Bloem zoekt een ander boeket [update]

bemiddeling-herplaatsing-bloem3-kattenzorg-nijmegen

Update over Bloem: toch geen ander boeket!

8 maart 2016: soms lopen dingen heel anders dan je verwacht en had gepland!

Bloem was herplaatst en zat nog in de wederzijdse proefperiode. De eigenaresse en familie hadden het er ongelofelijk moeilijk mee en konden hem niet missen. Bloem is weer terug naar huis. Omdat herplaatsing misschien toch te moeilijk voor de familie is, hebben we een aantal adviezen gegeven, waaronder een telefoontje naar het gratis spreekuur van een goede kattengedragstherapeut in onze regio. Hopelijk kan de thuissituatie zo veranderen dat Bloem in harmonie thuis kan blijven wonen.

We gunnen jou het allerbeste, lieve, mooie kat, en we snappen het heel erg goed, hoe moeilijk het is voor je baasjes. Herplaatsing is in heel veel gevallen een perfecte oplossing. Soms is het traject misschien nodig om te beseffen dat je misschien niet álles hebt geprobeerd thuis om het te laten werken?

We hopen dat je op je pootjes terecht komt en wensen jou en je baasjes alle goeds.


Dit is Bloem. Een prachtige naam voor een schitterende jonge kater (geboren in het voorjaar van 2013). Sinds september 2015 woont Bloem in een thuis met drie andere katten, twee honden en een hamster. Daarvóór verbleef hij in een dierenasiel. Daar zat hij dan, op de vensterbank te wachten op een nieuw baasje. Een mevrouw kwam de kattenkamer in en Bloem keek haar recht aan. Hij liep naar deze mevrouw toe en wilde zó met haar mee naar huis lopen. Wat een bijzondere ontmoeting, hij leek dan ook helemaal de juiste kat te zijn voor dit gezin!

Wat mooie Bloem in zijn leventje heeft meegemaakt, dat weet niemand. Het bleek een ietwat angstig katje, dat snel overprikkeld raakt bij harde geluiden of bij drukte in huis. Hij vindt de jonge kinderen in het gezin dan ook niet zo prettig en tja, kinderen zijn nu eenmaal vaak een beetje luidruchtig en onvoorspelbaar. Dat vindt dit bloemetje maar niks.

Op de katten bleek hij ook niet goed te reageren. Deze eigenaren hebben een kat van maar liefst 24 jaar oud (!) die ze natuurlijk een rustige oude dag gunnen. Bloem gunt dat die poes helemaal niet, en de andere twee katten laat hij ook niet met rust. Hij loopt ze te klieren, en de andere katten zijn daar niet van gediend.

Wij denken eigenlijk dat Bloem eigenlijk een kat in honds-kleren is. Het verrassende aan Bloem is namelijk dat hij dol is op honden. Het gezin heeft twee middelgrote honden, waar hij zich ontzettend bij thuis voelt. Dan is hij de macho! Hij loopt er stoer tussen rond, hij vindt het allemaal prachtig.

De baasjes willen de rust thuis herstellen voor de oudere katten, en Bloem geven wat hij in zijn jonge leven nodig heeft. Hij hoeft natuurlijk niet per se in een thuis geplaatst te worden waar al vriendelijke honden wonen die aan katten gewend zijn, maar het zou voor hem wel heel erg leuk zijn.

Als u zou willen kennismaken met Bloem, verwacht dan niet te veel van hem. Hij vindt vreemde mensen een beetje eng. Het is aan u de kunst om daardoorheen te kijken, en te zien hoe deze Bloem zal gaan bloeien als hij in een ander potje wordt geplant!

De eigenaren hebben gemerkt dat rust hem heel erg veel goed doet, dan komt hij los en dat gaat best snel! Het is nu geen kat die knuffels komt halen, maar hij wil wel graag bij zijn baasjes zijn, door op bed te slapen bijvoorbeeld. Wie weet hoe Bloem zal ontluiken als hij in een rustige omgeving woont, zonder zich te hoeven storen aan de aanwezigheid van andere katten? Misschien zit er nog wel een knuffelkater in hem verstopt. Of mag hij bij u gewoon zichzelf zijn, zelfstandig en lekker op zichzelf, maar toch gezellig door zijn aanwezigheid?

Bloem maakt graag een ommetje buiten en hij is kerngezond. Hij is gechipt, gecastreerd, gebruikt netjes de kattenbak en hij is netjes behandeld tegen eventuele vlooien en wormen.

boeket-bloemen-kattenzorg-nijmegenVoegt u Bloem toe aan uw eigen boeket?

Alles over deze kater in een bloemknop:

  • 3-jarige wonderschone kater
  • kerngezond, gecastreerd, gechipt en gevaccineerd
  • deze bloem zit nog een beetje in de knop en heeft wat tijd nodig om te ontluiken
  • hij zoekt een thuis zonder jonge kinderen
  • deze knappe kater wordt stekelig van andere katten en zoekt een katloos thuis
  • Bloem is gek op honden
  • hij zet graag af en toe de bloemetjes buiten

Onderstaand nog een paar foto’s van deze prachtkater. Klik op de foto voor een vergroting.