Binnenkort de nieuwe Kattenpraat

Binnenkort valt bij de donateurs van Kattenzorg Nijmegen
het donateursblad Kattenpraat weer op de mat!

ginger-carina-branje-voorkant-donateursblad-kattenpraat-kattenzorg-nijmegen-juni-2016

Het mooie, blinde katje Ginger van Carina Branje siert de voorkant!

Voorwoord bij de Kattenpraat – voorjaar 2016

Geachte lezer,

Voor je ligt de zomeruitgave van ons donateursblad “Kattenpraat”. Met vereende krachten hebben we er weer een mooie editie van kunnen maken met informatie, vermaak en persoonlijke verhalen.

Zonder inzendingen kan er geen Kattenpraat bestaan! We willen dan ook graag een beroep doen op jou, je familie of vrienden. Ben je of ken je iemand die een stukje tekst (maximaal 500 woorden) over een dier – met eventueel een leuke foto erbij – zou willen insturen? De inzender krijgt uiteraard een bewijsexemplaar van de Kattenpraat toegestuurd! Je kunt kopij insturen aan: info@kattenzorgnijmegen.nl

Wij zien een bijdrage graag tegemoet!

Namens alle vrijwilligers van Stichting Kattenzorg Nijmegen: veel leesplezier en een prachtige zomer gewenst.

Marieke van de Weijer


In deze editie:


bemiddeling-herplaatsing-kater-poekie-druten-kattenzorg-nijmegen (4)

Leuke jonge kater Poekie die bij ons in de bemiddeling is voor herplaatsing, hij zoekt nog een thuis.


kattenconsult-foto-bij-vraag-van-de-week-binnenkort-kattenpraatGediplomeerd kattengedragstherapeut Blanche Overgaauw van Kattenconsult heeft een interessante lezersvraag beantwoord. Blanche beantwoordt iedere week een lezersvraag, volg haar daarvoor op Facebook!


kattenconsult-logo-kattenzorg-nijmegenKattenconsult heeft ook een gave Kattenzorg-quiz gemaakt. Uit alle juiste inzendingen wordt een winnaar getrokken en die meneer of mevrouw kan een mooi spellenpakket voor de kat tegemoet zien!


de-kat-als-wekker-kattenzorg-nijmegenEen groot deel van onze donateurs is op leeftijd en gebruikt geen computer. Om iedereen te laten meegenieten van het (misschien wel herkenbare?) verhaal van katten die je wekken, heeft Kattenzorg-vrijwilliger Marieke het verhaaltje de kat als wekker ingezonden voor de Kattenpraat.

 


dierpraktijk-beest-fotos-logo-kattenpraat-donateursblad-kattenzorg-nijmegen

Dierpraktijk Beest in Grave heeft een interessant artikel ingezonden over bioresonantie voor mens en dier.


carina-branje-artikel-ginger-binnenkort-de-nieuwe-kattenpraat

Carina Branje is vrijwilliger bij het dierenasiel in Uden. Omdat Carina al een blinde kat had, werd zij benaderd of ze misschien nog een blind katje wilde nemen. Carina vertelt in dit mooie artikel dat blinde katten allesbehalve zielig zijn en dat een kat met een handicap een geweldige huisgenoot kan zijn!


Hetty Loots is een van onze fijne gastgezinnen, zij verzorgt tijdelijke opvang van katten. Gastgezinnen zijn er nooit genoeg, het hele jaar door krijgen we opvangverzoeken. Woon je in de buurt van Nijmegen en wil je hier meer over weten? Kijk hier voor informatie over deze vrijwillige vacature.

hetty-loots-kattenzorg-nijmegen-gelderlander


kim-jans-foto-bij-artikel-kattenzorg-nijmegenOp onze website hebben we in april aandacht besteed aan N’Djoy, een initiatief van Kim de Bruijni om honden en katten in nood te helpen, zodat zij bij hun baasje kunnen blijven. In de korte tijd dat N’Djoy bestaat, heeft Kim al verschillende successen geboekt! Je kunt haar goede werk volgen op Facebook. De website van N’Djoy vind je hier.


paul-kater-auteur-in-de-ban-van-de-stier-kattenliefhebber-artikel-geschreven-donateursblad-kattenzorg-nijmegenAuteur Paul Kater doet zijn naam eer aan en heeft dan ook een kater. En een poes. Hij heeft de mooie foto’s van Grimalkin en Obsidiaan verrijkt met hun levensverhaal, speciaal voor onze Kattenpraat. Zijn knappe katten komen trouwens ook uit het asiel!


sancri-art-fotos-bij-artikel-5-binnenkort-kattenpraat-sancri-art

SanCri Art, wie kent haar niet? Op Facebook is Sandra een bekend kunstenaar, dat is zeker! Het werd de hoogste tijd deze dame, die Kattenzorg en vele andere stichtingen sponsort, in het zonnetje te zetten. Met een mooi lang artikel laten we Sandra alles vertellen over haar werk.


16-mei-2016-opening-kattenhotel-gemert-cats-only-kattenzorg-nijmegenOp 16 mei 2016 opende het eerste katvriendelijke kattenpension in deze regio en daar zijn wij als Stichting Kattenzorg erg blij mee. Eindelijk een kattenhotel in de buurt waar jouw katten hun hotelkamer niet hoeven te delen met vreemde katten! Mooie, luxe privékamers voor de leden van jouw gezin, met een heerlijke buitenruimte. Aan alles is gedacht. Wij hadden de opening al aangekondigd op onze website en deze was met 250 enthousiaste bezoekers een daverend succes.


oehoe-roofvogel-artikel-uitleg-gevaarlijk-voor-kittens-gepakt-pakken-kattenzorg-nijmegen-informatieOok in de Kattenpraat zullen we de lezersvragen die we bij Kattenzorg binnenkrijgen gaan delen. Een mevrouw vroeg of ze bang moet zijn dat haar kittens worden gepakt door roofvogels, als ze in de tuin spelen. Marieke ging op onderzoek uit en schreef dit artikel.


GranCanaria-foto-bij-artikel (3)En we sluiten deze prachtige Kattenpraat af met een vermakelijk verhaal van Jan Brouwer. Misschien ken je zijn naam nog wel, hij heeft eerder een stukje geschreven over de zwerfkatten op Gran Canaria. Wij vinden het fijn dat dit artikel zo goed gevonden wordt op Google. Sinds het verschijnen ervan zijn we al tientallen keren benaderd over de zwerfkattenproblematiek op het eiland. Iedereen die mailt brengen we vervolgens in contact met Jan, zodat mensen hun vragen bij hem kwijt kunnen. Het is ook heel fijn om te horen dat mensen graag willen weten hoe ze een donatie kunnen overmaken aan Jose en zijn tante Pilar, die de zwerfkatten helpen!


Je ziet het: een rijk gevuld blad, onze Kattenpraat.
Het verschijnt 2x per jaar voor onze donateurs.

Wil je ook graag een abonnement op ons donateursblad? Een keer per jaar een donatie naar keuze is alles wat het je kost. Er is géén minimumbedrag om als donateur van Kattenzorg beschouwd te worden. Onze stichting krijgt geen subsidie en is afhankelijk van donaties, wij zijn blij met iedere euro die we van jou mogen ontvangen!

Je kunt eenmalig een donatie doen of structureel donateur worden, met de mogelijkheid om ieder jaar op te zeggen. Een bedrag naar keuze kun je overmaken op ons IBAN-bankrekeningnummer
NL08RBRB 0706 5861 07 t.n.v. Stichting Kattenzorg in Nijmegen, onder vermelding van je naam en adres en: ‘donatie [jaartal]’.

Je kunt je naam en adresgegevens na je donatie ook doorgeven via e-mail. Ieder jaar is bij de wintereditie van de Kattenpraat, die in december op de mat valt, een betalingsverzoek gevoegd. Je kunt dan opnieuw een donatie aan ons overmaken.

kattenpraat-voorkant-najaar-2015-kattenzorg-nijmegen

Wij hopen jou te mogen verwelkomen als donateur!