Eros en Charly zijn geplaatst!

Eros en Charly zoeken samen een thuis

eros-pijl-herplaatsing-katten-kattenzorg-nijmegen-graveEros en Charly zijn geplaatst!

Update 2 oktober 2017

WIJ VIEREN FEEST!

Eros en Charly zijn geplaatst!

De mevrouw is een al wat oudere dame. Ze heeft de hele dag tijd om te knuffelen en Charly te kammen en was eigenlijk op slag verliefd. Ze kwam ook helemaal uit Lelystad rijden om met ze kennis te maken.

Inmiddels wonen de katjes in hun nieuwe thuis en de eerste mail was goed: ze waren al op onderzoek in huis. Ze hebben alles meegegeven, voer, kammen, noem maar op. Hun vrouwtje heeft er een heel goed gevoel over. Nog even de maand proeftijd afwachten, maar daar maakt het vrouwtje zich niet druk om.

Lieve, lieve Eros en Charly, het gaat jullie goed! We hopen nog een keertje een update te krijgen hoe het met jullie gaat, jullie zitten in ons hart! ♥


GRAVE, 10 augustus 2017

Eros (korthaar) en Charly (langhaar ) werden door hun vrouwtje zes jaar geleden uit het asiel gehaald. Charly was net geschoren en hoewel hij zelf wel vond dat hij eruit zag als een indrukwekkende leeuw met manen, zag zijn vrouwtje toch iets anders. 🙂

charly-bemiddeling-langharige-kat-kattenzorg-nijmegen (2)
Dit lieve stelletje wachtte al 3 maanden in het asiel op een thuis. Ze aten daar nauwelijks. Misschien was het de stress van een verblijf in het asiel, dat is voor geen enkele kat leuk. Maar misschien haalden ze ook wel stiekem hun neus op voor de goedkope brokjes die ze in het asiel kregen. In hun nieuwe thuis kregen ze Royal Canin. Dát waren pas lekkere brokjes! Dezelfde avond zaten ze al bij hun kersverse vrouwtje op de bank, het bleken echte knuffelkatten te zijn. Ze kregen een paradijselijk leventje. Ze konden lekker buiten spelen en ze kregen veel aandacht. Eros is een kat die op je gaat zitten wachten als je thuiskomt. Dit zijn dus gezellige huisgenoten!

Een nieuwe huisgenoot

Het vrouwtje had nog maar één droom en dat was een hond. Natuurlijk is niet iedere kat daarvan gecharmeerd en het kostte tijd om ze aan elkaar te laten wennen. Speciaal voor Eros en Charly werden hoge plankjes aan de muur gemaakt met zachte kussens. Als de hond ze dan even teveel was, konden ze zich daar lekker op veilige hoogte terugtrekken.

En met de hond ging het goed! De katten gingen naar buiten, deden hun eigen dingetjes…maar ze kwamen niet meer op de bank. Die mate van ontspanning konden de katten niet meer hebben toen de hond er woonde. Dat doet veel pijn. Als je zo gewend bent met je katten te knuffelen en je katten genieten daar zo van, dan valt er echt iets weg. Voor iedereen.

eros-herplaatsing-kater-kattenzorg-nijmegen (3)

Wat zegt mijn kat?

En wat doe je dan? Tja, of je erin gelooft of niet, wat er werd gezegd is ook wel weer een beetje grappig. Er werd een dierencommunicator bijgehaald en aan de katten werd de vraag gesteld wat ze wilden. De poezen zijn blij, maar ze willen midden in het gezin staan. Ze willen dat de wereld om hen draait (ja, dat katten zoiets zeggen kunnen wij ons wel voorstellen). 🙂 Charly uit zijn ongenoegen wel: hij miauwt heel hard als Eros er even niet is of als hij zijn zin niet krijgt (hoe je het beste met ongewenst miauwen kunt omgaan lees je hier). Eros is zachter en schuchter. Hij zei: ik wil die hond zó hard slaan eigenlijk (en dat zeg ik hem ook!) maar ja, ik doe het gewoon niet want zo ben ik niet.

charly-eros-samen-mand-katten-kattenzorg-nijmegen-herplaatsing (2)

Spelen? Liever luieren!

Spelen is geen ding bij deze jongens. Waarom zou je spelen als je ook kunt luieren? Liefst op een heerlijke, zachte mensenschoot, waar je heerlijk wordt geaaid en gekroeld. En dat gaat altijd goed. Eros en Charly zijn heel makkelijk in de omgang. Ze krabben of bijten niet, slaan nooit, helemaal niets van dat alles. Het enige wat ze willen is bij je zitten zodat de motor aan kan: aan het spinnen hoor je wel dat een warme schoot ze écht gelukkig maakt.

eros_cat_by_dogerzclub-kattenzorg-herplaatsing-katten

Lief, braaf en gemakkelijk

Ook bij de dierenarts en bij de kapper (in Charly’s geval dan) zijn ze superbraaf.

Gezond

De knaapjes zijn kerngezond. Ze zijn dit jaar bij de dierenarts op controle geweest. Omdat Eros zo mager is, heeft de dierenarts bloedgeprikt maar zijn schildklier is als die van een jonge god.

eros-herplaatsing-kater-kattenzorg-nijmegen (1)

Luxemannetjes

Deze luxemannetjes houden alleen van goede brokjes. Al het andere laten ze staan of ze gaan ervan overgeven. Natvoer kunnen ze om die reden ook niet verdragen, dat komt er even hard weer uit. Ze hadden wat last van hun huid en kregen toen Royal Canin Sensitive. Dat heeft ze heel erg goed gedaan en hun huidje is weer piekfijn in orde. Omdat hun vrouwtje er bij de hond en katten goede ervaringen mee heeft, dragen de poezen een goede kwaliteit vlooienband. Ze zijn netjes ontwormd en onlangs nog gevaccineerd.

Hebben deze katten je hart al gestolen?
Zo niet, dan doet Eros hier nog een opsomming!

eros-pijl-herplaatsing-katten-kattenzorg-nijmegen-grave

Eros en Charly in één pijltje:

 • Eros (korthaar, zwart), 12 jaar oud
 • Charly (langhaar, zwart/smoke), 12 jaar oud
 • mogelijk zijn het broertjes
 • ze zijn erg aan elkaar gehecht en willen graag samen worden geplaatst
 • ze zijn gecastreerd, gechipt en onlangs nog ingeënt
 • behandeld tegen vlooien en wormen
 • ze zijn erg slank, maar volgens de dierenarts is hun gezondheid tiptop in orde
 • ze komen graag buiten
 • de heren gebruiken netjes de kattenbak
 • Eros en Charly zijn niet gewend aan kinderen en ze voelen zich niet 100% op hun gemak bij een hond
 • ze zoeken een thuis zonder andere katten
 • de kippen buiten vinden ze leuk gezelschap
 • deze lieve knuffelkatten zijn echte schootkatten en heel erg lief
 • spelen vinden ze een onnodig tijdverdrijf, je kunt beter knuffelen in je vrije tijd
 • ze laten zich makkelijk optillen
 • het zijn kieskeurige eters en ze lusten alleen Royal Canin-brokjes.
  Ze doen het erg goed op de Sensitive.
 • Eros en Charly zoeken een thuis omdat ze de hond te eng vinden om nog ontspannen door het leven te gaan. Ze willen een thuis waar ze lekker rustig op de schoot van hun baasjes kunnen liggen
 • de mannen weten natuurlijk dat ze erg knap zijn, maar ze willen natuurlijk alleen maar reacties van serieuze kandidaten. Daarom wordt er een kleine bijdrage gevraagd voor het overnemen van Eros en Charly (de kosten van de bemiddeling: € 43,50 voor de heren samen). Dit bedrag wordt gedoneerd aan Kattenzorg Nijmegen!
 • deze mooie jongens wonen in Grave en wachten op jouw berichtje!

Hebben deze kereltjes de weg naar je hart gevonden? Neem dan gauw contact met ons op voor de gegevens van hun vrouwtje zodat je met ze kunt gaan kennismaken!

eros-pijl-herplaatsing-katten-kattenzorg-nijmegen-grave