Doneer voor de operatie van Misty (UPDATES)

misty-doneer-operatie-kattenzorg-nijmegen

Doneer voor de operatie van Misty


Naar aanleiding van de heftige operatie van Misty heeft ons gastgezin José in samenwerking met dierenarts Wolthuis een informatief artikel geschreven over melkkliertumoren bij de kat. Klik hier om het interessante artikel te lezen!


Updates over Misty staan hier onder!


Het streefbedrag voor de operatie is ruimschoots behaald, dank aan alle donateurs!


misty-operatie-kattenzorg-nijmegen

Misty lijkt te denken: komt ze nou weer met die kap, een pil of met de zalf?

Woord van dank van José

Lieve mensen,

Op de eerste plaats wil ik iedereen bedanken voor de hartverwarmende steun in de vorm van donaties, medeleven, kaartjes en alle reacties die ik heb gekregen. Het is overweldigend voor mij. Ik ben meer dan 20 jaar geleden begonnen als vrijwilligster bij Stichting Kattenzorg maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ik ben dankbaar en bewogen dat er zoveel mensen zijn die deze stichting ondersteunen, (en m.n. Misty, een poesje, in 2009 uitgehongerd gevonden) en dat hebben laten zien in alle mogelijk denkbare vormen. Onvoorstelbaar!

Ik heb veel katten mogen opvangen en mogen helpen dankzij de ondersteuning van Stichting Kattenzorg Nijmegen. Zoals iedereen weet, heb ik nu nog voornamelijk oude dieren die veel zorg nodig hebben en met de leeftijd komen de gebreken. Niet alleen bij ons als mensen maar ook bij de dieren.

Je kunt best stellen dat ik inmiddels een ‘bejaarden-opvang’ heb gekregen. De meesten van de dieren zijn boven de 15. Skippy wordt in augustus aanstaande 19, Maya 17, Pink, de blaasgruiskater wordt 15… Alle leeftijden zijn gebaseerd op inschatting. Bij Pink is inmiddels een nierfalen geconstateerd, net als bij Maya. Het s.g. bij beiden lager dan 1017. Voor Kattenzorg een grote financiële belasting.

Het is net als bij mensen….zolang de kwaliteit van leven nog aanwezig is, gun je elk levend wezen leven. En gun je elk wezen de juiste medische zorg. En dat is wat Stichting Kattenzorg mogelijk maakt.

Nogmaals mijn hartelijke dank.

José


Update Misty vrijdag 11 april 2018

Vandaag weer naar de dierenarts en het gat is al voor de helft dicht. Alleen nog een beetje diep. Wond weer gespoeld en. Honingzalf erin en pas volgende week vrijdag terugkomen. Het gaat nu met sprongen vooruit en daar ben ik wel heel erg blij mee. De nasleep is ook nog intensief geweest.

Mystie begint weer helemaal zich zelf te worden. Dat blijkt ook uit het verzet bij de dierenarts maar ze doet het hardstikke goed en liet de behandeling vandaag zelfs toe zonder kap op.

Ik had de bench al afgebroken maar ze miste hem en dus toch maar weer opgebouwd. Misschien dat ze zich daarin toch wel veilig voelt. Goede zorg verzekerd misschien wel…Maar nu ligt ze op een lekker wolletje op de bank…

misty-slapen-bench-operatie-doneer-kattenzorg-nijmegen


Update Misty vrijdag 9 april 2018

Vanochtend vond ik een bloedvlek op het laken op de bank en hier en daar een aantal bloeddruppels. Naar de wond gekeken en eromheen was het vochtig en er kwam ook bloed uit de wond. Dus toch naar de dierenarts…De opening van de wond was aanzienlijk kleiner dus dat is een goede verbetering naast het feit dat Mystie zelf levendiger is geworden. Ze toonde ook aanzienlijk meer kracht (tegenstribbeling) bij het spoelen van de wond. Er kwam nog een beetje dood weefsel uit tijdens het spoelen. Het roze, nieuw aangemaakte weefsel was ook groter geworden. Waarschijnlijk is er een bloedvaatje gesprongen. Die nieuwe bloedvaatjes worden aangemaakt om de wond te laten genezen. De antibiotica kuur is weer verlengd en woensdag weer terug. Het einde lijkt in zicht te komen. Ik ben big erg blij dat ze weer meer zichzelf wordt en langdurig uit de bench mag..


Update Misty vrijdag 4 april 2018

Misty, dit keer zonder kap, in de grote reisbench gedaan voor weer een controle bij de dierenarts. Dat werkte niet en dus moest ik haar de kap weer omdoen omdat ze dan toch rustiger wordt. De arts heeft deze keer wel meer dood weefsel uit de  wond weten te pulken. Dat ging vorige week nog niet.  Het duidt wel op enige verbetering….De omgeving van de wond was wat vochtig wat volgens hem kwam omdat er vocht vrijkomt als 2 delen tegen elkaar schuren. De plek is ook zo ongelukkig tussen haar achterpoten, er komt nauwelijks lucht bij.  Ze heeft weer een antibiotica kuur gekregen voor 7 dagen. Volgende week woensdag moet ik weer terug komen en het zal nog zeker 2 weken duren. De arts wil de wond uit zichzelf laten dichtgroeien dus het is een kwestie van geduld hebben.

Ze mag wel af en toe uit de bench maar dan moet ik zorgen dat ze én niet naar boven kan, én overal schone handdoeken neerleggen.

Ik ben nu kippenpoten aan het koken voor Mystie omdat ik daarmee de antibiotica wel onder het voer kan geven. Een pilletje in de bek geven is zo’n strijd…en dat voorkom ik toch liever.

Maar over 2 weken zal het reeds aanwezige roze weefsel ws zover zijn aangegroeid dat de wond een heel stuk dicht zal zijn.

De arts is lief en denkt zeker mee na om het voor Mystie zo aangenaam mogelijk te houden…


Update Misty vrijdag 30 maart 2018

Vandaag weer met Mystie bij de arts geweest en de wond zag er op zich goed uit. Er begint zich al roze weefsel te ontwikkelen wat een goed teken is. Helaas zit er nog teveel dood weefsel in de wond wat nog niet verwijderd kon worden omdat het niet los zat. De wond is weer gespoeld en er is weer antibiotica zalf ingespoten. Ze moet in de bench blijven tot woensdag helaas (!) en tot vanavond 17.30 de kap op houden. As woensdag dus weer terug.


Ook dank aan Susan Huurman voor deze superleuke verlotingsactie op Facebook!

susan-huurman-operatie-misty-verloting


Update woensdag 28-3

Controle bij de dierenarts. Kap weer op. De wond oogt schoon en er kwam geen pus meer uit de ene bult. De andere bult is nog wel groot maar ws lost die ontsteking op middels de kuur. Alles weer met warm water gespoeld, een paar restjes dood weefsel verwijderd en opnieuw zalf erin. De kap moet weer opblijven tot vanavond en ze mag tot die tijd niet de bench uit. Mystie gaf geen kik. Ze deed het heel goed.  Maar wat kun je ook doen met wéér die kap op. A.s. vrijdag weer terugkomen voor controle, spoelen en zalven…


Financiële donatie voor voer

Vandaag kregen we een donatie bijgeschreven met de omschrijving “donatie voor voer”. Ook dat is hartstikke welkom! Niet alleen voor de permanente opvangkatten van José, die iedere maand veel geld kosten omdat ze speciaalvoer moeten hebben, maar ook voor afstandskatten die zijn opgenomen in onze gastgezinnen. Bij ons gastgezin Hetty zijn twee afstandskatten opgenomen die meer tijd dan gemiddeld nodig hebben voordat ze herplaatst kunnen worden. Van één kat twijfelen er zelfs over of zij nog wel te socialiseren is, Hetty is daar al maanden mee bezig en tot nu toe weinig resultaat. Mogelijk wordt deze kat ondergebracht in een speciale permanente opvang voor onplaatsbare katten.

Mooi pakket voer besteld

Toen Misty was geopereerd hebben we een mooie bestelling gedaan bij Zooplus. Marieke heeft een bejaarde kat die soms slecht eet door zijn schildklier- en nieraandoening. Zij wist dan ook precies waar ze moeilijke eters mee aan het eten krijgt, en we hebben een mooi pakket besteld met lekkernijen waar Misty inderdaad heel erg van genoot. Ook twee van de andere bejaarde opvangkatten van José voelden zich niet lekker en aten slecht (zij zijn ook naar de dierenarts geweest) en gelukkig gingen zij ook eten van al dit lekkers.

Voerdonaties of gratis doneren door je eigen voer te bestellen bij Zooplus

Voerdonaties zijn altijd welkom, een financiële donatie voor voer ook! Kun je niets doneren? Dan kun je ons toch helpen! Bestel voor jezelf bij Zooplus via deze link op onze website, dan krijgen wij (zonder kosten voor jou!) een donatie!

voerpakket-misty-jose-operatie

Al deze merken zijn van de hoogste kwaliteit met een hoog aandeel vlees en vis. 


Weer een reeks korte updates van Misty en José! ♥ Het streefbedrag om de operaties te financieren is ruimschoots betaald, hartstikke bedankt, donateurs! Verderop in dit bericht lees je er alles over.


misty-operatie-lampenkap (1)

Dinsdag 20 maart

Rust, hersteldagen en geduld hebben. Het is om de paar uur eten geven, de kap mag dan af en dat vindt ze fijn. Veel borstelen en aaien maar zodra ze begint te likken aan de wond moet helaas de kap weer op. Een seconde niet kijken en het gebeurt…


Woensdag 21-3

En weer een stapje vooruit! Joepi. Misty is uit zich zelf uit de bench gekomen en heeft nu een plekje voor het raam gevonden. Ze sprong zelf op de stoel dus dat is een goed teken. Ze eet goed, plast en poept goed. De kap blijft onhandig maar nog 5 dagen en dan mag hij af. Maandag as gaan de hechtingen eruit en komt er weer meer rust hier.


Donderdag 22-3

GOEDAARDIG!!! Ik krijg de uitslag en het is niet te geloven maar de uitslag is dat het weefsel goedaardig is. En dat terwijl 80-90% in deze gevallen kwaadaardig is…. Niet te geloven dat Misty bij dat kleine percentage van gelukkigen zit!! Er valt een zwaar pak van mijn hart. Ik ga een feestje vieren.

Bedankt voor alle ondersteuning!


misty-operatie-lampenkap (2)

Op vrijdag 23-3 komt ze zelf uiteindelijk uit haar bench en loopt  met kap op door het huis. Geregeld zoekt ze mijn schoot op en spint. Dat vind ik echt heel erg leuk en een goed teken na al die traumatische dingen. Ze vertrouwt me nog steeds en is nog steeds aanhankelijk! Maar op donderdagavond zie en ruik ik dat het anders is. Er komt vocht uit de wond. Weer foto’s gemaakt en opgestuurd naar de dierenarts. In mijn ogen is het duidelijk pus wat zou kunnen duiden op een ontsteking.

Sinds gisteren zit Misty weer in de bench. Ik ontdekte dus een natte plek tussen haar achterpoten bij het uiteinde van de wond. In de lies wat een erg lastige plek is. Vanochtend bleek daar weer pus uit te komen. Met moeite wat foto’s kunnen maken en opgestuurd naar de dierenarts. Na overleg toch besloten om er naar te laten kijken. Deze keer heb ik haar een uur voor bezoek aan de dierenarts in een grotere bench geplaatst zodat ze tijd had om te acclimatiseren. Dat werkte en ze bleef rustig, ook tijdens de autorit. Niet overgeven, niet plassen en poepen. Ik had haar wel rescue gegeven elk half uur voor vertrek. Ik kreeg Sudocrèm en honingzalf mee om daar het weekend mee door te komen. Ze kreeg een injectie antibiotica en antibioticapillen. Ik kreeg hele leuke kaartjes met de post. Wat is het toch ongelooflijk dat er zoveel mensen meeleven! Heb ik nog nooit meegemaakt..


Zaterdag 24 en zondag 25 maart

Niet echt een succes, dat zalven. Ze loopt vaker van me weg of ‘krimpt in’ maar ja , ‘zachte heelmeesters maken stinkende wonden’. Dus doorzetten, niet nadenken en liefdevol volbrengen wat me is geadviseerd.


Maandag 26-3

De hechtingen mogen eruit!! De grote dag voor ons beiden. Helaas… bleek er toch een ontsteking te zitten bij de wond in de lies en een grote smetplek. Tijdens het schoonmaken en uitdrukken kwam veel pus vrij. Ik ging van mijn sokken en de assistente moest het overnemen. Het zag er zo vies uit en dat gewroet in de wond en in die plooien, met gaasjes en wattenstaafjes, werd me helemaal teveel. Ik werd duizelig, moest gaan zitten, hoofd tussen de knieën, een emmer tussen mijn voeten, voor het geval dat…In al die 20 jaar heb ik dit nog nooit meegemaakt…

Grote teleurstelling was dat de kap nog niet af mocht. Door de antibiotica zalf die er op gesmeerd was moet ik wachten tot  de avond, anders likt ze de zalf eraf. Ze heeft weer een antibiotica injectie gekregen. En ze moet tot woensdag in de bench blijven. Woensdagmiddag moet ik weer terug voor een controle. De antibioticakuur is verlengd met 10 dagen.

Ze heeft de eerste uren na het bezoek aan de dierenarts steeds wijdbeens gelegen likkend aan de binnenkant van de kap. Ze wilde het zo graag schoonlikken. Om de zalf extra goed in te laten werken besloot ik de kap ook de nacht nog om te laten.


Dinsdag 27-3

Vanochtend vroeg de kap eraf gehaald en het groot poetsen kon beginnen. De wond is nu open en ongeveer een gulden groot. Ze was heel blij dat de kap eraf ging maar de bench vindt ze minder. Ze eet goed. Het is aandoenlijk om te zien hoe zorgvuldig ze eindelijk haar rug, staart en pootjes kan poetsen. Ze neemt er alle tijd voor. Om 15 uur een braakbal met haren wat logisch is, maar nu ligt ze al uren relaxed opgerold te slapen. Zonder kap.


Update van 17 op 18 maart 2018

“Van zaterdag op zondag schoot ik om 3.30 uur ineens wakker en dacht: er is iets met Misty. Eenmaal beneden bleek de kap inderdaad los om haar hals te hangen! Ik schrok me een hoedje, is de wond nu opengelikt? Maar bij snelle inspectie viel dat reuze mee. Sindsdien plak ik hem nog extra met plakband vast. Het blijven (helaas noodzakelijke) ondingen. De dierenarts vertelde dat een Ragdol eenzelfde operatie had ondergaan maar deze kat vond het rompertje heerlijk.”

misty-operatie-bench-lampenkap

Update van maandag 19 maart 2018

“Gelukkig gaat het beter. Gisteren heb ik mijn huis verbouwd en de tafel met grote bench erop verhuisd naar de keuken.Gelukkig had ik wielen onder deze grote tafel! Misty heeft nu uitzicht op de tuin wat haar wereldje hopelijk weer iets vertrouwds geeft naast wat afleiding. Ander bijkomend voordeel is dat de zon daar binnenschiet. Gisteren heeft Misty 4 uur ontspannen liggen slapen zonder kap op. Lekker opgerold en haar koppie onder de voorpoot. “Zo ik ben er even niet” zal ze gedacht hebben en zakte in een diepe slaap. Daar was ik wel blij mee. Zelfs van gerammel met potten en pannen werd ze niet wakker. (Toelichting van Marieke: als de kap af is, blijft José er constant bij, zei ze aan de telefoon).

misty-operatie-bench-zonder-lampenkap

Gisteren heb ik ook foto’s kunnen maken van de wond. Ze liet zich heel goed op haar zij ‘duwen’ en ik mocht zelfs een pootje optillen om de foto te kunnen maken. Dat vond ik heel bijzonder.

Ik heb foto’s opgestuurd naar de dierenarts en de wond zag er rustig uit. Ik hoef dus vandaag niet met Misty daarnaartoe. Pak van mijn hart. Nu ligt ze als een uitgestrekte banaan te bakken in het zonnetje in de bench. Heel rustig.”


Statusupdate financieel

Op dit moment hebben we € 382,50 van jullie allemaal gekregen om de operatie te financieren. 🙂 Geweldig, heel erg bedankt allemaal voor jullie steun! Lief ook, de mensen die nóg een donatie hebben overgemaakt en de mensen die het niet goed kunnen missen en een klein bedrag storten, iedere euro is er één en wij zijn er superblij mee.

Van een aantal mensen hebben we geen adresgegevens. Mocht je ons mooie donateursblad als dank willen ontvangen in juni, sturen jullie dan nog een mailtje ?

De factuur is inmiddels binnen en we hebben een prachtige korting gekregen van Dierenartspraktijk Nederrijn. De rekening van de eerste operatie is uitgekomen op € 507,80, voor ons allemaal toch nog wel even slikken.

Je donatie blijft van harte welkom! Maak een bedrag naar keuze over op bankrekeningnummer NL08RBRB 0706 5861 07 t.n.v. Stichting Kattenzorg in Nijmegen, onder vermelding van je naam en adres en: ‘operatie Misty’. Als dank ontvang je in juni ons donateursblad Kattenpraat!


De financiële stand van zaken (updates over de operatie van Misty staan hieronder!)

We hebben al € 172,50 van jullie mogen ontvangen voor de operatie van Misty en José heeft zelf € 145,- aan donaties bij elkaar gesprokkeld. 🙂 Geweldig, heel erg bedankt allemaal voor jullie steun!

We zijn er nog niet. Voor de eerste operatie die al gedaan is hebben we nog bijna € 120,- nodig en waarschijnlijk moet ze ook nog een tweede operatie. 🙁 Donaties blijven heel erg welkom! Je donatie, klein of groot, is van harte welkom!

Maak een bedrag naar keuze over op bankrekeningnummer NL08RBRB 0706 5861 07 t.n.v. Stichting Kattenzorg in Nijmegen, onder vermelding van je naam en adres en: ‘operatie Misty’. Als dank ontvang je in juni ons donateursblad Kattenpraat!


Gastgezin José heeft ons een aantal updates gestuurd over de operatie van Misty

Update 17 maart 2018

Ze eet wel goed en heeft vanochtend op de bak met grit geplast. Ik vermoedde al dat ze niet op een andere ‘droge’ bak wou plassen. Ik geef haar nu om de 2 uur eten en dat doet ze goed. De kap moet dan wel af en kan ik haar ook even goed aaien en knuffelen. Ik ga als de uitslag er is van het opgestuurde weefsel, goed met de dierenarts overleggen of ook de héle lijst rechts er echt uit moet of dat het een mogelijkheid is alleen de knobbel bij de achterste melkklier. Ze krijgt ’s ochtends en ’s avonds morfine en ’s middags geef ik haar de andere pijnstilling. Dat zegt toch wel wat…


Update 16 maart 2018

Even een update. Ondertussen ben ik alweer bij de dierenarts geweest om een pilletje te halen om eetlust op te wekken. Heb haar gedwangvoerd met AD-voer en met dat sap wat ik van Marieke gekregen heb. Als ze niet zou eten of drinken zou ik met haar naar de dierenarts moeten om een vochtinfuus aan te laten brengen. Dat zag ik helemaal niet zitten.

Uiteindelijk heeft ze een half uurtje geleden wat gegeten. Ik doe dan de kap af en doe er extra vocht bij. Daarna moet de kap weer op. Hopelijk over een uurtje gaat ze weer eten. Elke keer maar kleine beetjes maar ben goddank zo blij dat er al iets is ingegaan.

Ik zit regelmatig voor de bench en dan aai ik haar op het koppie. Dan legt ze haar koppie in mijn andere hand. Dat zegt wel genoeg denk ik. Heb er een bak ingezet met closetpapier snippers om te voorkomen dat het grit aan de wond plakt. Gisteren kwam er nog bloed uit maar ook dat is nu gestopt.

Wat een zorg zeg. Ik heb de zwaarte van de operatie wel onderschat…


Update van de dag van de operatie 15 maart 2018

Ik mocht haar om 16 uur ophalen. Ze had een pakje aan en ik kreeg een kap mee. Maar thuis had ze het pakje al meteen natgeplast en zaten de achterpoten erin verstrikt. Vreselijk gedoe en gebeld naar de arts…uiteindelijk heb ik het opengeknipt. Toen werd ze wat rustiger. De operatie heeft ruim 2 uur geduurd!! De hele lijst aan de linkerkant is eruit en dus heeft ze een wond van haar oksel tot de lies. Ze krijgt pijnstilling en 2x daags 1 mm morfine. Het was heel moeilijk haar gisteren zo te zien. Ze zit nu in een grote bench in de huiskamer en ik heb op de bank geslapen.


Update 14 maart 2018

Lieve allemaal,

We hebben al € 172,50 van jullie mogen ontvangen voor de operatie van Misty, geweldig, heel erg bedankt! We zijn er nog niet, je donatie blijft welkom!

Wat we bijzonder ontroerend vonden: een mevrouw die onder bewind staat en niet via de bank een overboeking kon doen…zij stuurde ons een berichtje of ze een paar euro met de post kon opsturen. Echt hartverwarmend dat mensen bereid zijn zoiets te doen. Hartstikke bedankt allemaal voor jullie steun, echt fijn!


maart 2018

Lieve mensen,

Graag wil ik jullie voorstellen aan Misty. Een poesje wat ik hier in Arnhem, in 2009,  tegenkwam na afloop van de plaatselijke markt. Op de plaats waar de viskraam had gestaan schraapte ze met haar nagels de stoeptegels af, op zoek naar eten. Ik ben naar huis gehold om een mandje te halen, ik heb er eten ingezet en ze liep er zo in. Haar hele achterkant was kaal en ze zat vol vlooien. Ze kwam bij mij in de opvang en dankzij Stichting Kattenzorg is ze nog steeds bij mij in de permanente opvang, omdat ze onplaatsbaar bleek.

Melkklierkanker

Deze eigenzinnige dame heeft hoogstwaarschijnlijk melkklierkanker. ☹ Op donderdag 15 maart 2018 is de 1e operatie. Weefsel zal worden opgestuurd om te onderzoeken. Als het kwaadaardig blijkt, dan dient een 2e operatie plaats te vinden omdat  de gezwellen zowel links als rechts zitten. Ze zijn nu nog 8 mm groot, maar als ze groter worden dan 3 cm heeft Misty nog maar 4-6 maanden te leven. Er zijn al longfoto’s gemaakt om te kijken of er uitzaaiingen waren en dat is gelukkig niet het geval. Dat was een stresserende ervaring voor Misty, dat wel.

Misty moet geholpen worden

Misty is nu ongeveer 11 jaar. En nog vol levenslust. Natuurlijk twijfelde Kattenzorg geen moment en moet Misty gewoon geholpen worden. Dit betekent echter wel een enorme kostenpost voor onze kleine stichting! Gelukkig krijgen we steun van de dierenarts in de vorm van korting, maar de eerste operatie zal sowieso € 435,- gaan kosten. En misschien moet er daarna helaas nog een operatie worden gedaan voor weer zo’n enorm bedrag.

Stichting Kattenzorg streeft ernaar om elke kat te helpen en te voorzien van de beste (medische) zorg. Dat vind ik zo geweldig van deze stichting en ben daarom ook al meer dan 20 jaar vrijwilligster. Mijn belangrijkste taak voor de stichting is de permanente opvang van katten die nergens anders terecht konden of herplaatst konden worden.

Inzamelactie

Ik ben een inzamelactie begonnen. Wil jij helpen om het bedrag van de operatie(s) van Misty bij elkaar te krijgen? Iedere donatie, hoe klein ook, is van harte welkom! Maak een bedrag naar keuze over op bankrekeningnummer NL08RBRB 0706 5861 07 t.n.v. Stichting Kattenzorg in Nijmegen, onder vermelding van je naam en adres en: ‘operatie Misty’. Mijn dank is groot (en van Misty waarschijnlijk nog groter). 🙂

Als dank ontvang je in juni ons donateursblad Kattenpraat! Dat wordt per post verstuurd, dus vergeet je adres niet te vermelden!

Hartelijke groet, José