Boris en Jip zijn verhuisd!

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (19)

Boris en Jip zijn verhuisd!


Op 21 mei kregen we nog een fijne update 🙂

“Beste Marieke, dank voor je mail, ze waren gelukkig al heel gauw gewend. Ze genieten van het buiten zijn op he t dakterras en de balkons, spelen veel en met name Boris wil altijd op schoot. Het blijft leuk om te zien hoeveel ze van elkaar houden dus het is een groot succes. Helaas ben ik niet goed met techniek dus foto’s sturen kan ik niet.”


Update 16 april 2018 – de proeftijd is voorbij, hoe gaat het nu met Boris en Jip?

Het gaat heel goed. Boris en Jip en hun nieuwe vrouwtje genieten enorm van elkaar. Boris en Jip liggen graag op het bureau of de vensterbank in de zon. S nachts mogen ze (weer) heerlijk bij het vrouwtje op bed. Ze rausen het hele huis door, spelen veel samen, liggen veel bij elkaar en houden elkaar schoon en netjes 😉 het balkon en dakterras zijn machtig interessant, net als het uitzicht op het pleintje aan de voorkant.

In het begin vonden ze het heel spannend maar ze waren al heel snel gewend en gingen op onderzoek uit.

Hun nieuwe vrouwtje gaat morgen met Jip naar de dierenarts om te kijken of hij niet iets aan zijn schildklier heeft. Hij blijft zeuren om eten en blijft hongerig.

Ik word heel blij van dit goede nieuws allemaal.

Dat vinden wij heel erg fijn ook, dat ze zo’n oplettend vrouwtje hebben die gedragsveranderingen opmerkt en meteen actie onderneemt. Een te snel werkende schildklier is bij katten goed te behandelen en ze kunnen er probleemloos oud mee worden.


Update 22 maart 2018

Hai Marieke,

Boris en Jip zijn 13 maart 2018 verhuisd. Ze waren heel rustig onderweg gedurende de 1,5 uur autorit. Enorme tranen onderweg. Dit is het moeilijkste wat ik ooit gedaan heb! We hebben veel dingen meegegeven om de wenperiode makkelijker te maken. (krabpaal, kattenbak met korrels, voerbakjes, speelgoed en speelgoedmandje, kussen). Boris en Jip doken meteen de bureaukast in, daar zijn ze niet meer uit gekomen tijdens ons bezoek. We zijn daar 1,5 uur geweest. Dezelfde avond een berichtje dat Boris al een rondje had gemaakt en al even op schoot had gezeten.

Het nieuwe vrouwtje is de 3e dag naar de dierenarts geweest omdat Boris niet echt at. Gelukkig was er niets aan de hand.

Gelukkig gaat het goed. Na 2 dagen kwamen ze de bureaukast uit en zijn op onderzoek uit gegaan. Ze hebben nooit buiten de kattenbak geplast en zijn snel gewend. Het gaat buitengewoon goed. Het nieuwe vrouwtje geniet er erg van. Ze zijn levendig en erg aanwezig. ’s Ochtends voert ze de vogels op het dakterras, dan zijn ze er als de kippen bij achter het raam. Vinden ze fantastisch. Het huis heeft 3 verdiepingen, ze rausen het hele huis door inmiddels. Met of zonder speeltjes. Jip kan ’s nachts nog erg miauwen, ik denk dat dat het wennen nog is. Ze gaf ook aan dat ze merkt dat Jip en Boris erg slim zijn en veel kunnen.

Ik heb er een goed gevoel over. Ik wil graag over een paar weken nog een keer langs om te kijken hoe het gaat en dan helemaal loslaten. Ze hebben een paleis van een huis tot hun beschikking met een baasje die goed voor ze kan zorgen. Ze zijn lekker met zijn 2-tjes ook. Mijn verdriet gaat ook wel zakken. Af en toe overvalt het me nog, maar komt goed. In bijlage het verhuisbericht, Ik heb hem ook geprint als jullie dat liever hebben. Dan stuur ik hem nog op. Ik wil jullie en met name jou zo ontzettend bedanken voor de fijne bemiddeling en de steun en tips. Ik heb er zo enorm veel aan gehad en ben je enorm dankbaar hiervoor.


Update 10 februari 2018

Het heeft best even geduurd, maar gaandeweg kregen we steeds meer serieuze reacties op Boris en Jip. ♥ En nu zijn ze dan gereserveerd! Ze gaan helemaal naar de andere kant van het land verhuizen, daar wacht een gouden mandje voor deze twee. Deze mevrouw heeft een huis met drie verdiepingen, 2 afgezette balkons en een afgezet dakterras. Zij heeft heel veel ervaring met katten en de katten zullen daar een paradijselijk leven krijgen met veel aandacht!


EINDHOVEN, 9 december 2017

Dit zijn Boris (poes) en Jip (kater). ♥ Wat een heerlijk lief stel, hè!

Tot groot verdriet van het vrouwtje heeft ze na lang wikken en wegen moeten besluiten om dit knusse stelletje te herplaatsen. Er zijn meerdere redenen dat ze deze moeilijke keus heeft gemaakt. Hun eigenaresse woont in een heel klein huisje en de relatie met de andere kat die ze ook nog heeft, Flo van 11,5 jaar, is niet goed. Zij moet niets van het kleffe gedoe van deze twee hebben. Zij zou veel liever de enige kat in het kleine huisje zijn. Daar zat het vrouwtje al lange tijd over te dubben, maar zoals zoveel eigenaren doe je wat je kan, als het onderling niet goed gaat, en maak je er het beste van.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (21)

De ergste nachtmerrie van deze katteneigenaar kwam uit…

En toen kwam de liefde om de hoek kijken…De grootste nachtmerrie van het vrouwtje kwam uit: haar vriend bleek een zeer ernstige kattenallergie te hebben. Uiteraard hebben we onze tips bij allergie aan ze doorgestuurd. Ze hebben van alles geprobeerd en ook gebruikt haar vriend verschillende soorten medicijnen. Het helpt helaas niet echt. Hij blijft ongelofelijk veel klachten houden. Dan staat je wereld op zijn kop. Je vriend eruit of de katten eruit?

Flo herplaatsen is geen optie

Lange gesprekken en heel veel overpeinzingen volgden. Flo herplaatsen is absoluut geen optie. Het is geen makkelijke meid. Ze is erg gericht op haar vrouwtje en afhankelijk van haar. Naar andere mensen en naar Boris en Jip is ze bozig en wantrouwend.

Een of drie katten in een klein huisje maakt toch verschil

Om te kijken hoe het zou gaan met de allergie met alleen Flo in het kleine arbeidershuisje, zijn Boris en Jip tijdelijk verhuisd naar de broer van hun eigenaresse (ze verblijven nu in Eindhoven). Sinds 3 weken wonen ze daar en ze mogen daar blijven tot ze een gouden mandje vinden. ♥

Met alleen Flo in huis gaat het met de allergie beter. De jongeman in kwestie heeft veel last van zijn allergie, maar hij weet ook dat het herplaatsen van de katten heel gevoelig ligt bij zijn lieve vriendin, en hij doet erg zijn best. Natuurlijk maakt het niet uit of er 1 of 3 katten zijn als iemand toch al allergisch is. Maar toch merkten ze een verschil. Er vliegen toch minder allergenen in het huis rond met 1 kat. Flo beweegt minder, zij heeft haar vaste plekjes. Jip en Boris crossen vrolijk de kamer rond en spelen veel. Met Flo gaat het ook goed als kat alleen in huis, ze is veel relaxter en speelt weer! Dat heeft ze jaren niet uit zichzelf gedaan. Dit alles heeft er toch toe geleid dat het vrouwtje van deze mooie poezen kiest voor herplaatsing, hoewel ze het nog steeds ontzettend moeilijk heeft met deze beslissing.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (13)


Alles over Jip

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (22)

Jip

Jip is geboren op 2 mei 2011. Deze leuke jonge kater is gecastreerd en gechipt. hij komt binnen en buiten in de afgezette tuin. Uiteraard gebruikt Jip netjes de kattenbak. Jip is dol op zijn vriendinnetje Boris. Jip is een echte goedzak.

Jip houdt van knuffelen

Hij knuffelt graag, vindt het niet erg om opgetild te worden en hij laat het ook weten als het knuffeltijd is! Vreemde mensen zijn in het begin een beetje eng. Dan vlucht hij naar boven, maar als hij denkt dat de kust veilig is, dan komt hij snel weer om aandacht vragen!

boris-jip-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (2)

Jip is heel speels

Jip is heel speels. Hij is gek op een laserlampje en op de wokkels. Die gebruikt hij om te laten weten dat het speeltijd is, dan komt hij ze brengen! Dozen zijn natuurlijk HEEL erg interessant en die moeten uitgebreid worden verkend. Een papieren tas zonder hengels is ook een hit, dat is zo’n goede verstopplek! Zoals veel katten is Jip bang voor de stofzuiger (wat mensen toch DOEN met zo’n lawaaiig monster, het blijft onbegrijpelijk!). Onweer vindt hij ook eng. Dan gaat hij veilig schuilen in de kast. De dierenarts is natuurlijk ook eng, maar hij laat zich goed behandelen.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (25)

Meneertje Praatgraag

Jip is een Meneertje Praatgraag, hele gesprekken kun je met hem voeren. Hij kan ook wel eens luidkeels zeuren om eten. Maar hij kent het woord “nee”, en hij weet ook dat hij dan iets aan het doen is dat niet mag.

Een rovende stouterd

Soms is het een echte stouterd. Hij heeft laatst samen met Boris de broodmand opengemaakt en van het brood en de worstenbroodjes gegeten. Natuurlijk hebben ze dat ontkend, toen aan ze werd gevraagd of zij dat hadden gedaan. Dat moeten muizen zijn geweest. Of andere dieren die brood eten, die in huis gekomen zijn en dat gedaan hebben. Misschien wel eenden. Zij doen dat soort dingen niet! 🙂 Zij waren het óók niet toen de buurvrouw als verrassing een punt appeltaart op het aanrecht had gezet. Nee, hebben zij niet gedaan. Want het bord lag nog heel op de grond, dus als zij dat hadden gedaan, dan was het bord vast kapot geweest! Van de appeltaart was ook nog een restje over voor het vrouwtje, dus wat nou precies het probleem was?

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (24)

Tijdelijk opgevangen

Jip en Boris zijn tijdelijk opgevangen in Eindhoven, bij de broer van de eigenaresse. Daar kunnen ze gelukkig blijven tot een gouden mandje voor ze gevonden is. Ze vonden dat natuurlijk best spannend, zo’n verhuizing. De eerste week heeft Jip zich veilig verschanst in de kattenbak. Daar zou geen enkel eng monster hem kunnen vinden. 🙂 Het is fijn als een nieuw baasje gewoon de tijd voor hem neemt en geduld heeft met Jip, hij komt vanzelf uit zijn schulp. Eh…uit zijn kattenbak dus.

Elke dag even Jip-tijd

Kattenzorg adviseert om voor iedere kat een vast speelmomentje op een dag te hebben. Katten houden erg van routine en vaste gewoontes en ze waarderen het enorm als er een vast moment van de dag is dat speciaal voor hen is. Het vrouwtje van Jip en Boris heeft dit ook altijd zo gedaan.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (23)

Spelen en jagen

Sommige mensen schrikken ervan als wij zoiets zeggen. Betekent dat dan dat je iedere dag urenlang vrij moet inroosteren om met je kat te spelen? Nee, hoor. Ook is het een misverstand dat je minimaal een half uur per dag met een kat moet spelen. De aandachtsspanne van een kat is heel kort. Katten zijn daarin heel anders dan honden. Honden spannen zich gedurende langere tijd in en achtervolgen hun prooi, waarbij ze proberen de prooi door middel van samenwerking in een groep te omsingelen. Katten drentelen wat rond, houden hun ogen goed open voor het geval ze ergens horen of zien dat er een prooi rondscharrelt. Dan volgt een korte, explosieve energieuitbarsting, en na een lekker hapje is het weer tijd voor een schoonheidsslaapje. Dit is de reden dat je een of meer korte spelmomentjes van 5 of 10 minuten op een dag kunt inplannen, daar maak je je kat heel gelukkig mee, want dit past precies bij zijn natuurlijke jacht- en bewegingspatroon!

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (1)

De gezondheid van Jip

Jip heeft al vanaf zijn geboorte een hartruisje. Het advies van de dierenarts was om hem niet vrij buiten te laten rondlopen, maar binnen te houden of in een afgezette tuin te laten. Teveel inspanning kan het hartje van Jip niet aan. Het vrouwtje is een keer te lang aan het spelen geweest met een laserlampje. Jip begon toen heel erg te hijgen. Dat was iets teveel van het goede! Jip’s hart is iedere 2 jaar gecontroleerd door middel van een echo en alles is nog steeds goed met zijn hart. Hij heeft er verder helemaal geen last van.

Jip heeft blaasgruis en krijgt daarvoor Royal Canin Dental. Dit is ook goed voor zijn tanden, want hij is al een paar tandjes kwijt. Jip is dol op eten en heeft eigenlijk altijd honger, maar hij is nu prachtig op gewicht met deze voeding.

Huisdierverzekering

Jip heeft een huisdierenverzekering! Geen zorgen over hoge kosten dus. 🙂

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (7)

Netjes ontwormd en ontvlooid

Deze mooie kater is natuurlijk altijd netjes ontwormd en ontvlooid met Milbemax en Advantage.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (3)

Naar buiten in een omheinde tuin of op een veilig afgezet balkon

Bij Kattenzorg vinden wij het belangrijk dat iedere kat frisse buitenlucht en direct zonlicht kan krijgen en een omheinde tuin of een veilig afgezet balkon is een heel goede oplossing! Een kattenren is natuurlijk ook super.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (14)

Schattige gewoonte

Jip en Boris liggen heel graag op de vensterbank (er zit ook een verwarming onder!) en ze hebben door het raam uitzicht op straat. Bij iedereen die langsloopt en even stopt om naar ze te kijken, gaat Jip heel hard spinnen. Zo’n schattige gewoonte!


Alles over Boris

boris-jip-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (3)

En dit is Boris! Wat een prachtige kat, met haar mooie tekening. Ja, het is een meisje. 🙂 Boris is geboren op 26 mei 2007. Ze is gesteriliseerd, gechipt en doet haar behoeften goed op de kattenbak. Boris is niet gewend aan honden. Boris is een echte schootkat en ook knuffelt ze graag. ♥ Ook zij vlucht naar boven als er nieuwe mensen zijn, maar ze is heel erg nieuwsgierig, en komt er makkelijk bij zitten als ze bekomen is van de schrik. Boris is een schattig klein meisje, maar verkijk je daar niet op! Als het nodig is, dan bijt ze echt wel van zich af naar de andere katten in huis. Opgetild worden is niet zo haar ding. Dat is ook niet nodig, ze komt al heel snel uit zichzelf bij je zitten.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (18)

Boris is dol op haar vriend Jip. Ze spelen graag samen en ze liggen vaak heerlijk bij elkaar te slapen. Soms heb je natuurlijk gewoon even tijd voor je eigen meisjesdingen nodig waar je geen jongens bij kunt gebruiken, en dan trekt Boris zich even alleen terug.

Boris doet aan de lijn

Deze mooie meid let op de lijn en eet dus heel rustig. En Jip, die eeuwige veelvraat, duikt dan wel eens met zijn neus in haar bakje. Daar doet ze dan weer niet heel veel tegen. 🙂 Als het vrouwtje erbij blijft dan laat Jip dat wel uit zijn hoofd en dan kan Boris ook rustig eten.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (10)

De poezen en kinderen?

Boris en Jip zijn gewend aan het buurjongetje (kindje van 3 jaar). In het begin was dat kleine vreemde wezentje natuurlijk heel eng. Maar inmiddels zijn ze aan hem gewend en vinden ze het helemaal niet meer spannend. Het vrouwtje denkt dan ook dat ze zouden kunnen wennen aan een thuis met al wat oudere kinderen, vanaf een jaar of 4.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (9)

Boris komt ook graag buiten in de afgezette tuin

Ze vindt het heerlijk in de afgezette tuin. Het vrouwtje heeft geen kattenluik, maar dat vinden ze niet erg. Er is toch niets fijner dan een butler die steeds de deur voor je opendoet, dus waarom zou je je hoofd zelf door een gat steken? 🙂 Ze zouden dit natuurlijk makkelijk kunnen leren als jij al een kattenluik hebt! Vrij buiten rondlopen heeft ze nooit gekend en dat mist ze niet. Maar ze is heel erg slim en heeft wel eens geprobeerd te ontsnappen. Dat is wel iets om rekening mee te houden.

Boris is een actieve, energieke kat die graag speelt en klimt in de krabpaal. Op grote hoogte chillen in haar krabpaalmandje vindt ze fantastisch.

boris-jip-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (1)

Boris is schitterend getekend. Wat een mooie poes!

Ze zoeken een thuis zonder andere katten

Boris is als kitten bij een 1-jarige poes komen wonen. Ze wilde graag spelen en de poes moest daar later niet meer zoveel van hebben. Jip kwam erbij en dat heeft haar ontzettend veel goed gedaan. Ze hebben veel steun aan elkaar, spelen veel samen en slapen ook heel knus met zijn tweetjes. Boris is de dappere van de twee, Jip is de held op witte sokken. De relatie met de andere poes in huis, Flo van 11,5 jaar, is niet goed. Boris en Jip hebben genoeg aan elkaar en zoeken daarom samen een thuis, zonder andere katten.

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (17)

De gezondheid van Boris

Boris is uitstekend gezond. Ze is ieder jaar bij de dierenarts geweest en natuurlijk ook regelmatig ontvlooid en ontwormd met kwaliteitsmiddelen.

Geen dieet of medicijnen

Boris gebruikt geen dieet of medicijnen. Zij eet gewoon de Royal Canin Dental brokjes mee met Jip en daar doet zij het ook heel goed op.bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (16)

De juiste introductie met andere katten

De introductie van katten moet op de juiste manier worden aangepakt en dat heeft het vrouwtje van Boris en Jip ook gedaan, toen Boris bij haar kwam wonen. De eerste dag zat Boris apart in de keuken. De deur had een deel van glas waar ze vaag een beetje doorheen kon kijken. Maar niks, rustige introductie. Na 2 uur sprong Boris op de klink om de deur open te doen. Ze ging meteen op onderzoek in het hele huis, want ze was razend nieuwsgierig naar haar nieuwe huisgenootje. 🙂 Het is altijd goed om katten die ergens nieuw zijn eerst in een aparte, afgesloten kamer te zetten. Ze geven zelf wel aan wanneer ze toe zijn aan de verkenningstocht in hun nieuwe huis. Bij sommige katten die wij bemiddeld hebben bij herplaatsing, ging dat heel erg snel, er waren katten bij die al na 10 minuten op onderzoek uit wilden gaan! Maar er zijn natuurlijk ook katten die het eng vinden in een nieuw huis, en die een paar dagen tijd nodig hebben voordat ze dat durven. Ieder kat is anders en als je het met een beetje geduld aanpakt de eerste dagen, dan is dat voor iedereen het fijnst.

Bijzonder aan Boris

Boris heeft een voorliefde voor mannen. 🙂


bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (20)

Wat zoekt het vrouwtje voor Boris en Jip?

Het vrouwtje zoekt een gouden mandje voor deze katten samen, bij iemand/mensen die veel liefde en aandacht kunnen geven (beiden zijn dol op knuffelen en spelen). Ze worden alleen geplaatst in een huis met een omheinde tuin of een afgezet balkon, zodat ze lekker veilig naar buiten kunnen. Iedere kat moet natuurlijk jaarlijks naar de dierenarts voor controle van het gebit en vaccinatie en omdat de gezondheid van Jip wat aandachtspuntjes heeft, is er een huisdierenverzekering afgesloten voor Jip.

Kosten verbonden aan de overname van deze poezen

Voor Boris en Jip wordt eenmalig een bedrag van € 50,- gevraagd omdat het vrouwtje alleen serieuze reacties wil van mensen die er goed over na hebben gedacht. Dit bedrag wordt door de eigenaar gedoneerd aan Kattenzorg Nijmegen. Daar zijn wij natuurlijk heel erg blij mee, want onze kleine stichting krijgt geen enkele vorm van subsidie!

Proeftijd van één maand

Zoals voor alle katten in de bemiddeling bij Kattenzorg geldt een proeftijd van één maand. Als het – om wat voor reden dan ook – niet goed mocht gaan bij jou thuis, dan gaan de poezen weer terug naar Eindhoven en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis.

Boris en Jip in één streepje

 • Boris, poes, 10 jaar oud
 • Jip, kater, 6 jaar oud
 • beiden zijn gechipt, gecastreerd/gesteriliseerd, gevaccineerd en netjes ontwormd en ontvlooid
 • ze komen buiten in een omheinde tuin en zoeken een thuis met een afgezette tuin of een afgezet balkon
 • ze willen graag samen worden geplaatst in een thuis zonder andere katten
 • waarschijnlijk kunnen ze wel wennen aan een thuis met kinderen (ouder dan 4 jaar)
 • ze zijn speels en echte knuffelkatten
 • Boris is een echte schootkat
 • Jip is wat afwachtend, Boris is een allemansvriend
 • ze eten allebei Royal Canin Dental brokken voor het gebit en tegen de blaasgruis van Jip (zolang hij dat krijgt heeft hij totaal geen klachten)
 • Jip heeft een huisdierenverzekering; hij heeft een hartruisje waar hij geen last van heeft en krijgt iedere 2 jaar een echo
 • de reden van herplaatsing is een ernstige kattenallergie
 • de kosten van de katten zijn eenmalig € 50,-  voor deze katten samen, dit wordt gedoneerd aan Kattenzorg
 • de poezen wonen in Eindhoven
 • er geldt een proeftijd van één maand, als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat in het nieuwe huis, dan gaan ze terug naar Eindhoven en dan gaat Kattenzorg opnieuw op zoek naar een thuis

Vind jij Jip en Boris ook helemaal geweldig en wil ze graag een thuis geven?
Neem dan snel contact met ons op zodat je met ze kunt gaan kennismaken!

bemiddeling-boris-jip-kattenzorg-nijmegen (15)