Krabpaal Ambiente van De Huisdiersuper.nl

Beoordeling krabpaal Ambiente van De Huisdiersuper.nl

krabpaal-ambiente-huisdiersuper-kattenzorg-nijmegen-jose (2)

25 december 2017

Stichting Kattenzorg Nijmegen kreeg een geweldig mailtje van De Huisdiersuper.nl! Zij wilden graag iets doen voor onze vrijwilligers. Zouden wij misschien blij zijn met een gratis krabpaal? Zeker! Dat laten wij ons geen twee keer zeggen.kattenzorg-nijmegen-17_003-LogoHuisdiersuper

Een nieuwe krabpaal voor Marieke en José

Intern werd druk overleg gevoerd. Wie van onze vrijwilligers wilde er een grote krabpaal? Als er meerdere geïnteresseerde vrijwilligers waren, dan zouden we gaan loten. Uiteindelijk bleven José en Marieke over die graag een mooie nieuwe krabpaal wilden hebben. En we hoefden niet eens te loten, want De Huisdiersuper bood ons allebei een krabpaal! En natuurlijk wilden we in ruil voor de krabpalen graag een eerlijke beoordeling schrijven. Een eerlijke beoordeling van wat we vinden van deze krabpalen. Geen probleem hoor, dat doen we met alle plezier!

José koos voor de krabpaal Ambiente

krabpaal_ambiente-huisdiersuper-kattenzorg-nijmegen

Het was moeilijk een keuze te maken uit zoveel mooie krabpalen. José koos voor de krabpaal Ambiente licht hout-wit. Wat een stijlvol krabmeubel is de Ambiente!

Vandaag was het zover! José en Marieke hadden netjes een track en trace-code van de pakketdienst gekregen en ze keken reikhalzend uit naar de levering van de krabpalen van hun keuze.

Het pakket

En daar kwam het. Een groot pakket van 30 kilo. Het was heel goed ingepakt en na eerst het karton en plastic weggehaald te hebben schrok ik van de doos. Ze hebben me toch geen kippenhok gestuurd?

krabpaal-ambiente-huisdiersuper-kattenzorg-nijmegen-jose (4)

Dus snel de rest van de verpakking eraf gehaald wat een feestje voor Gum opleverde.  en een heel interessante doos om in te zitten!

Er kwamen allerlei plankjes van divers formaat tevoorschijn samen met zakjes met schroeven en andere kleine onderdelen. De zakjes waren op onderdeel aangeduid met de letters A t/m H en de meeste schroeven had ik nog nooit gezien. Even raakte ik weer lichtelijk in paniek vanwege de vele verschillende plankjes waar geen letters of nummers opstonden maar opnieuw bleken ook deze gevoelens, later, totaal overbodig.

Blij als een kind was ik. Plaatsvervangend blij voor mijn opvangdieren. Ik had al een mooi plekje vrijgemaakt en zette alle plankjes zolang tegen de muur. En ook Gum kon eigenlijk niet wachten.

krabpaal_ambiente-huisdiersuper-kattenzorg-nijmegen-gum-jose

Morgen zal ik hem in elkaar zetten dacht ik. En zo gedacht, zo gedaan.

Maar zoals bij alle nieuwe spullen die in huis komen, is er altijd wel eentje die ‘even’ zijn spoor moet uitzetten. De eerste ‘vlag’ (even sprietsen) trof ik de volgende ochtend aan. Maar ik was verbaasd over hoe gemakkelijk het plankje afneembaar was. Een nat doekje, een droog doekje en er was niets meer van te zien! Een groot pluspunt dus.

Met de bouwtekening voor me begon ik aan de klus. Links op het papier stonden alle plankjes duidelijk genummerd  en rechts, de te volgen stappen voor het in elkaar zetten. Het leek ingewikkelder dan het was. De tekening: helder en overzichtelijk.

Bijna alle plankjes zijn verschillend met betrekking tot grootte en het aantal gaatjes, etc , dus het was heel snel op te maken welk nummer bij welk plankje hoorde. Gewoon beginnen dacht ik: bij stap 1…

krabpaal_ambiente-huisdiersuper-kattenzorg-nijmegen-skippie-jose-kat-fotoHet bleek zelfs een fluitje van een cent! Een vernuftig systeem en duidelijke afbeeldingen maakte dat het hele ‘bouwwerk’ er in minder dan een uur stond! Vijftig minuten om precies te zijn.  En wie zat er als eerste bovenop? Skippie, een oude kater van 18 over wie ik al eens geschreven heb. Hij zat al op het hoogste plankje, nog voordat het helemaal klaar was!

Het geweldige van dit krabmeubel was voor mij meteen bewezen. Door de  3 niveau’s kon hij zonder problemen naar het bovenste element. En van daaruit lekker door het raam kijken of in de zon zitten als die binnen schijnt. Terwijl deze oude heer geeneens op bed kan springen en zich met zijn nagels via het matras omhoog hijst…fantastisch!

krabpaal_ambiente-huisdiersuper-kattenzorg-nijmegen-skippie-jose-kat

“Goed uitzicht”, denkt Skippie!

Er is aan alles tot in de finesses gedacht. Dat vind ik erg leuk want toen ik de ronde krabelementen (de met touw omwikkelde tussenstukken) bevestigde dacht ik: wat is dat gat groot. Een keer ertegen aan piesen en het hout zet uit. En ineens ontdekte ik, in dit grote verrassingspakket, de plastic afdekdopjes en begreep het gat! Zo ook de afdekdopjes voor de ‘klemschroeven’ (zoals ik ze noem), die ik ook pas later zag.

Het heeft een aantal dagen geduurd voordat Gummie het wegkruipgedeelte ontdekte. Maar eenmaal ‘binnen’ heeft hij er uren in gelegen. Zelfs een wasbeurt was erin mogelijk.

krabpaal_ambiente-huisdiersuper-kattenzorg-nijmegen-gummie-jose-katHet is een prachtig ‘kattenmeubel’ en is ontzettend stabiel, zelfs als je de gleuf niet helemaal tot het einde gebruikt. Het leuke is ook dat je steeds een andere opstelling kunt kiezen en zelfs de onderdelen apart neer kunt zetten. Het witte vilt is wel besmettelijk natuurlijk voor vuil, maar daar zit ik niet mee. Hij mag gebruikt worden. En hij wordt graag gebruikt. Zowel de buitenkant, als de binnenkant.

krabpaal_ambiente-huisdiersuper-kattenzorg-nijmegen-gum-jose-kat

Dank aan De Huisdiersuper.nl voor dit grote geschenk, namens de opvangdieren van Stichting Kattenzorg Nijmegen.