De veilige website van Kattenzorg

De veilige website van Kattenzorg

icoontjes-ssl-veilige-website-kattenzorg-nijmegen
Sinds januari 2017 heeft Kattenzorg Nijmegen een veilige website. Wij hebben nu een SSL-certificaat geïnstalleerd en onze hele website is omgebouwd zodat je onze website veilig kunt bezoeken, zonder zorgen over je persoonlijke gegevens.

Wat is een SSL-certificaat?

SSL is de afkorting van Secure Sockets Layer, een encryptieprotocol dat de communicatie beveiligt.

Om het makkelijk te zeggen: SSL zorgt voor een versleutelde veilige verbinding tussen jou (onze websitegebruiker) en de website met SSL (in dit geval Kattenzorg Nijmegen).

Alle data die wordt verstuurd tussen de internetbrowser die je gebruikt en de server waar onze website op staat, wordt versleuteld verzonden (dit heet data-encryptie) en is niet te onderscheppen door kwaadwillenden. SSL zorgt er ook voor dat je daadwerkelijk verbinding hebt met de website waar je verbinding mee dénkt te hebben (dat noemen ze authenticatie).

Hoe herken je een website met SSL?

Websites die gebruikmaken van een SSL-certificaat zijn eenvoudig te herkennen. Normale websites maken gebruik van http en websites met een SSL-certificaat maken gebruik van https.

Als je in de adresbalk van je internetbrowser https:// ziet staan, dan heb je te maken met een website die werkt met een beveiligde verbinding. Veel internetbrowsers geven daarnaast informatie over de website door symbolen te laten zien.

Als je Google Chrome gebruikt om mee te internetten, dan kun je aan onderstaande icoontjes zien of een website gebruik maakt van SSL.icoontjes-ssl-veilige-website-kattenzorg-nijmegen

Let op! Als er alleen https in je browser staat, wil dat niet zeggen dat de site die je bezoekt veilig is! Als er een i staat, dan kun je daarop klikken voor meer informatie. Een website met alleen een i is niet, niet volledig, of niet op de juiste manier beveiligd en je loopt nog steeds het risico dat je persoonlijke gegevens in verkeerde handen vallen.

symbool-i-in-plaats-van-slotje-https-veilige-website-kattenzorg-nijmegen

Voorbeeld van een website die wel begint maar https, maar een i heeft in plaats van een slotje.

Zoals je ziet heeft Kattenzorg wél het groene hangslotje, waarmee je de garantie hebt dat de volledige website beveiligd is.

groen-hangslotje-veilige-website-kattenzorg-nijmegen

het groene hangslotje laat zien dat de volledige website van Kattenzorg Nijmegen veilig is

In andere internetbrowsers ziet het er iets anders uit, maar in je adresbalk zul je meestal een slotje zien staan zodat je weet dat je met een veilige website te maken hebt. Onze website is beveiligd in iedere browser die je gebruikt om mee te internetten.

Waarom heeft Kattenzorg de website omgebouwd naar SSL?

Het was veel werk en we hadden er hulptroepen voor nodig omdat we het zelf niet geheel voor elkaar kregen. Onze website is dan ook ongelofelijk goed gevuld met meer dan 350 interessante berichten en het is best een gedoe om te zorgen dat alles veilig is. Toch hebben we dit gedaan, omdat een SSL-certificaat de garantie is jij ook daadwerkelijk de website van Kattenzorg Nijmegen aan het bezoeken bent en niet stiekem wordt omgeleid naar een onveilige website die helemaal niets met Kattenzorg te maken heeft. Daarnaast worden alle data versleuteld verzonden en zo hebben we voor jou een veilige website-ervaring gerealiseerd.

Als je gebruik maakt van een openbare WiFi-hotspot en je wil ons bijvoorbeeld een mailtje sturen, dan moet je je gegevens invullen. Nu wij onze website hebben beveiligd, kan er – ook met openbare WiFi – niemand meekijken. Als we onze website niet beveiligd zouden hebben, dan kan een kwaadwillende heel eenvoudig zien wat je precies invult en jouw persoonlijke gegevens kunnen gebruikt worden voor doelen waar jij niet blij mee bent!

Wil je meer lezen over SSL, wat de icoontjes betekenen en waar je op moet letten bij het surfen op internet? Klik dan hier voor de handige uitleg van Google over de symbolen.

de-veilige-website-uitleg-ssl-kattenzorg-nijmegen-veilige-website