Deurstoppers voor de kat

Deurstoppers voor de kat

Liesbeth Puts, kattengedragstherapeut, heeft weer een interessant blog geschreven. Dit keer over keuzes. Katten willen graag keuzes hebben!

Katten vinden het niet fijn als een deur – die normaalgesproken geopend is – ineens dicht is. Het territorium van de kat wordt verkleind en zo heeft hij heeft geen mogelijkheden meer om zijn vaste inspectieronde te lopen. Als de deur weer open is, heeft de kat keuzes en dat vindt hij prettig.

©deurstopper.net-deurstoppers-voor-kattenstaartjes

©deurstopper.net

Kattenzorg-vrijwilliger Marieke heeft jaren geleden deze deurstoppers gekocht. Niet zozeer om de deuren geopend te houden om haar katten een keus te geven, maar voor het kattenequivalent van tere kindervingertjes: de staart!

Je kent het misschien wel: het is mooi weer, de achterdeur staat lekker open en de bel gaat. Je doet de voordeur open en de huiskamerdeur knalt met een smak dicht. Je moet er toch niet aan denken dat daar dan net een kat liep die nu met zijn staart tussen de deur is gekomen!

Marieke heeft deze deurstoppers ook op de andere kamerdeuren geplaatst, zodat haar katten niet opgesloten kunnen worden in een kamer (en geen toegang hebben tot eten) of buitengesloten worden van een kamer waar de kattenbak staat.

deurstoppers-deurstopper.net/deurstopper-vingerbeschermer-giraf-540554313

©deurstopper.net

De deurstoppers kosten maar een prikkie en zijn verkrijgbaar bij deurstopper.net


Bent je juist op zoek naar het tegenovergestelde? Wil je zeker weten dat de katten niet “inbreken” in een kamer of juist “uitbreken”? Dan is de stok achter de deur iets voor jou! Klik hier voor de website.