Waarom zijn katten kieskeurige eters?

kat-kieskeurige-eter-kieskeurig-eters-kattenzorg-nijmegen-voorlichtingWaarom zijn katten kieskeurige eters?

Katten kunnen u tot wanhoop drijven met hun kieskeurige eetgewoontes. Zo’n kat is echter niet verwend, maar heeft goede redenen voor haar gedrag!

Waarom zijn katten zulke kieskeurige eters? Kattengedragstherapeut Liesbeth Puts heeft hier een zeer interessant artikel over geschreven. U kunt het hier lezen.

Katten zijn met name heel gevoelig voor de structuur en het gevoel van voedsel in de mond. Daarom vindt Marieke (vrijwilliger bij Kattenzorg) het heel belangrijk dat kittens (als dat mogelijk is natuurlijk) vanaf de leeftijd dat ze vast voedsel gaan eten, wennen aan zowel blikvoer, rauw vlees en brokjes. Dat maakt het op latere leeftijd aanzienlijk minder lastig als u zich genoodzaakt ziet over te stappen op ander voer.

Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur voor een soort voedsel om te geven. Voergemak speelt daarbij natuurlijk een rol. Het is echter wel belangrijk er rekening mee te houden dat een kat niet altijd (meer) het voedsel zal kunnen eten dat u graag zou willen geven. Variatie is om die reden belangrijk. Ook voor katten geldt dat zij het ontwend raken als ze langere tijd geen variatie in voedsel aangeboden krijgen. Wilt u kieskeurigheid proberen te voorkómen, blijf dan zoveel mogelijk variëren met verschillende structuren voedsel.