Inzet voorzitter bekroond met een Lintje

Inzet voorzitter bekroond met een Lintje

2017-04-26-lintje-ineke-voorzitter-kattenzorg-nijmegen-burgemeester-mittendorf-fotograaf-pauline-van-marle (2)

Op 26 oktober 2015 (!) startte Kattenzorg-vrijwilliger Marieke de procedure om een Lintje (Koninklijke Onderscheiding) aan te vragen voor de voorzitter van Kattenzorg, onze Ineke de Groot. Op 19 april 2017 was het traject pas afgerond en kregen we officieel bericht namens de burgemeester van Heumen dat het lintje aan Ineke werd toegekend!

Het Ministerie heeft lang op zich laten wachten; normaal gesproken is het besluit al in januari bekend. De burgemeester was een paar dagen daarvoor nog bij Marieke op visite gekomen en toen heeft zij haar zaak nog flink hard moeten maken. De burgemeester is bij iedereen die een aanvraag heeft ingediend op bezoek gegaan en pas na dat gesprek zou worden beoordeeld wie er in aanmerking komt.

Onze vrijwilligers zijn dan ook heel blij dat het vrijwilligerswerk van Ineke dermate belangrijk en relevant wordt geacht voor onze samenleving, dat dit in de vorm van een lintje wordt erkend!

Op 26 april 2017 is de Koninklijke Onderscheiding aan Ineke uitgereikt bij haar thuis. Ineke was geëmotioneerd en verrast, ze kon het niet geloven! Omroep Gelderland heeft een prachtige filmreportage gemaakt. Klik hier voor het nieuwsbericht.

De vrijwilligers hadden bloemen meegenomen met een kaartje om haar te bedanken voor 26 jaar inzet voor onze stichting. Ook zorgden we voor lekker gebak! Klik op onderstaande foto’s voor een vergroting.

Ineke wist gelukkig van niets. Het is één keer in de hele procedure bijna misgegaan toen Ineke had ontdekt dat Marieke haar man Gerard een e-mail had gestuurd met het verzoek haar te bellen. Gerard werkt niet voor Kattenzorg en er is voor onze vrijwilligers dan ook geen enkele reden contact met hem op te nemen. Ineke zei: had jij Gerard gemaild? Wat was je vraag aan hem? Marieke zei heel schaapachtig dat ze zo oenig was om de verkéérde Gerard een mail te sturen! Ineke lag in een deuk en had niets in de gaten. Voor de vorm heeft Marieke nog een mail gestuurd aan Gerard met zogenaamde excuses voor de mail die niet voor hem bedoeld was. Dat liep met een sisser af!

Ook via deze weg nogmaals dank aan iedereen die de moeite heeft genomen een aanbevelingsbrief te schrijven, zonder onderschrijvers was toekenning van een lintje namelijk niet mogelijk!

Fotogalerij van de uitreiking van het lintje door de burgemeester van Heumen, mevrouw Mittendorff, aan de voorzitter Kattenzorg Nijmegen, Ineke de Groot-Ribbe
Fotograaf en fotorechten: Pauline van Marle

Klik op de foto’s voor een vergroting!Klik hier voor de aanbevelingsbrieven om te lezen en te ontdekken waarom onze Ineke een Lintje heeft verdiend!


De aanvraag en motivering door Marieke van de Weijer

Onderschrijving van de aanvraag voor een Lintje door Froukje Hillen-Idzerda, al jaren donateur

Hier kun je de onderschrijving lezen van ons gastgezin José, zij werkt al sinds 1995 voor Kattenzorg

Ook vanaf het eiland Curaçao werd enthousiast gereageerd op de vraag om Ineke voor te dragen.
Klik hier om de aanbevelingsbrief te lezen. Wij hebben veel publiciteit gegeven aan het ontvlooiproject waar Mariette aan refereert. Daar kun je hier meer over lezen. Dankzij onze aandacht daarvoor kwamen er voldoende donaties binnen en is dat project behaald!

De gemeente Nijmegen heeft veel te danken aan de jarenlange inzet van Ineke en uiteraard onderschreven ze de aanvraag, met deze brief

En Ineke is al jaren te horen in het programma Focus Senior bij Omroep Groesbeek. Ook programmamakers werkten ook graag mee aan de aanvraag voor een Lintje en dat lees je hier.


nieuws-uitreiking-lintje-malden-kattenzorg-nijmegen-voorzitter