Een wens voor Dierendag

waD-dierendag-wens-kattenzorg-nijmegenDierendag (ook wel Werelddierendag genoemd) is een dag waarop wereldwijd extra aandacht wordt besteed aan dieren. Deze dag valt jaarlijks op 4 oktober. Met het vieren van deze dag wil men mensen laten weten dat dieren rechten hebben en dat zij beschermd moeten worden.

De datum van dierendag gaat terug naar de feestdag van Franciscus van Assisi. Hij bekommerde zich om het lot van melaatsen, zwervers en de armen, maar hield zich ook bezig met planten en dieren.

In Wenen vond in mei 1929 een internationaal congres plaats van verenigingen voor de bescherming van dieren. Hier werd 4 oktober uitgeroepen tot Werelddierendag. Dit werd toen al in enkele steden gevierd in de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland, Oostenrijk, Australië en Indië. De eerste officiële dierendag in Nederland vond plaats op 4 oktober 1930.

De vrijwilligers van Stichting Kattenzorg Nijmegen wensen alle dieren en hun baasjes een heel fijne Dierendag. Mocht u op zoek zijn naar een leuke kat, neem dan een kijkje bij deze dieren zoeken een thuis.