Hulp aan honden

kim-jans-foto-bij-artikel-kattenzorg-nijmegen-hulp-aan-honden

Hulp aan honden

Hallo allemaal,

Mijn naam is Kim de Bruijni. Ik ben een jaar vrijwilliger geweest in een dierenasiel en daar heb ik veel gezien, gehoord en geleerd. Daarnaast ben ik momenteel, naast mijn baan, in opleiding voor hondengedragsdeskundige in Barneveld. Omdat ik heel graag mijn steentje wil proberen bij te dragen aan het welzijn van honden in de regio waar ik woon heb ik een Facebookpagina aangemaakt. N’Djoy is vernoemd naar mijn eigen honden: Noa & Djoy.

kim-jans-foto-bij-artikel-kattenzorg-nijmegen-hulp-aan-honden-ndjoy-n'djoy

N’Djoy betekent genieten en mijn wens is dat alle honden dat kunnen doen, maar omdat er vaak wegens onvoorziene omstandigheden iets kan veranderen in iemands leven, kan het zijn dat dit ten koste gaat van het welzijn van de hond. Een hond wordt bijvoorbeeld nog maar weinig/minder uitgelaten omdat de baas wat ouder is geworden/ziek is/noodgedwongen meer moet werken. Of een hond krijgt minder te eten omdat er geen geld meer voor is, een hond heeft geen speelgoed/mand meer en er is geen geld voor een nieuwe, etc.

Heel graag wil ik samen met deze mensen/baasjes kijken of we tot een oplossing kunnen komen binnen de mogelijkheden die er op dat moment zijn. Vooral als mensen hun allerliefste kanjer zo graag bij zich willen houden, maar dit door financiële problemen eigenlijk niet meer haalbaar is en ze moeten overwegen hun lieverd elders onder te gaan brengen…Heel graag wil ik juist deze mensen, en dus uiteindelijk de hondjes, belangeloos helpen om dit te voorkomen. Uiteindelijk zijn de honden het allergelukkigste in hun eigen mandje!

Ik ontving een paar dagen geleden de vraag of N’Djoy ook katten in armoede/nood gaat/kan helpen. In eerste instantie gaf ik de vraagsteller te kennen dat mijn hart echt ligt bij de honden. Dat is ook waar N’Djoy door en voor is ontstaan/opgericht. Maar het liet me niet los. Ik wil het liefst dat geen enkel dier honger lijdt, pijn heeft of op welke andere wijze dan ook problemen ergens van/door ondervindt. Helaas is dat een enorme illusie, maar ondanks dat zal ik me altijd volledig inzetten voor een dier in nood met wat er binnen mijn mogelijkheden ligt, dus ook voor een kat!

Omdat ik een goed contact heb met Stichting Kattenzorg Nijmegen en zij mij ook altijd willen helpen als ik vragen heb over katten, wil ik een kleine aanpassing maken in mijn “alleen voor honden”-verhaal. Ik wil graag openstaan voor alle mensen die door welke omstandigheden dan ook hun hond of kat niet meer kunnen bieden wat hij/zij nodig heeft. En ik hoop van harte dat zij mij benaderen met hun hulpvraag zodat ik kan kijken op welke wijze en met welke vorm van hulp ik hen kan helpen. Mijn mogelijkheden en kennis zijn als het om honden gaat wel veel groter, maar dat neemt niet weg dat ik mijn uiterste best zal doen om met jou samen een oplossing te vinden.

kim-jans-foto-bij-artikel-kattenzorg-nijmegen-hulp-aan-honden-ndjoy-n'djoy-cuijk

Mocht je iemand zijn of kennen die momenteel het hoofd niet boven water kan houden waardoor de hond tekort komt – in welke zin dan ook –  of kun je je hond even niet meer bieden wat hij nodig heeft: neem dan contact met mij op zodat ik kan kijken wat de mogelijkheden zijn om ondersteuning te (laten) bieden. Mijn werkgebied is Cuijk en Boxmeer. Aarzel niet om contact op te nemen als je buiten dit gebied woont, ik wil per situatie graag kijken of ik je (verder) kan helpen.

Donaties in de vorm van brokjes, blikjes en koekjes voor hond en kat zijn heel erg welkom. Wat ik zelf niet kan gebruiken om dieren mee te helpen, geef ik door aan Stichting Wereldasielen en aan Stichting Het Wijze Weeskitten. Woon je niet in de buurt van Cuijk en wil je toch graag helpen? Je kunt een gift overmaken op rekening NL41RABO 0154319139 t.n.v. Kim de Bruijni.

Kim de Bruijni, hondengedragsdeskundige in opleiding, voor hulp aan honden en hun baasjes. Klik hier om de website van N’Djoy te bezoeken. Contact is mogelijk via Facebook en via e-mail: info@ndjoy.nl Telefoonnummer op aanvraag.