Kies een dier van een asiel of stichting

kies-dier-asiel-stichting-logos-pictos-kattenzorg-nijmegen-herplaatsing-bemiddeling-advies-voorlichting-katten-kittensKies een dier van een asiel of stichting

We horen het vaker. Kittens zijn zo leuk. Dat zijn ze ook! En sommige mensen kunnen gewoon niet wachten om zo’n klein pluizenbolletje in hun armen te sluiten. Stad en land zoeken ze af, nergens zijn kittens te krijgen. “Het seizoen” begint dan ook meestal pas in april of ietsje eerder. En wij krijgen in januari ieder jaar alweer telefoontjes van mensen die op zoek zijn naar kittens.

kies-dier-asiel-stichting-logos-pictos-kattenzorg-nijmegen-herplaatsing-bemiddeling-advies-voorlichting-katten-kittens

En zo komen ons dan ook de treurige ervaringen ter ore van mensen die honderden euro’s neerleggen voor een kitten zonder stamboom van verkoopsites op internet. Bij navraag blijken de kittens vaak een slechte gezondheid te hebben. Ze zijn niet gevaccineerd, niet ontwormd, niet behandeld tegen vlooien en niet gechipt. En daar betalen mensen dan € 400,- of soms zelfs nog veel meer voor.

Soms komen deze kittens van particulieren, die thuis een nestje hebben gehad en niet beter weten, of geen geld hebben om al die kittens in te enten en te behandelen tegen wormen en vlooien. Soms komen de kittens van handelaren of zogeheten broodfokkers. Zij behandelen hun dieren slecht. Zij zien dieren alleen maar als fabriekjes die constant kittens kunnen produceren. Als mama niet meer zwanger kan worden, dan komt er voor haar geen waardig einde, zo kunnen wij je verzekeren. Het mag niets kosten voor een broodfokker, om de persoonlijke geldwinst zo hoog mogelijk te maken.

kies-dier-asiel-stichting-logos-pictos-kattenzorg-nijmegen-herplaatsing-bemiddeling-advies-voorlichting-katten-kittens-foto-teef-wordt-gered-van-broodfokker-kasterlee-belgie-waarschuwing-broodfokkers-kattenzorg-nijmegen

Marieke: “iedere keer dat ik de foto’s van deze hond voorbij zie komen (op de foto werd ze weggehaald bij de broodfokker uit Kasterlee in België), schieten de tranen me in de ogen. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: koop je dier bij een goede fokker, een dierenasiel of een goede herplaatsorganisatie. Leer te herkennen wat een broodfokker is en koop daar geen dieren. De consument is degene die deze verdrietige ellende in stand houdt!”

Broodfokkers houden zich bezig met het vermeerderen van honden of katten, of met allebei tegelijk. Ze verdienen verschrikkelijk veel geld aan het constant laten bezwangeren van meerdere katten tegelijk, om maar aan de lopende band voor veel geld kittens te kunnen verkopen. Als het een ziek, zwak kitten van een broodfokker betreft, dan lopen de dierenartskosten vaak in enorm tempo op en sommige kittens overleven hun slechte start in het leven niet eens. Hoe herken je een broodfokker?

Meer informatie over de ontruiming van de broodfokkerij in Kasterlee, België, waar meer dan 400 honden in ellendige omstandigheden leefden, vind je hier.

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen: waarschuwing voor deze dubieuze oproep op Marktplaats: deze persoon wenst hele nesten kittens op te kopen.

Wij willen de dringende oproep doen aan iedereen die dit leest om geduld te hebben. Kittens in januari zijn zeldzaam, tenzij je naar een goede fokker gaat voor een kitten van een raskat. Wacht gewoon even geduldig tot de asiels en opvangstichtingen weer kittens in alle kleuren, soorten en maten hebben. Dan betaal je nog geen 100 euro voor een gezond, levenslustig kitten dat alle medische zorg heeft gehad en al gechipt is. En vaak krijg je nog korting op de castratie of sterilisatie ook!

Welke organisaties raden wij aan waar je met een gerust hart een kitten kunt gaan uitkiezen?
Klik hier voor een overzicht.

Misschien vind je dit artikel ook interessant: waarom zijn asieldieren niet gratis?