Kat vermist of gevonden

geen-registratie-van-vermiste-en-gevonden-katten-wel-tips-vermist-kat-kattenzorg-nijmegen

Uw kat is vermist of u heeft een kat gevonden

Uw kat is vermist of u hebt een kat gevonden en zo bent u bij ons terecht gekomen. Allereerst is het van belang te weten dat Stichting Kattenzorg Nijmegen geen opvang heeft voor katten, er worden geen katten binnengebracht en wij houden geen registraties bij van vermissingen. Wel kunnen wij u onderstaande tips geven.


Tips

  • Zet een (gebruikte!) kattenbak buiten, als het mogelijk is, op een hoge plaats. Door de eigen geur zal een verdwaalde kat de weg naar huis makkelijker terugvinden;
  • Ga pas ’s avonds of ’s nachts zoeken en roepen. Een angstige kat zal zich overdag niet laten zien. Rammel eventueel met brokjes in een bakje waarvan uw kat het geluid kent.

Als uw dier gechipt is of een tatoeage heeft, dan hebt u die waarschijnlijk laten registreren bij de Nederlandse Dabatabank Gezelschapsdieren (NDG). Doorgaans zorgt de dierenarts voor registratie nadat een chip geplaatst is, maar wij raden u aan dit te controleren. U kunt zelf het chipnummer intoetsen en dan uw gegevens bekijken en die van uw dier. Eventueel kunt u uw gegevens ook wijzigen.
Let op! Het is verplicht een vermissing bij het NDG aan te melden als een dier gechipt is!  Op deze website kunt u ook eenvoudig een duidelijke vermist-poster maken die u kunt ophangen bij dierenartsen en in de supermarkten. Klik hier om zelf een vermist-poster te maken.

Het is van groot belang dat u altijd contact opneemt met Amivedi voor het doorgeven van de vermissing!


Zelf berichten plaatsen om de vermissing onder de aandacht te brengen

Buurtlink, in uw eigen postcodegebied

Marktplaats heeft een groot bereik onder de bezoekers

Global Pet Alert is ook actief op Twitter en heeft een handige smartphone-app

Mijn dier is zoek is een initiatief van de Dierenbescherming voor vermiste en gevonden huisdieren

De Hereniging, een stichting die zeer actief is op social media. Er is een afdeling voor iedere provincie.

Kat Kwijt in Nijmegen, een goedbezochte Facebookgroep waar u een oproep kunt plaatsen.


Briefjes ophangen in de supermarkt en bij de dierenarts

Briefjes ophangen werkt ook nog steeds goed. Die kunt u naar dierenartsen in uw woonplaats mailen of daar op het prikbord ophangen en vergeet ook de supermarkten niet.


Aandacht voor de vermissing op de Facebookpagina Kattenzorg Nijmegen

Op de Facebookpagina van Kattenzorg kunt u de oproep plaatsen waarna wij die zullen delen. Wij hebben een groot aantal volgers en dit zou kunnen helpen om uw vermiste huisdier terug te vinden.

Er zijn nog honderden (landelijk opererende) andere websites, particuliere initiatieven en Facebookpagina’s waar men vermissingen kan melden. U kunt dit natuurlijk doen. Houd wel goed bij waar u oproepen geplaatst hebt, want u moet ze ook allemaal weer weghalen op het moment dat uw dier teruggevonden is.


Instanties in de regio

Voor de regio Nijmegen kunt u bellen naar: Dierenbescherming: 088-8113000 en de Dierenambulance: 0900-0245. Hier vindt u een overzicht van vermiste en gevonden huisdieren, een overzicht van de Dierenambulance Nijmegen.

In de regio Uden worden gevonden dieren naar Dierenopvangcentrum Hokazo gebracht. Het gaat om deze woonplaatsen: Uden, Veghel, Schijndel, Bernheze, Sint Oedenrode, Sint Michielsgestel, Boxmeer, Cuijk, Boekel, Grave, Mill & Sint Hubert en Sint Anthonis. Neem contact op met Hokazo als u in deze regio woont en uw kat vermist is.


Tips van een kattengedragstherapeut om uw kat terug te vinden

Tips van een kattengedragstherapeut om uw kat terug te vinden vindt u hier.

Hebt u zelf geen account op Facebook? Wij helpen u met alle plezier om een oproep te plaatsen op onze Facebookpagina. Onze pagina is openbaar en om die reden kunnen ook mensen zonder Facebookaccount deze bekijken. Dit vergroot de mogelijkheden van het bereik en wij hopen natuurlijk dat het helpt om uw kat op die manier terug te vinden. Mail ons de tekst en een foto van uw vermiste dier en wij zorgen ervoor.


Wetgeving vermiste en gevonden huisdieren

Tot slot: hoe zit het met de wetgeving van vermiste dieren? Wat moet u doen als de vinder uw kat niet wil teruggeven? Of wat kunt u doen als uw dier gestolen is en daarna is doorverkocht? Lees er hier meer over.