Alles verwoest bij Norma’s Universum

Alles verwoest bij Norma’s Universum

Norma-universum-alles-verwoest-na-brand

Bij dierenopvang van Norma Miedema in Ferwert (Friesland) is zondagmiddag 7 juni 2015, even voor half twee, brand uitgebroken en alles is verwoest.

Zeker 18 dieren zijn omgekomen in de vlammen. De geredde dieren zijn onder andere opgevangen bij de buren. Een dierenarts heeft ter plekke brandwonden bij de overlevende dieren behandeld.

De brand is uitgebroken bij Norma’s Universum, de opvang van kunstenares Norma Miedema. In haar boerderij vangt ze onder andere koeien, paarden en schapen op maar ook exotischer dieren zoals leguanen, papegaaien en slangen. In totaal verbleven er 240 dieren.

Norma is alles kwijtgeraakt toen ze de dieren redde die ze kon redden. Hoe de brand is ontstaan, is nog onbekend.

Wij hebben de informatie van dit nieuwsbericht grotendeels ontleend aan het nieuwsbericht van de Leeuwarder Courant. Kijk voor meer informatie ook naar dit nieuwsbericht. De Facebookpagina van Norma’s Universum geeft actuele informatie.

Helpt u Norma compleet opnieuw te beginnen met haar opvang? Stichting Kattenzorg Nijmegen heeft een donatie gedaan om Norma te helpen.

Een financiële bijdrage is zeer welkom en hard nodig. U kunt een bedrag naar keuze overmaken naar rekeningnummer IBAN NL 87 INGB 00050086 01 o.v.v. ‘Help Norma’.