Kattenspulletjes shoppen in Cuijk

Kattenspulletjes shoppen in Cuijk

SDC-dagbesteding-cuijk-logo-kattenspulletjes-shoppen

Kom je wel eens in Cuijk? Zo niet? Doen! Vlakbij Nijmegen, goed bereikbaar met de trein. Het complex van Stichting Dagbesteding Cuijk, midden in het centrum van Cuijk, is de moeite waard om te bezoeken! Geniet van een heerlijke lunch in de lunchroom (of een high tea! Te reserveren vanaf 6 personen).

Of bezoek de bakkerij om iets lekkers mee naar huis te nemen.

looierij-lunchroom-dagbesteding-cuijk3

En bezoek vooral het atelier en de tuinwinkel. ♥

tuinwinkel-dagbesteding-cuijk3

Ik heb in het atelier een schitterende handgemaakte mozaïekspiegel gekocht, gemaakt door een van de cliënten van de dagbesteding. Wat een vakwerk, ik geniet er nog iedere keer van als ik ernaar kijk!

De handgemaakte mozaïekspiegel, vakwerk van Loes

Ook verkopen ze in het atelier schilderijtjes, onderzetters en nog veel meer met afbeeldingen van katten. En andere leuke dingen, zoals dit kerstengeltje, gemaakt van pasta! Heel grappig, ik had nog nooit zoiets gezien. Wat een leuk en creatief idee!

zilveren engeltje van pasta-handgemaakt-dagbesteding-cuijk


Nog een paar kattenspulletjes uit het grote assortiment van Woodart, te koop in de tuinwinkel van Stichting Dagbesteding Cuijk (klik op de foto’s voor een vergroting)


tuinwinkel-dagbesteding-cuijk-geopend

In de tuinwinkel worden allerlei gave kattenspulletjes verkocht, zoals dit houten bord! Dit wordt gemaakt door arbeiders in Bali, die goed worden beloond voor hun werkzaamheden. ♥ Alles wat je koopt en doet, geeft je bij de Dagbesteding in Cuijk een goed gevoel! [Marieke, vrijwilliger bij Kattenzorg]

2017-11-15-gekocht-sdc-tuinwinkel-dagbesteding-cuijk

Het prachtige houtsnijwerk uit Bali prijkt al bij Kattenzorg-vrijwilliger Marieke aan de muur

Stichting Dagbesteding Cuijk biedt onder één dak – op diverse werkplekken – allerhande vormen van dagbesteding aan. Midden in het centrum van Cuijk, en midden in de samenleving. In een voormalig industrieel pand (de leerlooierij van Cuijk) met cultuurhistorische waarde zijn er werkplekken in de lunchroom, de bakkerij, de wasserij, de tuinkas en het atelier voor creatief en kleinschalig industrieel werk.

dagbesteding-cuijk-dienbladen

Dit is voor cliënten met een lichte verstandelijke beperking tot cliënten die afhankelijk zijn van belevingsgerichte dagbesteding. Maar ook voor ouderen met een lichte vorm van dementie of somatische problematiek en voor cliënten die anderszins een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Daginvulling samen met verschillende doelgroepen – met veel onderling sociaal contact, persoonlijke aandacht en zorg op maat.

looierij-bakkerij-dagbesteding-cuijk2

In een veilige en gestructureerde omgeving krijgen de cliënten de mogelijkheid hun persoonlijkheid te stimuleren, zich verder te ontwikkelen en hun ambities zoveel mogelijk waar te maken. Dit doet de dagbesteding door het aanbieden van maatschappelijk relevante activiteiten onder een professionele begeleiding, op goed geoutilleerde werkplekken. Daarnaast zijn er leer-werktrajecten met als doel zoveel mogelijk cliënten naar een hoger persoonlijk niveau te tillen.

looierij-bakkerij-dagbesteding-cuijk-clienten

Dit alles maakt Stichting Dagbesteding Cuijk Veelzijdig en Bijzonder!

Bezoekadres:
Deken van den Ackerhof 14
5431 DP CUIJK

Volg Stichting Dagbesteding Cuijk ook op Facebook!

tuinwinkel-kadobon-cadeaubon-dagbesteding-cuijk