Meest gestelde vragen

informatie-en-advies-antwoorden-op-vragen

Antwoorden op de meest gestelde (hulp-)vragen
aan Stichting Kattenzorg Nijmegen

Gratis informatiedocumenten

Stichting Kattenzorg Nijmegen bestaat sinds 1982 en heeft in die jaren heel wat vragen gekregen. Het valt op dat bepaalde vragen heel vaak worden gesteld. Om die reden hebben wij diverse informatiedocumenten vervaardigd en verzameld. U kunt bijvoorbeeld denken aan tips tegen plassen en sproeien in huis, katvriendelijke tips tegen katten in de tuin, tips bij een vermissing, interessante informatieve artikelen van kattengedragstherapeuten, dierenartsen en andere deskundigen.

Zoekt u informatie over een bepaald onderwerp of probleem of heeft u hulp nodig? Bel of mail ons en wij zenden u de gewenste informatie gratis toe. U kunt deze informatie gratis downloaden uit onze Facebookgroep die hiervoor speciaal in het leven geroepen is. Hebt u geen Facebook-account? Geen probleem! Wij zenden het u gratis toe, via e-mail of via reguliere post. Laat het ons weten wat voor informatie u nodig hebt en wij zullen proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

De antwoorden op de meest gestelde (hulp-)vragen kunt u hieronder downloaden (PDF). Hebt u geen PDF-reader? U kunt hier gratis een PDF-programma downloaden.

Als u geen PDF-programma kan of wil downloaden, dan sturen wij u de gewenste bestanden met alle plezier per post toe. Mail uw verzoek in dat geval naar: info@kattenzorgnijmegen.nl
of bel naar 06 – 41 54 39 55.

Wat wilt u dat er met uw huisdier gebeurt als u komt te overlijden?

Veel mensen gaan vroeg of laat nadenken wat er met hun huisdier moet gebeuren als ze zouden komen te overlijden. Hoe regel je dat? Wat moet u vastleggen? Wie gaat er voor uw dieren zorgen? U kunt uw wensen kenbaar maken in een huisdiertestament. Nuvema heeft hiervoor een gratis mogelijkheid gemaakt, hoge notariskosten zijn hierdoor niet nodig! Klik hier voor het Huisdiertestament (PDF).

Een van de meest voorkomende redenen om een kat te herplaatsen is een allergie

De meeste mensen denken dat een allergie voor katten wordt veroorzaakt door de haren van de kat. Dit is niet het geval. Bij een kattenallergie reageert het afweersysteem van het lichaam wanneer het in contact komt met kattenallergeen en het belangrijkste allergeen van de kat is het “Fel d 1 eiwit”. Dit eiwit wordt geproduceerd door de talgklieren in de kattenhuid. Ook wordt Fel d 1 gevonden in het speeksel van de kat. Sommige mensen hebben minder klachten bij een langharige kat, omdat de huidschilfers beter “verpakt” blijven onder de dikke vacht dan bij een kortharige kat.

Wat veel mensen ook niet weten, is dat een allergie voor huisdieren zelden “alleen komt”.
Doorgaans hebben mensen ook nog last van een of meer ándere allergieën, waardoor het uit huis plaatsen van de kat geen volledige oplossing voor de klachten blijkt te zijn.

En natuurlijk is er ook van alles aan te doen. Voor mensen die erg veel moeite hebben met de beslissing hun kat te moeten herplaatsen, hebben wij deze tips verzameld om te kijken of deze helpen om de kat toch nog fijn bij u thuis te kunnen laten wonen. Klik op de navolgende link voor het document: Kat en Allergie.

Een erg veel voorkomend probleem in Nederland is overlast van katten in de tuin

Wij krijgen hier vaak vragen over wat men kan doen om katten uit de tuin te weren. Wij hebben katvriendelijke tips verzameld! Klik hier.

Het probleem dat het vaakst bij ons wordt gemeld is het plassen/sproeien van katten in huis

Dit is een van de hoofdredenen voor een verzoek tot herplaatsing. Naast een medische oorzaak kan er natuurlijk ook sprake zijn van een gedragsprobleem dat met succes te behandelden is door een kattengedragstherapeut, zodat uw kat bij u kan blijven wonen. Ook hiervoor hebben wij erg veel tips om het probleem aan te pakken en op te lossen. U vindt het informatiedocument als u klikt op deze link.

Zoekt u andere informatie die hier niet genoemd is? Stuur ons een e-mail of bel ons en wij zenden u kosteloos informatie. Dit kan zowel via de gewone post als via e-mail. Uiteraard verstrekken wij ook telefonisch advies bij vragen en problemen over katten.

De talrijke artikelen die wij verzameld en geschreven hebben, zijn allemaal online geplaatst op onze website. U kunt deze terugvinden in ons archief. Rechts boven op onze website vindt u ook een zoek-knopje, als u een kort kernwoord ingeeft kunt ook alles vinden wat op onze website geplaatst is. Veel leesplezier!