Zoek je gratis kittens?

kitten-chloe-in-de-weegschaal-kattenzorg-nijmegen-herplaatsing-katten-voorlichting-persoonlijk-advies-kat

Zoek je gratis kittens?

Veel mensen denken dat het voordelig is om ergens een gratis kitten te gaan halen. In het seizoen zijn kittens dan natuurlijk ook overal te krijgen: op internet en op boerderijen, via briefjes bij de supermarkt, etc.

Is het slim om ergens een kitten gratis te gaan halen? Je zou misschien zeggen van wel. Er komen echter heel wat kosten kijken bij een “gratis kitten”. Als  je alle benodigde kosten zelf moet maken om jouw kitten een goede start te geven, dan ben je binnen een paar maanden € 160,- kwijt! En dit is dan alleen in het geval van een gezond kitten. Als je kitten iets mankeert, dan lopen de dierenartskosten in rap tempo op.

De kosten die iemand normaal gesproken kwijt is aan een kitten op een rij:

   • consult dierenarts: 25 Euro
   • ontwormen en ontvlooien: 20 Euro
   • 1e inenting kitten 40 Euro
   • 2e inenting kitten 40 Euro
   • chip en registratie 35 Euro
   • Totaal: € 160,-

Bij asiels en herplaatsorganisaties kost een kitten tussen de € 85,- en € 95,-. Nu zie je dat je goedkoper uit bent als je een kitten bij een goede organisatie haalt!

Als je een halfwas kitten – vanaf de leeftijd van ongeveer 5 maanden – kiest, dan betaal je bij asiel of via een herplaatsorganisatie nog steeds maar rond de € 90,-, terwijl zo’n jonge kat dan al gecastreerd is! Het castreren van een kater kost tussen de € 50,- en € 80,- en de castratie (sterilisatie) van een poes kan zelfs oplopen tot € 150,-.

Een kitten kost binnen een half jaar tijd minimaal 200 euro.
Een gratis kitten is niet goedkoop!

Alle katten verdienen een fijn thuis. Er zijn heel veel katten en kittens die bij asiels en herplaatsorganisaties wachten op een nieuw baasje. Wij wensen je veel plezier bij de zoektocht naar een of twee leuke kittens.

Waar kun je kittens vinden in de regio Nijmegen? Klik hier voor adressen.