De heilzame werking van kokosolie

Wist u al wat kokosolie voor uw gezondheid
en het welzijn van uw huisdieren kan betekenen?

kokosolie-heilzame-kattenzorg-nijmegen-aanrader-productbeoordeling

Kokosolie is een ontzettend veelzijdig product, dat voor meer dan alleen koken gebruikt kan worden. Het beschermt tegen bacteriën, virussen, schimmels, parasieten en andere ziekteverwekkers. Om die reden is het ook uitstekend inwendig en uitwendig toe te passen op honden, katten en paarden.

Het belangrijkste is om te kiezen voor biologische, koudgeperste, extra vierge kokosolie. Goedkoop is in dit geval absoluut duurkoop. Ontgeurde kokosolie is zo goedkoop omdat dat een reden heeft: het productieproces. Als u leest hoe goedkope/ontgeurde kokosolie wordt geproduceerd, dan zult u dit nooit meer kopen. Te vies om te eten en u zult dit niet willen gebruiken voor uzelf of voor uw huisdieren. Alles over het productieproces en het verschil tussen extra vierge kokosolie en ontgeurde kokosolie kunt u hier lezen.

Voor inwendig gebruik hebben honden en katten er niet veel van nodig om te kunnen profiteren van de gezondheidsvoordelen. Desondanks is het prettig te weten dat honden en katten niet dik worden van kokosolie. Carnivoren worden dik van koolhydraten. Lees daar hier meer over. Omdat vet in de natuur schaars is (prooidieren zijn mager), zijn carnivore roofdieren gek op vet. Opvallend is dat kokosolie zelfs in verband wordt gebracht met gewichtsverlies!

In tegenstelling tot wat vaak op internet wordt beweerd, is kokosolie niet geschikt als anti-zonnebrandmiddel. Het heeft een factor van 4 tot 8, en dat is veel te laag voor mensen met weinig of zonder pigment en dat geldt zeker ook voor dieren! Wilt u uw dieren beschermen tegen zonnebrand, kies dan voor Solait Sensitive Factor 50 van Kruidvat. Dat is het enige zonnebrandmiddel dat geen schadelijke stoffen bevat als katten het door wassen binnenkrijgen. Lees hier alles over het beschermen van uw huisdieren tegen schadelijke UV-straling.

Lees hier alles over de veelzijdige toepassingen van kokosolie!