Wat is een goede gedragstherapeut?

Waaraan moet een goede kattengedragstherapeut voldoen?

In Nederland zijn er verschillende mogelijkheden om uzelf te verdiepen in kattengedrag. Echter bestaat er geen door de overheid erkende opleiding en is het beroep van kattengedragstherapeut vrij. Dat wil zeggen dat u zelfs zonder ook maar 1 boek te hebben gelezen u uzelf gedragstherapeut kunt noemen. En dat doen helaas heel wat mensen.

De opleidingen die er in Nederland zijn lopen uiteen van 1-daagse cursussen tot parttime cursussen van 1 tot 2 jaar. Echter zegt de duur niets over de kwaliteit van de opleiding. Vele opleidingen hebben als basis hondengedrag, terwijl honden en katten in gedrag heel erg verschillen. Ook zijn er opleidingen die niet gebaseerd zijn op wetenschappelijke onderzoeken en hanteert men niet altijd diervriendelijke werkwijzen. Daarnaast stelt men geen eisen aan het vooropleidingsniveau, waardoor of veel mensen moeten afhaken of er veel mensen de opleiding afronden met uiteindelijk te weinig kennis en vaardigheden.

Hoe vindt u dan een goede kattengedragstherapeut? En waar moet een gedragstherapeut aan voldoen? Klik hier om het hele artikel te lezen.