Handleiding voor katten

Handleiding voor katten: hoe zorg ik voor mijn mens

Wij hebben erg gelachen om deze handleiding voor katten, waarin wordt uitgelegd hoe de kat zo goed mogelijk voor zijn baasje zorgt. We troffen de handleiding aan op Facebook. De originele auteur is ons niet bekend. Ere wie ere toekomt: ben jij de aantoonbare schrijver? Laat het ons weten en we vermelden uiteraard je naam, want dat heb je zeker verdiend!

cat-shaming-toilet-cole-marmalade-kat-op-wc-kijken-kattenzorg-nijmegen

Foto van Cole en Marmalade, die de handleiding voor katten ook goed kennen. Klik op de foto om een grappig filmpje te bekijken van deze katten.

Badkamers: vergezel de mensen altijd naar de badkamer en het toilet. Het is niet nodig om iets speciaals te doen. Gewoon zitten en staren.

Deuren: accepteer niet dat er deuren gesloten zijn, in geen enkele kamer. Ga om een deur open te krijgen op je achterpoten staan en bons erop met je voorpoten. Als de deur eenmaal open is, hoef je er niet per se door te gaan. Als je een buitendeur op deze wijze open hebt gekregen, blijf dan op de drempel staan denken aan duizend dingen. Dit is vooral belangrijk als het erg koud weer is, het regent of sneeuwt of wanneer het muggenseizoen is.

Stoelen en kleden: als je moet overgeven, zoek dan snel een stoel op. Als het je niet op tijd lukt, is een Oosters tapijt ook goed. Ook bovenop toetsenborden en langs kastdeuren is een zeer geschikte plaats om over te geven. Als er geen Oosters tapijt is, dan is een hoogpolig tapijt ook goed. Als je braakt, zorg dan dat je achterwaarts loopt, zodat het spoor zo lang wordt als een blote mensenvoet. Onthoud: nooit kotsen op gladde oppervlakken!

Hulp bieden: als een van je mensen ergens mee bezig is en de ander doet niets, blijf dan bij degene die het druk heeft. Dit heet “helpen”. De volgende regels zijn daarop van toepassing:

1. Als je toezicht hebt bij het koken, ga dan vlak achter de linkerhiel van de kok zitten. Je bent dan zo goed als onzichtbaar en je loopt de meeste kans dat ze op je stappen waarna je wordt opgepakt en getroost (een win-win-situatie!).

2. Ga bij degenen die een boek lezen, vlak onder de kin liggen. Tussen de ogen en het boek, tenzij je dwars over het boek zelf kunt gaan liggen, dat is nog wenselijker.

3.Ga zodanig op papierwerk liggen dat je zoveel mogelijk van het werk bedekt. Doe alsof je slaapt, maar rek je af en toe uit en sla dan naar een potlood of pen.

4.Als een mens de krant voor zich houdt, spring dan van achteren op de krant. Mensen vinden het enig om op die manier verrast te worden.

5. Als een mens achter de computer zit te werken, spring dan op het bureau, loop over het toetsenbord, sla naar het muispijltje op het scherm, ga dan op de schoot van je mens liggen en help met het typewerk.

6. Ga treevullend op de trap liggen. Vooral wanneer je personeel er met de handen vol langs moet. Blijf stil liggen en laat je niet horen.

Lopen: duik snel en zo vaak en dicht als mogelijk is voor je mensen op, in het bijzonder op stoelen, wanneer ze iets in hun armen hebben, of in het donker en als ze ’s morgens opstaan. Dit zal ze helpen bij hun coördinatie- vaardigheden. Ook het trainen van je mens is belangrijk.

Bedtijd: ga ’s nachts altijd bovenop je mens liggen slapen, zodat deze zich niet kan bewegen. Als je lang genoeg naar je mens staart in de vroege ochtend, wordt hij of zij vanzelf wakker. Anders staat het je vrij om een handje te helpen door ze zachtjes te tikken waar je kan, of door klaaglijk te miauwen. Combinaties werken ook.

Kattenbak: als je een kattenbak gebruikt, zorg er dan voor dat je zoveel mogelijk grit eruit schept als mogelijk is. Mensen houden er erg van om de steentjes tussen hun tenen te voelen en stofzuigen en opruimen vinden ze ook leuk.

Verstoppen: verstop je af en toe op een plaats waar de mensen je niet kunnen vinden. Kom onder geen voorwaarde tevoorschijn in de volgende drie tot vier uur. Dit maakt dat de mensen in paniek raken (waar ze dol op zijn) omdat ze denken dat je bent weggelopen of kwijtgeraakt. Als je tevoorschijn komt zullen ze je met liefde en kusjes overdekken en je krijgt waarschijnlijk een traktatie.

Ook belangrijk: neem niet het met sensor uitgeruste kattenluikje, maar ga uitgebreid miauwen bij de deur. Bij voorkeur als het buiten vriest, of heel hard regent. De mens houdt de deur graag voor je open. Ook als je na 1 seconde weer naar binnen komt!

Slaap in de wasmand met vers gewassen kleding. Vinden ze niet erg. Sterker nog, ze wassen speciaal voor jou. Als je niet in de wasmand slaapt, doe het dan in de slaapkamerkast. En word niet wakker voor 3 uur ’s nachts. Ze doen met liefde de deur voor je open midden in de nacht.

Trap er niet in als je vrouwtje andere kattenbrokjes voor je neerzet omdat je eigen brokjes op waren en ze geen zin heeft om weer hals-over-kop naar de winkel te rennen. Andere merken kattenbrokjes zijn namelijk smerig en ze moeten niet zo lui doen. Doe jij tenslotte ook niet.

Tenslotte: zorg bij iedere mogelijke gelegenheid dat je dicht bij je mens komt. Ze waarderen het vooral als je je achterwerk in hun gezicht presenteert. Mensen zijn hier dol op, dus doe het vaak. En vergeet de gasten niet!