Een Nijmeegs kattencafé!

Een Nijmeegs kattencafé!

nijmeegs-kattencafe-balthazar-nijmegen-kattenzorg-nijmegen

Binnenkort start een crowdfundingscampagne om in Nijmegen een kattencafé te realiseren. Eindelijk is onze stad dan ook aan de beurt!

Wat is een kattencafé?

Het idee van een kattencafé is ontstaan in Taiwan. Japan maakte het groot. Een kattencafé staat in het teken van kattengezelschap. De cafés trekken mensen aan die zelf geen katten kunnen houden. Bijvoorbeeld omdat zij van de huiseigenaar geen katten mogen hebben, of omdat een gezinslid allergisch is waardoor er geen kat kan komen. Sommige mensen zijn te veel van huis en vinden het niet verantwoord om een kat te nemen. En zo zijn er nog veel meer redenen te bedenken dat je het helaas zonder het gezelschap van een kat moet stellen. Voor iedereen die een kat mist of gewoon graag “op de koffie wil” bij een kat: daarvoor is een kattencafé bedoeld.

Met je eigen kat naar het café?

Sommige mensen denken dat je naar een kattencafé kunt gaan met je eigen kat samen. Dat is absoluut niet de bedoeling. De meeste katten doe je helemaal geen plezier met een reisje naar een openbare gelegenheid en ook de katten die daar gaan wonen, vinden dat niet fijn als er vreemde katten op visite komen. Nee, dit café is bedoeld voor mensen, die onder het genot van een kopje koffie of thee willen knuffelen met leuke katten!

Is het kattencafé van Stichting Kattenzorg Nijmegen?

Nee, dit geweldige initiatief komt van andere mensen die losstaan van Kattenzorg. Wij vinden het hartstikke leuk als er een kattencafé in Nijmegen komt en daarom besteden we er graag aandacht aan!

Kattenliefhebbers: opgelet!

Kattenliefhebbers opgelet! De crowdfundingcampagne voor kattencafé Balthazar in Nijmegen gaat binnenkort van start.  Als de crowdfunding succesvol verloopt, dan kun je in het voorjaar van 2017 in de binnenstad van Nijmegen terecht voor lekker eten en drinken, geserveerd met heel veel kattenknuffels.

In de gezellige huiskamersfeer kun je met je vrienden bijkletsen, lekker werken of de krant lezen. Naast een goede kop koffie of een bijzondere thee, zullen er huisgemaakte taartjes, biologische soep en brood uit de streek te bestellen zijn. Ook zullen er activiteiten worden georganiseerd, zoals een kindermiddag en creatieve workshops. En dat alles in gezelschap van katten!

Update 1 februari 2017: de crowdfundingscampagne is gestart! Hier vind je de link voor meer informatie en om een donatie te over te maken.

nijmeegs-kattencafe-balthazar-nijmegen-kattenzorg-nijmegen

Kattencafé Balthazar

Van Welderenstraat 46
6511 MN Nijmegen
e-mailadres: info@kattencafebalthazar.nl
website: kattencafebalthazar.nl
facebookpagina