Gijsje heeft een nieuw paleisje

gijsje-zoekt-nieuw-paleisje

Gijsje heeft een nieuw paleisje


Update 26 juli 2018

De proeftijd is voorbij en Gijsje en haar nieuwe baasjes genieten van elkaar! Weer een geslaagde bemiddeling bij herplaatsing. ♥

gijsje-heeft-nieuw-paleisje


Update 1 juli 2018

Gijsje had wat moeite met wennen in het begin en at niet zo goed. Met lekkere hapjes was ze wel te verleiden te blijven eten, maar ze at niet genoeg. De nieuwe baasjes hebben het gelukkig snel bij ons gemeld en we hebben geadviseerd te overleggen met de oorspronkelijke eigenaar (Gijsje was opgenomen in een gastgezin). Met de tips van haar vrouwtje ging Gijsje gelukkig weer snel met smaak eten en ook de ontlasting werd goed. Drinken doet ze ook goed, gelukkig maar dat ze weer de oude is.

Het valt ook allemaal niet mee voor een kat, een heel nieuwe omgeving. Katten zijn stressgevoelige dieren en dat ze stress ervaren kan zich op meerdere manieren uiten.

In dit bericht blijven we updates posten van Gijsje in haar nieuwe thuis!


Update 25 juni 2018

“Gijsje is deze middag mee naar Amersfoort gereden. Zij is nu druk bezig haar nieuwe omgeving te verkennen. 😽” Heel veel geluk, Gijsje!

Voor Gijsje komen vandaag mensen, helemaal uit Amersfoort, om met haar kennis te maken. Ze hebben altijd katten gehad en hebben nu geen katten. We hopen dat ze een klik hebben en dat zij ook een gouden mandje vindt!


juni 2018:
Gijsje is opgenomen in een gastgezin van Kattenzorg en verblijft nu in Nijmegen! Ze is nog steeds op zoek naar een thuis. ♥


Nijmegen, 24 april 2018

Eigenlijk zouden we dit bericht zonder foto’s van Gijsje moeten posten. Want wauw-wauw-wauw, wat is ZIJ mooi! En dan krijg je natuurlijk veel reacties van mensen die meteen verliefd op haar uiterlijk worden (je kunt het mensen nauwelijks kwalijk nemen…) maar dat het karakter van Gijsje bij je past is natuurlijk nog veel belangrijker. Gijsje zoekt een nieuw paleisje en in dit bericht zullen we alles over haar vertellen. ♥

gijsje-zoekt-nieuw-paleisje

Deze mooie poes met een leuke naam is 7 jaar oud. Ze is uiteraard gesteriliseerd, gechipt en gevaccineerd (op 20 maart 2018 nog bij de dierenarts geweest). Zoals het hoort is ze ook netjes ontwormd en ontvlooid met goede middelen van de dierenarts.

Raskat?

Nee, Gijsje is geen raskat. Ze is “maar gewoon” een huis-, tuin- en keukenkat, hoewel je dat niet zou zeggen! Het is wel een erg goed gelukt exemplaar. 🙂 Zij stond vooraan toen de mooiste pelsjes werden uitgedeeld.

gijsje-zoekt-nieuw-paleisje

Het vrije buitenleven

Ze komt graag buiten en is een echte Houdini. De baasjes hebben wel geprobeerd haar binnen de tuin te houden, maar zij moet en zal een weg vinden naar de vrije buitenwereld. Ze kreeg het ook altijd voor elkaar! Ze komt wel netjes terug, hoor, maar dit meiske opsluiten in een tuin vindt zij geen goed idee. Zo, dan heeft ze dat alvast gezegd. 🙂 Een huisje met een kattenluik, waar ze zelf kan bepalen of ze naar binnen of naar buiten gaat, zou voor haar ideaal zijn. Ze is best vaak binnen, maar ze wil gewoon de keus hebben wanneer ze gaat buitenspelen. Tja, geef haar eens ongelijk.

gijsje-zoekt-nieuw-paleisje

Kinderen en andere huisdieren

Gijsje is niet gewend aan kinderen. Als je haar optilt of aait als ze daar geen zin in heeft, dan zal ze uithalen. Dit komt bij de baasjes hoogstzelden voor, omdat zij haar karakter respecteren en haar met rust laten als ze niet geaaid wil worden. Dit is de reden dat de baasjes haar niet geschikt vinden voor een thuis met kinderen. En dit is ook de reden dat ze iemand zoeken die kattentaal kan lezen. Ze heeft een kleine gebruiksaanwijzing, maar die is voor een kattenkenner echt niet moeilijk te ontcijferen. 🙂 Iedere kat wil respect van zijn menselijke huisgenootjes en met rust gelaten worden als ze daarom vraagt. Als Gijsje je al een mepje geeft, dan heeft ze écht al vaak genoeg gewaarschuwd op andere manieren!

Op dit moment woont dit meisje samen met andere katten, maar daar wil ze niet veel van weten. Ze zoekt dan ook een thuis zonder andere katten.

Honden of andere dieren is ze niet gewend.

gijsje-zoekt-nieuw-paleisje

Gezondheid

Tijdens de vaccinatie in maart 2018 is ze door de dierenarts gecontroleerd en ze is prima in orde. Ze doet al haar dingetjes netjes op de kattenbak.

gijsje-zoekt-nieuw-paleisje

Karakter en gedrag

Gijsje is een erg lieve poes, maar wel een pittige tante! De baasjes zoeken dan ook iemand die in staat is om kattentaal te interpreteren. Als je kan zien wanneer ze met rust gelaten moet worden, dan kun je eigenlijk geen lievere kat hebben. Ze krijgt graag aandacht en zal daar ook bescheiden om vragen als het daar tijd voor is en dan komt ze ook graag bij je op schoot liggen. ♥ Ze laat zich wel optillen, maar als ze het echt niet wil, dan laat ze dat merken.

Vreemde mensen zijn niet eng. Bij bezoek is ze graag in de buurt, maar mensen moeten zich niet aan haar opdringen, daar is dit dametje niet van gediend.

Op zijn tijd doet Gijsje graag een spelletje.

gijsje-zoekt-nieuw-paleisje

Reden van herplaatsing

Nou, je leest het, deze schitterende poes was gezegend met baasjes die goed met haar konden omgaan en haar karakter respecteerden, wat resulteerde in een heel fijn huisgenootje. Dat er een nieuw paleisje wordt gezocht voor Gijsje, ligt dan natuurlijk ook niet aan de poes! Tot groot verdriet van de eigenaren is hun relatie ten einde gekomen en er moeten oplossingen gezocht worden voor de katten. 🙁

gijsje-zoekt-nieuw-paleisje

Wat voor paleisje zoeken wij voor Gijsje?

Voor deze knappe poes wordt een ervaren eigenaar gezocht die geen andere huisdieren en ook geen kinderen heeft. Dit mooie meidje wil graag buiten kunnen spelen en een kattenluik zou ze heel erg fijn vinden. Ze is opgenomen in een gastgezin van Kattenzorg en verblijft nu in Nijmegen.

gijsje-zoekt-nieuw-paleisje

Alles over mooie Gijsje in één grijs streepje:

 • poes
 • grijs-cypers
 • gesteriliseerd
 • 7 jaar oud
 • gechipt
 • komt graag los buiten
 • gebruikt netjes de kattenbak
 • zij zoekt een thuis zonder andere huisdieren en zonder kinderen
 • Gijsje is een lieve poes die alleen geaaid of geknuffeld wil worden als ze daar zelf zin in heeft
 • dan komt ze ook wel eens op schoot liggen
 • vreemde mensen zijn niet eng, maar moeten zich niet aan haar opdringen
 • ze is speels
 • we zoeken iemand met kattenervaring
 • gezondheid: geen bijzonderheden
 • recent gevaccineerd
 • netjes ontwormd en ontvlooid met goede middelen van de dierenarts
 • de baasjes van Gijsje zijn uit elkaar en zoeken een oplossing voor de katten
 • ze is opgenomen in een gastgezin van Kattenzorg en verblijft nu in Nijmegen
 • aan de overname van Gijsje zijn kosten verbonden (€ 85,-). Juist omdat ze zo mooi is, hopen we hiermee alleen serieuze reacties te krijgen van mensen die echt geschikt zijn voor haar
 • voor alle katten in de bemiddeling geldt een proeftijd van één maand. Natuurlijk hopen we dat je haar tekst goed gelezen hebt voordat je reageert, zodat dit gastgezin weer ruimte heeft voor andere katten in nood.

Denk jij dat je Gijsje een fantastisch leven kunt geven, waarbij je haar eigenzinnige karakter respecteert, in een paleisje waar ze heerlijk buiten kan spelen? Neem dan contact met ons op om met haar te gaan kennismaken!

Nog meer mooie foto’s van Gijsje – klik op de foto voor een vergroting