Wat is een kattengedragstherapeut?

Wat is een kattengedragstherapeut?

kattengedragstherapeut-mekkeren-tandenklapperen-bij-katten-naar-vogels-kattenzorg-nijmegen

Wat doet een gedragstherapeut precies?

Een ervaren en gediplomeerd gedragstherapeut observeert en analyseert het gedrag van uw kat. Aan de hand van die bevindingen en een gesprek met u komt de therapeut tot een diagnose en een advies. Als medische oorzaken (mede) een reden zijn van het probleemgedrag, adviseert de therapeut nader onderzoek door een dierenarts. Pas na deze grondige analyse wordt er een therapie ingezet die op maat gemaakt is voor u en uw kat.

Met welke problemen kan ik terecht?

Onzindelijkheid, sproeien, angst voor mensen, agressie naar mensen, agressie naar soortgenoten of andere dieren, slopen, overmatig miauwen of overmatig wassen. Het zijn slechts enkele voorbeelden van probleemgedrag bij katten. Gedrag dat wellicht in een ver verleden is ontstaan en er nu voor zorgt dat u weinig plezier meer beleeft aan het houden van uw kat. Een Tinley-gedragstherapeut kan u helpen.

Waarom een gediplomeerd therapeut?

Een gediplomeerd kattengedragstherapeut heeft kennis van de ethologie, het gedrag van katten, van diverse therapiemethoden en hun juiste toepassing. Bij de analyse van het probleemgedrag worden motivatie, karakter, omstandigheden en leerprocessen zorgvuldig meegewogen om tot een juiste diagnose en een voor u en uw kat passend advies te komen.

Goedkoper dan Tinley is vaak duurkoop

Er zijn altijd mensen die beweren dat zij voor minder geld uw kat wel even van het gedragsprobleem afhelpen (‘beste stuurlui staan aan wal’). Helaas kunnen zij die beloftes zelden waar maken met alle vervelende gevolgen van dien. Het probleem wordt erger of het probleem is binnen korte tijd weer terug, en u heeft voor niets geld uitgegeven.Laat u niet verleiden door mooie praatjes en geweldige websites. Vraag hulp aan een ervaren, gediplomeerd Tinley-gedragstherapeut zodat u weer kunt genieten van uw kat.

Wilt u meer informatie over Tinley kattengedragstherapie: klik dan hier

Zoekt u een kattengedragstherapeut in uw regio? Hier vindt u een overzicht