Doneer voor de operatie van Misty (UPDATES)

misty-doneer-operatie-kattenzorg-nijmegen

Doneer voor de operatie van Misty


misty-operatie-bench-lampenkap

Weer een update van Misty en José! ♥

“Van zaterdag op zondag schoot ik om 3.30 uur ineens wakker en dacht: er is iets met Misty. Eenmaal beneden bleek de kap inderdaad los om haar hals te hangen! Ik schrok me een hoedje, is de wond nu opengelikt? Maar bij snelle inspectie viel dat reuze mee. Sindsdien plak ik hem nog extra met plakband vast. Het blijven (helaas noodzakelijke) ondingen. De dierenarts vertelde dat een Ragdol eenzelfde operatie had ondergaan maar deze kat vond het rompertje heerlijk.”

Update van maandag 19 maart 2018

“Gelukkig gaat het beter. Gisteren heb ik mijn huis verbouwd en de tafel met grote bench erop verhuisd naar de keuken.Gelukkig had ik wielen onder deze grote tafel! Misty heeft nu uitzicht op de tuin wat haar wereldje hopelijk weer iets vertrouwds geeft naast wat afleiding. Ander bijkomend voordeel is dat de zon daar binnenschiet. Gisteren heeft Misty 4 uur ontspannen liggen slapen zonder kap op. Lekker opgerold en haar koppie onder de voorpoot. “Zo ik ben er even niet” zal ze gedacht hebben en zakte in een diepe slaap. Daar was ik wel blij mee. Zelfs van gerammel met potten en pannen werd ze niet wakker. (Toelichting van Marieke: als de kap af is, blijft José er constant bij, zei ze aan de telefoon).

misty-operatie-bench-zonder-lampenkap

Gisteren heb ik ook foto’s kunnen maken van de wond. Ze liet zich heel goed op haar zij ‘duwen’ en ik mocht zelfs een pootje optillen om de foto te kunnen maken. Dat vond ik heel bijzonder.

Ik heb foto’s opgestuurd naar de dierenarts en de wond zag er rustig uit. Ik hoef dus vandaag niet met Misty daarnaartoe. Pak van mijn hart. Nu ligt ze als een uitgestrekte banaan te bakken in het zonnetje in de bench. Heel rustig.”


Statusupdate financieel

Op dit moment hebben we € 382,50 van jullie allemaal gekregen om de operatie te financieren. 🙂 Geweldig, heel erg bedankt allemaal voor jullie steun! Lief ook, de mensen die nóg een donatie hebben overgemaakt en de mensen die het niet goed kunnen missen en een klein bedrag storten, iedere euro is er één en wij zijn er superblij mee.

Van een aantal mensen hebben we geen adresgegevens. Mocht je ons mooie donateursblad als dank willen ontvangen in juni, sturen jullie dan nog een mailtje ?

De factuur is inmiddels binnen en we hebben een prachtige korting gekregen van Dierenartspraktijk Nederrijn. De rekening van de eerste operatie is uitgekomen op € 507,80, voor ons allemaal toch nog wel even slikken.

Je donatie blijft van harte welkom! Maak een bedrag naar keuze over op bankrekeningnummer NL27RABO 01 07 25 45 06 t.n.v. Stichting Kattenzorg in Nijmegen, onder vermelding van je naam en adres en: ‘operatie Misty’. Als dank ontvang je in juni ons donateursblad Kattenpraat!


De financiële stand van zaken (updates over de operatie van Misty staan hieronder!)

We hebben al € 172,50 van jullie mogen ontvangen voor de operatie van Misty en José heeft zelf € 145,- aan donaties bij elkaar gesprokkeld. 🙂 Geweldig, heel erg bedankt allemaal voor jullie steun!

We zijn er nog niet. Voor de eerste operatie die al gedaan is hebben we nog bijna € 120,- nodig en waarschijnlijk moet ze ook nog een tweede operatie. 🙁 Donaties blijven heel erg welkom! Je donatie, klein of groot, is van harte welkom!

Maak een bedrag naar keuze over op bankrekeningnummer NL27RABO 01 07 25 45 06 t.n.v. Stichting Kattenzorg in Nijmegen, onder vermelding van je naam en adres en: ‘operatie Misty’. Als dank ontvang je in juni ons donateursblad Kattenpraat!


Gastgezin José heeft ons een aantal updates gestuurd over de operatie van Misty

Update 17 maart 2018

Ze eet wel goed en heeft vanochtend op de bak met grit geplast. Ik vermoedde al dat ze niet op een andere ‘droge’ bak wou plassen. Ik geef haar nu om de 2 uur eten en dat doet ze goed. De kap moet dan wel af en kan ik haar ook even goed aaien en knuffelen. Ik ga als de uitslag er is van het opgestuurde weefsel, goed met de dierenarts overleggen of ook de héle lijst rechts er echt uit moet of dat het een mogelijkheid is alleen de knobbel bij de achterste melkklier. Ze krijgt ’s ochtends en ’s avonds morfine en ’s middags geef ik haar de andere pijnstilling. Dat zegt toch wel wat…


Update 16 maart 2018

Even een update. Ondertussen ben ik alweer bij de dierenarts geweest om een pilletje te halen om eetlust op te wekken. Heb haar gedwangvoerd met AD-voer en met dat sap wat ik van Marieke gekregen heb. Als ze niet zou eten of drinken zou ik met haar naar de dierenarts moeten om een vochtinfuus aan te laten brengen. Dat zag ik helemaal niet zitten.

Uiteindelijk heeft ze een half uurtje geleden wat gegeten. Ik doe dan de kap af en doe er extra vocht bij. Daarna moet de kap weer op. Hopelijk over een uurtje gaat ze weer eten. Elke keer maar kleine beetjes maar ben goddank zo blij dat er al iets is ingegaan.

Ik zit regelmatig voor de bench en dan aai ik haar op het koppie. Dan legt ze haar koppie in mijn andere hand. Dat zegt wel genoeg denk ik. Heb er een bak ingezet met closetpapier snippers om te voorkomen dat het grit aan de wond plakt. Gisteren kwam er nog bloed uit maar ook dat is nu gestopt.

Wat een zorg zeg. Ik heb de zwaarte van de operatie wel onderschat…


Update van de dag van de operatie 15 maart 2018

Ik mocht haar om 16 uur ophalen. Ze had een pakje aan en ik kreeg een kap mee. Maar thuis had ze het pakje al meteen natgeplast en zaten de achterpoten erin verstrikt. Vreselijk gedoe en gebeld naar de arts…uiteindelijk heb ik het opengeknipt. Toen werd ze wat rustiger. De operatie heeft ruim 2 uur geduurd!! De hele lijst aan de linkerkant is eruit en dus heeft ze een wond van haar oksel tot de lies. Ze krijgt pijnstilling en 2x daags 1 mm morfine. Het was heel moeilijk haar gisteren zo te zien. Ze zit nu in een grote bench in de huiskamer en ik heb op de bank geslapen.


Update 14 maart 2018

Lieve allemaal,

We hebben al € 172,50 van jullie mogen ontvangen voor de operatie van Misty, geweldig, heel erg bedankt! We zijn er nog niet, je donatie blijft welkom!

Wat we bijzonder ontroerend vonden: een mevrouw die onder bewind staat en niet via de bank een overboeking kon doen…zij stuurde ons een berichtje of ze een paar euro met de post kon opsturen. Echt hartverwarmend dat mensen bereid zijn zoiets te doen. Hartstikke bedankt allemaal voor jullie steun, echt fijn!


maart 2018

Lieve mensen,

Graag wil ik jullie voorstellen aan Misty. Een poesje wat ik hier in Arnhem, in 2009,  tegenkwam na afloop van de plaatselijke markt. Op de plaats waar de viskraam had gestaan schraapte ze met haar nagels de stoeptegels af, op zoek naar eten. Ik ben naar huis gehold om een mandje te halen, ik heb er eten ingezet en ze liep er zo in. Haar hele achterkant was kaal en ze zat vol vlooien. Ze kwam bij mij in de opvang en dankzij Stichting Kattenzorg is ze nog steeds bij mij in de permanente opvang, omdat ze onplaatsbaar bleek.

Melkklierkanker

Deze eigenzinnige dame heeft hoogstwaarschijnlijk melkklierkanker. ☹ Op donderdag 15 maart 2018 is de 1e operatie. Weefsel zal worden opgestuurd om te onderzoeken. Als het kwaadaardig blijkt, dan dient een 2e operatie plaats te vinden omdat  de gezwellen zowel links als rechts zitten. Ze zijn nu nog 8 mm groot, maar als ze groter worden dan 3 cm heeft Misty nog maar 4-6 maanden te leven. Er zijn al longfoto’s gemaakt om te kijken of er uitzaaiingen waren en dat is gelukkig niet het geval. Dat was een stresserende ervaring voor Misty, dat wel.

Misty moet geholpen worden

Misty is nu ongeveer 11 jaar. En nog vol levenslust. Natuurlijk twijfelde Kattenzorg geen moment en moet Misty gewoon geholpen worden. Dit betekent echter wel een enorme kostenpost voor onze kleine stichting! Gelukkig krijgen we steun van de dierenarts in de vorm van korting, maar de eerste operatie zal sowieso € 435,- gaan kosten. En misschien moet er daarna helaas nog een operatie worden gedaan voor weer zo’n enorm bedrag.

Stichting Kattenzorg streeft ernaar om elke kat te helpen en te voorzien van de beste (medische) zorg. Dat vind ik zo geweldig van deze stichting en ben daarom ook al meer dan 20 jaar vrijwilligster. Mijn belangrijkste taak voor de stichting is de permanente opvang van katten die nergens anders terecht konden of herplaatst konden worden.

Inzamelactie

Ik ben een inzamelactie begonnen. Wil jij helpen om het bedrag van de operatie(s) van Misty bij elkaar te krijgen? Iedere donatie, hoe klein ook, is van harte welkom! Maak een bedrag naar keuze over op bankrekeningnummer NL27RABO 01 07 25 45 06 t.n.v. Stichting Kattenzorg in Nijmegen, onder vermelding van je naam en adres en: ‘operatie Misty’. Mijn dank is groot (en van Misty waarschijnlijk nog groter). 🙂

Als dank ontvang je in juni ons donateursblad Kattenpraat! Dat wordt per post verstuurd, dus vergeet je adres niet te vermelden!

Hartelijke groet, José