Lieve Tijgert heeft een thuis!

tijgert-gecastreerde-kater-9-jaar-zoekt-thuis-zonder-andere-katten-kattenzorg-nijmegen-bemiddeling-herplaatsing-kat (1)

Lieve Tijgert wil alleen zijn

Fijne updates over Tijgert. ♥ Hij is helemaal op zijn plek, zo fijn! Klik hier om de updates te lezen.


Update 11 september 2016: Tijgert is verhuisd naar zijn nieuwe thuis! Lieve mensen hebben gereageerd en de verhuizing is goed gegaan. De nieuwe baasjes hebben alles uit de kast getrokken om van hun huis een paradijsje te maken voor Tijgert. Hij heeft geen katse huisgenootjes en alle aandacht is voor hem alleen. We zijn heel erg blij voor Tijgert en we wensen hem alle geluk van de wereld!

Het vrouwtje van Tijgert wensen we heel erg veel sterkte, het is nooit makkelijk om je kat te moeten herplaatsen. We hopen dat de katten die er nog wonen snel weer opbloeien nu de spanningen in huis verdwenen zijn.

EINDHOVEN – Dit is Tijgert, wat een beauty! Deze jongeman is 9 jaar, gecastreerd, gechipt, ingeënt en netjes behandeld tegen wormen en vlooien. Deze jongen met zijn mooie gestreepte jas woont in Eindhoven met twee andere katten, honden en cavia’s. De honden en de cavia’s vindt hij leuk en dat gaat hartstikke goed! Met één van de katten heeft hij bijzonder veel problemen.

tijgert-gecastreerde-kater-9-jaar-zoekt-thuis-zonder-andere-katten-kattenzorg-nijmegen-bemiddeling-herplaatsing-kat (3)

Tijgert is het zat en hij heeft tegen zijn vrouwtje gezegd dat hij zijn rugzak heeft ingepakt om op zoek te gaan naar een thuis waar hij lekker alleen kan zijn. In zijn nieuwe huis mogen best weer honden wonen, hoor, als ze aardig zijn tegen katten. En cavia’s vindt hij ook prima. Maar katse huisgenootjes, dat houdt hij voor gezien.

Heerlijk knuffelen

Tijgert is een heerlijk luie knuffelkat. Als er visite komt zal hij er niet meteen zelf op af gaan, maar als iemand hem rustig benadert om ‘m te aaien, dan is hij er altijd klaar voor! Zijn motor gaat dan meteen op volle toeren. Het kan hem eigenlijk niet eens schelen of hij de visite al goed heeft leren kennen, als ze lekker kunnen kriebelen, dan weet Tijgert daar wel raad mee!

tijgert-gecastreerde-kater-9-jaar-zoekt-thuis-zonder-andere-katten-kattenzorg-nijmegen-bemiddeling-herplaatsing-kat (2)

Spelen met het vrouwtje!

Dit knappe kereltje vindt het leuk om samen met het vrouwtje te spelen. We moesten lachen om wat de eigenaresse zei over Tijgert. Laat het hem maar niet horen! We zetten het wel stiekem in een blauw kadertje, misschien leest hij het dan niet.

Hij vindt denkspelletjes heel leuk, maar niet de moeilijkste, want zo snugger is ‘ie niet.

tijgert-gecastreerde-kater-9-jaar-zoekt-thuis-zonder-andere-katten-kattenzorg-nijmegen-bemiddeling-herplaatsing-kat (4)
Bijzonder aan Tijgert

Of het nou is omdat hij lui is of gewoon wat onhandig: Tijgert kan niet zo geweldig springen. Soms zijn de pogingen ergens op te klimmen zo knullig dat je er gewoon stiekem om moet lachen. Dit heeft wel een voordeel! Tijgert komt nu alleen op het afgezette balkon en hij vindt dat prima.

Iemand zoals hij kan ook uitstekend in een gewone tuin met een schutting. Voor hem hoeft die niet helemaal speciaal afgezet of omheind te zijn. Tijgert ziet het toch niet zitten om allerlei acrobatische kunsten uit te halen om over de schutting te klimmen.

Als hij verhuist dan moet het balkon natuurlijk wel veilig en catproof zijn. Hij zal maar net een beetje te ver over de rand leunen om naar buiten te kijken en naar beneden vallen! Daar moet je toch niet aan denken? In Nederland zijn verschillende bedrijven die een balkon helemaal naar wens kunnen afzetten. Met gaas of met een speciaal kattennet. Kijk bijvoorbeeld eens hier. Een vrijblijvend gesprek bij dit bedrijf over de kosten en opties voor het afzetten van jouw balkon is hier altijd mogelijk.

tijgert-gecastreerde-kater-9-jaar-zoekt-thuis-zonder-andere-katten-kattenzorg-nijmegen-bemiddeling-herplaatsing-kat (5)

Gezond en wel

Tijgert is goed gezond. Hij is pas geleden nog grondig onder de loep genomen, er is bloedgeprikt zelfs. Deze kerel is kerngezond en lekker vitaal! Hij krijgt al een tijdje kalmerende medicatie tegen de stress van de ruzies met de andere kat. Wanneer hij een fijn thuis heeft, waar hij de enige kat is, dan kan de medicatie worden afgebouwd. Tijgert zou volgens de dierenarts wel een beetje mogen afvallen. Tja, dat is best wel lastig, hoor, als je zo lui bent. Hij vond het maar een rare opmerking van de dierenarts. Als de zon schijnt dan ga je toch niet rennen of zo. Dan ga je lekker in de zon een dutje doen! Tsssk…dat de dokter zoiets niet snapt!

tijgert-gecastreerde-kater-9-jaar-zoekt-thuis-zonder-andere-katten-kattenzorg-nijmegen-bemiddeling-herplaatsing-kat (1)

Tijgert zoekt een thuis omdat…

…hij niet overweg kan met de derde kat in huis. Waarschijnlijk heeft hij die kat nooit geaccepteerd en het werd van kwaad tot erger. Het bazinnetje heeft samen met de dierenarts jarenlang alles uit de kast getrokken om de situatie thuis te verbeteren. Helaas, zonder resultaat. Hij krijgt van de dierenarts rustgevende medicatie omdat hij zich verschrikkelijk druk maakt om alles wat die andere kat doet en laat.

Het vrouwtje van Tijgert heeft het moeilijk met de beslissing om hem te herplaatsen. Natuurlijk houdt ze van al haar katten. Na heel lang wikken en wegen heeft ze besloten te kiezen voor het belang van de groep. Ze hoopt dat Tijgert gelukkiger is in een thuis dat hij niet hoeft te delen met andere katten. Dan kunnen de relax-spulletjes die hij nu krijgt ook worden gestopt. Zoals voor alle katten bij ons in de bemiddeling bij herplaatsing geldt ook voor Tijgert een proeftijd van één maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed zou gaan bij jou thuis, dan wil de eigenaresse heel graag dat Tijgert bij haar terugkomt.

tijgert-gecastreerde-kater-9-jaar-zoekt-thuis-zonder-andere-katten-kattenzorg-nijmegen-bemiddeling-herplaatsing-kat (6)

Tijgert in één streepje

 • 9 jaar
 • gecastreerde kater met cypers pelsje
 • hij is pas nog volledig onderzocht door de dierenarts en er is bloedgeprikt. Hij is erg vitaal en kerngezond. Hij krijgt kalmerende medicatie tegen de stress van de ruzies met de andere poes. Als hij lekker rustig alleen woont, dan kan de medicatie worden afgebouwd.
 • Tijgert is gechipt
 • hij geniet nu van een afgezet balkon
 • Tijgert kan niet goed klimmen en springen. Een tuin met een gewone schutting is voor hem
  ook zeker een goede optie! Hij weet nog niet hoe een kattenluikje werkt.
 • hij is niet gewend aan kinderen
 • deze knappe jongen is gewend aan honden en cavia’s
 • hij zoekt een thuis zonder andere katten
 • Tijgert is ontzettend lief en knuffelt graag
 • hij kan lekker lui zijn
 • deze mooie kerel vindt spelen samen met zijn vrouwtje erg leuk en hij houdt van denkspelletjes
 • net als voor alle katten bij ons in de bemiddeling geldt een proeftijd van één maand. Als het – om wat voor reden dan ook – niet goed gaat bij jou thuis, dan neemt zijn vrouwtje hem graag terug in huis

Heb je zelf geen katten en zoek je een heerlijke knuffelaar?
Aan Tijgert heb je een geweldige vriend.
Neem contact met ons op om Tijgert een kennismakingsknuffel te gaan geven!

Alle foto’s van Tijgert op een rijtje. Klik op de foto voor een vergroting.