Boekentips

Boekentips

Bij Kattenzorg houden wij van lezen! Heb je een of meer boekentips; boeken die voor kattenliefhebbers leuk of waardevol zijn om te hebben of te lezen? Laat het ons weten in een berichtje!


Kattig of poeslief? van gediplomeerde kattengedragsdeskundige Liesbeth Puts: wat ons betreft op nummer één. Omdat het niet alleen de belangrijkste informatie bevat over kittens; alle tips zijn ook toe te passen op volwassen katten! Een prachtig vormgegeven boek, boordevol informatie en vooral veel uitleg en hulp om een kitten op de beste manier op te voeden – of een volwassen kat ander gedrag te leren!

boekpromotie-boekentips-kattig-of-poeslief-liesbeth-putsBekijk op bol.com


Mijn achterlijke kat Lola van Sylvia Witteman. Misschien heb je wel eens een column van haar gelezen in de Libelle, de LINDA of de Volkskrant. Wij vinden het een heerlijk boek. Hilarisch en vol bekende situaties. Uit het leven gegrepen! Bestel het boek bij Bol.com via deze link, dan krijgt Kattenzorg gratis een donatie (en het kost jou niets!).

Van bol.com:

Een verzameling kattencolumns van een van de populairste columnistes van Nederland, eerder verschenen in de Volkskrant. De columns van Sylvia Witteman staan daarnaast onder andere in Libelle en LINDA. In de korte stukken worden de dagelijkse gebeurtenissen in rake bewoordingen beschreven. De stukken zitten vol humor en ironie, maar bevatten ook heel wat cynisme. Dieren komen veelvuldig in de stukjes voor. Het meestgenoemde dier is Sylvia’s kater Lola, die zij uit Amerika heeft meegenomen.

mijn-achterlijke-kat-lola-sylvia-witteman-boekentips-kattenzorg-nijmegen
Bekijk op bol.com


Een boekentip van onze vrijwilliger Karin Everraert!

I love happy cats van Anneleen Bru

Karin schreef: dit is echt een aanrader, alles wordt duidelijk uitgelegd. Van stresssignalen herkennen, kattenbak, eten en drinken en krabben. Communicatie met geuren, vocale communicatie, een heel interessant boek dat niet mag ontbreken in de boekenkast van een kattenliefhebber!

Anneleen Bru van Felinova neemt je mee op een heerlijke pragmatische, maar nuchtere reis doorheen de intieme wereld van de huiskat in onze woonkamer, met al zijn natuurlijke instincten en mysterieuze gedragingen. Dit boek biedt inzichten in gedragingen en eveneens vaak voorkomende misverstanden, en staat vol tips en tricks om van je geliefde huisdier een gelukkige kat te maken. Die schat aan informatie kan je onmiddellijk toepassen in de omgeving van je kat, je eigen gedrag, jullie communicatie onderling en de manier waarop je elkaar benadert.

Anneleen Bru (1985) studeerde af als Master in Animal Behaviour (Universiteit van Southampton, UK), specialiseerde zich jarenlang in huiskatten en bundelde nu eindelijk al haar ‘gouden’ tips voor een gelukkige kat in een heerlijk nuchter en praktisch boek. Het boek is een fijn helder samenspel van grondige en wetenschappelijk onderbouwde uitleg over kattengedrag, foto’s, illustraties en quotes.

Anneleen-Bru-I-love-happy-cats-boekentips-kattenzorg-nijmegen Het boek is hier te bestellen.


We kregen een leuke boekentip toegestuurd!

Het Mysterie Kat, de geheime krachten van uw huisdier – David Greene

Een fantastisch boek (als je het nog kunt vinden; het is alleen nog tweedehands te koop) is “Het mysterie kat; de geheime krachten van uw huisdier” van David Greene. Uitgever is Mingus in Baarn, ISBN 90 6564 074 6. Tekst van de achterflap: Na een wetenschappelijk onderzoek van tien jaar toont de schrijver, een psycholoog, in die opmerkelijke boek aan dat katten beschikken over mentale, fysieke en zelfs paranormale eigenschappen die uniek zijn in de dierenwereld. (enz.) Bij Bol is het nog wel te krijgen.boek-het-mysterie-kat-boekentips-kattenzorg-nijmegen

Bekijk dit boek op bol.com


Voer voor Carnivoren – Tannetje Koning

Het grootste deel van onze honden en katten leeft van brokken, omdat het door dierenartsen en dierenspeciaalzaken zo geadviseerd wordt. Toch zijn er steeds meer mensen die daarvan terugkomen en zelf eten gaan samenstellen voor hun huisdieren. In ‘Voer voor carnivoren’ wordt uitgelegd waarom ze dat doen, wat de resultaten daarvan zijn en ook hoe je dat veilig kunt doen. Zelf eten samenstellen is niet moeilijk, we doen het ook dagelijks voor onszelf, maar er zijn wel een paar richtlijnen die in de gaten gehouden moeten worden om tekorten te voorkomen. Het is een helder en praktisch boekje geïllustreerd met vrolijke cartoons. Tannetje Koning is in 1994 afgestudeerd als dierenarts en heeft zich toegelegd op alternatieve geneeswijzen.

Klik op onderstaand plaatje om direct naar de website van Bol.com te gaan om dit boek te bekijken en te bestellen!


Rauw voer, natuurlijk in de voerbak – Dr. ing. Joeke Nijboer

Het voeren van rauw voer, ook wel vers vlees genoemd, aan honden en katten is de laatste jaren flnk toegenomen. Steeds meer mensen willen hun huisdier op een zo natuurlijk mogelijke manier voeren.

Klik op onderstaand plaatje om direct naar de website van Bol.com te gaan om dit boek te bekijken en te bestellen!


Work Wonders, feed Your Dog Raw Meaty Bones – Tom Lonsdale

Als honden konden praten, wat zouden dan het beste dieet vinden om ze in topconditie te houden? Zouden ze een blikjes en pakjes aanbevelen of zouden ze een vers konijn en een halve kip aanraden? Dit werk stelt ons in staat de voedingsbehoeften van een hond te bekijken vanuit het perspectief van een hond, rekening houdend met de wetenschap en het gezond verstand van de natuur. Alle informatie en tips zijn ook toe te passen op baasjes die hun kat of fret rauw willen voeren!

Dit boek is in het Engels. Vind je het niet prettig om boeken in het Engels te lezen? Kattenzorg-vrijwilliger Marieke heeft dit boek vertaald in het Nederlands en het is gratis te lezen via deze link.

work-wonders-tom-lonsdale-boekentips-kattenzorg-nijmegen

Klik op onderstaand plaatje om direct naar de website van Bol.com te gaan om dit boek te bekijken en te bestellen!


Doe en denk als een kat

In het boek ‘Doe en denk als een kat’ laat Stéphane Garnier op een vrolijke manier zien wat wij van katten kunnen leren; maakt een kat zich druk om haar pensioen? Of doet zij werk dat ze eigenlijk niet leuk vindt? Nee! Poezen zijn vrij, kalm, wijs, elegant, trots en onafhankelijk. 🙂 In dit boek lees je hoe wij ons die bewonderenswaardige katten-kwaliteiten eigen kunnen maken. Hoe je stress de kop kunt indrukken, je charisma kunt vergroten en belangrijke zaken naar je hand kunnen zetten. Stéphane Garnier noemt veertig kwaliteiten die onlosmakelijk met katten verbonden zijn en die heel goed toe te passen in het dagelijks leven van mensen.


Klik op onderstaand plaatje om direct naar de website van Bol.com te gaan om dit boek te bekijken en te bestellen!