Kater Simba heeft een rustige woonplek gevonden

UPDATE 26-01: Simba heeft een plekje gevonden en gaat volgende week verhuizen.

 

Kater Simba zoekt een rustige woonplek

Simba leefde bij een oudere dame die helaas is overleden. Hierdoor kwam Simba in ons gastgezin terecht. Hij is daar nu al enkele maanden omdat hij tijd nodig had om te wennen en bij te komen. In deze periode is hij ook ingeënt en in het bezit van een paspoort gekomen. Helaas konden wij geen achtergrondinformatie krijgen en hebben wij wat langer aangekeken wat het beste zou zijn voor hem. We kunnen wel zeggen dat hij helemaal is opgebloeid in deze periode.

Simba wordt aankomende maart 8 jaar en is blijkt duidelijk aan maar 1 persoon in huis gewend te zijn. Hij heeft het hart van onze fostermoeder echt wel gestolen. Als er bezoek komt dan verdwijnt hij naar boven. Na enige tijd komt hij uit nieuwsgierigheid weer kijken en als hij in een dappere bui is, of de bezoeker al vaker is geweest,  dan mag de bezoeker hem ook aaien. Voor de eigenaar zelf is hij een superaanhankelijk kat, die heel graag bij je is en bij je op schoot wil liggen. Ook houdt hij ervan om spelletjes te spelen en de “ik spring tevoorschijn en laat je schrikken’-actie is één van zijn favoriete en grappige spelletjes.

Qua voeding is Simba makkelijk én toch moeilijk. Makkelijk omdat hij eigenlijk gewoon genoegen neemt met alleen harde brokjes en geen speciaal dieetvoer nodig heeft. Maar omdat hij ook wel eens verwent mag worden is er een heel scala aan natvoeren voorbij gekomen. Hij heeft er uiteindelijk 2 vleessoorten uit gekozen. Ook als snoepje tussendoor krijgt hij harde brokjes, van een ander merk dan.

Hoe hij met andere dieren omgaat, is moeilijk te zeggen. Hij was in zijn vorige huis gewend om met meer katten te leven maar onze indruk is dat hij daar het onderspit delfde. Hij zou eigenlijk met zijn zusje opgenomen worden in het gastgezin maar deze ontsnapte uit de woning van de overleden vrouw en is tot op heden niet teruggevonden. Dus nu leeft hij alleen en hij lijkt dat wel zeer prettig en rustig te vinden. Hij mocht na verloop van tijd ook naar buiten bij het gastgezin, daar heeft hij duidelijk behoefte aan. Als hij de kat van de buren treft dan valt hij niet aan maar blijft wel op afstand zitten brommen. Simba is een paar keer gewond thuis gekomen, waarschijnlijk delft hij weer het onderspit bij een kat uit de buurt. Nu gaat hij onder begeleiding de tuin even in en komt ook weer terug als hij geroepen wordt.

Het lijkt ons het beste als hij een plek gaat krijgen in een eenpersoonshuishouden of bij een rustig stel, met de mogelijk om naar buiten te kunnen. Het liefst zien wij een afgezette tuin, ook vanwege allerlei andere algemene veiligheidsaspecten voor katten. Ben jij of ken jij iemand die Simba een fijne plek kan bieden? Neem dan contact op via info@kattenzorgnijmegen.nl en vertel ons alvast iets over jezelf. De kennismaking met Simba zal plaatsvinden bij het gastgezin in Nijmegen.