Maine Coon Fiona heeft een thuis!

Update 6 juli 2016: Fiona heeft een fijn thuis gevonden! We wensen haar heel erg veel geluk.

bemiddeling-herplaatsing-poes-main-coone-fiona-hardenberg-kattenzorg-nijmegen-3

Maine Coon Fiona zoekt een thuis!

Fiona is een Keltische meisjesnaam. De betekenis van de naam is ‘witte’ en ‘eerlijk’. En eerlijk, dat is ze, deze mooie Maine Coon poes van 5 jaar oud. Fiona schaamt zich er helemaal niet voor dat ze snel schrikt. Daar komt ze eerlijk voor uit. Ze kan schrikken van gekke kleine dingen, zoals een plastic tas. Als het haar allemaal even teveel wordt, dan trekt ze zich terug, op een rustig plekje. Deze prachtige dame zoekt dan ook een thuis waar de mensen zijn zoals zij: lekker rustig. Jonge kinderen vindt ze een beetje teveel van het goede. Oudere kinderen zijn geen probleem.

bemiddeling-herplaatsing-poes-main-coone-fiona-hardenberg-kattenzorg-nijmegen-4

Als Fiona je eenmaal heeft leren kennen dan heb je aan haar een prachtige kattenvriendin. Aaien en knuffelen vindt ze heerlijk. Alles op z’n tijd: ook Fiona heeft haar privétijd nodig en ze komt vanzelf naar je toe. Je ziet het al aankomen: vreemde mensen zijn een beetje eng! Als je afwacht tot ze komt en haar rustig benadert, met een zachte stem, dan komt ze wel even met je kennismaken. Verlegen Fiona! Dat heeft natuurlijk ook zijn charme. Ze is ontzettend lief en zal geen vlieg kwaad doen.

Fiona is een Maine Coon, maar ze kan het niet bewijzen. Ze heeft namelijk geen stamboom. Haar mooie vachtkleur heeft de sjieke naam ‘black silver classic tabby’. Fiona vindt het helemaal niet belangrijk dat ze geen indrukwekkende papieren heeft. Zij windt mensen toch wel om haar zachte pootje met haar mooie uiterlijk en zachte karakter. Deze knappe meid woont in Hardenberg (1,5 uur rijden van Nijmegen). Fiona is gezond, gesteriliseerd, gechipt, gevaccineerd en regelmatig behandeld tegen wormen en vlooien.

bemiddeling-herplaatsing-poes-main-coone-fiona-hardenberg-kattenzorg-nijmegen-2

De vacht

Een langharige kat verhaart niet meer dan een kortharige. Op internet vind je voor de meeste katten het advies ze eens per week te kammen. De kennis en ontwikkelingen op het gebied van vachtverzorging staan niet stil. Specialisten raden aan juist aan katten niet te kammen! Deze nieuwe inzichten in de kattenvacht zijn nog niet overal bekend. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor. Hoe je de vacht van een Maine Coon verzorgt, kun je hier lezen. Voor goed advies over vachtverzorging verwijzen wij graag naar de katvriendelijke trimsalon in Gemert: Cats Only.

Gedrag

Fiona is een lief, sociaal, verlegen en zacht meisje. Ze schrikt gauw en drukte, daar houdt ze niet van. Dan trekt ze zich het liefst even terug in een van haar privévertrekken. Als je haar hart gestolen hebt, dan merk je pas écht hoe ontzettend lief ze is. Ze komt graag op schoot en aaien en knuffelen vindt ze heerlijk.

Fiona en andere katten

Op dit moment woont deze jongedame samen met 3 andere raskatten. Ze aan niemand echt gehecht. Het enige wat zij wil is rust. En als dat betekent dat ze in een thuis komt te wonen zonder andere katten, dan vindt zij dat helemaal prima! Als er maximaal één sociaal soortgenootje woont, dan vindt ze dat ook goed. Het is dan wel heel belangrijk de introductie met je eigen katten goed aan te pakken. Hoe je dat op de juiste manier doet, kun je hier lezen.

Fiona en kinderen

Fiona is gewend aan wat oudere kinderen. Ze zoekt dan ook een thuis waar de kindjes ouder zijn dan 4 jaar en respectvol met haar om zullen gaan.

Fiona en vreemde mensen

Ja, dat is voor zo’n verlegen meisje natuurlijk een beetje eng! Als het allemaal wat té gezellig wordt, dan trekt zij zich liever even terug. Als er regelmatig leuk bezoek komt dat haar rustig benadert en zacht tegen haar praat, dan zou ze ook met de mensen die vaker komen vriendjes kunnen worden.

bemiddeling-herplaatsing-poes-main-coone-fiona-hardenberg-kattenzorg-nijmegen-1

Bijzonder aan Fiona

Fiona heeft een dingetje met was. Niet de was doen, ben je gek, ze heeft wel belangrijkere dingen te doen en ze moet zichzelf óók nog wassen. Nee, daar heeft ze geen tijd voor. Maar de wasmand, een berg was die ligt te wachten om gedaan te worden of schoon wasgoed? Onweerstaanbaar! Fiona kan zich dan niet beheersen en duikt meteen in de wasmand om er een heerlijk tukje in te doen. Geef haar eens ongelijk! Zo’n verse mand fris geurend wasgoed is natuurlijk ook een heerlijke slaapplaats.

Reden van herplaatsing

Wij kunnen ons voorstellen dat je niet begrijpt waarom zo’n leuke, jonge poes moet worden herplaatst. De reden is dan ook verdrietig voor de eigenaresse van deze mooie Maine Coon. In verband met toenemende gezondheidsproblemen krijgt de eigenaresse binnenkort een andere woning. De katten moeten daar fors inleveren op de ruimte die ze nu hebben. Op dit moment heeft Fiona maar liefst twee afgezette balkons en een grote binnenruimte tot haar beschikking. De aard van de gezondheidsklachten is voor de eigenaresse ook een reden ervoor te kiezen afstand te doen van haar katten. Je kunt je voorstellen dat dit voor geen makkelijke beslissing is geweest. Het vrouwtje van Fiona zoekt dan ook een heel goed thuis en om die reden zijn er kosten verbonden aan de overname van deze poes, in de hoop dat we dan alleen reacties zullen krijgen van mensen die serieuze interesse hebben en Fiona een goed thuis zullen bieden.

 

Kosten

Aan de overname van Fiona zijn kosten verbonden, te weten: € 100,-. Als je met de eigenaresse overeenkomt dat deze lieve poes bij jou zal komen wonen, dan maak je dit bedrag vóór de verhuisdatum over naar Stichting Kattenzorg Nijmegen. Ons IBAN-bankrekeningnummer is: NL08RBRB 0706 5861 07 t.n.v. Stichting Kattenzorg te Nijmegen, o.v.v. je naam, adres en “herplaatsingskosten Fiona”.

Over de prijs van deze Maine Coon kan niet worden onderhandeld. De prijs voor deze kat is alleszins redelijk te noemen. Een kat uit het asiel kost tussen de 85 en 100 Euro. Voor dat bedrag is een asielkat – net als deze kat – gechipt, gevaccineerd, behandeld tegen worden en vlooien, gecastreerd/gesteriliseerd en gezond verklaard door de dierenarts.

Fiona verkort:

 • Black silver classic tabby Maine Coon (zonder stamboom)
 • Fiona woont in Hardenberg (op 1,5 uur rijden van Nijmegen)
 • Gezond
 • Gesteriliseerd
 • Gevaccineerd
 • Gechipt
 • Regelmatig behandeld tegen wormen en vlooien
 • Erg lief
 • Laat zich optillen
 • Houdt van rust
 • Als ze aandacht wil, dan laat ze het merken
 • Visite/vreemde mensen zijn een beetje eng, met rust en geduld laat ze zich wel benaderen
 • Gewend aan oudere kinderen. Fiona zoekt een thuis waar de kindjes ook al wat ouder zijn en respectvol met haar om zullen gaan.
 • Gewend aan andere katten. Ze vindt het prima om in een huis als enige kat geplaatst te worden. Een thuis met maximaal één sociale soortgenoot is voor haar een goede optie. De juiste introductie met jouw eigen kat is belangrijk. Lees hier hoe je dat op de juiste manier aanpakt.
 • Fiona is niet gewend aan andere soorten dieren
 • Deze mooie poes zoekt een thuis met een omheind balkon of een tuin met een kattenren. Zij wordt absoluut niet geplaatst in een thuis waar ze los naar buiten kan.
 • Er zijn kosten verbonden aan de overname van Fiona: € 100,-, vooraf te voldoen aan Stichting Kattenzorg Nijmegen
 • Reden van herplaatsing: toenemende gezondheidsproblemen van de eigenaresse

Ben je al helemaal verliefd geworden op verlegen Fiona en wil je graag eens met haar gaan kennismaken? Stuur ons een e-mail voor de contactgegevens van de eigenaresse om een afspraak te maken.