De beste kittenleeftijd

De beste kittenleeftijd

de-beste-kittenleeftijd-leeftijd-kitten-boek-praktische-kittengids-liesbeth-puts-kattenzorg-nijmegen

Uit oogpunt van het afweersysteem zou het kitten niet vroeger dan op een leeftijd van 10-11 weken geplaatst moeten worden. Qua sociaal gedrag zou het mogelijk goed zijn om het pas met 14 weken uit het nest te halen.

Kijk hier voor uitgebreide achtergrondinformatie over deze conclusie.

Op de website Kittenleeftijd.nl is ongelofelijk veel goede informatie te vinden over kittens. Waar moet u op letten bij de aanschaf? Kiest u voor een poes of een kater? Neemt u er een of twee? Zegt de kleur van het kitten iets over het karakter straks?

En natuurlijk het allerbelangrijkste: hoe introduceert u een kitten op de beste wijze bij u thuis? U kunt het allemaal hier lezen.


Zoekt u een kitten? Bij onderstaande organisaties kunt u ze vinden:

Stichting Poezensnuitjes. De kittens verblijven bij gastgezinnen in Nijmegen en Arnhem. Klik hier om naar de website te gaan.

Dierenopvangcentrum Hokazo in Uden
Hokazo is zeer actief op Facebook en een groot aantal van hun kittens staat in fotoalbums met beschrijving. U heeft géén Facebookaccount nodig om ze te kunnen bekijken. Klik hier voor het fotoalbum van Hokazo met het kittenaanbod. Uiteraard staan ook alle katten en kittens van Hokazo op de website van dierenasiels.com

Dierenasiel De Hof van Ede. Kijk hier voor het kattenaanbod.

Lees ook dit artikel: zoekt u een gratis kitten?

En: waarom is een kat uit het asiel of via een herplaatsorganisatie niet gratis? U leest het hier.

Kiest u voor een of twee kittens? Hier vindt u informatie om een goede afweging te maken.