Hoe gaat het nu met Jill?

Princess Jill. Deze raskat van 9 jaar oud (Ocicat) zoekt een thuis waar ze veel aandacht krijgt en u kunt veel met haar spelen. Verdiep u vooral eerst in het karakter van dit ras, voordat u reageert!

Jill, een mooie Ocicat om niet gauw te vergeten! Naast herplaatser Jill kreeg ook herplaatser Pluche van een andere organisatie hier een thuis. Hoe gaat het nu met Jill? De nieuwe eigenaar van Jill vertelt!

Het gaat heel goed met Jill. Ik ben dankbaar dat ze er is!

In het begin is ze wel door een klein rouwprocesje gegaan denk ik. Ze heeft de eerste week veel gemiauwd. Ik heb haar een plekje op de bank gegeven en dat ziet ze als haar vaste plekje. Lekker eten en aandacht geven gaf haar troost.

Vooral mannelijk gezelschap vind ze interessant en ze is niet bang voor een groter gezelschap (tijdens de Paasdagen) want dan blijft ze er gewoon bij.

Ook rent ze niet weg voor kleine kinderen. Ook voor de stofzuiger of de haardroger is ze niet bang. De zolder van de boerderij heeft ze ontdekt en ze kan dan uren wegblijven (dat vind ik dan niet zo fijn want dan weet ik niet waar ze is en wat ze doet). Nu is ze heel rustig, samen met Pluche heeft ze haar stoute ren-uurtjes, ze rennen dan achter elkaar aan en verstoppen zich voor elkaar. Jill kan hoog springen, strekt haar poten en ze staart Pluche dan een tijdje vanaf een hoger plek aan. Pluche heeft het meer van de plotselinge aanvallen van achter de bank. Ze schrikken dan van elkaar en rennen hard weg of Jill springt weer op een hogere plek.

Ik heb ze nog steeds niet naar buiten gelaten omdat ik bang ben dat ze de weg niet meer terug kunnen vinden. Afgelopen week heb ik een bandje gekocht met een kokertje eraan zodat ze als ze de weg kwijt zijn in ieder geval een adres bij zich hebben. Met een tuigje willen ze absoluut niet naar buiten.

Jill is rustig, stabiel en heeft overwicht over Pluche. Ze eet al het eten op van Pluche als ik niet oplet. Pluche heeft een onbekend verleden en waarschijnlijk mishandeld, soms schrikt hij erg en tijdens het eten wordt hij bang als je dichterbij komt want dan rent hij weg. Het gezelschap van Jill werkt wel goed op hem. Hij is een stuk minder bang geworden en springt nu ook vanuit zichzelf regelmatig op schoot. Maar Jill dichtbij me is op de bank dan blijft hij liever op de grond. Hij is een lieve avontuurlijke kat en ze vinden elkaar aardig hoewel hun karakters verschillen. Ze slapen niet in één mandje maar ze geven elkaar wel kusjes (hoewel wel om te ruiken of de een wel iets toevalligs lekkers heeft gegeten).

We hebben de nieuwe eigenaar wel gewaarschuwd te kiezen voor een halsband met een sluiting die losschiet bij druk of trekkracht. Te vaak gebeurt het dat een kat tijdens het buiten spelen vast komt te zitten met het halsbandje. Ook worden er regelmatig zwerfkatten bij de dierenarts binnengebracht die de halsband zo langdurig om het pootje heen hebben gehad (in de oksel) dat afschuwelijke, etterende wonden zijn ontstaan.

Natuurlijk is het wel zo netjes ook even de reactie van de eigenaar hierop te vermelden, wij hoeven ons gelukkig geen zorgen te maken:

Jill draagt eigenlijk dit bandje niet. Ze gaat nauwelijks naar buiten en zit liever op zolder. Ik heb het bandje aangedaan voor de eerste keer als ze naar buiten gaat met het kokertje met je adres. Als ze de weg weet en vanzelf naar buiten naar binnen gaat en weet hoe ze naar binnen kan dan gaat de halsband meteen af. Binnen draagt ze sowieso geen halsband, dat is ook beter voor haar vacht. Nu de andere kat buiten aan het verkennen is en het kattenluik open is , heb ik wel even dat bandje omgedaan. Het zal dus zeer tijdelijk zijn en hou haar buiten met halsbandje in de gaten. Als ik er niet ben wordt er geen halsbandje gedragen en gaat het kattenluik naar buiten dicht. In ieder geval wel bedankt voor de waarschuwing!

Foto’s van Jill bij haar nieuwe thuis, klik op de foto voor een vergroting.