Kitten overleeft 20 minuten wasmachine

NaamloosOp 18 september 2015 verscheen een item bij
Omroep Gelderland. Een kitten heeft het hele korte wasprogramma in de wasmachine gezeten en het is een wonder dat dit katje het heeft overleefd. Het nieuwsbericht is hier terug te lezen.

De meeste mensen weten wel dat katten graag holletjes opzoeken en het liefst als zo’n holletje enigszins warm is.

De wasmachine is voor veel katten ook een geliefd hol en dit geldt ook voor de droger. Helaas gebeurt het vaker dat mensen niet goed genoeg opletten als ze de wasmachine of de droger volladen.

Kattenzorg-vrijwilliger Marieke heeft jaren geleden een column van Willeke van Ammelrooy gelezen die ze nooit is vergeten. Haar kat was ooit bevallen op een laken en ook al was het laken al vele keren uitgewassen, het bleef haar kat trekken. Misschien gaat zo’n geur er voor een kat wel nooit helemaal uit weg? Op een gegeven moment had Willeke de was in de droger gedaan en toen ze dat bewuste laken en de rest van de was er aan het eind van de rit uit haalde, zat haar kat er ook bij. Het raakte Marieke zo intens toen Willeke schreef dat ze in een vlaag van verstandsverbijstering had gedacht dat de kat het had overleefd “want ze was nog warm…”. Willeke had deze column aangrijpend geschreven, waarbij ze vertelde over alle emoties die erbij kwamen kijken (schuldgevoel, verdriet, etc.).

Een goede tip: doe het deurtje van de wasmachine dicht tijdens het laden als u er geen zicht op heeft, zelfs al is het maar heel even, u weet hoe snel katten en kittens kunnen zijn! Geef de volle trommel een paar keer een draai voordat u ‘m aanzet en wacht even of u iets ziet bewegen of een kat hoort. Voor de wasmachine is het beter om die na een wasbeurt wagenwijd open staan om te luchten/te drogen. Kijk natuurlijk voordat u er een was in stopt ook al goed of er dan niet een kat in zit.

katten-onder-motorkap

Klik op het plaatje voor een vergroting.

Een tip voor de koudere maanden van het jaar: geef een klap op de motorkap voordat u de auto start. Dit is een bekende schuilplaats van katten!