Het bijzondere levensverhaal van Pink

pink-permanente-opvangkat-gastgezin-kattenzorg-nijmegen

Het bijzondere levensverhaal van Pink


2 mei 2018

Pink was 17 jaar en echt een oud, mager mannetje. Hij kreeg blaasgruisvoer waarvoor jullie via DierenDonatie.nl hebben gedoneerd. ♥ Ook al was hij al rond de 17 jaar, zijn dood kwam vandaag heel erg onverwacht voor zijn liefdevolle pleegvrouwtje José, waar Pink in de permanente opvang was.

We leven enorm mee met José, die door de zware operatie van Misty en de zorgen om haar andere permanente opvangkatten toch al zo’n zware tijd heeft gehad. 🙁

Als je José een kaartje wil sturen om haar sterkte te wensen, dan is dat heel erg welkom. Stuur ons een e-mail voor het adres om het naartoe te sturen.

José gebruikt geen Facebook en om die reden is een kaartje via de post voor haar heel erg fijn. Ze heeft na de operatie van Misty ook van jullie veel kaartjes gehad, waar ze enorm veel steun aan ontleende.

Het levensverhaal van Pink is hieronder terug te lezen…

[Marieke, Ineke en Karin]

juni 2017

Door ons gastgezin José

Deze rood-witte kater is op een bijzondere wijze in de opvang gekomen bij Kattenzorg. Gastgezin José vertelt het levensverhaal van Pink.

Op weg naar mijn stageplaats destijds, ontmoette ik een 89-jarige dame die vanaf haar balkon dagelijks zeven zwerfkatten voerde. Met brokjes en rookworst. Ik was danig onder de indruk en na een eerste praatje groeide het contact uit tot het halen van kattenvoer voor haar en af en toe een kopje thee. Haar gezondheid ging achteruit en ze vroeg me de dieren op te vangen als ze er niet meer zou zijn. Ik kon geen nee zeggen en dus beloofde ik dat. Een half jaar later overleed ze onverwacht. Dat was in 2004. Na veel kunst- en vliegwerk lukte het me om ze alle zeven te vangen. Vijf ervan kwamen bij mij in de opvang, waaronder Pink, die toen 2 of 3 jaar oud was.

De meeste katten werden gaandeweg steeds aanhankelijker en socialer in de omgang, maar Pink bleef het schuwst van allemaal. Daarnaast bleek hij een blaasgruisprobleem te hebben. Twee maal heb ik hem op tijd kunnen vangen, nadat bleek dat hij verstopt zat. Zijn miauw liet duidelijk horen dat er iets ernstig mis met hem was. Vanaf 2004 leeft hij bij mij en de meeste tijd is hij buiten. Bij ernstige vorst maak ik een warmwaterzak klaar en leg die dan onder het hooi op een droog en beschut plekje uit de wind, in de tuin onder een afdak.

pink-permanente-opvangkat-gastgezin-kattenzorg-nijmegen

Twee jaar geleden was er ineens een ommekeer. Al die jaren, bijna 10 jaar lang, liet hij zicht absoluut niet aaien. Hij liet zich wel zien, maar dichterbij dan 5 meter kwam hij nog steeds niet. Zomaar ineens kon ik hem via het keukenraam optillen en naar binnen brengen en sindsdien leeft hij afwisselend binnen en buiten. Eenmaal binnen kan ik hem aaien en gaat er zelfs voor op zijn flank liggen in het gunstigste geval! Het liefst op een beschut plekje op zolder, waar ik op handen en knieën dan net bij kan.

pink-permanente-opvangkat-gastgezin-kattenzorg-nijmegen

Maar hij laat zich aaien en geniet er spinnend van. Na 10 jaar vertrouwen en geduld te hebben gehad en hem zijn vrijheid te gunnen, is hij over de streep gekomen. Ik vermoed dat zijn angst zo diep zit omdat deze oude dame me vertelde dat Pink als enige ontsnapt was uit een zak met kittens die de verdrinkingsdood gestorven zijn…Met dank aan Kattenzorg die het mogelijk maakte dit prachtige dier, met een blaasgruisdieet, toch op te vangen!

pink2-permanente-opvangkat-gastgezin-kattenzorg-nijmegen

Voor pleegpoes Pink hebben wij in 2016 een project uitgezet bij Dierendonatie.nl. Tot onze verrassing was het bedrag voor 48 zakjes blaasgruisdieet al heel snel door donateurs bij elkaar gespaard! Via deze weg willen wij de donateurs en Dierendonatie.nl hartelijk bedanken voor de steun aan deze bijzondere kat.

project-behaald-dieetvoer-pleegpoes-kattenzorg-nijmegen


In september 2017 hebben we opnieuw een project aangemeld. Wie vult Pink’s bakje? 🙂
Ga naar de pagina van Dierendonatie.nl om een bijdrage te leveren!


Update 25 september 2017

We konden het bijna niet geloven! Het project stond nog geen 3 volle dagen op de website van Dierendonatie en het project was al behaald! Pink kan weer een tijdje vooruit met zijn dieetvoer. Donateurs, hartelijk dank voor jullie hulp!

pink-september-2017-dierendonatie-project-behaald-kattenzorg-levensverhaal