Lieve Loki heeft een thuis!

Lieve Loki heeft een thuis!

loki-kater-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (5)


Update 20 maart 2018

De proeftijd is voorbij, dus natuurlijk even vragen hoe het met Loki gaat! 🙂 Zijn nieuwe vrouwtje stuurde ons dit berichtje:

Het gaat super met Loki. Wij hebben 2 honden waar die inmiddels echt maatjes mee is. Soms is de jongste hond wat wild (want ze spelen samen met rietjes en de bal) en dan geeft meneer Loki dit aan en is het opgelost.


Update 26 februari 2018

We wilden natuurlijk ook graag weten hoe het gaat met de andere kat die nu prinsheerlijk alleen woont. 🙂 Zijn vrouwtje merkte al snel verschil.

“Odin kan nu lekker de hele dag door eten en eet daardoor ook een stuk beter. Hij kletst nu de oren van mijn kop terwijl hij vroeger nooit wat zei. Hij zit erg aan mij vast en het is een veel vrijer en vrolijker beestje geworden. Ben erg blij dat hij zo tot uitgroei komt dat geeft mij de bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt.”


Update 20 februari 2018

loki-succesvolle-herplaatsing-kat-kattenzorg-nijmegen

1 week is loki nu bij ons via Kattenzorgcentrum Nijmegen 👌🏻 vandaag jullie post ontvangen wat super gaaf en leuk bedankt daarvoor🌺

Loki maakt het super en gaat beter dan verwacht. Ook lopen hier 2 honden en zijn nu al dikke maatjes aan het worden 😊


Update 15 februari 2018

We hebben verschillende reacties gehad op Loki en ja, hoor, het is weer gelukt! Loki is verhuisd! Heel veel geluk, lieve jongen!


NIJMEGEN, 30 januari 2018

Dit is Loki! Een ontzettende lieverd van 2 jaar oud (geboren op 25 augustus 2016). We hebben een uur aan de telefoon gezeten met een heel verdrietig vrouwtje. 🙁 Zij had zo gehoopt om Loki en zijn broertje een gouden mandje te geven, na alles wat ze hebben meegemaakt, maar helaas kunnen de broertjes niet met elkaar overweg.

herplaatsing-loki-kater-nijmegen-kattenzorg (4)

Op de foto lijkt het zo gezellig, maar spel ontaardt bij Loki en zijn broer al snel in strijd. 🙁

De historie van Loki en zijn broertje

In 7 maanden tijd hebben Loki en zijn broertje al 3 eigenaren gehad. 🙁 Een lieve meneer haalde deze drie kittens uit een situatie waar ze het niet goed hadden. Ze werden niet goed verzorgd. Deze meneer was helemaal niet van plan de poezen te houden. Hij had plannen om weer naar huis te gaan, naar zijn geboorteland Italië. Katten houden of meenemen was echt niet de planning, maar hij kon het niet aanzien dat deze diertjes het slecht hadden bij mensen thuis. Hij deed zijn burgerplicht en redde deze katten. Hij zocht zeer zorgvuldig een fijn thuis voor ze. Het eerste broertje was al snel geplaatst. Loki en zijn broertje werden samen geplaatst bij deze lieve mevrouw. Hun vrouwtje wilde ze graag houden en een thuis geven, voor altijd!

Maar zoals we helaas vaker meemaken, ontwikkelde het karakter van beide broertjes zich heel anders. Het broertje van Loki is rustig, angstig en timide. Zelfs zo angstig, dat hij er een half jaar voor nodig heeft gehad om zijn vrouwtje te gaan vertrouwen. Loki is van een heel ander kaliber! Deze stoere jonge knaap is energiek, speels, uitgesproken en aanhankelijk. En dat is nu meteen het probleem. Zijn zachte broertje kan hier niet mee omgaan. Die laat zich intimideren door zijn broer. Hij laat zijn etensbakje leegeten en hij is niet gediend van het wilde spel van Loki.

herplaatsing-loki-kater-nijmegen-kattenzorg (7)

Spelen, spelen, spelen

Dat is wat Loki wil: spelen! Met speelgoed (zijn favoriete speelgoed is een rietje!) en hij speelt ook heel graag samen met zijn vrouwtje. Hij krijgt er geen genoeg van. Loki zou ook heel graag willen buitenspelen, maar ja, dat balkon, dat is niet genoeg voor hem! Hij zegt dat hij een tuin wil, waar hij kan rennen en kan jagen op insectjes.

Eten, eten, eten

Ja, dat doet Loki ook graag. Heerlijk, eten. Lekker veel en lekker vaak. En zijn vrouwtje heeft dat helemaal geweldig gemaakt met activity boards en een voerbal. Zijn grootste hobby’s komen hierin samen. Het vrouwtje heeft niet verteld dat dat eigenlijk is omdat hij een beetje schrokt en omdat hij anders veel te veel eet. Niet doorvertellen aan Loki dus, dat het helemaal niet voor de lol is. 🙂

loki-kater-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (8)

Een schattige kletskous

Met deze jongeman voel je je nooit alleen. Hij is erg aanhankelijk en zal je vrolijk begroeten als je thuiskomt. Nou ja, als hij je een beetje heeft leren kennen natuurlijk. Hij vindt vreemde mensen wel leuk, maar hij moet natuurlijk eerst wel een beetje op zijn gemak zijn voordat hij zijn gekke zelf zomaar aan iedereen laat zien. Ook aan de telefoon hoorden we Loki’s schattige stemmetje, wat een leuk kereltje is het! Een echt gezelligheidsventje.

herplaatsing-loki-kater-nijmegen-kattenzorg (8)

Andere katten?

Als je zelf een stoere, speelse, energieke kat hebt van wie je denkt dat hij een stoer vriendje wel zal waarderen, dan is de eigenaar gerust bereid het een kans te geven. Loki heeft echt geen kwaad in de zin, maar hij heeft energie voor 10 en hij wil gewoon heel erg graag wild spelen. Zoals met alle katten is het belangrijk dat de introductie op een rustige manier wordt aangepakt waarbij de katten stapsgewijs aan elkaar kunnen wennen. Je kunt dit artikel van Praktijk voor Kattengedrag goed gebruiken als “handleiding” hoe je dat het beste aanpakt.

Honden?

Voor honden geldt hetzelfde. Als er bij jou al een hond woont die aan katten gewend is, dan is het best te proberen of dat werkt. Loki is nu niet gewend aan honden, maar met de juiste aanpak zal hij misschien best een hondenvriend kunnen worden.

herplaatsing-loki-kater-nijmegen-kattenzorg (5)

Kinderen?

Dit kereltje is niet gewend aan kinderen en we denken dat hij op zijn jonge leeftijd ook iets te wild is met spelen, om goed te kunnen passen in een thuis met kinderen. Mocht je al wat oudere kinderen hebben die op een rustige en verantwoordelijke manier met katten kunnen omgaan, reageer dan gerust, kennismaken met Loki kan natuurlijk altijd!

Gezondheid

Loki is nog een jonge kerel en hij is hartstikke gezond. Hij is regelmatig ontvlooid en ontwormd met kwaliteitsmiddelen. Uiteraard is hij ingeënt, gechipt en gecastreerd. Loki gebruikt netjes de kattenbak.

loki-kater-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (3)

Bijzondere dingen aan Loki

Ja, je verzint het niet, maar een rietje is zijn favoriete speelgoed. Hij is erg speels en dol op eten.

loki-kater-herplaatsing-kattenzorg-nijmegen (2)

Handig om te weten

De eigenaresse van Loki heeft een visuele beperking. Dit maakt het voor zijn vrouwtje ook moeilijk om hem te begeleiden in zijn speelsheid. Ze weet simpelweg niet altijd wat Loki aan het uitspoken is! In zijn ondeugendheid klimt hij bijvoorbeeld wel eens op het aanrecht, wat hij niet mag, maar dan ziet het vrouwtje dat natuurlijk te laat. En dat vindt hij dan wel weer grappig. De stouterd. 🙂

Reden van afstand

Waarschijnlijk is het al wel duidelijk uit de tekst: de relatie tussen Loki en zijn broertje is niet goed. Zijn gevoelige, zachte broertje lijdt onder de ruige, wilde Loki die de hele dag gek wil doen, wild wil spelen en zijn energie niet kwijt kan in een flat. We zoeken voor Loki dan ook een thuis waar hij naar buiten kan. En het liefst zonder andere katten, want het is een kereltje om rekening mee te houden. Niet iedere kat zal zijn onbesuisde gedrag op prijs stellen! Maar proberen kan gerust, als het in zijn nieuwe thuis niet goed gaat, dan kan Loki binnen de maand proeftijd gewoon terug naar zijn oude huis en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een nieuw baasje voor hem.

herplaatsing-loki-kater-nijmegen-kattenzorg (3)

Proeftijd

Zoals voor alle katten in de bemiddeling voor herplaatsing bij Kattenzorg, geldt voor Loki een proeftijd van één maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat in zijn nieuwe thuis, zal zijn vrouwtje hem met liefde thuis terugnemen. Na alles wat hij en zijn broertje al hebben meegemaakt, wil ze dat hij goed terechtkomt. Kattenzorg zal opnieuw op zoek gaan naar een thuis als het bij jou geen succes mocht worden.

Kosten verbonden aan de overname van Loki

Het gaat zijn vrouwtje aan het hart, om deze jongen te herplaatsen, die zij zo liefdevol opgevangen heeft. Omdat ze alleen serieuze reacties wil van mensen die echt voor Loki gaan, wordt een overnamebedrag gevraagd van € 80,- (iets goedkoper dan een kat uit het asiel).

Spulletjes die Loki mee krijgt naar zijn nieuwe thuis

Omdat hij gek is op zijn activity board, krijgt hij dit mee. Mocht je het niet kennen, het is een “puzzel” voor katten waar je voer in kunt doen. Ze moeten er denkwerk voor doen om dit eruit te krijgen en veel katten vinden dit erg leuk.

Leuke Loki:

 • 2-jarige kater (geboren op 25 augustus 2016)
 • gecastreerd
 • gechipt
 • gevaccineerd
 • ontwormd en ontvlooid met kwaliteitsmiddelen
 • cypers met wit
 • speelse, energieke kater
 • aanhankelijk
 • maakt graag een praatje met zijn eigenaar
 • gebruikt netjes de kattenbak
 • hij zou heel graag willen buitenspelen in zijn nieuwe thuis
 • Loki wordt het liefst alleen geplaatst, op proef zou je kunnen kijken of hij past bij jouw kat of katten
 • als hij wordt geplaatst bij een of meer andere katten, dan is een rustige introductie belangrijk (dat geldt voor alle katten)
 • misschien kan Loki wel samenleven met een hond die aan katten is gewend, ook daar zal hij rustig aan moeten wennen
 • hij is niet gewend aan kinderen, hij zal waarschijnlijk wel geplaatst kunnen worden bij oudere kinderen
 • er geldt een proeftijd van één maand, als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat in zijn nieuwe thuis, dan gaat hij terug naar zijn vrouwtje
 • omdat we alleen serieuze reacties willen op deze lieve, speelse jonge kat, wordt een overnamebedrag gevraagd van € 80,- (iets lager dan asieltarief)
 • Loki krijgt zijn activity board (voerpuzzel) mee naar zijn nieuwe thuis
 • dit grappige kereltje woont in Nijmegen

Ben jij wel toe aan een sprankelende huisgenoot? Vind jij het leuk om met een kat te spelen en kun je hem een fijn thuis bieden waar hij zijn energie ook lekker buiten kwijt kan? Hou je van knuffelen en zoek je een kat die écht aandacht voor je heeft? Stuur ons dan een berichtje om de contactgegevens van de eigenaar op te vragen!