Kattenzorg: voor bemiddeling en advies

LOGO_ZG-bemiddeling-kattenzorg-nijmegen-herplaatsing-katten-advies

Stichting Kattenzorg Nijmegen: voor bemiddeling en advies!

Kattenzorg Nijmegen is opgericht op 12 januari 1982. Een van onze kerntaken is al vanaf het begin: het geven van voorlichting en advies, en het verstrekken van informatie. Daarnaast zorgen wij voor bemiddeling bij de herplaatsing van katten.

Gratis informatiedocumenten

Stichting Kattenzorg Nijmegen heeft diverse informatiedocumenten vervaardigd en verzameld. Je kunt bijvoorbeeld denken aan tips tegen plassen en sproeien in huis, katvriendelijke tips tegen katten in de tuin, tips bij een vermissing, interessante informatieve artikelen van kattengedragstherapeuten, dierenartsen en andere deskundigen.

Zoek je informatie over een bepaald onderwerp of probleem of heb je hulp nodig? Bel of mail ons en wij zenden je de gewenste informatie gratis toe.

Een aantal van de meest gevraagde documenten kun je hieronder downloaden (PDF). Hebt je geen PDF-reader? Je kunt hier gratis een PDF-programma downloaden.

Als je geen PDF-programma kan of wil downloaden, dan sturen wij je de gewenste bestanden met alle plezier per post toe. Mail je verzoek in dat geval naar: info@kattenzorgnijmegen.nl
of bel naar 06 – 41 54 39 55.

Wat wil je dat er met jouw huisdier gebeurt als je komt te overlijden?

Leg het vast in een huisdiertestament. Beschikbaar gesteld door Nuvema, hoge notariskosten zijn hierdoor niet nodig! Klik hier voor het Huisdiertestament (PDF).

Een van de meest voorkomende redenen om een kat te herplaatsen is een allergie

De meeste mensen denken dat een allergie voor katten wordt veroorzaakt door de haren van de kat. Dit is niet het geval. Bij een kattenallergie reageert het afweersysteem van het lichaam wanneer het in contact komt met kattenallergeen en het belangrijkste allergeen van de kat is het “Fel d 1 eiwit”. Dit eiwit wordt geproduceerd door de talgklieren in de kattenhuid. Ook wordt Fel d 1 gevonden in het speeksel van de kat. Sommige mensen hebben minder klachten bij een langharige kat, omdat de huidschilfers beter “verpakt” blijven onder de dikke vacht dan bij een kortharige kat.

Wat veel mensen ook niet weten, is dat een allergie voor huisdieren zelden “alleen komt”.
Doorgaans hebben mensen ook nog last van een of meer ándere allergieën, waardoor het uit huis plaatsen van de kat geen volledige oplossing voor de klachten blijkt te zijn.

En natuurlijk is er ook van alles aan te doen. Voor mensen die erg veel moeite hebben met de beslissing hun kat te moeten herplaatsen, hebben wij deze tips verzameld om te kijken of deze helpen om de kat toch nog fijn bij jou thuis te kunnen laten wonen. Klik op de navolgende link voor het document: Kat en Allergie

Een erg veel voorkomend probleem in Nederland is overlast van katten in de tuin

Wij hebben katvriendelijke tips verzameld om katten uit de tuin te weren. Klik hier.

Het probleem dat het vaakst bij ons wordt gemeld is het plassen/sproeien van katten in huis

Ook hiervoor hebben wij erg veel tips om het probleem aan te pakken en op te lossen. Je vindt het informatiedocument als je klikt op deze link.

Zoek je andere informatie die hier niet genoemd is? Stuur ons een e-mail of bel ons en wij zenden je kosteloos informatie. Dit kan zowel via de gewone post als via e-mail. Uiteraard verstrekken wij ook telefonisch advies bij vragen en problemen over katten.

De talrijke artikelen die wij verzameld en geschreven hebben, zijn allemaal online geplaatst op onze website. Je kunt deze terugvinden in ons archief. Rechts boven op onze website vind je ook een zoek-knopje, als je een kort kernwoord ingeeft kun je ook alles vinden wat op onze website geplaatst is. Veel leesplezier!

Nooit meer informatieve berichten missen van Kattenzorg Nijmegen? Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief!