Zoek je kittens?

Zoek je kittens?

zoekt-u-kittens-kattenzorg-nijmegen-verwijst-naar-goede-dierenasiels-en-dierenopvang-andere-organisaties

Kattenzorg Nijmegen bemiddelt bij herplaatsing van volwassen katten. Een paar keer per jaar hebben wij kittens in de bemiddeling.


Ons actuele aanbod van katten en kittens die een thuis zoeken vind je hier.


Als wij op dit moment geen kat hebben die bij je past, neem dan eens een kijkje bij onderstaande organisaties.

stichting-wijze-weeskitten-herplaatsing-katten-nijmegenStichting Het Wijze Weeskitten

De kittens zijn opgevangen bij pleeggezinnen in Nijmegen en omgeving. Klik hier voor de website.


Je kunt ook gaan kijken bij deze dierenasiels in onze regio


dierenopvang-maasland-oss-kattenzorg-nijmegen

Dierenopvang Maasland in Oss
Kijk hier voor de katten in het asiel


logo-hof-van-ede-asiel-dierentehuis-kattenzorg-nijmegen

Dierentehuis De Hof van Ede
Kijk hier voor het kattenaanbod


Zoek je gratis kittens?

Klik dan hier.


kittens-kattenzorg-nijmegen-herplaatsing-bemiddeling-persoonlijk-advies-voorlichting-katten

Kies je voor één of twee kittens?

Hier vind je informatie om een goede afweging te maken.


kitten-chloe-in-de-weegschaal-kattenzorg-nijmegen-herplaatsing-katten-voorlichting-persoonlijk-advies-kat

De juiste leeftijd

Voor een goede groei en stabiliteit van het karakter raden deskundigen aan om een kitten op de leeftijd van 10-12 weken uit het nest te halen.

Kittens zijn schattig, met name als ze heel jong zijn. Katjes die de moeder te jong verlaten hebben, kunnen (ernstige) gedragsproblemen gaan vertonen op volwassen leeftijd. Onzindelijkheid komt voor, net als voortdurend ziek zijn, omdat ze de noodzakelijke antistoffen via de moedermelk gemist hebben.

De Sophia Vereeniging tot Bescherming van Dieren geeft meer informatie over de redenen een kitten pas met 12 weken bij de moeder weg te halen. Klik hier om het artikel te lezen.

De wettelijke leeftijd om een katje van de moeder te scheiden is helaas 7 weken. Dit komt de ontwikkeling van kittens niet ten goede. Door de enorme aantallen opgevangen katten bij asiels en dierenhulpstichtingen is de leeftijd van 8-10 weken ook daar gangbaar om de kittens weg te geven.

Als je een kitten hebt uitgekozen dat nog bij de moeder is, probeer het dan tot 12 weken bij de moeder te laten. Je kunt bijvoorbeeld voorstellen een aanbetaling van het aankoopbedrag te doen, waardoor het asiel of de opvang de garantie heeft dat jij het kitten zult nemen.


Online informatie over kittens

Op de website Kittenleeftijd.nl is veel goede informatie te vinden over kittens. Waar moet je op letten bij de aanschaf? Kies je voor een poes of een kater? Neem je er een of twee? Zegt de kleur van het kitten iets over het karakter straks?

En natuurlijk het allerbelangrijkste: hoe introduceer je een kitten op de beste wijze bij je thuis? Met name als je al een of meerdere katten of een hond hebt, is dit belangrijk. Je kunt het allemaal hier lezen.


Goede boekentip

Krijg je te veel informatie op internet en weet  je niet wat de juiste adviezen zijn voor de opvoeding van je jonge katje? Wij hebben een goede boekentip! Thuis lekker op je gemak lezen, zodat je helemaal bent voorbereid op de komst van je kitten(s). Dit boek is ook interessant voor mensen die een volwassen kat zoeken en natuurlijk een waardevol cadeau. Klik hier voor meer informatie en om het boek te bestellen.

boek-praktische-kittengids-liesbeth-puts-kattenzorg-nijmegen


Wij wensen je veel succes en plezier bij de zoektocht. Als je nog vragen hebt: je krijgt snel antwoord via e-mail.

Donateur worden

Donateur worden van Stichting Kattenzorg Nijmegen

Stichting Kattenzorg Nijmegen is opgericht op 12 januari 1982.

Onze activiteiten zijn:

 • het bemiddelen bij de herplaatsing van katten
 • wij geven gratis persoonlijk advies
 • en voorlichting over katten

Wij hebben geen bezoeklocatie en er is geen centraal opvangadres. Kattenzorg Nijmegen is dan ook geen dierenasiel, maar een stichting die bemiddelt bij de herplaatsing van katten. Alle vrijwilligers werken vanuit huis. Katten blijven bij de eigenaar, of bij een van onze opvanggezinnen, tot er een nieuw thuis gevonden is.

Wij zijn volledig afhankelijk van onze donateurs en we zijn dan ook dankbaar voor ieder bedrag, groot of klein, dat particulieren en bedrijven aan ons doneren. Wij krijgen geen subsidie en onze vrijwilligers en het bestuur krijgen geen betaling voor hun werkzaamheden.

Er is geen minimum donatiebedrag om als donateur van Kattenzorg beschouwd te worden. Als donateur krijg je 2x per jaar per post het interessante en leuke boekje “Kattenpraat”. Daarin vind je informatieve artikelen, leuke verhalen en mooie foto’s. Een groot deel van onze donateurs heeft een respectabele leeftijd en gebruikt geen computer, of internet. Om die reden wordt het donateursblad (nog) niet digitaal aangeboden.

kattenpraat-voorkant-najaar-2015-kattenzorg-nijmegen

Gratis digitale nieuwsbrief

Wel geven wij een digitale nieuwsbrief uit waar je je op kunt abonneren. De nieuwsbrief komt meestal iedere maand uit (bij grote drukte iets minder vaak). Daarin vind je een greep uit de berichten en nieuwtjes van Stichting Kattenzorg Nijmegen, zoals die eerder op onze website zijn verschenen. Via deze link kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief, door je e-mailadres in te vullen.

Doneren aan Kattenzorg

Draag je onze activiteiten een warm hart toe? Vind je het belangrijk dat kattenbaasjes goede voorlichting en gratis advies krijgen? Je kunt eenmalig een donatie doen of structureel donateur worden, met de mogelijkheid om ieder jaar op te zeggen. Een bedrag naar keuze kun je overmaken op ons IBAN-bankrekeningnummer NL27RABO 01 07 25 45 06 t.n.v. Stichting Kattenzorg in Nijmegen, onder vermelding van je naam en adres en: ‘donatie [jaartal]’.

Je kunt je naam en adresgegevens ook doorgeven via e-mail als je dat prettiger vindt. Ieder jaar is bij de wintereditie van de Kattenpraat, die in december op de mat valt, een betalingsverzoek gevoegd. Je kunt dan opnieuw een donatie aan ons overmaken.

Wij hopen jou te mogen verwelkomen als donateur. Dank je wel!

Jimmy heeft een thuis gevonden!

Jimmy heeft een thuis gevonden!

herplaatsing-kater-jimmy-kattenzorg-nijmegen (1)


Update 17 april 2018

Jimmy heeft een nieuw thuis gevonden!

Jimmy stond nog geen uur op de website en toen kregen we al een heel sympathieke en serieuze mail van mensen die als een blok voor hem gevallen waren. 🙂 Nog veel meer mails volgden, deze knappe kat is erg populair! Er zijn twee kennismakingen geweest. Jimmy is verhuisd en maakt het goed! Zoals voor alle katten in de bemiddeling geldt dat er een proeftijd is van één maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed zou gaan in zijn nieuwe thuis, dan gaan we Jimmy opnieuw onder de aandacht brengen. Maar daar gaan we zeker niet van uit! We houden jullie op de hoogte!


Nijmegen, 6 april 2018

Dit is Jimmy. Wat een beeldschone man is dit hè! Jimmy wil het wat rustiger. Lees gauw verder wat hij zoekt in zijn nieuwe thuis.

Jimmy is geboren op 24 februari 2010 en heeft dus pas zijn 8e verjaardag gevierd. Hij vond het geen reden voor een feestje. Hij vindt het toch al allemaal veel te druk thuis. Deze jongeman kan namelijk niet opschieten met de drie andere katten thuis. Met name aan één poezenmeisje heeft hij echt een hekel. Zij haalt het bloed onder zijn nagels vandaan. Heel erg boos wordt hij ervan. Hij heeft geen hekel aan katten in het algemeen, hoor. Maar als hij écht mag kiezen, dan wil hij het liefst ergens wonen als Enige Kat.

Een kattenhotel, wat een verademing

Hoe Jimmy kán zijn, als hij goed in zijn vel zit, bleek tijdens een vakantie van zijn vrouwtje. Jimmy ging naar een kattenhotel. Wat vond hij het daar fantastisch. Hè, hè, EINDELIJK rust! En het leek wel een compleet andere kat. Een modelkat werd hij zelfs genoemd! Hij liet zich uitgebreid knuffelen en aaien en wilde zelfs spelen. Dat doet hij thuis nooit, want daar heeft hij het te druk met andere stomme katten in de gaten houden. 🙂

herplaatsing-kater-jimmy-kattenzorg-nijmegen (2)

Jimmy heeft tijd en geduld nodig

Dit is geen moeilijk mannetje. Absoluut niet. Maar hij heeft in een nieuw thuis wel wat tijd nodig om zijn geweldige karakter aan zijn nieuwe baasje of vrouwtje te laten zien. En hij hoopt dat hij die tijd krijgt. Iedere kat moet natuurlijk wennen in een nieuw thuis. Of je nou een kats huisgenootje hebt of niet, wat de beste manier om een kat te laten wennen in een vreemde omgeving, lees je hier.

Rust met een grote R

Deze leuke kater houdt van rustig menselijk gezelschap. Fijne baasjes, die tegen hem praten (vindt hij heel gezellig) en hem tussen zijn oortjes kriebelen. Rust met een grote R dus, dat is wat hij wil.

Alles over Jimmy met zijn mooie witte sikje:

 • 8 jaar (geboren op 24 februari 2010)
 • gecastreerd
 • gechipt
 • zijn vacht is rood en hij heeft een prachtig wit sikje en een modieus wit staartpluimpje
 • komt nu alleen op het balkon
 • gebruikt netjes de kattenbak
 • niet gewend aan kinderen
 • zoekt een rustig thuis
 • Jimmy wil het liefst geplaatst worden in een thuis zonder andere katten
 • hij is niet gewend aan honden of andere dieren
 • hij is een beetje op zichzelf
 • als hij je kent dan wil hij graag met je knuffelen
 • vreemde mensen vindt hij okee, als ze zich rustig gedragen
 • hij eet brokjes van Royal Canin, die verdraagt hij het best
 • Jimmy is onlangs nog uitgebreid beoordeeld door de dierenarts. Hij is kerngezond en gebruikt geen medicatie
 • hij heeft een klein hartruisje waar nu geen actie voor nodig is
 • hij is netjes ontwormd en ontvlooid met Milbemax en Advantage
 • hij vindt het te druk in huis met 3 andere katten en met name aan één poes heeft hij echt een hekel
 • in het kattenhotel, waar hij heerlijk alleen was in de vakantie van zijn vrouwtje, was hij een modelkat. Hij liet zich graag knuffelen en was zelfs speels!
 • Jimmy wil alleen serieuze reacties op deze contactadvertentie en daarom wordt een overnamebedrag van € 25,- gevraagd
 • deze beeldschone heer woont in Nijmegen

Ben jij ook al meteen gevallen voor het prachtige uiterlijk van Jimmy en denk je dat je hem het rustige thuis kunt bieden waar hij zo naar verlangt?
Neem dan snel contact met ons op voor de gegevens van zijn vrouwtje!

Kat met een uitdaging zoekt een thuis

Kat met een uitdaging zoekt een thuis

puk-bemiddeling-kattenzorg-nijmegen-2018-kat-met-een-uitdaging-zoekt-een-thuis

Lent, 15 april 2018

Dit is Puk, een kat met een uitdaging en hij zoekt een thuis!

Deze knappe jongen is 4 jaar oud en gecastreerd. Als jong kitten (week of 7 oud) kwam hij bij zijn vrouwtje wonen. Wettelijk gezien is deze leeftijd toegestaan, maar voor het welzijn van katten wordt geadviseerd om kittens pas tussen de 10-12 weken van de moeder te scheiden. Ze leren heel veel van moedertje, bijvoorbeeld het omgaan met frustraties, doordat ze niet meer continu mogen drinken bij mama als ze ouder worden.

Normaal gesproken leert een kitten ook normale omgangsvormen door zijn broers en zusjes. Maar die had Puk niet! Hij is enig kind en voelt zich daardoor een hele vent. 🙂

Het was een onstuimig jong ventje, zoals je vaker ziet bij ongecastreerde katertjes. Hij leefde alleen in een appartement en zijn vrouwtje moest toen ook nog 40 uur werken. Het mannetje deed dus lekker waar hij zin in had. Puk werd netjes gecastreerd en dat maakte hem wel wat rustiger.

Zijn vrouwtje vond de liefde en deze jongeman kreeg er een vriendinnetje bij, Pip. Dit maakte voor het stoere mannetje verder geen verschil. Hij vindt Pip leuk en hun spelletjes zijn in balans. De ene keer jaagt Pip hem achterna, de andere keer scheurt Puk door het huis, achter Pip aan.

puk-bemiddeling-kattenzorg-nijmegen-2018-kat-met-een-uitdaging-zoekt-een-thuis

Gedrag

Puk is gevoelig voor prikkels en geluid en kan daar niet goed mee omgaan. Door zijn jeugd heeft hij niet geleerd om zijn gedrag te matigen. Hij heeft niet goed kunnen leren hoe hij moet omgaan met frustraties of onverwachte gebeurtenissen. Net als iedere kat houdt Puk van routine. Hij raakt erg snel opgewonden en reageert het af op iets dat onbekend voor hem is. En dat is in dit geval de visite. Hij krabt en bijt mensen die op bezoek komen. Bij de baasjes doet hij dit niet. Zij zien het gedrag aankomen en mogen hem dan optillen. Puk heeft zichzelf geleerd dat een “explosie” hem een uitlaatklep geeft voor het gevoel waar hij niet mee kan omgaan. Daarom blijft hij dit ook doen.

Het probleemgedrag

Het probleemgedrag en de reden dat voor Puk een ander thuis wordt gezocht, is zijn gedrag naar visite. We hebben eerder uitgelegd hoe het is ontstaan. Dat hij het blijft doen, is omdat zijn thuis niet kats genoeg was ingericht. Katten zullen zelden de aanval inzetten. De meeste katten ontvluchten wat ze eng vinden of wat ze boos maakt. Maar als je nergens naartoe kan? Geen hoge zitplekken, geen schuilholletjes…wat moet je dan als jonge vent die compleet in de knoop zit met zijn emoties op dat moment? Puk kiest er dan dus wel voor om zijn overprikkeling uit te leven op het argeloze bezoek.

puk-bemiddeling-kattenzorg-nijmegen-2018-kat-met-een-uitdaging-zoekt-een-thuis

Waarom kiezen de baasjes voor herplaatsing?

We waarderen het enorm dat de baasjes een gediplomeerde Tinley-gedragstherapeut hebben ingeschakeld om hen te helpen bij het oplossen van het probleem. Hoewel er een uitgebreide therapiebrief aanwezig is met talloze adviezen, kiezen de baasjes toch voor herplaatsing. Waarom? Wij begrijpen dat heel goed. Er is een baby op komst.

En niet alleen een baby!

Verplaats je maar eens in Puk. Er komen nieuwe geuren in huis. Een geverfde babykamer. Allemaal babyspullen. Nou, dat vindt Puk nog tot daaraantoe. Prikkelgevoelig als hij is, is dat echt al Een Heel Ding.

En dat komt er ineens een vreemdruikend wezentje (dat heel hard kan huilen). Alsof zijn leven dan al niet op zijn kop staat, komen er óók nog allemaal vreemde mevrouwen aan het bed van je vrouwtje staan! Onacceptabel! En die komen heel vaak, en heel lang! En dan komt er ook nog superveel visite en dan niet eens voor Puk, om zijn prachtige gekamde vel te bewonderen, nee, allemaal voor dat schreeuwende mini-mensje! Onbegrijpelijk! Wat moet je ermee!

En dan gaat die spruit op een gegeven moment kruipen…en die dreumes heeft ook nog twee vervaarlijke wapens. Mini-handjes waarmee hij alles gaat grijpen en bevoelen wat hij tegenkomt. Dus ook het prachtige lichaam van Puk. Nou, hij zag het al helemaal voor zich en heeft tegen gestemd. 🙂 Maar zijn baasje en vrouwtje wilden graag een deerntje of een knaapje, dus ja, wat doen je dan…

Nee, Puk heeft eieren voor zijn geld gekozen en hij wil graag een nieuw thuis. Het liefst een thuis met een omheinde tuin, waar hij lekker veilig kan buitenspelen. Maar als hij vrij mag buitenspelen dan zou hij dat ook heel fijn vinden, als jij in een buurt woont waar dat veilig kan.

En hij wil iemand die het huis mooi voor hem maakt met nuttige spulletjes waar hij wat aan heeft. En hij wil ook dat zijn nieuwe baasje(s) met hem spelen. En proberen hem te begrijpen, hoe moeilijk de wereld voor hem kan zijn.

Ja, hij heeft best een eisenpakket. Maar iemand die al veel van katten weet, haalt zijn schouders hierover op en denkt: gewoon een kattenhuishouden, hoor! Niks bijzonders. Die spullen heb ik allemaal allang en mijn thuis is een kattenparadijs, want ik snap hoe een kat denkt. 🙂 En ik beschouw het overnemen van Puk als een uitdaging om een kat met een rugzakje een fantastisch leven te gaan geven!

Het mag ook gerust iemand zijn die nog niet zoveel van katten weet, als ze dan maar wel serieus dit bericht lezen en onze tips en die van de kattengedragstherapeut opvolgen. Want dat is in het belang van Puk. En daar gaat het allemaal om, dat deze jongen gelukkig kan zijn en dit gedrag niet meer vertoont, omdat hij simpelweg gelukkig is in zijn thuis. Zijn baasjes hebben daar heel veel voor gedaan en daar is Puk dankbaar voor, maar hij ziet zelf ook wel in dat dit geen succes kan worden. Hij is hier niet op zijn plek.

puk-bemiddeling-kattenzorg-nijmegen-2018-kat-met-een-uitdaging-zoekt-een-thuis

Andere katten

Omdat de baasjes dachten dat hij misschien behoefte had aan een vriendje, is Pip in huis gekomen toen Puk 1,5 jaar oud was. De introductie is – zoals het hoort – zorgvuldig door de baasjes aangepakt. Daar kun je hier meer over lezen.

Naar buiten

De baasjes zouden erg graag willen dat Puk los naar buiten kan en dit zal zijn welzijn ook goed doen. Hij kan daar prikkels opdoen en hij zal zijn energie kwijt kunnen. In het appartement, waar hij woonde als jongeman, kon hij niet naar buiten. In dit huis kan het niet omdat de baasjes aan een drukke weg wonen. Puk kent het buitenleven nog helemaal niet. Een omheinde tuin zou voor hem ideaal zijn, veilig voor hem en geen trammelant met de buren! Hij zal daar ontzettend van genieten. Maar als je in een veilige buurt woont waar katten kunnen buitenspelen, dan is dat ook zeker een heel goede optie voor Puk.

puk-bemiddeling-kattenzorg-nijmegen-2018-kat-met-een-uitdaging-zoekt-een-thuis

Puk & eten

Eten is voor iedere kat een feest. De meeste baasjes geven onbeperkt brokjes of verdelen het over 2x per dag. Voor katten is goed om het eten over de dag te verdelen in meerdere porties (4-6x per dag voeren). Zo wordt het eten nooit saai.

Maar voor een jonge, energieke kat die binnen leeft en te weinig prikkels krijgt, is dat niet genoeg. Zo’n kat kun je stimuleren met een voerpuzzel (denkspelletje) of door bijvoorbeeld dagelijks een van de voerrondes te gebruiken om te spelen. Hoewel kwaliteitsblikvoer voor iedere kat het gezondst is, is het wat minder fris om blikvoer door de kamer te gooien. 🙂

De gediplomeerde kattengedragstherapeut die “dossier Puk” onder haar hoede heeft, raadt Hill’s Metabolic aan. Deze brokjes vullen de maag goed. Want Puk is wel een ventje dat denkt dat hij nooit vol zit en hij schrokt heel erg. 🙂 Het is voor katten een geweldig spel om brokjes van hem af te gooien, waardoor hij erachteraan kan jagen. Het brokje is de beloning. Belangrijk is wel op het juiste moment te stoppen met het spel, niet als hij op zijn beste moment zit, dat zal hij niet begrijpen! Meer over het op de juiste manier spelen met een kat lees je hier.

Spelen

Puk is dol op een laserlampje, maar dit speelgoed is voor hem NIET geschikt. Hij vindt het erg leuk, maar het draagt bij aan zijn gevoel van frustratie. Er is geen prooi die hij kan pakken. Spelletjes met een hengel of speelgoed dat je van je af kunt gooien is voor Puk wel heel geschikt. Zoals voor iedere kat geldt: speel minimaal 1x per dag een minuut of 5 met je kat, maar het liefst een paar keer per dag (enkele minuten). Ruim het speelgoed op als het spel voorbij is.

Knuffelen en verzorgen

Voor iedere kat is knuffelen en verzorgen natuurlijk belangrijk. Voor een kat die prikkelgevoelig is, is routine nog veel belangrijker dan voor andere katten. Iedere dag borstelen is voor de kattenvacht niet goed. Maar omdat Puk er zo van geniet, zou het nieuwe baasje ervoor kunnen kiezen om iedere dag eventjes te borstelen.

Spelen of jagen (op brokjes door de kamer) op een vast moment van de dag is voor een kat als hij ook heel erg fijn. Volg je een bepaald tv-programma of een serie? Of heb je zelf een vast patroon in de dag waardoor je zegt: op die tijd ga ik ALTIJD even zitten? Dát is voor een kat een heel herkenbaar moment in de dag en dat moment kun je ook combineren met een routinematige handeling met Puk, zoals spelen, aaien, borstelen of jagen op brokjes.

puk-bemiddeling-kattenzorg-nijmegen-2018-kat-met-een-uitdaging-zoekt-een-thuis

Gezonde prikkels

Puk is erg gevoelig voor geuren. Er zijn zakjes met valeriaan of kattenkruid te koop. Bewaar deze zelf wel in een goed afgesloten pot, want met name van valeriaan gaat je hele huis stinken als je het laat liggen. En de kat heeft er niets aan, het effect is na uiterlijk 20 minuten verdwenen. 1 op de 3 katten is genetisch NIET in staat te genieten van de stoffen in deze producten.

Het is even uitproberen of deze kat er goed op reageert. Omdat kattenkruid en aanverwante stoffen een versterkende werking hebben op de stemming die hij heeft, kan het zijn dat Puk hier hyper van wordt of zelfs agressief. Dan is het voor hem geen geschikte prikkel. Sommige katten houden van lavendel of pepermunt of zelfs vanille. Zeker het proberen waard.

puk-bemiddeling-kattenzorg-nijmegen-2018-kat-met-een-uitdaging-zoekt-een-thuis

De basisbehoeften van iedere kat

Iedere kat heeft basisbehoeften, maar niet iedereen is ervan op de hoogte waar deze aan moeten voldoen. Iedereen heeft natuurlijk een of meerdere kattenbakken in huis (voor 1 kat zijn 2 kattenbakken minimaal) en deze moeten aan bepaalde “eisen” voldoen. Daar kun je hier meer over lezen.

Een goede, hoge krabpaal is voor een kat essentieel. Dit is geen luxe-artikel maar een noodzaak! Een krabpaal moet minimaal 1.80 cm hoog zijn. Het is heel slim om te kiezen voor een krabpaal met zitplatforms en schuilplaatsjes (holletjes). Dan heb je alle behoeften (krabben/markeren, een uitkijkpost, een veilig schuilhol) in één artikel tezamen.

Een kat moet zich volledig kunnen uitrekken aan een krabpaal of krabplank tegen de muur. Als je krabpalen niet mooi vindt in je huis, of je hebt er geen ruimte voor, dan voldoen een aantal krabplanken op meerdere strategische locaties in je huis ook prima. De locatie is belangrijk; bijvoorbeeld bij toegangsdeuren of plaatsen in huis waar “prikkels” binnenkomen. Doorgaans is dat bij de voordeur en de achterdeur, daar komt de post, de visite, de vreemde geuren van buiten waardoor een kat de behoefte voelt om juist dáár te markeren. Sommige katten krabben (ook) graag horizontaal (aan een kartonnen krabplank of een sisalmat op de vloer). Horizontale mogelijkheden om te krabben mogen ook niet ontbreken in een kattenthuis.

Hoge uitkijkpostjes moeten er ook zijn voor een kat. Sommige mensen hebben die “van nature”, door boekenkasten die een kat kan bereiken, een tafel of kastje waar ze op mogen springen of ander meubilair. Er zijn natuurlijk ook allerlei kekke dingen voor je huis te koop zoals speciale kattenplankjes tegen de muur. Kijk eens naar je huis door de ogen van een kat. Waar zou het veilig zijn om hoog te zitten? Waar kan hij schuilen, waar niemand hem ziet?

De meeste katten willen ook wel eens “me-time”, zich terugtrekken in een deel van het huis waar geen mensen (of andere dieren) zijn. Vaak hebben mensen een aparte kattenkamer of een logeerkamer waar de kat lekker in zijn hangmatje mag liggen zonder gestoord te worden. Katten vinden dat erg fijn. Dat de kamer vrij is van kou en tocht is natuurlijk wel een vereiste.

Soms richten mensen een kattenkamer volledig in met kattenbakken, drinkbakjes of drinkfonteinen, nou zeg maar gerust alles wat een kattenhartje begeert. Dat is natuurlijk prima als de kattenbak én het water én het voer allemaal 2 meter of meer bij elkaar vandaan staan. Een kattenkamer is niet bedoeld om een kat de hele dag in “op te sluiten”, waar hij zich dan maar moet zien te vermaken. Als je een kattenkamer op de juiste manier inricht, dan is het een waardevolle aanvulling voor je huis én voor je kat. Meer over kattenkamers lees je hier.

Kosten verbonden aan de overname van Puk

Voor Puk wordt een overnamebedrag gevraagd van € 25,-, vóórdat hij gaat verhuizen te voldoen op NL27RABO0107254506 t.n.v. Stichting Kattenzorg in Nijmegen o.v.v. “overnamebedrag Puk”.

puk-bemiddeling-kattenzorg-nijmegen-2018-kat-met-een-uitdaging-zoekt-een-thuis

Alles over Puk

 • 4 jaar
 • gecastreerde kater
 • gechipt
 • zwart met witte bef
 • komt nu alleen binnen, maar het zou voor zijn welzijn erg goed zijn als hij wordt geplaatst in een thuis waar hij naar buiten kan
 • dit kan een thuis met een omheinde tuin zijn of een thuis waar hij veilig buiten vrij rond kan lopen
 • we weten niet of een huis met alleen een afgezet balkon genoeg zal zijn voor Puk, maar mocht je de uitdaging kunnen en willen aangaan met deze jonge gozer, neem dan gerust contact met ons op voor de gegevens van de eigenaar, om dit te bespreken
 • Puk is gewend aan de jongere poes die er woont en dit gaat onderling goed
 • hij is een echte schootkat en slaapt en rust het liefst bij zijn baasjes in de buurt (ook op bed)
 • hij is gek op geaaid en geborsteld worden
 • Puk laat zich optillen
 • hij is niet eenkennig in het gezin, zowel zijn baasje als vrouwtje vindt hij geweldig
 • hij kan zich ook goed in zijn eentje vermaken (maar een alleenstaande met een fulltime baan als nieuw baasje is dan weer niet zo’n goed idee)
 • hij heeft tijd nodig om te wennen aan vreemde mensen
 • hij speelt graag
 • Puk is voor het laatst gevaccineerd op 12 juli 2016. Ook al is hij nu een binnenkat, ook binnenkatten moeten ieder jaar geënt worden en de eigenaar laat dit dan ook alsnog zo snel mogelijk doen
 • dit knaapje is in dit thuis niet op zijn plek. Wij zoeken naar een thuis met alle “katse voorzieningen” voor hem, zonder kinderen
 • op dit moment is er begeleiding door de dierenarts en een gediplomeerde kattengedragstherapeut en deze zijn ook bereid Puk verder te begeleiden bij de herplaatsing
 • hij woont in Lent en wacht op jouw serieuze berichtje!
 • dit is geen makkelijke bemiddeling en we zoeken dan ook mensen die bereid zijn tijd, moeite, energie en kosten (als je de basisvoorzieningen voor een kat nog niet in huis hebt) te steken in de overname Puk. Om die reden wordt een bedrag van € 25,- gevraagd voor de overname van Puk en de eigenaren willen graag dat dit als donatie voor Kattenzorg wordt gedaan. Je kunt het overnamebedrag vóór de verhuisdatum overmaken op NL27RABO0107254506 t.n.v. Stichting Kattenzorg in Nijmegen o.v.v. “overnamebedrag Puk”.

Alles wat we weten over Puk hebben we in dit bericht met je gedeeld. Durf jij de uitdaging aan? Ben jij bereid tijd, moeite en misschien ook nog wel wat kosten voor het katvriendelijk maken van je huis te steken in deze lieve knuffelkat? Neem dan gauw contact met ons op voor de gegevens van zijn baasjes! Ook als je eerst graag meer informatie wil van de dierenarts of de behandelend kattengedragstherapeut, kun je contact met ons opnemen.

We zien je berichtje heel graag tegemoet!

Killer zoekt een nieuwe plek

killer-herplaatsing-kat-kattenzorg-nijmegen

Killer zoekt een nieuwe plek

Nijmegen, 13 april 2018

Deze knappe jongen heet Killer! Op het moment dat we dit schrijven, hebben we nog niet alle informatie over hem, maar wat we al weten, zetten we hier vast neer.

Het verhaal van het baasje van Killer is nogal triest. Deze meneer is in de ziektewet terechtgekomen en kan niet meer voor zijn geliefde kat zorgen. Deze mooie gozer verblijft nu gelukkig bij een goede vriendin van het baasje die goed voor hem kan zorgen. Zijn baasje zou graag willen dat Killer in Nijmegen wordt geplaatst, zodat hij hem nog af en toe kan bezoeken.

Wat weten we al over Killer?

 • 8 jaar oud
 • kater
 • gecastreerd
 • gechipt
 • hij heeft een prachtig rood velletje
 • hij komt graag los buiten
 • deze jongeman gebruikt netjes de kattenbak
 • gewend aan jonge en oudere kinderen
 • hij is wel gewend aan andere katten maar het is nogal een sterke persoonlijkheid. Dit zal zeker niet bij iedere kat passen. Als Killer bij een andere kat wordt geplaatst, dan is het (zoals altijd!) belangrijk om de introductie op de juiste manier aan te pakken. Daar kun je hier meer over lezen
 • dit kereltje is niet gewend aan honden
 • Killer is – ondanks zijn naam – 🙂 erg lief naar de mensen in het gezin
 • hij laat zich optillen
 • hij is sociaal naar vreemde mensen
 • af en toe heeft hij een traanoogje
 • hij is bekend met blaasgruis
 • hij woont in Nijmegen en zijn baasje zou ook graag willen dat hij in Nijmegen wordt herplaatst, zodat hij Killer af en toe nog kan opzoeken
 • voor deze mooie kater wordt een nieuw thuis gezocht omdat zijn baasje in de ziektewet terecht is gekomen en niet meer voor zijn katje kan zorgen

Gezondheid en voeding

Op dit moment heeft Killer geen klachten van zijn blaasgruis. In het verleden kreeg Killer blaasgruisvoer van Royal Canin en natvoer. Op dit moment krijgt hij supermarktvoer (brok en blik), wat niet goed is voor zijn gezondheid. Doorgaans bevatten de merken voer uit de supermarkt voor het merendeel graan, wat slecht is voor de zuurgraad van de urine. We hebben geadviseerd te kiezen voor een kwalitatief merk blikvoeding. Dit is niet eens zoveel duurder dan supermarktvoer als je de kiloprijs omrekent. Mac’s en Leonardo (meer informatie in de hiervoor genoemde link) zijn het best betaalbaar. We weten natuurlijk niet of dit kereltje in de toekomst weer blaasgruisvoer zal moeten krijgen, maar dit is voor de nieuwe eigenaar wel iets om rekening mee te houden, aangezien blaasgruisdieet niet goedkoop is.

Het vaccinatieboekje is tijdens een verhuizing zoekgeraakt, wie kent het probleem niet! 🙂 De exacte datum van de laatste vaccinatie is om die reden niet bekend en Killer wordt zo snel mogelijk opnieuw gevaccineerd.


Meer informatie en foto’s volgen in dit bericht. Wil je nu al meer weten over Killer of ben je op slag verliefd geworden toen je in zijn mooie groene ogen keek? Neem dan gerust contact met ons op voor de gegevens van zijn eigenaar!

Verkoop van sleutelhangers voor het goede doel

Verkoop van sleutelhangers voor het goede doel

We hebben leuke sleutelhangers weten te scoren en die gaan we verkopen voor het goede doel: Kattenzorg Nijmegen! Ook verkopen we zelfgemaakte artikelen. In dit bericht vind je een greep uit het assortiment.


Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen in de verkoop?
Volg ons dan op Facebook!


Zoals je misschien weet krijgt onze stichting geen enkele vorm van subsidie en wij zijn dan ook heel blij met onze donateurs en de inkomsten die we binnen krijgen door het verkopen van (zelfgemaakte) artikelen.

De prijs van een sleutelhanger is inclusief verzendkosten en de volledige opbrengst komt ten goede aan onze stichting!

Wil je een of meer sleutelhangers bestellen? Stuur dan een mailtje naar Karin of een berichtje via Facebook met een duidelijke omschrijving welke sleutelhangers je wil bestellen. Na ontvangst van het totaalbedrag sturen we deze met de post naar je toe. Vermeld dus ook je adres!

Onze bankgegevens: NL27RABO 01 07 25 45 06 t.n.v. Stichting Kattenzorg in Nijmegen, onder vermelding van je naam en adres en “sleutelhangers”.


Alle sleutelhangers zijn te bestellen, als we ze nu niet op voorraad hebben, dan krijg je bericht zodra ze er weer zijn! Plaats gerust je bestelling.
Klik op de foto’s voor een vergroting


Theelepeltjes met katten – € 2,50 per stuk incl. verzenden

Deze leuke theelepels komen ieder moment weer binnen, je kunt al reserveren!


Knijpertjes voor wenskaarten – € 2,95 per setje van 5 stuks incl. verzenden

knijpertjes-sleutelhangers-goede-doel-kattenzorg-verkoop


I love cats sleutelhanger – € 2,50

Deze leuke sleutelhangers komen ieder moment weer binnen, je kunt al reserveren!

sleutelhanger-i-love-cats-kattenzorg-nijmegen-verkoop-goede-doel


Sleutelhanger met pluche katje (zwart)

Deze leuke sleutelhangers komen ieder moment weer binnen, je kunt al reserveren! Deze pluche sleutelhangers hebben we onderworpen aan de bonttest van Bont voor Dieren en gelukkig is het nepbont, zoals de leverancier ons ook had verzekerd! Deze kosten € 3,95 per stuk (ietsje meer omdat de verzendkosten hoger zijn dan van de andere sleutelhangers).


Sleutelhanger met laserlampje

Deze leuke sleutelhangers komen ieder moment weer binnen, je kunt al reserveren! Deze kosten € 3,50 per stuk (ietsje meer omdat de verzendkosten hoger zijn dan van de andere sleutelhangers).

sleutelhanger-laserlampje-kat-kattenzorg-nijmegen

Sleutelhanger met laserlampje in de kleuren blauw, roze en bruin


Sleutelhangers mini – 1 voor € 1,50 en 2 stuks voor € 2,50


Sleutelhangers mini – 2 voor € 2,50
kleur naar keuze: roze of zwart, of allebei 🙂


Sleutelhanger met kattenpootje – verschillende kleuren


Sleutelhangers met katjes


 

Doneer eenmalig met iDeal

Doneer eenmalig met iDeal

doneer-eenmalig-met-ideal-aan-kattenzorg-nijmegen-logo


Kattenzorg Nijmegen: voor herplaatsing van katten en gratis persoonlijk advies


Onze activiteiten zijn:

 • het bemiddelen bij de herplaatsing van katten
 • gratis persoonlijk advies over katten
 • het geven van voorlichting

Kattenzorg Nijmegen werkt alleen met vrijwilligers, die hun vrije tijd en expertise inzetten voor onze stichting. Wij ontvangen geen enkele vorm van subsidie en we zijn aangewezen op onze donateurs om voort te bestaan. Wij zijn dan ook heel erg blij met iedere donatie, groot en klein!

Draag je onze activiteiten een warm hart toe en wil je ons eenmalig steunen door een donatie over te maken? Dat kan met iDeal! Veilig online betalen via je eigen bank. Vul de gewenste gegevens in bij onderstaand formulier, het wijst zich allemaal vanzelf.

Als dank willen we je heel graag een exemplaar van ons donateursblad Kattenpraat toesturen via de post! Stuur een mailtje met je adresgegevens naar contact@kattenzorgnijmegen.nl

Bedankt voor je steun aan Kattenzorg Nijmegen!

Totaal: € -

Wat doet mijn kat nu?!

Wat doet mijn kat nu?!

rijen-reupen-dekken-hond-kat-kattenzorg-nijmegen

Foto: Shutterstock / Dierenziekenhuizen.nl

Onlangs kregen wij een vraag van iemand wiens kat regelmatig zat te “rijen” op een dekentje. De vraag was of wij hier wel eens van hadden gehoord, of het normaal is en of het slecht is voor de kat, of dat hij iets mankeert. De kat in kwestie was gecastreerd.

Wij kennen dit gedrag inderdaad, ook bij gecastreerde katers. Vaak doen ze het op zacht materiaal. Voor wie niet precies weet wat we bedoelen, het ziet eruit alsof een kat aan het dekken is. Bij honden wordt het rijen, rijden of reupen genoemd.

rijen-reupen-dekken-hond-kat-kattenzorg-nijmegen

Foto: het verdrag van Pluto.be

We weten van een kat die het deed op een teddybeer. Hij wilde het heel vaak, meerdere keren per dag, maar de eigenaar vond dat het gedrag een beetje uit de hand liep. Ze borg de beer op en hij mocht 3x per week even “rijen” op zijn beer. De eigenaar had er een ritueeltje van gemaakt dat hij ’s avonds even zijn beer mocht hebben “om het op te doen” en als hij klaar was, dan werd de beer weer opgeborgen. Zo was het voor beide partijen naar tevredenheid opgelost en werd het voor de kat niet meer zo’n obsessie om constant met die beer bezig te zijn.

Liesbeth Puts van Praktijk voor Kattengedrag heeft hier ook een blog over geschreven, heel interessant!


Hoe lang is een kater nog vruchtbaar na castratie?

In april 2018 kregen wij de vraag of het klopt dat een kater wel tot 6 weken ná zijn castratie vruchtbaar blijft voor poezen. Op Facebook circuleren daar de laatste tijd berichten over. Ook op internet vind je deze informatie en daar wordt zelfs gesproken over vruchtbaarheid na castratie die tot wel 8 weken kan duren!

Op andere websites vind je dan weer dat een kat nog een aantal dágen na castratie vruchtbaar kan zijn en dat is ook waar Kattenzorg altijd voor heeft gewaarschuwd (en dus geen wéken!).

Hoe zit het nu werkelijk? Dier&Arts Boxmeer biedt opheldering met deze goede uitleg!

“Ik kan me voorstellen dat dit verwarrend over kan komen. Bij een castratie worden beide testikels verwijderd. Er zit nog een kleine opslag van spermacellen in de zaadleider dus deze kunnen nog een poes bevruchten. Hierbij moet je denken aan enkele dagen. Voordat alle testosteron uit het lichaam is duurt ongeveer 6-8 weken, dus qua katergedrag kan dit wel enkele weken voortduren.
Na een castratie adviseren wij om de kater 10 dagen rustig en binnen te houden, daarna mag hij naar buiten.”


Meer fabels en misverstanden over katten lees je hier

Lieve hondjes zoeken een thuis

Lieve hondjes zoeken een thuis

meisje-binkie-lieve-hondjes-nijmegen-zoeken-thuis-kattenzorg-gewend-katten (8)

Nijmegen, 11 april 2018

Deze twee lieve Chihuahua-meisjes zijn sinds 28 maart 2018 bij Susan Huurman in de opvang. Waarom staan ze bij Kattenzorg op de website? Omdat deze hondjes gewend zijn aan katten en er heel goed mee omgaan! 🙂

Hun baasje, een dame op hoge leeftijd, kon niet meer voor de hondjes zorgen. Meisje, met het meeste wit, is 7 jaar oud en is de moeder van Binkie, zij is net 3 jaar geworden.

meisje-binkie-lieve-hondjes-nijmegen-zoeken-thuis-kattenzorg-gewend-katten (12)

Foto van De Hondenfotograaf Nijmegen

Ze zijn ontzettend lief, gewend aan katten (die negeren ze) en beginnen nu aan de grote hond van Susan te wennen, die vonden ze erg eng. Is ook begrijpelijk als je zelf zo klein bent natuurlijk.

In huis zijn ze heel rustig, ze zijn niet blafferig, ook niet tijdens de wandeling buiten. Ze reageren vriendelijk naar vreemden en komen (voorzichtig wel) naar andere mensen toe.

meisje-binkie-lieve-hondjes-nijmegen-zoeken-thuis-kattenzorg-gewend-katten (7)

Ze laten zich optillen en vasthouden, bij de dierenarts lieten ze alle onderzoeken probleemloos toe. Niet omdat de dames niet lief zijn maar omdat ze zo teer zijn: bij kinderen onder de 10 jaar (richtlijn) worden ze niet geplaatst.

meisje-binkie-lieve-hondjes-nijmegen-zoeken-thuis-kattenzorg-gewend-katten (6)

De meisjes zijn gechipt en gevaccineerd.

Ik ga de komende tijd eens rustig kijken hoe ze zich verder gedragen en wat ze al kennen en wat niet. Mocht jij deze 2 een nieuw huis kunnen bieden: stuur mij dan een berichtje of mail naar s.huurman@chello.nl. Vertel me dan iets over jezelf en je huisgenoten (mens en dier) en wat je Meisje en Binkie te bieden hebt. De dames zijn niet gratis af te halen en worden met een contract geplaatst.

meisje-binkie-lieve-hondjes-nijmegen-zoeken-thuis-kattenzorg-gewend-katten (3)


De meisjes hebben een fotoshoot gehad bij De Hondenfotograaf Nijmegen. Ging boven mijn verwachting goed. Jantien kan dit echt heel goed. Onderstaande foto’s zijn van de fotoshoot bij De Hondenfotograaf.

Fotoshoot bij De Hondenfotograaf Nijmegen – klik op de foto’s voor een vergroting


Wie is Susan Huurman?

meisje-binkie-lieve-hondjes-nijmegen-zoeken-thuis-kattenzorg-gewend-katten (2)

Misschien heb je haar naam wel eens gehoord. In Nijmegen is Susan heel bekend! Ze zet zich op alle vlakken in voor dieren. Ze helpt Kattenzorg regelmatig, bijvoorbeeld met een leuke verloting op Facebook, om de operatie van onze opvangkat Misty te sponsoren.

Susan is een van de beheerders van de succesvolle Facebookgroep Kat Kwijt in Nijmegen e.o.

Ook doet ze heel veel voor de zwerfkatten in de regio Nijmegen en helpt ze om spoorloze honden terug naar huis te helpen. En af en toe vangt ze dus hondjes in nood op, zoals Binkie en Meisje! Eigenlijk doet Susan teveel om op te noemen voor dieren en ze is een geweldige steun voor heel veel organisaties die dieren helpen. Kijk gerust eens op haar Facebookpagina en volg haar om updates en filmpjes van Binkie en Meisje te zien!


Meer foto’s van Meisje en Binkie
Klik op de foto voor een vergroting

Zijn dassen gevaarlijk voor katten?

Zijn dassen gevaarlijk voor katten?

Dassenwerkgroep-Brabant-dassen-gevaarlijk-katten-kattenzorg-nijmegen-lezersvraag

Op 4 april 2018 verscheen een bericht in De Gelderlander over het oprukken van dassen. In Cuijk en Grave worden deze mooie dieren steeds vaker gesignaleerd op bedrijventerreinen en in de tuinen van mensen. Kattenzorg-vrijwilliger Marieke woont aan een natuurgebied in Cuijk, waar deze dieren voorkomen. Zij vroeg zich af of ze gevaarlijk zijn voor katten. Marieke stelde de vraag aan Stichting Dassenwerkgroep Brabant.

Onderstaand de vraag van Marieke én het geruststellende antwoord van de Dassenwerkgroep, dat zij al heel snel mocht ontvangen.

“Goedemiddag,

Ik woon in Padbroek, Cuijk, mijn woning is direct grenzend aan natuurgebied Zevenhutten. Ik heb gehoord dat hier veel dassen zitten.

Vandaag las ik dit bericht in De Gelderlander en ik vroeg me af of ze gevaarlijk zijn voor katten? Wat zal een das doen als hij een kat tegenkomt? En als het tot een confrontatie zou komen, kan een das dan bijv. rabiës overdragen aan katten? Of zijn er andere overdraagbare ziektes waar ik op bedacht moet zijn?

Is er iets dat ik kan doen om mijn tuin onaantrekkelijk te maken voor bezoekende dassen (uiteraard wil ik alleen diervriendelijke methoden toepassen).

Ik hoor graag van u!”


“Beste Marieke,

Dassen vormen geen enkel gevaar voor huisdieren.

Alleen als een das wordt aangevallen zal hij zich verdedigen, maar een kat valt
zeker geen das aan. Bovendien zijn het nachtdieren, die de nabijheid van
huisdieren niet opzoeken. Ze leven van allerlei voedsel dat ze op hun pad
vinden, zoals regenwormen, kevers, slakken, vruchten etc. Maar zeker geen
huisdieren.

Voor zover bekend zijn er geen ziektes die door dassen kunnen worden
overgebracht op huisdieren.

Ik hoop je hiermee gerustgesteld te hebben.”

Boek kopen? Via YouBeDo!

YouBeDo-boeken-die-goed-doen-logo-goede-doel-kattenzorg-nijmegen

Boek kopen? Via YouBeDo!

YouBeDo staat voor: YOU can make a difference, BE the change, DO it now. Deze prachtige organisatie gevestigd in Nijmegen, steunt goede doelen. Zij dromen van een eerlijke en rechtvaardige wereld. Dit bereiken ze door te zorgen voor een nieuwe geldstroom. Dit geld komt terecht bij mensen en dieren die het nodig hebben of wordt ingezet voor het behoud van onze natuur.

Als Nijmeegse stichting die al bestaat sinds 1982 horen wij daar natuurlijk bij en als je op zoek gaat naar een leuk boek, kun je (zonder extra kosten voor jou!) aan Kattenzorg doneren.


Klik hier om onze profielpagina op YouBeDo te bekijken. 🙂


Online shoppen doe je gewoon zoals je gewend bent

Online shoppen voor een leuk boek doe je gewoon zoals je gewend bent. Bij het afrekenen krijg je de optie om een goed doel te kiezen waaraan je een deel van je aankoopbedrag wil doneren.

2018-04-01 18_11_38-Doneer-kattenzorg-nijmegen


In je winkelmandje…en klaar!

Het boek gaat in je winkelmandje…en klaar! Wij krijgen jouw donatie op onze rekening gestort. Makkelijker kan niet!

2018-04-01 18_12_18-goed-doel-gekozen-youbedo-kattenzorg


YouBeDo. Dezelfde boeken. Dezelfde prijs.
Tot 12% van je aankoop gaat naar een goed doel dat jij kiest!

Ga naar YouBeDo.com


 

4 april is Wereld Zwerfdierendag!

4 april: wereld zwerfdierendag

4 april is Wereld Zwerfdierendag!

Wereld Zwerfdierendag is een Nederlands initiatief dat is ontstaan in 2010 vanuit de zwerfdierenstichtingen. Inmiddels is de dag al in meer dan 80 landen bekend.

Het doel van Wereld Zwerfdierendag is om de meer dan 500.000.000 zwerfdieren onder de aandacht brengen en verantwoordelijkheidsbesef te creëren bij de mens zodat mishandeling, het opjagen en het zinloos doden van zwerfdieren tot het verleden gaat behoren.

In Nederland wordt elk jaar het Zwerfdier Festival Van de Straat georganiseerd ter ere van Wereld Zwerfdierendag.

Doe mee!
Wat kun je zelf doen om Wereld Zwerfdierendag op gepaste wijze te vieren?

 • Maak een strayfie (selfie van jou en uw zwerfdier) en post het op Twitter of Instagram met de hashtag #strayfie
 • Deel de pagina strayanimalsday.org met je eigen netwerk
 • Adopteer een hond of kat uit het asiel of via een zwerfdierenstichting
 • Vraag aan een asiel of je daar kunt helpen
 • Doe een eenmalige gift of steun structureel een stichting die zich inzet voor zwerfdieren door een donatie te doen
 • Bezoek het Zwerfdieren Festival

Kijk voor meer informatie op de website van Wereld Zwerfdierendag: Stray Animals Day

2010-06-26-strayfie-wereldzwerfdierendag.jpg

Marieke met haar ex-zwerfkittentje Chloe o’Brian. Klik op de foto om haar levensverhaal te lezen.