Hoe vaak per dag moet een kat eten?

Hoe vaak per dag moet een kat eten?

Wilde kleine katachtigen eten 8 tot 13 keer per dag een kleine prooi. Nu denkt Tannetje Koning, dierenarts en specialist op het gebied van rauwe voeding voor honden en katten, dat 13 keer per dag een muis voor onze katten veel te veel zou zijn. Ze hoeven er niet zo hard voor te werken als een wilde kat, en ze zouden veel te dik worden. Tannetje raadt aan om katten 4 tot 5 keer per dag een maaltijd ter grootte van een muis voor te schotelen.

De hele dag brokjes laten staan vindt Tannetje geen goed idee. Koolhydraatrijk voer maakt katten dik en sloom. Een kat die (deels) rauw gevoerd wordt, zal zich absoluut beter voelen, maar ook dan is het voeren van meerdere kleine porties op een dag aan te raden. Het is voor een kat ook minder saai dan dat er de hele dag eten beschikbaar is.

Tannetje Koning schreef het boek Voer voor Carnivoren. Dit boek is bedoeld voor iedereen die een hond, kat of fret als huisdier heeft en deze gezonde voeding wil geven. Dit boek rekent af met het idee dat brokken de ideale voeding voor onze carnivore huisdieren zouden zijn. Het is beter om zelf voeding samen te stellen en onze huisdieren het voedsel te geven waarvoor ze gemaakt zijn om dat te eten: vlees, orgaanvlees, botten met vlees eraan, etc. Kortom: een imitatie van een volledig prooidier zoals een kat- of hondachtige dat in de natuur zou eten. Je zult merken dat je hond, kat of fret het er zeer goed op zal doen. Vachten gaan glanzen, de dieren worden gespierder, ze zijn minder gauw ziek en hebben meer energie. Het boek is gemakkelijk te lezen voor iedereen.

Heb je interesse om dit interessante en informatieve boek te bestellen?
Doe dat dan via onderstaande banner, dan krijgt Kattenzorg Nijmegen
– zonder extra kosten voor jouu – een donatie!

Dier algemeen

Het boek Voer voor Carnivoren van dierenarts Tannetje Koning

Het boek Voer voor Carnivoren van dierenarts Tannetje Koning