Kattenpraat december 2017

Kattenpraat december 2017

Onlangs is ons donateursblad Kattenpraat weer bij onze donateurs op de mat gevallen. Deze stond weer boordevol leuke foto’s, verhalen, gedichtjes en natuurlijk zat er ook dit jaar weer een bedankje bij voor onze donateurs! Hetty heeft een sneeuwvlok gehaakt. Wat een werk! We kregen van verschillende donateurs bedankjes en ook foto’s toegestuurd van de sneeuwvlok in hun kerstboom.


Speciale postzegels van Amivedi

Ook hebben we aandacht besteed aan de speciale postzegels van Amivedi, een must voor iedere kattenliefhebber en je steunt er ook nog een goed doel mee!


Aandacht voor N’Djoy – voor hulp aan honden en hun baasjes

N’Djoy – voor hulp aan honden en hun baasjes, waarmee wij zo fijn samenwerken, heeft ook weer aandacht gekregen in onze Kattenpraat.

donateursblad-kattenpraat-december-2017-kattenzorg-nijmegen (5)


Lezing over huid en vacht in Eindhoven

Op 17 januari organiseert Cats Only Kattenhotel en Katsalon een interessante lezing over huid en vacht in Eindhoven. Daar kun je hier meer over lezen.

Jet Bijen-vacht-vel-lezing-cats-only-kattenpraat-december-17-kattenzorg-vachtspecialist-Jet-Bijen-Veldhoen

Vachtspecialist Jet Bijen-Veldhoen


Verzameling poezenboeken

Froukje Hillen-Idzerda heeft weer een leuk stuk geschreven, dit keer over haar indrukwekkende verzameling poezenboeken!

donateursblad-kattenpraat-december-2017-kattenzorg-nijmegen (6)

De indrukwekkende verzameling poezenboeken van Froukje Hillen


Tip voor de kat van Froukje: dermatoloog voor dieren

Ook schrijft Froukje altijd een update over haar katten.

Nu nog even kort over onze poezen Beike en Neko. Met Beike gaat het best goed en krijgt hij steeds meer witte haartjes door zijn al 14-jarige zwarte vacht en zijn nagels verkalken, wat niet gemakkelijk is als ze geknipt moeten worden. Hij verstopt zijn voorpoten gauw onder zijn buik als hij het kniptangetje hoort.

Neko draagt alweer 6 weken een kraag omdat hij een plek op zijn zij steeds kaal beet, tot twee keer toe kreeg hij anti-jeuk-injecties, zo zullen we dat maar noemen en misschien kan de kraag deze week langzaamaan af. Maar wat dan als hij opnieuw begint? We weten niet wat de reden is waarom hij dit doet hij wordt genoeg geknuffeld vind ik. Inmiddels krijgt hij ook het dieet tegen blaasgruis net als zijn grote vriend Beike, dat is dan gemakkelijk voor mij, met af en toe een stukje kip of vis als ik dit ga snijden op de plank ze kennen dat geluid en kennen ook hun bazinnetje.

Tot slot, hulde aan de medewerkers van Stichting Kattenzorg voor het bezorgen van het lintje aan Ineke, ook zij hebben hieraan hun deel bijgedragen. Topprestatie.

Toen Froukje ons de tekst voor de Kattenpraat stuurde, hebben we meteen gereageerd met een tip, want een kraag is geen oplossing voor het probleem en een kat met jeuk lijdt vaak heel erg.

Wat een prachtig verhaal, er staat zoveel leuks in! Erg mooi hoe je het Lintje van Ineke hebt benoemd.

Over Neko: misschien is het een idee deze zeer goed aangeschreven dermatoloog voor dieren te bezoeken. Kelly van Amersfort van Huidadvies voor Dieren is dierenarts met een specialisatie in huid en vacht.  Ze houdt spreekuur op verschillende locaties in de buurt (die vind je hier).

Ze staat erg goed bekend en heeft al heel wat dieren in nood geholpen met een echte oplossing.


Kattenzorg op LinkedIn

Gebruik je LinkedIn? Voeg ons toe als connectie! We houden je op de hoogte van interessant dierennieuws en we delen ook vacatures in de dierensector.

donateursblad-kattenpraat-december-2017-kattenzorg-nijmegen (4)


Waarschuwing voor halsbandjes

De goede waarschuwing van Dierenasiel Zuidwolde over halsbandjes bij katten hebben we ook in de Kattenpraat geplaatst, zodat onze niet-digitale lezers ook van de gevaren op de hoogte zijn.

Foto: Dierenasiel Zuidwolde

Een dode telefoonlijn

donateursblad-kattenpraat-december-2017-kattenzorg-nijmegen-dode-telefoonlijn-verhaaltje-kabel-kat-doorgebeten

Vrijwilliger Marieke vond een foto in haar archief van katje Thomas en dat deed haar terugdenken aan een gênante situatie met een dode telefoonlijn!

dode-telefoonlijn-kattenpraat-december-17-kattenzorg-nijmegen


Onze kundige hoofdredacteur Pauline van Marle maakte er weer een prachtig boekje van!

Er stond nog veel meer leuks in onze Kattenpraat en we zijn zo blij met onze kundige hoofdredacteur Pauline van Marle. Zij maakt er altijd weer zo’n prachtig boekje van! Ook Pauline is al jaren vrijwilliger bij Kattenzorg, sinds 1995 al!


Onze sponsor: Printservice Cuijk

Ook zijn we heel dankbaar voor onze sponsor, Printservice Cuijk. Niet alleen omdat ze ons drukwerk iedere keer weer vakkundig afleveren, maar ook omdat ze hun naam eer aan doen: de service is subliem!

donateursblad-kattenpraat-december-2017-kattenzorg-nijmegen-sponsor-printservice-cuijk


Donateur worden van Kattenzorg Nijmegen?

Wil je ook graag donateur worden van Kattenzorg Nijmegen en ons donateursblad ontvangen? Maak een donatie naar keuze over en vermeld daarbij je adresgegevens. Je krijgt dan altijd de laatste editie thuisgestuurd en in de december-uitgave is opnieuw een betalingsverzoek gevoegd. Ieder jaar kun je opnieuw bepalen of je donateur wil blijven zodat je ons boekje blijft ontvangen. Klik in de rechterkolom om eenvoudig een donatie over te maken met iDeal of PayPal of maak een jaarlijkse (of maandelijkse) overboeking aan in je eigen bankprogramma!