Update: Joni en VanDis hebben een lieve oppas gevonden!

Update: Joni en VanDis hebben een lieve oppas gevonden!

De eigenaren van dit knappe en lieve duo van 5 jaar oud zijn druk met de voorbereidingen van hun op-de-fiets-wereldreis van globaal augustus 2022 tot augustus 2023. Hun grootste zorg is een goede opvang van hun katten Joni & vanDis. Zij zijn daar nu al mee bezig, want het is best een belangrijke voorwaarde om zorgenvrij op reis te kunnen. Zij realiseren zich goed dat het een grote vraag is en met deze oproep hopen zij iemand te vinden die Joni & vanDis een jaar in huis wil nemen en voor hen wil zorgen.

                 

Hoe zij het hadden bedacht:

– Alle kosten zijn voor hen: dierenarts, voeding, kattenbakkorrels enz. Dus niet alleen alle inentingen, maar ook ziekte en dergelijke onvoorziene omstandigheden.

– Wil de oppas zelf even voor een langere periode weg: Er is een vast pension, Snorrebaard in Cuijk, waar ze altijd terecht kunnen. Ook altijd op hun kosten natuurlijk.

– Schade door de katten wordt natuurlijk vergoed.

– Een eventuele maandelijkse vergoeding is bespreekbaar.

– Mocht de oppas dat willen, is bij terugkeer (omdat je misschien gehecht bent geraakt) deeltijd ‘ouderschap’ bespreekbaar.

En nu het pleidooi voor wat je ervoor terugkrijgt:

Joni en vDis zijn echte, lieve, huiskatten. Ze zijn graag bij je. Het zijn ook grappige ‘portretten’.

Joni ligt het liefst op je schoot te slapen en kijkt je daar tussendoor zeer verliefd aan. Ze houdt er dan weer niet van om opgetild en geknuffeld te worden, maar staat het lijdzaam toe, omdat ‘jij het bent’… Als je haar weer op de grond zet, zal ze dus niet snel weglopen, maar doorgaan met kopjes geven en om je benen dralen. Elke dag gaat ze even naar buiten, haalt diep adem, loopt een rondje en komt weer terug. Zo. Genoeg buiten geweest, waar kan ik verder slapen? Van haar hoeft naar buiten gaan niet per se.

vDis is nogal apart. Het liefst ligt hij over je schouder gedrapeerd en wil dan best daar een tijdje blijven. Dus de afwas met een kat op je nek of de kamer stofzuigen: geen enkel probleem. Lig je met een boek op de bank, zal hij gezellig naast je komen en je langzaam zacht duwend richting rand van de bank duwen zodat hij, gestrekt, de anderhalve meter makkelijk haalt. Ook hij gaat naar buiten, iets langer dan Joni, maar meer dan anderhalf uur haalt ie niet.

                 

Beiden snurken en beiden gaan graag heel even naar buiten, doen hun ding, lopen een rondje en komen daarna weer naar binnen om te doen waar ze het beste in zijn: gezellig zijn. De buren hebben geen last van hen: ze gaan eerst braaf op de bak en gaan dan pas op pad.

Wij horen graag wie bereid is en dit idee samen wil verkennen. Wil je je aanmelden hiervoor? Dan ontvangen wij graag een mail via info@kattenzorgnijmegen.nl en kunnen we nader kennismaken.