Belangrijke telefoonnummers

Belangrijke telefoonnummers

in geval van nood of als hulp nodig is

144 Red een dier

Is een dier in nood of gewond, bel dan het meldnummer 144 Red een dier.
Het meldnummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week, bereikbaar tegen lokaal tarief.

144-red-een-dier-succes

Is 144 om technische redenen niet bereikbaar?
Bel dan de politie via het landelijke nummer 0900-8844, of voor spoed 112.

geen-spoed-politie

Vermiste of gevonden kat

Is uw kat vermist? Kijk dan voor tips en informatie op het speciale onderdeel van onze pagina dat daarvoor bedoeld is: kat vermist/gevonden

Melden van zwerfkatten of verwilderde katten

Wilt u een melding maken van een zwerfkat, een gevonden moederpoes met kittens, moederloze kittens of zelfs meerdere zwerfkatten die bij u in de buurt rondlopen? Klik hier voor meer informatie en het doen van meldingen.

Beschikt u niet over eigen vervoer naar de dierenarts?

De Dierenambulance Nijmegen verzorgt taxiritten. Klik hier voor meer informatie.

Dierenambulance en Dierenbescherming Nijmegen

Voor de regio Nijmegen kunt u bellen naar: de Dierenbescherming Nijmegen:
088-8113000 en de Dierenambulance. De Dierenambulance Nijmegen (DAN) is 24 uur per dag,
7 dagen per week (tussen 22.00 en 08.00 uur alleen voor spoed) te bereiken via het alarmnummer:
(024) 3550222. Voor informatie is de DAN tijdens kantooruren te bereiken op: (024) 3562580.

Heeft u al een Sophia Noodsticker op de toegangsdeuren van uw huis?

Stel: er breekt brand uit in uw woning, er is ingebroken of u bent betrokken bij een ongeval. Zelf kunt u rekenen op hulpdiensten, maar huisdieren worden vaak vergeten. Met de Sophia NoodSticker kunt u brandweer, politie en ambulance waarschuwen dat er huisdieren aanwezig zijn. Plak de sticker op uw voordeur, zodat uw huisdier niet aan zijn lot wordt overgelaten.

Sophia_NoodSticker_0

Noodsituaties
Ieder jaar komen vele honden en katten om bij noodsituaties zoals brand, omdat niemand op de hoogte is van het feit dat ze in de woning aanwezig zijn. Terwijl de bewoners in veiligheid worden gebracht, worden de dieren aan hun lot overgelaten. Kleinere dieren die in een kooitje zitten, hebben het zo mogelijk nog moeilijker. Voor parkieten, konijnen, hamsters en cavia’s is er geen kattenluik. Zij kunnen geen kant op en sterven een afschuwelijke dood.

Ernstig dierenleed voorkomen
Wie dit ernstige dierenleed wil voorkomen, doet er goed aan om politie, brandweer of ambulance erop te attenderen dat er dieren in huis aanwezig zijn. Soms bent u echter zelf niet in staat ze dat op het goede moment te vertellen, bijvoorbeeld omdat u niet thuis bent of omdat u buiten bewustzijn bent. Niet zelden blijven huisdieren zonder verzorging achter in een woning, als hun eigenaar plotseling wordt opgenomen in het ziekenhuis. Wat er wordt aangetroffen als men weer thuis komt, laat zich raden.

Bestellen
Hebt u interesse in een Sophia Noodsticker voor op de ruiten van uw woning? Kijk dan op de website van de Sophia Vereeniging. Beschikt u niet over internet of een mobiele telefoon om de stickers te bestellen, neem dan contact met hen op via telefoonnummer 020-6236167.

Kattenpraat

Onze donateurs krijgen 2x per jaar het boekje “Kattenpraat“, boordevol interessante informatie en leuke verhalen. Ieder jaar is bij de december-editie een betalingsverzoek gevoegd, en kunt u beslissen of u opnieuw voor een jaar donateur wil zijn. En dat niet alleen, december is cadeaumaand en onze donateurs krijgen altijd een bedankje voor hun steun! In 2016 was dat de prachtige boekenlegger (hij is nog na te bestellen!) en in 2014 kregen onze donateurs de handige Sophia Noodsticker cadeau.

Kattenpraat_najaar_2014-presentje-donateurs-kattenzorg-nijmegen