Beter geen furminator

Beter geen furminator

beter-geen-furminator-kattenzorg-nijmegen

Trimsalon Pet’s Choice waarschuwt voor het gebruik van de Furminator

Enige tijd geleden postte deze trimsalon het volgende op haar eigen Facebookpagina.

Begin dit jaar plaatste ik ook al een bericht op mijn pagina om je te waarschuwen voor het gebruik van de Furminator. Aangezien ik hem nog steeds regelmatig tegenkom bij mijn klanten thuis, en dus ook vaak verwoeste vachten waarneem wil ik je bij deze nogmaals waarschuwen.

De Furminator zou het verharen van de kat of hond met 90% verminderen.In werkelijkheid snijd hij het haar af en verwijdert ook nog eens haren die helemaal nog niet uit de vacht gehaald zouden moeten worden. Waardoor je huisdier in een permanente rui raakt, en uiteindelijk zelf kale plekken zal gaan krijgen. Het repareren van deze kapotte vachten kan jaren duren!

Deze week vond ik weer enkele ‘geweldige’ aanbiedingen in oa folder van de LIDL (hier wordt hij verkocht als ontviltkam), Welkoop en een win actie bij Pets Place. Trap er niet in en laat hem alsjeblieft in het rek hangen. Dit geldt overigens ook voor de andere vachtverzorgingsproducten die op dit moment aangeboden worden bij de LIDL. Ik zie op deze pagina’s werkelijk geen enkele kam of borstel die geschikt zou zijn voor kat als hond. En ook de tondeuse die verkocht wordt levert meer schade op dan dat het je helpt.

Wil je weten welk borstelmateriaal geschikt ik voor jouw kat neem dan contact met mij op.