houden, waar het baasje nu noodgedwongen moet gaan wonen.

Mickey is een speelse meid die van aandacht en knuffelen houdt. Voor de (volwassen) mensen in het gezin is ze erg lief. Ze heeft geen ervaring met kinderen of met andere dieren.

We zoeken iemand voor Mickey die ervaring heeft met katten of die in staat is om goed de lichaamstaal van een kat te interpreteren. Deze dame verkoopt je gerust een klap als je haar grenzen overschrijdt of haar onverwacht van achteren probeert te pakken of te aaien. Geef haar eens ongelijk! De meeste katten vinden dit niet prettig. Bij haar huidige baasje doet ze dit nooit, dat is dan ook iemand die haar goed kent en niets tegen haar zin in doet.

Vind jij het fijn om een bijzondere relatie aan te gaan met Mickey, op basis van wederzijds respect en vertrouwen, dat je echt zult moeten verdienen bij haar? Neem dan gauw contact met ons op!

Mickey opgesomd in “twee vlekjes”:

 • poes
 • zwart-wit
 • 10 jaar oud
 • gezond
 • gesteriliseerd
 • gechipt
 • netjes gevaccineerd
 • ontwormd en ontvlooid met o.a. Stronghold
 • ze komt buiten aan de lijn en in de tuin
 • Mickey gebruikt netjes de kattenbak
 • ze is niet gewend aan kinderen
 • het is een speelse meid
 • ze is ook niet gewend aan andere katten of aan honden
 • Mickey is voor de mensen die ze kent erg lief en ze knuffelt graag
 • ze laat zich optillen
 • mensen die ze niet kent kunnen wat eng zijn
 • Mickey zoekt een eigenaar die ervaring heeft met katten en/of in staat is om kattentaal te “lezen”. Mensen die haar grenzen overschrijden, geeft ze gewoon een klap. 🙂
 • dit mooie meisje woont in Arnhem

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een kennismaking met Mickey!

Meer foto’s van mooie Mickey, klik op de foto voor een vergroting!

Laperm Viktor zoekt een rustig thuis

bemiddeling-herplaatsing-kat-viktor-laperm-kattenzorg-nijmegen3

Laperm Viktor zoekt een rustig thuis

Deze prachtige Laperm met de naam Viktor zoekt een rustig thuis!

NIJMEGEN – 26 november 2017

De eigenaar heeft dit geschreven over Viktor.

Na heel lang en goed te hebben nagedacht hebben we de moeilijke beslissing genomen om onze lieve kat Viktor ter adoptie aan te bieden. Op dit moment hebben wij een gezin met twee jonge kinderen en Viktor wordt hier erg ongelukkig van. Viktor is een hele lieve kat die houd van rust, voorspelbaarheid en heel veel knuffels en kusjes. Al deze dingen kunnen wij hem nu niet meer voldoende geven. Omdat we gaan verhuizen en hij dus toch zou moeten wennen aan een nieuwe plek lijkt het ons een goed moment om een geschikter huis voor hem te vinden waar hij heerlijk in alle rust van zijn oude dag kan genieten.

[…]

Viktor’s schapenvachtje

Bedankt voor het meelevende bericht. We vinden het echt heel erg moeilijk en hopen echt dat we het goede voor hem doen. Hierbij nog wat foto’s vooral op de laatste is wel te zien dat hij een schapenvachtje heeft, het vachtje is krullerig en valt in plukjes uit, anders dan bij andere katten. Het is ook minder dik dus kammen kun je alleen met een zachte borstel. Dit zou ook betekenen dat mensen minder allergisch reageren op deze katten maar mijn zwager (die allergisch is) heeft het ook bij deze kat. Het is echt een schat van een beest en heel erg gericht op mensen dat zit ook in dit ras. Ik zeg ook vaak dat het meer een hondje is dan een kat.

Binnenkat

Omdat het een binnenkat is hebben wij hem niet meer gevaccineerd maar we zullen hiervoor zsm een afspraak maken zodat hij helemaal ontwormd, gevaccineerd etc. is. We hopen een heel leuk en lief nieuw baasje voor hem te vinden.

Het was een goede keuze om alvast een kort bericht met de belangrijkste punten over Viktor op de website te zetten, want we hebben zaterdagavond twee serieuze reacties gehad! Misschien zit het gouden mandje van Viktor er al bij! ♥ We plaatsen voor alle lezers nog wat meer informatie, geschreven door de eigenaar, toegevoegd aan dit bericht op 26 november 2017.

Viktor en zijn broertje Rolf

Viktor heeft jarenlang samengeleefd met zijn broer Rolf. Zijn broer was de brutale, nieuwsgierige, dominante kat en Viktor keek altijd wat zijn broer deed, voordat hij het ging doen. Ook werd zijn soms zenuwachtige gedrag door zijn broer gecorrigeerd. Helaas is zijn broer nu bijna 2 jaar geleden overleden. Viktor heeft het heel erg moeilijk gehad en hij heeft een half jaar lang bijna alleen maar gemiauwd. Langzaam ging het beter met Viktor maar hij is er erg onzeker. Hij heeft ook erg veel last van het onrustige, chaotische huishouden dat we nu hebben met twee kinderen. Hij houdt van rust en voorspelbaarheid en heeft veel aandacht nodig. Ook dit laatste kunnen wij hem niet meer genoeg geven. Wij vinden het verschrikkelijk moeilijk om hem te herplaatsen en willen heel graag een beter thuis voor hem vinden. Hij lijkt bij ons niet meer zo gelukkig te zijn.

Moeilijk aan Viktor

Moeilijk aan Viktor is zijn onrust, gemiauw om aandacht en zijn krabgedrag. Hij krabt veel aan de bank. Wij zoeken voor hem een rustig, voorspelbaar baasje dat veel thuis is en hem veel kan knuffelen en verwennen op zijn oude dag.

Viktor in een notendop:

 • geboren op 8 augustus 2006
 • gecastreerde kater
 • gechipt
 • ras: Laperm, gevlekt wit/zwart/bruin
 • komt alleen binnen
 • gebruikt netjes de kattenbak
 • gewend aan kinderen groot en klein, hij is lief en geduldig met kleine kinderen
 • hij heeft samengeleefd met zijn broer
 • niet gewend aan honden of andere dieren
 • lieve kat die de hele dag wil knuffelen en geaaid wil worden
 • hij ligt graag de hele dag op schoot
 • zachtaardig karakter
 • beetje onzeker
 • trekt zich af en toe even terug voor de broodnodige “me-time” 🙂
 • optillen vindt hij niet zo fijn
 • spelen doet hij soms
 • hij kan niet zo goed tegen plotselinge veranderingen
 • Viktor heeft verstopte traanbuisjes maar kan daar prima mee leven
 • hij miauwt veel, dat is goed af te leren als je de tips in deze blog en dit artikel van gediplomeerde kattengedragstherapeuten opvolgt (dit kan wel wat tijd kosten, consequent zijn is de sleutel tot de oplossing!)
 • Viktor krabt veel aan de bank, misschien helpen deze tips voor het nieuwe baasje
 • hij is gezond en gebruikt geen dieet of medicatie
 • hij vindt een thuis met kinderen te onrustig, hij krijgt te weinig aandacht en dat vindt hij moeilijk
 • Viktor zoekt een voorspelbaar thuis waar hij heel erg veel aandacht krijgt
 • kosten voor Viktor: nader overeen te komen
 • deze mooie Laperm woont in Nijmegen en wacht op jouw mailtje!

Meer foto’s van Viktor, klik op de foto voor een vergroting!


Eerder bericht over Viktor

Nijmegen, 22 november 2017

Zoals je misschien wel weet werkt Stichting Kattenzorg Nijmegen alleen met onbetaalde vrijwilligers, die het werk voor onze mooie stichting combineren met hun gezin, huishouden en (drukke) baan. We besteden erg veel zorg en aandacht aan de katten in de bemiddeling. En we nemen altijd veel tijd om een mooie, goede tekst te schrijven over de katten die een thuis zoeken. Het gratis persoonlijk advies en voorlichting die we geven aan onze klanten kost ook erg veel tijd en soms moeten we een afweging maken bij de taken die we eerst moeten doen. Spoedherplaatsingen en dringende vragen doen we dan eerst.

Op dit moment hebben onze vrijwilligers niet genoeg tijd om een uitgebreide tekst over Viktor te schrijven. Dat gaan we dit weekend nog wel doen! Omdat in het weekend veel mensen op internet op zoek gaan naar een leuk huisgenootje, posten we vast de belangrijkste informatie over Viktor, in de hoop dat we de mensen die een leuke volwassen kat zoeken niet mislopen. 🙂 Houd dit bericht in de gaten om meer te lezen over deze Laperm, of stuur ons gerust een e-mail voor meer informatie! Of natuurlijk om direct te gaan kennismaken met Viktor in zijn thuis in Nijmegen, als je al meteen verliefd op hem geworden bent. ♥

Jouw kat en vuurwerk

uw-kat-en-vuurwerk-vuurwerkangst-foto-bij-artikel-liesbeth-puts

Jouw kat en vuurwerk

Dit artikel is eerder verschenen in ons donateursblad Kattenpraat.

Tegen het einde van het jaar worden veel katteneigenaren ineens weer herinnerd aan de ramp die vuurwerk voor dieren (en soms ook mensen) betekent. Katten horen veel beter dan mensen en vuurwerk komt bij hen dan ook vreselijk hard aan. Voeg daarbij dat katten niet houden van onverwachte gebeurtenissen en je begrijpt waarom je kat liever onder de dekens verdwijnt.

Tegen de tijd dat je dit artikel leest, staat Oud & Nieuw bijna voor de deur. Het is nu iets te laat om nog te gaan trainen op vuurwerkgeluiden (bijvoorbeeld met een geluids-CD, wat overigens alleen mag onder begeleiding van een kattengedragstherapeut!). Er zijn echter nog heel veel andere dingen die u kunt doen, om deze periode wat draaglijker te maken voor uw kat.

In dit artikel geeft Liesbeth Puts, gediplomeerd en gecertificeerd kattengedragstherapeut, adviezen om de jaarwisseling zo rustig mogelijk door te komen met je kat(ten).

Gebruik GEEN Vetranquil of middelen met Acepromazine

Het belangrijkste benadrukken we nog een keer: gebruik géén middel dat Vetranquil heet of een middel dat Acepromazine bevat.

Deze middelen zijn jarenlang voorgeschreven door dierenartsen, en het is nu nog steeds makkelijk verkrijgbaar. Op bekende websites en in online dierenapotheken is het ook gewoon te koop. Een heel slechte zaak, omdat dit middel de angstige ervaring met vuurwerk alleen maar erger maakt.

Bij het gebruik van deze middelen raakt het lichaam van de hond of de kat verslapt, en het dier is versuft. De eigenaar denkt dat het dier zich prettig voelt en rustig is, maar beseft niet dat deze middelen een vergrote geluidsgevoeligheid tot gevolg hebben. Honden en katten horen het vuurwerk dus extra hard, het dier is angstig, maar kan het lichamelijk niet laten zien! Daarnaast kan het gevaarlijke bijwerkingen geven.

Veilige kalmerende middelen

uw-kat-en-vuurwerk-product_zylkene_medpets-aangeraden-door-kattenzorg-nijmegen

Wil je iets licht-kalmerends gebruiken om je hond of kat te helpen tijdens de feestdagen, dan raadt Kattenzorg Zylkène aan. Wij hebben al jaren goede ervaringen met dit middel. Dieren worden er niet suf van en het is veilig in gebruik. Het werkt niet verslavend en het kan – indien nodig – zonder problemen gedurende langere tijd worden gegeven. De capsules bevatten smaakloos poeder die je mengt door het voer (als je kat alleen droogvoer eet, zou je het kunnen mengen in wat yoghurt, karnemelk of catmilk).

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen: tips bij stressmomenten. Welke onschadelijke middelen kun je gebruiken om je kat te kalmeren bij stressmomenten en wat kun je beter niet geven?

Gebruik van een vuurwerk-CD?

Als je op tijd begint dan kun je je kat trainen met een CD met vuurwerkgeluiden. Het advies is deze training altijd uit te voeren onder begeleiding van een gediplomeerde kattengedragsdeskundige, omdat bij een verkeerde trainingstechniek de kat juist nóg banger kan worden voor vuurwerk. Een nadeel van vuurwerktraining is dat er alleen wordt getraind op het geluid van vuurwerk en niet op het licht of de geur ervan. Lees hier meer tips en informatie over de vuurwerk-CD.

vuruwerk_cd-vuurwerkangst-kat-kattenzorg-nijmegen-alleen-gebruiken-met-begeleiding-gediplomeerde-kattengedragsdeskundige

Schitterend witje heeft een thuis

Schitterend witje heeft een thuis

wieletje-herplaatsing-kruising-angora-kat-kattenzorg-nijmegen (7)

Update 29 november 2017 ♥

Gisteravond hebben we Wieletje bezocht bij haar nieuwe, geweldige en zorgzame familie.

Ze maakt het uitstekend. Ze laat zich aaien, ze spint, ze speelt, ze eet goed, en ze ligt ontspannen op alle rustige plekjes in het huis. Zelfs tussen iedereen in, op de bank. Alsof het nooit anders is geweest.

Wij zijn heel opgelucht en blij met dit ‘gouden mandje’ voor Wieletje.

Update 25 november 2017: Wieletje heeft een thuis!

Haar eigenaar stuurde: “Zojuist is Wieletje meegenomen in een gouden mandje :))) Het klikte perfect met de familie […]. Zo goed dat ik er vertrouwen in had om Wieletje meteen mee te geven. Ze hoeft dan niet nog een week apart te verblijven. Komende woensdag ga ik met m’n dochter nog eens langs bij Wieletje en haar nieuwe familie, om te kijken hoe het allemaal gaat en waar ze woont. De familie heeft 75 euro betaald voor Wieletje, en ik zal dat bedrag zsm als donatie naar jullie overmaken.”


WIJCHEN, 22 november 2017 – We hebben een schitterend witje in de bemiddeling gekregen voor herplaatsing. Dit witje met haar leuke “wenkbrauwtjes” stellen we graag aan je voor! Dit leuke meisje is een onbekende kruising (mogelijk een kruising Turkse Angora) van 1,5 jaar oud en zoekt een thuis omdat ze zonder katten door het leven wil. Ze blijft weg van huis omdat ze het niet meer prettig vindt daar. Een absoluut onwenselijke situatie en de baasjes willen graag dat Wieletje ergens als kat alleen wordt geplaatst, waar ze weer helemaal zichzelf kan zijn.

wieletje-herplaatsing-kruising-angora-kat-kattenzorg-nijmegen (9)

Wieletjes jeugd

Dit geinige meisje is met 12 weken bij haar nieuwe baasjes komen wonen. Over haar achtergrond is niet zoveel bekend. Het zou een kruising met een Turkse Angora kunnen zijn. Deze poes geeft er niets om. Ook zonder indrukwekkende papieren weet ze echt wel dat mensen haar superknap vinden (wij vinden haar ook geweldig!). Misschien was ze achteraf gezien “mentaal” toch nog te jong toen ze bij haar nieuwe baasjes kwam wonen. De jongedame was heel erg ondernemend en onbevreesd. Misschien hebben de baasjes haar ook iets te jong laten buitenspelen, ze weten het niet zeker. Omdat ze zo stoer was en lekker ging spelen, deed ze allerlei stoere dingen: over de schuttingen klimmen en overal op af lopen. Het kan zijn dat ze teveel nare of spannende dingen heeft gezien. Het is achteraf gissen. Ze laat zich buiten heel graag aanhalen door vreemde mensen. Hartstikke sociaal dus!

wieletje-herplaatsing-kruising-angora-kat-kattenzorg-nijmegen (4)

Moedertje

Op 30 maart 2017 beviel Wieletje van een nestje kittens. Ze kwam melden bij haar baasjes dat de kittens geboren moesten worden. Ze was een fantastisch, trots en beschermend moedertje van 4 prachtige kittens.

wieletje-herplaatsing-kruising-angora-kat-kattenzorg-nijmegen (5)

Ga heen, mijn zoon

Discussies laaien heftig op als het gaat over het wel of niet samen houden van moeder en kittens. En als je de vraag stelt vanaf welke leeftijd ze van elkaar gescheiden moeten worden, krijg je wel 10 verschillende antwoorden. In de natuur is het meestal zo: afhankelijk van de beschikbaarheid van voedselbronnen, zijn katten solitaire of sociale dieren. Als katten de mogelijkheid hebben, zullen de vrouwtjes familiegroepen vormen. Hun dochters blijven bij ze wonen en krijgen op hun beurt weer kittens, zodat een “vrouwencultuur” ontstaat. Zoontjes verlaten de groep wanneer ze geslachtsrijp worden. En dat heeft Wieletje dus óók gezegd! Ga heen, mijn zoon! Ga de wereld verkennen, ga je eigen ding doen, het is tijd dat je op kamers gaat wonen, dág, dág!

wieletje-herplaatsing-kruising-angora-kat-kattenzorg-nijmegen (3)

In de huiskattenwereld werkt dat natuurlijk niet zo. Het zoontje van Wieletje had naar een ander thuis moeten gaan. Maar hij was zoooo schattig en leuk. En ze waren zo lief samen! Al die tijd! Wat kon er misgaan? Dat bleek helaas wel toen de telg van deze mooie witte kat 6 maanden oud werd. Wieletje moest NIETS meer van hem hebben. Weg met die nare kwajongen! Pfff. Wat een irritante puber, zeg. Dat zou ze hem wel even laten weten. Blazen, grommen… grmpf. Dat maakte geen indruk. Nou, prima, dan kwam Wieletje wel gewoon thuis voor haar natje en haar droogje, en dan ging ze weer weg. Doei, zoon, ik heb geen zin om mijn huis te delen met jou. Wieletje zocht in de straat een fijn thuis en ging daar bij onbekende mensen heerlijk op de bank liggen. Wát een rust, zonder een puberzoontje in huis, heerlijk!

wieletje-herplaatsing-kruising-angora-kat-kattenzorg-nijmegen (2)

Andere katten? Neuh…

Het was al nooit echt haar ding, andere katten. Ze laat zich gewoon zelfs wegjagen door de eerste de beste straatkat, ja, ze doet wel heel stoer, maar hou op zeg, ze vecht alleen maar als het moet, maar ze vindt het echt geen lolletje, hoor. Ze wil gewoon met rust gelaten worden. Dat geouwehoer met andere katten allemaal!

wieletje-herplaatsing-kruising-angora-kat-kattenzorg-nijmegen (1)

MENSEN

MENSEN. Dáár kun je wat mee! Die willen met je spelen met leuke dingetjes. Met balletjes en touwtjes. Of maakt eigenlijk niet uit waar ze mee aankomen, Wieletje vindt álles leuk wat beweegt!

Ze maakt graag contact, ze miauwt naar je en ze komt ook altijd op vaste tijden thuis voor het eten. Als het lekker rustig is in huis, dan komt ze bij je liggen. En dan laat ze haar buikje zien en dan ligt ze naar je te lonken dat je denkt: jaaaa, lekkere zachte buikjes aaien! En dat mag wel even hoor, maar je moet wel HEEL goed opletten wanneer het niet meer mag. Als je niet goed uit je doppen kijkt, dan krijg je gewoon een lel. Had je maar beter moeten zien, het buikjes-aaien-uurtje was alláng weer voorbij, en wie niet luisteren wil, die moet maar voelen!

Maar mensen zijn heel nuttig, hoor. Want als je ergens pijn aan hebt en je zegt dat, dan gaan ze je helpen. Wieletje weet dat precies hoe ze dat duidelijk moet maken aan haar baasjes.

Optillen is natuurlijk wel een dingetje. Weet je, met zo’n jonge gozer in huis voel je je dan toch niet op je gemak, teveel dingen om op te letten allemaal natuurlijk. Maar toen ze mamaatje was, mochten de baasjes alles met haar doen. ♥ En als ze niet meer alles in de gaten hoeft te houden, dan vindt ze optillen ook niet meer zo erg. Maar er zijn echt veel leukere dingen te doen, zoals SPELEN. Lekker veel en vaak!

wieletje-herplaatsing-kruising-angora-kat-kattenzorg-nijmegen (6)

Wieletje vind het wel wieletjes, eh…welletjes dus nu zullen we eens even netjes gaan opsommen hoe dit Wieletje draait! 🙂

 • poes
 • geboren op 17 maart 2016
 • mogelijk een kruising Turkse Angora
 • schitterend wit met drie zwarte wenkbrauwstreepjes (dit is de laatste mode)
 • op de leeftijd van 12 weken naar haar nieuwe thuis verhuisd
 • gesteriliseerd
 • gechipt
 • laatste vaccinatie gehad op 9 juni 2017
 • 1x per maand netjes ontvlooid met Comfortis
 • 1x per 3 maanden ontwormd
 • voorheen kreeg ze Broadline-pipetten tegen vlooien en wormen, maar die rare vloeistof vond ze eng en ze kreeg er heel erg jeuk van, dus ze neemt er liever pilletjes voor in!
 • dit witje komt graag binnen en buiten
 • ze kan netjes de kattenbak gebruiken maar doet het vooral graag buiten
 • Wieletje zoekt een thuis zonder andere katten
 • ze is gewend aan parkietjes in een kooi en die laat ze met rust
 • ze houdt van haar vaste eetmomentjes en komt daar altijd voor thuis
 • Wieletje maakt graag contact met haar baasjes
 • ze laat zich buiten gerust aaien door vreemde mensen
 • deze prachtige poes is heel speels en speelt met alles wat beweegt
 • ze is gevoelig en slim
 • de jongedame is gewend aan al wat grotere kinderen (ouder dan 4 jaar)
 • Wieletje woont in Wijchen
 • voor deze poes wordt een overnamebedrag van 75 euro gevraagd en dit wordt gedoneerd aan Kattenzorg! Daar zijn wij heel erg blij mee, want wij ontvangen geen enkele vorm van subsidie.

Wie geeft deze prachtige poes een gouden mandje zonder andere katten? Neem vlug contact met ons op als je wil gaan kennismaken met deze mooie, lieve, speelse poes!

wieletje-herplaatsing-kruising-angora-kat-kattenzorg-nijmegen (8)

Unieke kerstkaarten te koop!

kerstkaarten-kattenzorg-nijmegen-2017 (5)

kerstkaart nummer 5

Unieke kerstkaarten te koop!

Onze voorzitter Ineke de Groot kan erg mooi tekenen en knutselen! Na het grote succes van de unieke wenskaarten (ze zijn nog te koop, klik hier!) en kerstkaarten in eerdere jaren, heeft Ineke nu een nieuwe set kerstkaarten voor 2017 ontworpen. Speciaal voor Kattenzorg!

Iedere kaart is uniek en handgemaakt. Een wenskaart met envelop, netjes verpakt in een beschermend hoesje, kost € 2,50 per stuk inclusief verzenden via de gewone post. Met de aankoop van een of meer kaarten steun je een goed doel! Onze stichting heeft geen winstoogmerk en al onze vrijwilligers én het bestuur ontvangen géén salaris of betaling voor hun werkzaamheden. Heb je interesse in een of meerdere kaarten? Stuur ons dan een berichtje en laat even weten in welke kaart(en) je interesse hebt!

Unieke, handgemaakte kerstkaarten!
Klik op de foto voor een vergroting.

Let op! Iedere kaart is uniek en handgemaakt en een bestelde kaart kan verschillen van deze voorbeelden – afhankelijk van het beschikbare materiaal.

Wil je een of meer kerstkaarten bestellen? Stuur ons dan een berichtje en zet daarin:

 • je naam
 • adres, woonplaats
 • het aantal kerstkaarten dat je wil bestellen
 • de nummers van de kerstkaarten

Na ontvangst van de betaling sturen we de kaarten direct naar je toe!

Ons IBAN-bankrekeningnummer is: NL27RABO 01 07 25 45 06 t.n.v. Stichting Kattenzorg te Nijmegen.

Bedankt voor je steun aan onze stichting!

Op zoek naar een leuke, originele wenskaart? Klik hier!