Ik heb het niet gedaan!

foto-van-vanhamgroothandel-bonbons_heb-het-niet-gedaan-kerstverhaal-kattenzorg-nijmegen

Ik heb het niet gedaan!

Stichting Kattenzorg Nijmegen heeft al jaren als slagzin “voor herplaatsing en advies”. Advies en voorlichting geven, dat doen wij dan ook het hele jaar door. Zo waarschuwen wij dan ook iedereen via diverse kanalen dat chocolade giftig is voor honden en katten.

Hoewel het overgrote deel van onze website serieus en informatief is, is er ook af en toe zeker ruimte voor een beetje humor. Soms combineren we een grap met goede praktische informatie, zoals het artikel hoe geef ik mijn kat een pil.

En soms…willen we een leuk, waargebeurd verhaal delen, waarbij de kat er zonder kleerscheuren vanaf is gekomen. Of dat voor het ego van de heer in onderstaande kwestie geldt, blijft de vraag. Veel leesplezier!


Ik heb het niet gedaan!

Door Marieke van de Weijer

Er schiet me ineens iets te binnen dat ik toch even met je wil delen!

Jaren geleden had ik kat Gino. Een kat met humor, of laat ik zeggen: mijn éérste kat met humor. Chloe heb ik nu, en zij heeft ook humor.

Jaren geleden woonde ik samen en ik had van een creabea-collega een überschattig zelfgemaakt kerstboompje gekocht. Een nepperd van ongeveer een halve meter hoog. Met een juten zak om het “kluitje”. Als versiering zaten er kersenbonbons in en rode strikjes. Ik was dol op dat kerstboompje en ieder jaar haalde ik het van zolder om neer te zetten met kerst.

Tot ik het op een gegeven moment compleet verwoest aantrof op zolder. Alle wikkeltjes waren er lomp afgerukt, gescheurd, het zag er niet uit! Ik werd heel kwaad op mijn vriend. Ik wist dat hij een onverbeterlijke snoepkont was en zich niet kon beheersen als er snoep of chocola in het spel was.

Ik zei tegen hem: “moest dat nou echt op DEZE manier? Dat je die chocola van mijn sierboompje af wil trekken vind ik tot daaraan toe, maar je had die wikkeltjes toch ook gewoon op een nette manier open kunnen maken, of niet? Waarom heb je dat zo eraf gescheurd en kapotgemaakt? Nu kan ik dit ding wel weggooien, het ziet er niet meer uit!”

En hij zei: “…Maar, Mariek, dat heb ik niet gedaan! Echt niet!

Ik denk: nou ja, zeg, mijn boompje aan gort helpen en het nog ontkennen ook! Het moet niet gekker worden! Ik vond het helemaal geen leuke actie van hem.

Hij bleef volhouden dat hij dit echt niet gedaan had, ook toen ik zei: als je kersenbonbons wilde, had het dan gezegd, dan had ik die gekocht. Je weet hoe gek ik op dat boompje was.

Ik vond het wel raar, waarom zou hij over zoiets liegen, MAAR TOCH! Niemand anders kon het tenslotte gedaan hebben!

Ik heb hem mijn oprechte excuses aan moeten bieden toen ik mijn knapperd betrapte bij mijn boompje…met zijn tanden rukkend aan een wikkeltje van een versierseltje waar nog een kersenbonbon in zat…

ik-heb-het-niet-gedaan-kerstverhaaltje-kattenzorg-nijmegen-gino