Laperm Viktor is verhuisd (update)

bemiddeling-herplaatsing-kat-viktor-laperm-kattenzorg-nijmegen3

Laperm Viktor is verhuisd!


Update 10 februari 2018

Viktor woont al een tijdje in zijn nieuwe thuis, tijd voor een update! Dit kregen we toegestuurd van de oorspronkelijke eigenaar. Heel erg fijn om te lezen!

Het gaat heel erg goed met Viktor. Hij heeft het erg naar de zin. Ze zijn al dikke knuffelmaatjes geworden. Toevallig brengen we vandaag nog een bezoekje. Dus een goede match! En wij zijn heel erg blij dat hij zo’n fijn huis heeft gevonden. Bedankt voor de hulp!


Deze prachtige Laperm met de naam Viktor zocht een rustig thuis!

Al snel kregen we twee goede, leuk en serieuze reacties op Viktor. Een ervan raakte ons in het bijzonder, wat een mooi en lief bericht! Inmiddels is Viktor gereserveerd en hij gaat in januari verhuizen naar zijn nieuwe thuis. ♥


Reactie van de geïnteresseerde

Mijn naam is […] en ik ben geïnteresseerd in de kat Viktor. Na zijn omschrijving te hebben gelezen dacht ik meteen, hij past bij mij. Ik zoek namelijk een volwassen binnenkat die lekker komt knuffelen en bij mij op schoot komt liggen. Ik ben licht autistisch en kan daarom ook niet goed tegen grote veranderingen en ik heb mijn rust ook af en toe nodig, dus hij zou goed bij mij passen. Ik ben opgegroeid met twee katten en ik heb dus ervaring met het verzorgen van katten. Ik krijg binnenkort ook een logeerkat waar ik op ga passen, maar dit is echter voor een korte periode. Ik denk dat Viktor echter goed bij mij zal passen. Als hij niet met andere katten kan dan zou ik de logeerkat af kunnen zeggen. Ik hoop van jullie te horen.


Update van het baasje van Viktor

Wij hebben […] op bezoek gehad en zij en wij zien het wel zitten dat Viktor bij haar komt wonen. We hebben afgesproken dat Viktor eerst een maand op proef gaat om te kijken of het echt een goede match is. Op dit moment heeft zij nog een logeerkat dus Viktor gaat in januari bij haar wennen.

We hopen dat de match succesvol wordt. Op het moment hoeft er dus geen nieuwe actie meer voor Viktor worden genomen. Ik houd je op de hoogte.


NIJMEGEN – 26 november 2017

De eigenaar heeft dit geschreven over Viktor.

Na heel lang en goed te hebben nagedacht hebben we de moeilijke beslissing genomen om onze lieve kat Viktor ter adoptie aan te bieden. Op dit moment hebben wij een gezin met twee jonge kinderen en Viktor wordt hier erg ongelukkig van. Viktor is een hele lieve kat die houd van rust, voorspelbaarheid en heel veel knuffels en kusjes. Al deze dingen kunnen wij hem nu niet meer voldoende geven. Omdat we gaan verhuizen en hij dus toch zou moeten wennen aan een nieuwe plek lijkt het ons een goed moment om een geschikter huis voor hem te vinden waar hij heerlijk in alle rust van zijn oude dag kan genieten.

[…]

Viktor’s schapenvachtje

Bedankt voor het meelevende bericht. We vinden het echt heel erg moeilijk en hopen echt dat we het goede voor hem doen. Hierbij nog wat foto’s vooral op de laatste is wel te zien dat hij een schapenvachtje heeft, het vachtje is krullerig en valt in plukjes uit, anders dan bij andere katten. Het is ook minder dik dus kammen kun je alleen met een zachte borstel. Dit zou ook betekenen dat mensen minder allergisch reageren op deze katten maar mijn zwager (die allergisch is) heeft het ook bij deze kat. Het is echt een schat van een beest en heel erg gericht op mensen dat zit ook in dit ras. Ik zeg ook vaak dat het meer een hondje is dan een kat.

Binnenkat

Omdat het een binnenkat is hebben wij hem niet meer gevaccineerd maar we zullen hiervoor zsm een afspraak maken zodat hij helemaal ontwormd, gevaccineerd etc. is. We hopen een heel leuk en lief nieuw baasje voor hem te vinden.

Het was een goede keuze om alvast een kort bericht met de belangrijkste punten over Viktor op de website te zetten, want we hebben zaterdagavond twee serieuze reacties gehad! Misschien zit het gouden mandje van Viktor er al bij! ♥ We plaatsen voor alle lezers nog wat meer informatie, geschreven door de eigenaar, toegevoegd aan dit bericht op 26 november 2017.

Viktor en zijn broertje Rolf

Viktor heeft jarenlang samengeleefd met zijn broer Rolf. Zijn broer was de brutale, nieuwsgierige, dominante kat en Viktor keek altijd wat zijn broer deed, voordat hij het ging doen. Ook werd zijn soms zenuwachtige gedrag door zijn broer gecorrigeerd. Helaas is zijn broer nu bijna 2 jaar geleden overleden. Viktor heeft het heel erg moeilijk gehad en hij heeft een half jaar lang bijna alleen maar gemiauwd. Langzaam ging het beter met Viktor maar hij is er erg onzeker. Hij heeft ook erg veel last van het onrustige, chaotische huishouden dat we nu hebben met twee kinderen. Hij houdt van rust en voorspelbaarheid en heeft veel aandacht nodig. Ook dit laatste kunnen wij hem niet meer genoeg geven. Wij vinden het verschrikkelijk moeilijk om hem te herplaatsen en willen heel graag een beter thuis voor hem vinden. Hij lijkt bij ons niet meer zo gelukkig te zijn.

Moeilijk aan Viktor

Moeilijk aan Viktor is zijn onrust, gemiauw om aandacht en zijn krabgedrag. Hij krabt veel aan de bank. Wij zoeken voor hem een rustig, voorspelbaar baasje dat veel thuis is en hem veel kan knuffelen en verwennen op zijn oude dag.

Viktor in een notendop:

 • geboren op 8 augustus 2006
 • gecastreerde kater
 • gechipt
 • ras: Laperm, gevlekt wit/zwart/bruin
 • komt alleen binnen
 • gebruikt netjes de kattenbak
 • gewend aan kinderen groot en klein, hij is lief en geduldig met kleine kinderen
 • hij heeft samengeleefd met zijn broer
 • niet gewend aan honden of andere dieren
 • lieve kat die de hele dag wil knuffelen en geaaid wil worden
 • hij ligt graag de hele dag op schoot
 • zachtaardig karakter
 • beetje onzeker
 • trekt zich af en toe even terug voor de broodnodige “me-time” 🙂
 • optillen vindt hij niet zo fijn
 • spelen doet hij soms
 • hij kan niet zo goed tegen plotselinge veranderingen
 • Viktor heeft verstopte traanbuisjes maar kan daar prima mee leven
 • hij miauwt veel, dat is goed af te leren als je de tips in deze blog en dit artikel van gediplomeerde kattengedragstherapeuten opvolgt (dit kan wel wat tijd kosten, consequent zijn is de sleutel tot de oplossing!)
 • Viktor krabt veel aan de bank, misschien helpen deze tips voor het nieuwe baasje
 • hij is gezond en gebruikt geen dieet of medicatie
 • hij vindt een thuis met kinderen te onrustig, hij krijgt te weinig aandacht en dat vindt hij moeilijk
 • Viktor zoekt een voorspelbaar thuis waar hij heel erg veel aandacht krijgt
 • kosten voor Viktor: nader overeen te komen
 • deze mooie Laperm woont in Nijmegen en wacht op jouw mailtje!

Meer foto’s van Viktor, klik op de foto voor een vergroting!


Eerder bericht over Viktor

Nijmegen, 22 november 2017

Zoals je misschien wel weet werkt Stichting Kattenzorg Nijmegen alleen met onbetaalde vrijwilligers, die het werk voor onze mooie stichting combineren met hun gezin, huishouden en (drukke) baan. We besteden erg veel zorg en aandacht aan de katten in de bemiddeling. En we nemen altijd veel tijd om een mooie, goede tekst te schrijven over de katten die een thuis zoeken. Het gratis persoonlijk advies en voorlichting die we geven aan onze klanten kost ook erg veel tijd en soms moeten we een afweging maken bij de taken die we eerst moeten doen. Spoedherplaatsingen en dringende vragen doen we dan eerst.

Op dit moment hebben onze vrijwilligers niet genoeg tijd om een uitgebreide tekst over Viktor te schrijven. Dat gaan we dit weekend nog wel doen! Omdat in het weekend veel mensen op internet op zoek gaan naar een leuk huisgenootje, posten we vast de belangrijkste informatie over Viktor, in de hoop dat we de mensen die een leuke volwassen kat zoeken niet mislopen. 🙂 Houd dit bericht in de gaten om meer te lezen over deze Laperm, of stuur ons gerust een e-mail voor meer informatie! Of natuurlijk om direct te gaan kennismaken met Viktor in zijn thuis in Nijmegen, als je al meteen verliefd op hem geworden bent. ♥