Kattenzorg in de schijnwerpers!

Kattenzorg in de schijnwerpers bij de FotoArchiefDienst in Cuijk

kattencollectie-FAD-tentoonstelling-verzameling-kattenzorg-nijmegen

FotoArchiefDienst Cuijk: beelden uit het verleden geven betekenis aan het heden!

De FotoArchiefDienst (FAD) Cuijk is een stichting die zich al vanaf 1983 bezighoudt met de geschiedenis van de gemeente Cuijk. Hiervoor verwerft en beheert de FAD Cuijk fotomateriaal, documenten, voorwerpen en archieven met als doel zo compleet mogelijk de geschiedenis van de gemeente en haar omringende kerkdorpen in beeld te brengen.

Het FAD-archief wordt gebruikt voor tentoonstellingen en het uitgeven van boeken en brochures. In het gebouw van de FAD zijn permanent tentoonstellingen en exposities met wisselende thema’s te bezichtigen. Kijk op de website voor meer informatie over de huidige tentoonstellingen. Een bezoek aan de FAD is zeker de moeite waard!


De vitrines van de FAD zijn sinds het begin van 2015 beschikbaar gesteld aan Cuijkse verzamelaars.
Wij hebben deze kans aangegrepen om aandacht te vragen voor Stichting Kattenzorg Nijmegen e.o. De gemeente Cuijk valt binnen ons werkgebied.

Marieke van de Weijer heeft een kleine verzameling kattenbeeldjes tentoongesteld.
Marieke woont in Cuijk en vertelt:

Op mijn 11e sloot ik mijn eerste kat in mijn hart en sindsdien ben ik verslingerd aan dit mooie dier. Naast mijn vrijwilligerswerk als bestuurssecretaresse voor de FotoArchiefDienst in Cuijk, werk ik al 12 jaar als vrijwilliger voor Stichting Kattenzorg Nijmegen e.o. Deze organisatie zorgt voor herplaatsing van katten en geeft advies over katten, in een straal van 25 km rondom Nijmegen.
Wij bedienen uiteraard ook de gemeente Cuijk!

Een cadeautje voor mijn verjaardag of een souvenirtje meebrengen van vakantie is voor familie en vrienden nooit moeilijk geweest en zo heb ik in de jaren een kleine verzameling van bijzondere kattenbeeldjes opgebouwd.

Omdat ik op de hond van een collega had gepast gedurende hun vakantie, kreeg ik mooie houten kattenbeeldjes als souvenir uit Mallorca.

De kleine houten beeldjes van zittende katten en staande katjes worden veel verkocht in Spanje.

Mijn tas, die door intensief gebruik inmiddels behoorlijk versleten is, levert altijd leuke reacties op. Deze tas komt uit Portugal.

Thuis krijg ik heel veel reacties op het WhimsiClay kattenbeeldje, ik heb dit gekregen van een collega van Actieradius, (waar ik ook vrijwilligerswerk doe), dit is het vrijwilligerssteunpunt Land van Cuijk. 

whimsiclay-amylacombe-kattenzorg-nijmegen-schijnwerpersAmy Lacombe is een Amerikaanse kunstenares uit Los Angeles, die sinds 1983 allerlei kunstwerken maakt, waaronder beeldjes van honden en katten. De snorharen van de WhimsiClay-katten zijn haar handelsmerk geworden. In Nederland zijn deze moeilijk te verkrijgen. Sommige woonwinkels hebben ze en af en toe vind je ze op Ebay of Marktplaats.

Zoekt u een kat of kitten of bent u genoodzaakt uw kat te herplaatsen?
Neem dan contact op met Kattenzorg!

Tot 1 juli 2015 is de kattenbeeldjes-verzameling van Marieke nog in de FAD-vitrines te bewonderen.

Het archief van de FotoArchiefDienst is openbaar toegankelijk en de toegang is gratis. U bent van harte welkom aan de Kerkstraat 14 in (5431 DS) Cuijk. Buiten de speciale openingstijden, wanneer er evenementen zijn in Cuijk, is de FAD geopend voor het publiek op woensdag en donderdag
van 10.00 – 16.30 uur en op donderdagavond 19.00 – 21.00 uur.