Krabpaal Barcelona van De Huisdiersuper.nl

Beoordeling krabpaal Barcelona van De Huisdiersuper.nl

beoordeling-krabpaal-barcelona-bruin-beide-huisdiersuper-kattenzorg-nijmegen (17)
15 december 2017

Kattenzorg Nijmegen kreeg een geweldig mailtje van De Huisdiersuper.nl! Zij wilden graag iets doen voor onze stichting. Zouden onze vrijwilligers misschien blij zijn met een gratis krabpaal? Nou en of! Dat laten wij ons natuurlijk geen tweede keer zeggen.

kattenzorg-nijmegen-17_003-LogoHuisdiersuper

Een nieuwe krabpaal voor José en Marieke

Intern overleg volgde! Wie van onze vrijwilligers wilde er een mooie, grote krabpaal? Als er meerdere gegadigden waren, dan zouden we loten, hadden we bedacht. Uiteindelijk bleven Marieke en José over die graag een nieuwe krabpaal wilden hebben. En loten hoefde niet eens, want De Huisdiersuper bood ons maar liefst twéé krabpalen aan! Wij mochten er allebei een kiezen. En de vraag was of we in ruil voor de krabpalen een eerlijke beoordeling wilden schrijven. Een oprechte beoordeling van wat we vinden van deze krabpalen. Geen probleem, dat doen we met alle plezier!

Krabpaal Barcelona beige

beoordeling-recensie-krabpaal-barcelona-beige-bruin-huisdiersuper-kattenzorg-nijmegen

De krabpaal: Barcelona beige van De Huisdiersuper.nl

Het was heel erg moeilijk een keus te maken uit zoveel mooie krabpalen. Marieke koos voor de krabpaal Barcelona beige omdat deze veel liggedeelten heeft, de kleurstelling is grappig en er zijn twee holletjes om in te slapen. Marieke heeft vroeger een krabpaal gehad die ook een laddertje had, en katje Chloe kon dat erg waarderen. Toen het laddertje van die krabpaal tijdens de verhuizing afbrak, heeft hij nog een tijdje leuk dienst gedaan in de tuin!

2012-12-07- laddertje-sneeuw-raam-kattenzorg-nijmegen

Het laddertje dat van de oude krabpaal was afgebroken bij het verhuizen, deed in 2012 nog leuk dienst buiten.

Vandaag was het zover! Marieke en José hadden netjes een trackingcode van de pakketdienst gekregen en keken reikhalzend uit naar de levering van de krabpalen van hun keuze.

beoordeling-krabpaal-barcelona-bruin-beide-huisdiersuper-kattenzorg-nijmegen (2)

De doos werd netjes en in goede staat afgeleverd door de pakketdienst.


Bouwpakket

beoordeling-krabpaal-barcelona-bruin-beide-huisdiersuper-kattenzorg-nijmegen (3)

Instructies voor het in elkaar zetten van krabpaal Barcelona

Marieke krijgt altijd een beetje de zenuwen van een bouwpakket. Met het technisch inzicht van een garnaal 🙂 is zo’n tekening voor haar altijd moeilijk te lezen! De volgorde waarin het moest worden opgebouwd was voor haar dan ook niet helemaal duidelijk, maar de instructie klopte helemaal en er zaten stickers op veel onderdelen die verwezen naar het cijfer in de instructie en dat maakte het makkelijker!

beoordeling-krabpaal-barcelona-bruin-beide-huisdiersuper-kattenzorg-nijmegen-4

beoordeling-krabpaal-barcelona-bruin-beide-huisdiersuper-kattenzorg-nijmegen (5)

beoordeling-krabpaal-barcelona-bruin-beide-huisdiersuper-kattenzorg-nijmegen (6)

En het vrouwtje maar werken! 🙂

Balletjes aan elastiek

beoordeling-krabpaal-barcelona-bruin-beide-huisdiersuper-kattenzorg-nijmegen (7)

Zoals veel krabpalen is ook aan de krabpaal Barcelona een speel-element toegevoegd. In de bovenste paal zijn drie openingen waar je plastic staafjes met een sisal uiteinde kunt steken. Daar hangen balletjes met elastiek aan. Het probleem hiermee is dat het wel eens voorkomt dat katten er bij het spelen in verstrikt raken. Van dit model krabpaal is het dan ook heel erg fijn dat de balletjes optioneel zijn. Je kunt ervoor kiezen de stokjes niet in de gaten te steken en dat ziet er niet eens stom uit. Chloe en Tonick zijn gelukkig niet zo wild met spelen, dus de speelballetjes mogen er nu wel in, maar Marieke heeft ze niet vastgeschroefd. Zo kan zij ze er makkelijk weer uit halen als er in de toekomst wilde (jonge) katten bij komen voor wie dit wel een gevaar oplevert.

De kleur

beoordeling-krabpaal-barcelona-bruin-beide-huisdiersuper-kattenzorg-nijmegen (8)

Als je een krabpaal kiest, dan is het goed om van tevoren na te denken over de kleur. Niet alleen of de kleur bij je (toekomstige!) interieur past, maar ook of het een praktische kleur is voor jouw katten en jouw thuis. Marieke heeft meerdere beige krabpalen en ze zien er allemaal nog netjes uit. Haar katten zijn niet van die “vetkezen” bij wie de krabpaal na een dag al smerig is. Maar als je kliederkatten hebt, dan is deze krabpaal niet de beste keus. Dit model is er in zwart-wit en in in bruin-beige, dit is misschien geen handige keus als je katten hebt die er een vies boeltje van maken. Gelukkig heeft De Huisdiersuper.nl een ongelofelijk groot assortiment, dus ook zeker genoeg keus in andere, praktische kleuren!

Klein beetje wiebelig

De krabpaal was een klein beetje wiebelig. Marieke heeft de schroefjes nog eens een keer extra goed aangedraaid en vervolgens ook de palen flink aangedraaid. Dat laatste was achteraf gezien niet zo’n slimme actie, want een schroef is dolgedraaid! En daar komt het gebrek aan technisch vermogen wel weer om de hoek kijken: Marieke heeft dit niet kunnen oplossen en dit paaltje dan maar gewoon weggelaten uit het geheel.

beoordeling-krabpaal-barcelona-bruin-beide-huisdiersuper-kattenzorg-nijmegen (9)

Het belangrijkste: wat vinden de katten van de krabpaal Barcelona?

beoordeling-krabpaal-barcelona-bruin-beide-huisdiersuper-kattenzorg-nijmegen (11)

Dat is natuurlijk het belangrijkste: wat vinden de katten van de krabpaal Barcelona? Toen hij eenmaal op de gewenste plek stond, ging Chloe meteen op onderzoek uit. Tonick vond het ook interessant om een kijkje te nemen.

De krabpaal is wat wiebelig als ik hem beweeg, maar als de katten erop gaan staan en erop lopen, beweegt hij gelukkig niet. Mijn katten hebben er geen last van. Dit model is hierdoor wel wat minder geschikt voor zware kattenrassen.

beoordeling-krabpaal-barcelona-bruin-beide-huisdiersuper-kattenzorg-nijmegen (12)

 

Meer foto’s van Tonick en Chloe op de nieuwe krabpaal

Klik op de foto voor een vergroting


Tips voor kattenbaasjes bij het kiezen van een nieuw krabmeubel:

 • denk van tevoren goed na of een lichte kleur krabpaal wel geschikt is voor jouw katten. Beige is natuurlijk een besmettelijke kleur. Er zijn ook genoeg andere kleuren waarop je vlekken van kliederkatten niet ziet!
  krabpaal_krabpalen_81520_2-ambiente-huisdiersuper-kattenzorg-nijmegen-kleur

  Het stijlvolle krabmeubel Ambiente van De Huisdiersuper.nl, door de kleur en het model ook bestand tegen katten die er een kliederboeltje van maken


 • ontwerpers van krabpalen weten dit waarschijnlijk niet, want bij dit soort krabmeubels zie je het zelden. Het is voor een kat fijn om zich aan een van de krabgedeelten in de volledige lengte te kunnen uitrekken. Dat is bij deze krabpaal niet mogelijk. Marieke heeft in huis ook krabplankjes tegen de muur, waar de katten zich volledig kunnen strekken bij het krabben. Ook heeft zij horizontale krabmogelijkheden voor de katten die daarvan houden, zoals kartonnen krabplankjes op de vloer. Als je nog geen krabpaal in huis hebt, kies dan niet alleen voor een mooi krabmeubel, maar ook voor een of meer krabplanken en zorg ook voor horizontale krabmogelijkheden.
krabplank_krabplanken_maxi_2_1-huisdiersuper-kattenzorg-nijmegen

De Huisdiersuper verkoopt ook krabplanken voor tegen de muur (klik op de foto om ze te bekijken)


Eindoordeel van Marieke en haar katten over de krabpaal Barcelona beige van De Huisdiersuper.nl

Eindoordeel van Marieke, Tonick en Chloe over de Barcelona beige van De Huisdiersuper.nl: een mooie krabpaal met veel slaap- en spelmogelijkheden voor meerdere katten. Ik vind de kleurstelling erg mooi en hij voldoet aan onze verwachtingen!

Levering door De Huisdiersuper.nl:

 • de zending is na bestelling te volgen via track & trace
 • levering in sterke, stevige doos
 • alle onderdelen zijn compleet
 • de handleiding is voldoende duidelijk

Plussen van deze krabpaal:

 • groot model krabpaal voor een scherpe prijs
 • veel ligplekjes
 • meerdere schuilholletjes
 • speelse kleurstelling
 • mooie kleuren
 • goede kwaliteit van de materialen
 • leuke extra’s zoals een hangmat, een laddertje en speelballetjes
 • je kunt ervoor kiezen om de speelballetjes niet aan te brengen als je er bezorgd over bent dat je kat zichzelf ophangt aan het elastiek tijdens het spelen

Deze krabpaal kun je beter niet kiezen als:

 • je wilde en/of jonge katten hebt. Deze krabpaal is dan wat minder geschikt omdat hij een beetje wiebelt
 • je een groot of zwaar kattenras hebt. Dan zou ik persoonlijk hebben gekozen voor een model met een vierkante onderplaat en dan een meubel dat wordt ondersteund door vier palen, zoals de Madeira, ook te koop bij De Huisdiersuper.nlkrabpaal_madeira_grijs-huisdiersuper-kattenzorg-nijmegen

Hartelijk dank aan De Huisdiersuper.nl voor het steunen van de vrijwilligers van Stichting Kattenzorg Nijmegen.
We waarderen deze gulle donatie enorm!