Deze dieren zoeken een thuis

Deze katten zoeken een thuis!

Op deze pagina vind je een actueel overzicht van katten die een thuis zoeken. Deze katten zijn in de bemiddeling voor herplaatsing en verblijven bij de eigenaar of bij een van onze gastgezinnen. Alle volwassen dieren zijn ingeënt, gecastreerd / gesteriliseerd en behandeld tegen wormen en vlooien.

Heb je interesse in een kat? Via e-mail krijg je snel een reactie met de contactgegevens
van de eigenaar, zodat je een afspraak kunt maken voor een kennismaking.

Heb je al een of meerdere katten thuis? Of een hond? Lees dan van tevoren hoe je de introductie op de beste manier aanpakt. Klik daarvoor hier.


Kater Simba zoekt een rustige woonplek

Simba leefde bij een oudere dame die helaas is overleden. Hierdoor kwam Simba in ons gastgezin terecht. Hij is daar nu al enkele maanden omdat hij tijd nodig had om te wennen en bij te komen. In deze periode is hij ook ingeënt en in het bezit van een paspoort gekomen. Helaas konden wij geen achtergrondinformatie krijgen en hebben wij wat langer aangekeken wat het beste zou zijn voor hem. We kunnen wel zeggen dat hij helemaal is opgebloeid in deze periode.

Simba wordt aankomende maart 8 jaar en is blijkt duidelijk aan maar 1 persoon in huis gewend te zijn. Hij heeft het hart van onze fostermoeder echt wel gestolen. Als er bezoek komt dan verdwijnt hij naar boven. Na enige tijd komt hij uit nieuwsgierigheid weer kijken en als hij in een dappere bui is, of de bezoeker al vaker is geweest,  dan mag de bezoeker hem ook aaien. Voor de eigenaar zelf is hij een superaanhankelijk kat, die heel graag bij je is en bij je op schoot wil liggen. Ook houdt hij ervan om spelletjes te spelen en de “ik spring tevoorschijn en laat je schrikken’-actie is één van zijn favoriete en grappige spelletjes.

Qua voeding is Simba makkelijk én toch moeilijk. Makkelijk omdat hij eigenlijk gewoon genoegen neemt met alleen harde brokjes en geen speciaal dieetvoer nodig heeft. Maar omdat hij ook wel eens verwent mag worden is er een heel scala aan natvoeren voorbij gekomen. Hij heeft er uiteindelijk 2 vleessoorten uit gekozen. Ook als snoepje tussendoor krijgt hij harde brokjes, van een ander merk dan.

Hoe hij met andere dieren omgaat, is moeilijk te zeggen. Hij was in zijn vorige huis gewend om met meer katten te leven maar onze indruk is dat hij daar het onderspit delfde. Hij zou eigenlijk met zijn zusje opgenomen worden in het gastgezin maar deze ontsnapte uit de woning van de overleden vrouw en is tot op heden niet teruggevonden. Dus nu leeft hij alleen en hij lijkt dat wel zeer prettig en rustig te vinden. Hij mocht na verloop van tijd ook naar buiten bij het gastgezin, daar heeft hij duidelijk behoefte aan. Als hij de kat van de buren treft dan valt hij niet aan maar blijft wel op afstand zitten brommen. Simba is een paar keer gewond thuis gekomen, waarschijnlijk delft hij weer het onderspit bij een kat uit de buurt. Nu gaat hij onder begeleiding de tuin even in en komt ook weer terug als hij geroepen wordt.

Het lijkt ons het beste als hij een plek gaat krijgen in een eenpersoonshuishouden of bij een rustig stel, met de mogelijk om naar buiten te kunnen. Het liefst zien wij een afgezette tuin, ook vanwege allerlei andere algemene veiligheidsaspecten voor katten. Ben jij of ken jij iemand die Simba een fijne plek kan bieden? Neem dan contact op via info@kattenzorgnijmegen.nl en vertel ons alvast iets over jezelf. De kennismaking met Simba zal plaatsvinden bij het gastgezin in Nijmegen.

 

 

————————————————————————————————————————

Zackie heeft een nieuw plekkie: Update 6 december: Zackie heeft een nieuwe plekkie! Hij gaat vandaag verhuizen. Hij krijgt straks weer een fijne tuin tot zijn beschikking en 2 lieve jonge mensen die hem gaan verzorgen.

Zackie is een gecastreerde kater van ongeveer 10 jaar oud. Hij is een knappe verschijning met zijn mooi getekende vacht. We zijn op zoek naar een nieuwe plek waar hij, zoals hij nu gewend is, weer dagelijkse buiten mag zijn. Hij was gewend aan een andere kat en aan een hond in huis maar dat is alweer enige tijd geleden. Het lijkt nu beter om toch een plek voor hem te vinden waar hij de enige kat in huis is.

Van mensen die hij niet kent, wil hij niet snel iets weten, zeker niet van vreemde mannen. Door zijn eigen personeel wordt hij graag geaaid en optillen staat hij kort toe. Voor een spelletje loopt hij niet echt warm.  Soms wil een verenstokje of pingpongbal hem nog wel eens in actie doen komen.

Zackie ligt graag op schoot om ongestoord aan een mouw te sabbelen en te trappelen. Meestal is dit als het wat slechter weer is, als het mooi weer is dan is hij het liefst buiten.

Zackie is helemaal gezond. Hij heeft geen medicijnen of speciaal voer nodig. Hij is dol op eten en snoepjes! Overdag heeft hij gewone harde brokjes tot zijn beschikking en als avondeten krijgt hij wat paté of ander natvoer. Verder is Zackie parasieten-vrij, gechipt en zijn laatste inenting dateert van 16-01-2020.

Zou je eens vrijblijvend kennis willen maken met Zackie? Stuur dan een berichtje naar info@kattenzorgnijmegen.nl en vertel iets over jezelf, zodat zijn huidige verzorgers alvast een beetje kunnen lezen weten wie een date met Zackie wil. Misschien kunnen we dan snel een afspraak maken om eens nader kennis te maken! De eerste date zal plaatsvinden in een plaatsje vlak bij Nijmegen.

———————————————————————————————————————–

 

 

 


 Deze hond zoekt een huis!

Hier onder vind je het actuele overzicht van een hond die een nieuw thuis zoekt. Deze hond is in de bemiddeling voor herplaatsing en verblijft bij de eigenaar. Alle aangeboden dieren zijn ingeënt, gecastreerd / gesteriliseerd en behandeld tegen wormen en vlooien.

Heb je interesse in een hond? Via e-mail krijg je snel een reactie met de contactgegevens
van de eigenaar, zodat je een afspraak kunt maken voor een kennismaking.


Momenteel hebben wij geen honden in de bemiddeling

Nijmegen, 6 september 2019


 Je kunt ook gaan kijken bij deze dierenasiels in onze regio


mere-balgoij-dierenasiel-kattenzorg-nijmegen

Dierencentrum De Mère in Balgoij
Kijk hier voor de katten in het asiel


dierenopvang-maasland-oss-kattenzorg-nijmegen-katten-zoeken-thuis

Dierenopvang Maasland in Oss
Kijk hier voor de katten in het asiel


logo-hof-van-ede-asiel-dierentehuis-kattenzorg-nijmegen-katten-zoeken-thuis

Dierentehuis De Hof van Ede
Kijk hier voor het kattenaanbod


logo-stichting-dierenasiels-en-internet-kattenzorg-nijmegen

Alle dierenasiels in Nederland en België
Klik hier om naar de website te gaan