Heilige Birmaan Gusto zoekt een thuis

heilige-birmaan-gusto-zoekt-thuis (2)

Heilige Birmaan Gusto zoekt een thuis

Winterswijk, 28 juli 2018

Bij wie mag deze prachtige Heilige Birmaan zijn 8e verjaardag vieren? 🙂

Gusto is een beeldschone jongen, geboren op 29 augustus 2010. Van kitten af aan woont hij bij zijn baasjes. Deze Heilige Birmaan (seal tabby point) heeft geen stamboom. De eerste zes weken van zijn leven waren zwaar. Hij is ter wereld gekomen bij iemand die niet goed voor de katten zorgde. Op de leeftijd van zes weken is hij samen met zijn moeder naar een goede fokker gegaan die geprobeerd heeft hem goed te socialiseren. Helaas hebben de eerste 6 slechte weken hun sporen achtergelaten en dit blijkt uit het feit dat Gusto absoluut niet kan omgaan met andere katten.

gusto-foto-herplaatsing-heilige-birmaan-kattenzorg-nijmegen

Honden en paarden

Gusto is gewend aan honden (Duitse Herders) en aan paarden. Hij kan geplaatst worden in een thuis met honden, maar dat is geen must.

Kinderen

Gusto is niet gewend kinderen.

Een thuis met veel aandacht

Zijn vrouwtje heeft het er ontzettend moeilijk mee. Ze zoekt dan ook iemand voor Gusto die hem heel veel liefde, aandacht en verzorging geeft. En iemand die niet hele dagen weg is!

gusto-herplaatsing-heilige-birmaan-kattenzorg-nijmegen

Buiten spelen

Het kereltje loopt graag en veel buiten. Hij wordt daar heel gelukkig van en een nieuwe veilige woonomgeving is voor hem dan ook echt een vereiste. Een afgezette tuin waar hij niet uit kan ontsnappen, zou nog veel mooier zijn. Op dit moment leeft hij op een erf/terrein met een onzichtbare omheining.  Dat werkt super voor hem, hij heeft er totaal geen problemen mee.

Karakter en gedrag

Hij is ontzettend knuffelig en loopt als een hond achter je aan. Hij laat zich optillen maar echt geweldig vindt hij het niet en hij wil niet lang in je armen blijven, hoe liefhebbend ze ook zijn. 🙂 Aaien vindt hij heerlijk. Hij komt heel graag tegen je aan liggen. ♥ Hij is absoluut niet eenkennig, maar zoals de meeste katten bepaalt hij zelf wel wanneer hij komt. Bang voor vreemde mensen is hij ook niet, maar er zelf op af gaan doet hij niet vaak.

Gezondheid

Gusto doet alles netjes op de kattenbak, maar hij vindt het ook heel fijn om buiten te poepen en te plassen. Hij is gezond, ontwormd (met Panacur), ontvlooid (met Seresto) en binnenkort is het weer tijd voor de herhaling van zijn vaccinatie, wat zijn vrouwtje uiteraard regelt. In de kritieke socialisatiefasen is Gusto ondervoed geweest. Hierdoor schrokte hij heel erg. Het gaat goed als er altijd eten voor hem staat, dan voelt hij zijn overlevingsdrang niet meer en propt hij zich niet snel vol. Maar hij neemt het er dan wel lekker van en hij is dus een beetje te dik! Dat is natuurlijk niet zo goed voor hem. De eerste tijd dat hij bij jou woont moet hij wennen en moeten de dingen die hij wél kent zoveel mogelijk hetzelfde blijven. Vraag gerust aan zijn vrouwtje wat hij allemaal eet en lekker vindt (ook de merken), dan kun je na de proeftijd kijken of je hem kunt laten afvallen. Dit kan door het kiezen van ander voer en bijvoorbeeld ook door het aanbieden van een voerpuzzel, activity board of snackbal, als hij dat leuk vindt en er niet gefrustreerd van wordt.

Kosten verbonden aan de overname van Gusto

De eigenaresse vraagt een bedrag van € 75,- voor de overname van Gusto. Een deel van dit overnamebedrag wordt gedoneerd aan onze stichting. 🙂 We zoeken serieuze mensen die verder kijken dan zijn prachtige uiterlijk, die dit bedrag voor hem over hebben en een 100% match zijn voor het mooie kereltje.

Proeftijd

Zoals voor al onze katten in de bemiddeling geldt er een proeftijd van 1 maand. Mocht het om wat voor reden niet goed gaan bij jou thuis, dan gaat hij terug naar zijn vrouwtje en dan gaan we opnieuw op zoek naar een gouden mandje.

To the point!

 • seal tabby point Heilige Birmaan
 • op 29 augustus wordt hij 8 jaar
 • gezonde gecastreerde kater
 • gechipt
 • gevaccineerd
 • ontwormd en ontvlooid
 • komt graag los buiten (nu op een groot erf met omheining)
 • Gusto doet het netjes op de kattenbak maar ook graag buiten
 • hij is gewend aan grote honden en paarden
 • hij is niet gewend aan kinderen
 • andere katten vindt hij niet fijn en hij zoekt een thuis zonder katten
 • lieve knuffelkat
 • hij laat zich optillen maar blijft niet lang
 • voor de meeste vreemde mensen is hij niet bang, maar hij gaat er niet naartoe
 • Gusto is een beetje te dik
 • voor de overname van deze knappe vent wordt € 75,- gevraagd en een deel daarvan wordt gedoneerd aan onze stichting
 • zoals voor alle katten die via ons worden bemiddeld, geldt een proeftijd van 1 maand

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over Gusto? Bel of mail ons voor de contactgegevens van zijn baasje!