Kattenzorg in de media

Aandacht voor Stichting Kattenzorg Nijmegen
in de lokale en regionale media 

Kattenzorg Nijmegen zoekt zo vaak mogelijk de lokale en regionale media op, om ons goede werk onder de aandacht te brengen.

Verschijningen in de media in 2017 en latere jaren

Onze verschijningen in de media in 2017 vind je gebundeld in het bericht ‘Kattenzorg in de Krant’. Klik daarvoor hier.

Verschijningen in de media in 2016

Eind augustus was onze voorzitter Ineke de Groot te horen bij Omroep Gelderland! Klik hier om het interview te beluisteren.


Kattenzorg-vrijwilliger Marieke werd gevraagd een eenmalig gastblog te schrijven voor de website van Cats Only Kattenhotel en Trimsalon. Het blog gaat over kortdurende stress bij katten en welke middelen goed zijn om de katten tot rust te brengen. Je vindt het hier.

gastblogs-tips-kortdurende-stress-katten-stressmomenten-kattenzorg-nijmegen-cats-only-gemert


Kattenzorg-vrijwilliger Marieke werd gevraagd een eenmalig gastblog te schrijven voor de website over de Siberische Kat. Het is een mooi artikel geworden! Klik hier om het te lezen.

gastblog-siberische-kat-in-gesprek-met-kattenzorg-nijmegen


plus-zoekertje-geplaatst-kattenzorg-nijmegen-mei-2016-informatie-advies-herplaatsing-katten


  • In oktober 2015 werd vrijwilliger Marieke gevraagd door de oprichters van de nieuwe website Kat.nl om vaste gastblogger te worden. In 2015 schreef Marieke twee blogs: het belang van dierenstichtingen in Nederland en een blog over het herplaatsen van katten.

  • In 2016 blijven de blogs van Marieke van de Weijer op Kat.nl blijven verschijnen. De 3e blog is van 18 februari 2016 omvat een pijnlijk onderwerp en heeft als titel: wat gebeurt er met je kat als je sterft? en is hier terug te lezen. De vierde blog van Marieke op Kat.nl is gedateerd 17 maart 2016 en heet trek op tijd aan de bel. Deze is hier te lezen. De blog erna, over ongecastreerde katten die een kwelling zijn in de wijk, is hier te lezen. In juni verscheen een gastblog met een waarschuwing voor broodfokkers, oftewel: waarom kiezen voor een dier van een asiel of opvangorganisatie? Deze kun je hier lezen. In juli verscheen het blog met de titel: “Help, ik ben allergisch voor mijn kat!”. Dit blog staat hier. In augustus mochten we in dit blog aandacht besteden aan de volwassen katten die een thuis zoeken. Daar waren we uiteraard heel erg blij mee! Een situatie die waarschijnlijk iedereen met katten wel eens meemaakt: een verhuizing! Wat nu? Je leest het in deze blogbijdrage.

  • Met enige regelmaat is onze oproep voor verhaaltjes en foto’s voor het donateursblad Kattenpaat in de rubriek Mensenwensen van De Gelderlander geplaatst, evenals onze oproepen voor
   nieuwe vrijwilligers. Omdat Kattenzorg Nijmegen het officiële meldpunt is voor (overlast veroorzaakt door) zwerfkatten, mocht ex-zwerfkittentje Chloe o’Brian met haar levensverhaal en haar vrouwtje op de foto het artikel kracht bij zetten. Een speciale foto, met een speciaal verhaal, is op dinsdag 12 april 2016 geplaatst in De Gelderlander. De korte versie van het levensverhaal van deze Chloe o’Brian natuurlijk, de krant staat al zo vol met nieuws! Haar hele levensverhaal kunt u hier lezen.

2016-04-12-marieke-chloe-gelderlander-mensenwensen-tekstfoutjes


Alle foto’s onderstaand zijn op een groter formaat te bekijken en te lezen als u op de foto klikt

 • In de april-/mei-editie 2016 van het glossy magazine Me and My Cat heeft Kattenzorg Nijmegen tot onze trots aandacht gekregen. We mochten uitgebreid vertellen over onze stichting en we zijn ook heel blij dat we poes Elise van Dierenopvangcentrum HoKaZo aandacht hebben kunnen geven. Deze oudere dame zocht al langer naar een thuis en het lukte niet zo erg. Onze reportage is hier terug te lezen.

Kattenzorg in de media in 2015

2015-01-01-voorzitter-kattenzorg-programma-focus-senior-omroep-groesbeek

Onze voorzitter Ineke de Groot is al jaren regelmatig te horen bij Omroep Groesbeek, in het programma Focus Senior.

Onze voorzitter, Ineke de Groot-Ribbe, was in 2015 zes keer te horen op de radio bij Omroep Groesbeek in het programma Focus Senior. In een gesprek met presentatrice Leny van Best houdt Ineke een informatief verhaal over katten, bijvoorbeeld over een medische kwestie of een veelvoorkomend gedragsprobleem. Zij geeft dan ook tips voor katteneigenaren. Verder mag Ineke in de uitzending vertellen over de katten die in de bemiddeling zijn, in de hoop dat er dan een grotere kans ontstaat dat de katten een nieuw thuis vinden.

Alle foto’s onderstaand zijn op een groter formaat te bekijken en te lezen als u op de foto klikt.

 • In januari 2015 werd een artikel over Kattenzorg geplaatst in het blad Hart voor Dieren.

 • In de wintereditie van het blad Topic werd aandacht besteed aan de nieuwe website van Kattenzorg.

 • In maart 2015 bezocht de voorzitter van Kattenzorg, Ineke de Groot-Ribbe, het bedrijf Natural Greatness. Deze distributeur van kwaliteitsvoeding voor katten en honden heeft Kattenzorg uitgekozen om te sponsoren en zij hebben dat breed uitgemeten op hun website en Facebookpagina. Alle vrijwilligers van Kattenzorg kregen een zak kattenvoeding en gedurende het hele jaar zijn wij door dit bedrijf geweldig gesteund. Meermaals werden de (moeilijk plaatsbare) katten door hen gedeeld op hun drukbezochte Facebookpagina en dit heeft meer dan eens geleid tot een succesvolle bemiddeling! Helaas is het bedrijf overgenomen en onder de nieuwe eigenaar gestopt. Lees daar hier meer over. Onderstaand een foto van onze voorzitter, zij neemt de eerste zak kattenvoeding in ontvangst.

2015-03-01-natural-greatness-partner-kattenzorg-nijmegen-ontvangst-donatie-ineke-de-groot


 • In de lente-editie 2015 van Topic werd wederom aandacht besteed aan Kattenzorg.

 • Stichting FotoArchiefDienst in Cuijk stelde haar vitrines beschikbaar voor Cuijkse verzamelaars in 2015. Kattenzorg-vrijwilliger Marieke van de Weijer woont in Cuijk en greep deze kans aan om met haar verzameling kattenbeeldjes aandacht te vragen voor Kattenzorg.
©FotoArchiefDienst, fotograaf: R. van der Neut – Klik op de foto voor een vergroting

©FotoArchiefDienst, fotograaf: R. van der Neut


 • In augustus 2015 plaatste De Gelderlander onze oproep voor kopij voor ons donateursblad Kattenpraat. Een aan huis gekluisterde mevrouw reageerde dat zij graag iets voor onze stichting wilde doen, door middel van haar hobby: 3D-wenskaarten maken. Zij heeft maar liefst 150 wenskaarten gemaakt die zij kosteloos schonk aan Kattenzorg. Wij hebben deze bij de Kattenpraat van het najaar 2015 gevoegd, als bedankje voor onze donateurs.

2015-10-26-onze-bloggers-kat-nl-kattenzorg-nijmegen

Bij Kattenzorg Nijmegen vonden wij het een hele eer dat onze vrijwilliger Marieke van de Weijer in oktober 2015 werd gevraagd vaste gastblogger te worden voor de gloednieuwe website kat.nl


 • In het bewaarblad Topic Actief 2015-2016 is een uitgebreide vermelding naar Kattenzorg opgenomen.

kattenzorg-nijmegen-maasvallei-netwerk

Aandacht op de nieuwswebsite maasvallei.net voor het ontwerp van de nieuwe huisstijl van Kattenzorg