Mogelijkheden bij een kattenallergie?

Zijn er mogelijkheden bij een kattenallergie?

niezen

Een van de meest voorkomende redenen om een kat te herplaatsen is een allergie

De meeste mensen denken dat een allergie voor katten wordt veroorzaakt door de haren van de kat. Dit is niet het geval. Bij een kattenallergie reageert het afweersysteem van het lichaam wanneer het in contact komt met kattenallergeen en het belangrijkste allergeen van de kat is het “Fel d 1 eiwit”. Dit eiwit wordt geproduceerd door de talgklieren in de kattenhuid. Ook wordt Fel d 1 gevonden in het speeksel van de kat. Sommige mensen hebben minder klachten bij een langharige kat, omdat de huidschilfers beter “verpakt” blijven onder de dikke vacht dan bij een kortharige kat.

Wat veel mensen ook niet weten, is dat een allergie voor huisdieren zelden “alleen komt”.
Doorgaans hebben mensen ook nog last van een of meer ándere allergieën, waardoor het uit huis plaatsen van de kat geen volledige oplossing voor de klachten blijkt te zijn.

En natuurlijk is er ook van alles aan te doen. Voor mensen die??erg veel moeite hebben met de beslissing om hun kat te moeten herplaatsen, hebben wij deze tips verzameld om te kijken of deze helpen
om de kat toch nog fijn bij u thuis te kunnen laten wonen.
Klik op de navolgende link voor het document (PDF): Kat en Allergie.

Hebt u geen PDF-reader? U kunt hier gratis een PDF-programma downloaden. Als u geen PDF-programma kan of wil downloaden, dan sturen wij u de gewenste bestanden met alle plezier toe via de gewone post. Neem in dat geval contact met ons op.